Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Ces amours-la
- Mozi Klub, 12:40
Mennydörgő robaj
- Film Mánia, 13:25
Velence, a hold és te
- DUNA TV, 13:55
Az arany iránytű
- Viasat3, 14:05
Casino Royale
- Mozi+, 14:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Rap,Hiphop
Szentjánosbogarak sírja - Vélemények
Snooker
Viccek! - Ha van Valakinek egy jó vicce, vagy poénja, akkor azt itt elmondhatja!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jégvarázs: Party láz aaaaa
Jennifer Lee aaaaa

 

Fórum - Mi (2019) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3
83. Harry Lime (2024-02-18 01:17.20) aaaaa
Bár nem indul rosszul, de hatalmas baromság lesz belőle.


82. Vescod (2022-02-14 14:48.34) aaaaa
Peele elárulta hogy a film közvetlen ihletője a The Twilight Zone „Mirror Image” című epizódja volt, amelyben egy nő meglátja a hasonmását egy vasútállomáson és megszállottja lesz annak, hogy a gonosz oldala a helyébe akar lépni.Az „Us” nál ezt a gonosz hasonmás alapötletet gondolta tovább és bővítette ki.A legtöbb horrornál zavar a különböző alzsáner elemek vegyítése,itt viszont passzolt a cselekmény menetéhez a home invasion,a slasher és az apokaliptikus hangulattal megspékelt szál is.A filmnek számomra többféle olvasata van.Először is, van egy önmagunkkal és belső démonainkkal való szembenézés és legyőzés.Van egy szocializációs értelmezése: a közeg formálja a jellemünket,ergo aki a kúltúrából a primitívizmusba taszíttatik le megreked egy vademberi szinten,aki viszont utóbbiból kerül a felszínre kiművelődik.És itt van még a társadalmi megosztottság és különbözőségek szimbolikája,a haszonélvező és a nélkülöző réteg egymásnak feszülése. Előbbinek a jóléte az utóbbi rossz sorát eredményezi.Mindez az üzenethalmaz horrorisztikus hatáskeltéssel és olykor feszültséget oldó humorral van elmesélve.A végső magyarázatába nem látom értelmét belekötni,mivel ahogy pl a Ház az erdő mélyénnél is másodlagos volt hogy

SPOILER

a föld alatti komplexumba hogyan kerültek a szörnyek,úgy itt is csak a szimbolikarendszer miatt kellettek a klónok

SPOILER VÉGE

A Tűnj el befogadhatóbb darab,viszont a Mi számomra szintet lépett mert a társadalomkritikája egyetemlegesebb,sokrétűbb,Így számomra 8,5/10



81. Vescod (2021-05-01 12:21.33) aaaaa
A Sávval Szemben Podcastnek anno volt egy adása melyben kivesézik a mai újhullámos horrorokat.(mondanivalójukat,szimbolikájukat stb...)Az "Us"-ról 32:13 -tól kezdődik a beszélgetés.

https://www.youtube.com/watch?v=Q3v9769K1mQ


80. Vasziati (2020-08-04 12:42.40)   - (válasz Bertó!!! 79. hozzászólására)
Bocs de nemértem hogy jön ide Trump. Ez nem csak azota van igy amiota Trump van, ez mindig is igy volt. 🙄


79. Bertó!!! (2020-08-04 04:54.10)   - (válasz Vasziati 78. hozzászólására)
"A legfejlettebb ország a legnagyobb sötétséggel a polgárok fejében és pont ez az ország terjeszti a mintáját a Világra sajnos."

Ezt egyetlen szó nagyon jól jellemzi: Trump


78. Vasziati (2020-08-04 01:25.03)  
SPOILER
Az én értelmezésemben a film egy elemi fontosságú dologról szól. Arról hogy a bennünk kialakult félelmet kikell űznünk magunkból mert eltud emészteni minket idővel teljesen. Meg kell ,,ölnünk" magunkban különben a félelem öl meg minket belül. A filmben a mások ,,sötét oldalai" ártalmatlanok másokra, vagyis raijesztenek másokra de közvetlenül nem ártanak nekik. Marmint más családokéi más családokéra. A szomszéd párral azt szemléltek hogy nem szerették önmagukat és talán egymást sem nagyon és ezért pillanat alatt elpusztította őket a sötét oldaluk. A főszereplő család tagjai nem utálták önmagukat, csak voltak félelmeik, és egymást is szerettèk, így pedig sokkal több esélyük maradt. Ahogy sok más filmben ugy itt is a fehér nyúlüregbe lejutva derül fény a lényegre, de nemértem pontosan ezt a fehér nyulas Aliz csodaországban dolgot sajnos. A sötét másolatok hatékonyak voltak mert összefogtak es ezzel azt akarta sugalni a film hogy a szeretet is vagyis az védekezés ellenük az akkor lessz hatékony ha az emberek is mind öszefognak és szeretik egymást. A végső csata színhelye egy iskola, talán azért mert az iskola a felelős abban hogy a fèlelmeinkel senki sem foglalkozik, vagyis azert lesznek ,,normálisak" a félelmeink és így álandóak és megszokottak. Ja és végül mindegyiket a sajat jó oldala pusztította el, más nemtudta, tehát a félelmeinkről van szó a filmben. Szerintem. Az akciojelenetek bénák a film többi reszehez képest de attól még dicséretes film mert a mondanivalója legalább komoly. Az Us talán US vagyis egyesült nemzetek is egyben. Mondta is a gonosz anya hogy Amerikaiak vagyunk. A legfejlettebb ország a legnagyobb sötétséggel a polgárok fejében és pont ez az ország terjeszti a mintáját a Világra sajnos.


77. Prince Oberyn (2020-07-25 11:53.01) aaaaa
Egy prophet muve! Jordan Peele elore latta hogy a feketek elnyomasanak jogos megtorlas les a vege es igaz volt! sajnos meg mindig inkabb a feherek olik a feketeket mint forditva :( az is milyen undoritoan cinikus gezstus volt mikor a police leterdelt ezzel is emlekeztetve a afroamerican kisebsegget zsegeny George Floyd meggyilkolasanak modejara!!! :(


76. Brigg (2020-06-14 09:07.15) aaaaa - (válasz Brigg 75. hozzászólására)
Ja igen, még valami, a vége. Nem is tudom, hogy írjam le. Valahol az M Night Shyamalan féle szuperbéna plot twist és a low hanging fruit (alacsonyra tett léc) kifejezések között van a helye. Nagyon ciki.


75. Brigg (2020-06-14 09:01.15) aaaaa
Hogy őszinte legyek, összességében egy meglehetősen erős "meh".

Érdemes a film első pár percét feszülten figyelni, mert arra fog alapozódni minden később. [spoiler] A fekete képernyőn ismertetett használatlan alagutak, a Santa Cruz Beach reklám meg a Hands Across America reklám, végül a nyuszómuszók a creepy zenével. [spoiler]

A sztori arról szól, hogy egy ébenfekete család elmegy nyaralni meg találkozni a gazdag fehér haverokkal. Az anyának egy gyerekkori emlék miatt averziója van Santa Cruz tengerpartjával kapcsolatban. Miután kimennek oda pihenni, a nyaralónál elkezdenek creepy dolgok történni.

Ambivalens érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Tetszett a színészek játéka, szerintem kiemelkedő volt. A hangulatteremtés sem volt rossz. Én nagyon bírtam a gangsta rapet is, sok emléket idézett gyerekkoromból, szóval tetszett a véres jelenetek alatt bevágott retro rap. Viszont a történet olyan sztívönkinges béna zagyvaság volt, mintha az ő valamelyik ergya regényét vitték volna vászonra. [spoiler] Az egész klónos, parallel életet élő árnybirodalmas rész olyan indokolatlan volt, főleg a megszervezett lázadás. Énszerintem sokkal jobb lett volna a sztori, ha paranormális jelenséggel vagy másik dimenzióval magyarázzák a dolgot. A lázadás meg nettó wtf volt. Oké, kimennek, leölik a felszíni párjukat, majd fogják egymás kezét üveges tekintettel?! MIÉRT? Miért nem veszik át a helyüket, épülnek be, takarítják el a hullákat etc...? [spoiler]

Összességében a saját bénaságába bukott bele a sztori nekem, pedig a potenciál megvolt. Meg hát el volt húzva két órára, aminek a nagy része az volt, hogy a család menekül saját maga elől. Nem mondom, hogy unalmas volt, de azért kicsit vontatott. Egyszer meg lehetett nézni, de ennyi.


74. HMáté33 (2020-04-15 15:11.34) aaaaa - (válasz Vescod 72. hozzászólására)
ha a Get Out is egy thriller lenne, aminek a lényege ugyanaz, mint a Skeleton Keynek, érteném, de a hasonlóság csak a felszín.
a Lion Kinget is sokan szeretik:)


73. Jama speciál (2020-04-15 15:00.37) aaaaa
A Get outnak volt társadalmi üzenete? Meséljetek még :)


72. Vescod (2020-04-15 14:47.26) aaaaa - (válasz HMáté33 71. hozzászólására)
Ezzel egyetértek,de ettől már nekem nem eredeti,akármilyen valódi értékkel is rendelkezik...


71. HMáté33 (2020-04-15 14:30.59) aaaaa - (válasz Vescod 70. hozzászólására)
a különbség talán az, hogy míg az egyiknél ez a plot maga a film, addig a másiknál ez csak egy váz, amire a valódi érték fel van húzva.


70. Vescod (2020-04-15 13:27.24) aaaaa - (válasz HMáté33 69. hozzászólására)
Azt oké hogy rasszizmus elé állít görbetükröt,mindezt egy szatirikus megközelítéssel,amiben a horror csak mint kiegészítő elem van jelen, ez dicsérendő is ,csak azt nem értem ezt miért egy korábban leforgatott sztorira kellett felhúzni. Van egyébként egy szemléltető videó a két filmet vetik össze,tényleg rengeteg a hasonlóság ami nem lehet véletlen: https://www.youtube.com/watch?v=LNl0MLGKil0


69. HMáté33 (2020-04-15 10:44.39) aaaaa - (válasz Vescod 68. hozzászólására)
a Get Out sztoriját nem tudod elkülöníteni a társadalmi szinten megfogalmazott gondolatoktól (amik ugye egyáltalán nem a csúnya fehérek v szerencsétlen feketék ellentét mentén feszülnek). sőt, a lényeg sokkal inkább ezutóbbi kérdéskör, és a 21. század hétköznapi reflexei és feszültségei. ha ez, mint állítod, hiányzik a Titkok kulcsából, akkor maximum hasonlóságokról beszélhetünk, a két film fókusza teljesen más.


68. Vescod (2020-04-15 10:36.11) aaaaa - (válasz Tjunior 65. hozzászólására)
A "Get Out" pedig a 2005-ös "Titkok Kulcsa" című film sztoriját plagizálja,ami szerintem jobb film csak társadalmi üzenet hiányában nem kapott akkora hype-ot mint a "Get Out".


67. Wave (2020-03-07 13:16.00) aaaaa
iszonyat jó film, a zene az operatőr hangeffektus vágás is kiváló


66. Capt.JackSparrow (2020-03-01 08:17.23) aaaaa - (válasz Bertó!!! 64. hozzászólására)
Akkora sokk érte, hogy a lépcső használat helyett inkább elkezdett egy 30 éves terven dolgozni?


65. Tjunior (2020-03-01 07:57.33) aaaaa - (válasz Pengueen97 62. hozzászólására)
Azért ez a csodás film kissé plagizálja a The Invitation sztoriját ha már ugye valami egészen újról beszélünk...


64. Bertó!!! (2020-02-28 13:43.33)   - (válasz Capt.JackSparrow 63. hozzászólására)
Bocs, hogy beleszòlok,de spoiler nem azèrt, mert trauma/sokk èrte, mikor meglàtja sajàt maga kèpmàsàt?Mègiscsak egy gyerekről beszèlūnk.Egy olyan fej làtvànyatòl èn is betojnèk.Kèsőbb meg fordìtott evolùciò megy nàla vègbe, elàllatiasodik


63. Capt.JackSparrow (2020-02-28 11:57.52) aaaaa - (válasz Pengueen97 62. hozzászólására)
Én azon gondolkodom, a kiscsaj miért nem ment vissza, amikor a lépcső kb. 2 perc sétát igénylő távolságra van.


62. Pengueen97 (2020-02-28 11:56.46) aaaaa
Elég szomorú, hogy ez a csodás film majdnem egy helyezést ért el mint a Transformers. Miért neznek az emberek filmeket? Senki nem szeret gondolkodni vagy valami egészen újat látni? Szégyen...


61. Vescod (2020-02-04 16:55.29) aaaaa
Na ennek a filmnek kéne minimum az első 8000-ben benne lenni ,nem ilyen ócska "Hírnök" "Kárhozottak Királynője" meg hasonló igénytelen sablonkupacoknak.


60. Kyra92 (2020-02-04 15:15.22) aaaaa
Röviden: a film címe az is lehetne, hogy A Klónok Támadása.
A film az elnyomásról, a társadalmi különbségekről és egy olyan valós ihletésű mozgalomról szól, amiről max csak azok tudnak, akik a nyolcvanas évek amerikájával foglalkoznak nap mint, nap vagy ne adj isten ott éltek akkoriban. Egy átlag magyarnak nem sokat fog mondani ez a film, amit ráadásul, ha elkezdünk boncolgatni, azután pedig komolyan venni (már pedig Peele-nek nyilván ez volt a szándéka) rájövünk, hogy hemzseg a logikai bakitól.


59. Cantri (2020-01-18 23:39.49) aaaaa
Amennyire letisztultra sikerült legutóbb a Get Out, ezúttal mintha a készítőknek fogalmuk sem lett volna, miként akarják közölni mondanivalójukat. Pedig üzenet lett volna, és a misztérium mibenléte is érdekfeszítő lehetne, de a körítés annyira kesze-kusza lett, hogy ember legyen a talpán akinek egyáltalán van kedve kibogozni.

Ez most sajnos félrement, érdekes koncepció, bántóan zavaros összkép formájában tálalva. Kár érte..


58. Langelus (2020-01-01 12:21.28) aaaaa
Hihetetlen... de találtam 5 még ettől is visszatetszőbb filmes torzszületett a tavalyi kínálatból.


57. Kokesininja (2019-09-28 22:43.21) aaaaa
Hát mit mondjak...óriási gyökérség !


56. Bertó!!! (2019-09-08 11:03.33)   - (válasz HalfLife2 55. hozzászólására)
Főleg aki a tucat horrorokra vevő,annak biztos nagy csalódás,aki viszont szereti az igényesebb egyedibb darabokat(The Witch,It,It Comes at Night,Hang nélkül,A ház amit Jack épített,Apostle stb)annak felért egy "felüdüléssel".



55. HalfLife2 (2019-09-07 22:12.13) aaaaa - (válasz Sampler 49. hozzászólására)
Üdv. Tökéletesen egyetértek. Ekkora hülyeséget is rég láttam már. 1 órát tudtam nézni, szinte elaludtam rajta, bele bele hajtottam semmitmondó értelmetlen unalmas szarság.


54. Jama speciál (2019-08-04 17:34.06) aaaaa
Az mszp kampányfilmjének el tudtam volna képzelni ezt a műremeket, még mikor a "fizessenek a gazdagok!" volt a szlogen. Kb. annyi elképzelés meg ízlés van emögött is. Tulajdonképpen hasonló torzszülött, mint az a reklám amelyik a mosóport is erotikával próbálja eladni. Nem működik. Abban azért egyetértek az alkotóval, hogy emberi lánccal demonstrálni a társadalmi egyenlőtlenségek vagy bármi más mellett vagy ellen, bicskanyitogatóan képmutató dolog.


1 2 3

Kapcsolódó fórumok

VéleményekHarry Lime, 2024-02-18 01:1783 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk