Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:20
Éjsötét árnyék
- RTL Három, 16:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 16:15
Devotion
- Filmbox Premium, 16:25
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Donald Trump - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Filmkeresés rövid tartalom alapján
A hitetlen (2001) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Ne játssz a tűzzel aaaaa
Kevin Greutert aaaaa

 

Fórum - Két királynő - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Americanlife (2020-02-16 22:08.10)   - (válasz Csabaga 13. hozzászólására)
Értem, láttam, hogy van korábbi verzió is, majd 50 éves, érdekes, hogy ezzel a találkozással akarják előre vinni a filmet. Amúgy színdarabban is úgy tudom, hogy találkoznak. Rendben, hogy a rendező fantáziája, de akkor ki kellene emelni, hogy nem minden a történelmi tényeken alapszik.


13. Csabaga (2020-02-16 18:18.51)   - (válasz Americanlife 12. hozzászólására)
Van egy 1971-es film, Mária a skótok királynője, az mindenképpen hűebb a történelemhez, jó szereposztással és feketék sincsenek benne.

Viszont, ott is találkoznak...

Talán a rendező arra gondolt, az egymásnak írt levelek felolvasásánál egy fiktív találkozó bemutatása többet viszi előre a filmet.



12. Americanlife (2020-02-15 18:46.51)   - (válasz Roberto 11. hozzászólására)
Úgy gondolom, ha egy történelmi filmet akarnak vászonra vinni, és 155 percben, akkor az legyen hiteles!
Sajnos, bármennyire is vártam ezt a filmet, ahhoz képest csalódás. Nem csak ott bukott el, hogy afroamerikai és ázsiai embereket láthattunk a nép és az udvartartás/vezetőség körében, és nem azért mert egyikünk sem lenne PC...

Ha két ember sosem találkozott az életben, akkor ne fantáziáljunk erről! Elvileg Hitler és Sztálin sem találkozott sosem, ezért gúnyszerűnek éreznék egy ilyen momentumot, még akár egy paródiában is.
Nem lehet csúcspont az, ami nem történt meg. Ezt csupán szenzációvadászatnak tették be, de számomra nem növelte a film élvezeti értékét, és nem csak azért, mert nem valós, de Erzsébet sosem beszélt volna úgy magáról, mint királynőről, ahogy...majdnem, hogy lesajnálva magát.

Azzal sem értek egyet, hogy valaki idegen nyelven akarjon villogni a saját népének, ha azok nem értenek belőle semmit, akkor pláne értelme sincsen. Miért illett volna oda? Ha neked japánul villogna a magyar miniszterelnök, akkor helyénvalónak találnád?

A cousin kifejezéssel még nem lett volna gondom, de a sister az nagyon mást jelent. Még akkor sem lett volna értelme, ha annyira szeretik egymást, és így akarják kifejezni az egymáshoz való kötődésüket. Lásd, sok férfi mondja a legjobb barátjának, hogy Bro, holott nem a fiútesója...a tesózásnak így érzelmi töltet szempontjából sem volt értelme.

Lehet több ponton nem figyeltem eléggé, újra meg nem akartam megnézni, az Elizabeth 1. és 2. sokkal jobban sikerült filmek. Fenntartom azokat, amiket lentebb leírtam, hogy nagyon sok történelmi és logikai bakival volt tele a történet. A 155 percben pláne nagyon keveset mutatott, pl. azt is, hogy Mary éveken át raboskodott és egyik börtönből a másikba vitték, így utaltam arra, hogy lazán aláírásra került a kivégzése, hogy összecsapták, a nézőnek, aki nem ismeri a hátteret, úgy jön le, hogy itt nem volt lelkiismereti kérdés a kivégzésből...

És ez csak pár példa, ennél sokkal több hiba volt a filmben, pedig az alapkoncepció ideális, a színészek, színésznők, a táj, a helyszínek, az öltözet és minden, és pont ezért volt kár ilyenekkel tönkretenni a filmet.
Arról már csak halkan teszek megjegyzést, hogy Mary életéről kevés derült ki, a férfiakkal való viszonyainak ábrázolása nagyon hiányos, ellentmondásos, de ezt Erzsébet esetében is elmondhatjuk.


11. Roberto (2019-08-28 01:47.57) aaaaa - (válasz Americanlife 4. hozzászólására)
A találkozásnál nem láthatták ehymást hivatalosan, ezt többször Erzsi el is mondta.. ez most kicsit szörszálhasogatás részedről, az egész film csúcspontja volt, örülni kéne ennek inkább.

Az hogy fekete meg ázsiai volt köztük.... no comment... Fekete párduc film botrány újratöltve :)

Francia nyelvről. A királyi kisérője a filmben francia, talán ezért beszélt velük franciául, meg hogy villogjon a népeknek, hogy tudott beszéklni francia nyelven. Ezt sem kéne annyira kritizálni szerintem... Teljesen odaillett.

Bözsike mondta a filmben hogy raboskodott sok évet Mária. Nem értem akkor mibe kötsz így bele?

A filmben többször elhangzott, hogy ők unokatestvérek és cousionok egymásnak. Mindkát kifejezést használták. A végén miért baj az ha tesózzák egymást? :))

Elizabeth nem akarta aláírni Mary halálos ítéletét, a filmben lazán megtette.

Látszik nem figyneltél több ponton a film alatt :)


10. Roberto (2019-08-28 01:32.06) aaaaa
Tisztában voltam vele, hogy nem egy csatás háborús filmet fogok nézni, bár annak ellenére, mégis hallhattunk pár puskalövéseket, felvonulásokat. Magyar cím fordítás- Nagyon bajban vagyok, mert ha valóban ez lett volna az eredeti aékotás címe, akkor itt bizony csorbát szenvedett volna a film, hiszen Erzsébetet alig láthatjuk, sőt ez a 15 perc cameo jelenet vajmi kevés volt, hogy logikusan ezt a magyar címet adják meg neki. Nem tudom, a kedves hazai forgalmazók egyáltalán látták ezt a filmet? és miért nem az eredeti cím alapján fordították le a címet???? Mert annak eleget tett, elég sokat szerepel Stuart Mária, kb a film 90%-át kiteszi ha még beléevesszük a pinanyalást is meg a seggbebaszást is. Margot Robbie kíváló Erzsébetként, viszont marha keveset szerepel a vásznon, és be vallom őszintén úgy készültem fel erre a film megnézésre, hogy minium 155 perces lesz a játékidő, de így csak egy kellmes két órát hozott össze Josie Rourke. Ronan asszony meghitten alakította Máriát, szerintem nem volt gond. Pár Trónak harca féle szexjelenet simán kimaradhatott volna, a rendezőő nyíilván olyan hangulatot akart megteremteni a politikai műfaj mellé, amit már láthattunk a korábbi kosztümös sorozatokban is. Ez valahogy a mozifilmben nem igazán tudott működni. A politikai része nagyon jól fogyaszthatóan lett tálalva, itt kiemelném azt a jelenetet, amikor elsőzör találkoznak egymással az uralkodónők egy elhagyatott házban. Azok a monológ illetve dialog szövegek annyira profin voltak leírtva és előadva... ááá és a zene, a kosztüm, valamint a fényképezés nagyon ott volt a szeren, főleg a kosztüm és a zene. Kosztümben nyernie kellett volna egy Oscart mindenképpen. Szóval én elégedett voltam, pedig a film első fele, mondhatzni unalmas semmitmondó lett kicsit, de valahogy fordult a kocka - szerencsére.
Kár hogy USA kasszáknál bukott film, az alig 20 milla édeskevés ide.


9. Halember (2019-06-06 20:53.16)  
Közepes 3*


8. XXX007 (2019-06-06 14:23.14) aaaaa
1X meglehet nézni, bár a néger nagyköveten nem tudtam hogy sírjak e vagy röhögjek.


7. Csabaga (2019-06-05 23:58.16)  
Van egy jobb film a temaban:Maria, a skotok kiralynoje...


6. Chim (2019-06-05 22:22.59) aaaaa - (válasz Americanlife 4. hozzászólására)
Nyilatkoztak róla, hogy miért találkoznak a filmben, szóval nem baki, mert tudatos volt, bár én nem láttam az értelmét. A különböző etnikumok a filmben meg kabaré, de hát PC van...


5. Roxi88 (2019-06-03 11:23.28) aaaaa
Fele nagyon unalmas volt, utána azért beindult, rossznak nem mondanám, de nem is nagyon kötött le. Elizabethről az Alice csodaországban Vörös királynője jutott az eszembe! E mellett színes bőrű ember akkoriban még biztos nem ült volna vezetőségi pozícióban! Értem, hogy muszáj őket benyomni már minden filmbe, de hiteltelen!


4. Americanlife (2019-05-06 02:02.58)  
Nagyon vegyes a véleményem a filmről. Már amikor a trailer-t láttam, akkor ájuldoztam, hogy micsoda bakik vannak benne. Pedig angol történelmi film lévén nagyon vártam, és annak idején sokat is olvastam róla. Eredeti nyelven néztem, a szókincs fejlesztés miatt mindenképpen érdemes volt.

Ami pozitívum: Margot Robbie és Saoirse Ronan jól játszottak, de a mellékszereplők is el lettek találva, külön örültem Joe Alwyn-nak és Jack Lowden-nek. Megvolt a kies vidék is, ami Skóciát jellemezte, és a drámai jelenetek sem maradtak el, bár Mary élete ennél több tragédiát tartogatott.

És a negatívumok:

A legnagyobb baki: a két királynő sosem találkozott a valós életben, különösebben sem rivalizáltak, mert mindkettőnek így vagy úgy (férjjel vagy anélkül) is megvolt a saját kis felségterülete, más dolog, hogy Mary-t nagyon átverték, és így tudták a népét ellene fordítani. De a két nő az életben sosem találkozott szemtől-szemben, hanem leveleztek egymással.

Margot Robbie valójában úgy nézett ki, mint Pennywise az It-ből, és azért, bár Mary gyönyörű volt az életben, Elizabeth pedig inkább karakteres, de túlzásnak tartom ezt a kontrasztot, ami a két nő küllemében megmutatkozik.

Erzsébet sosem mutatta volna meg Mary-nek, hogy néz ki, azaz paróka, himlőhelyek túlzott sminkelése, stb...annál hiúbb volt. Főleg nem sírta volna el, hogy neki is megvannak a gyenge pontjai, és hogy mik voltak azok a dolgok, amikért irigyelte Mary-t...ez viccnek is rossz...

Fekete bőrű és ázsiai népség abban a korban??? Értem én, hogy mostanság divat a politikai korrektség, hogy hollywood-i filmekben ne csak fehér emberek szerepeljenek, de könyörgöm, hol a hitelesség? A 16. században még nem voltak az európai udvarban más kontinensről érkezett népek, főleg nem az udvartartásban, a lordok és a királynő udvarhölgyei között. Főleg nem Angliában, akik akkor még Európával és csak a 18. századtól harcoltak az amerikai kontinenssel, annak is inkább a második felében, mert még Anna királynő a 18. század elején is Európa egyes országaival állt harcban, nem voltak bevándorlók semmilyen formában, nem még az elit körökben.
Más dolog, hogy a festészetben megjelentek sötét bőrűek is a képeken, de nem ilyen felállásban, és nem vezetőként.

Mary-nek nem volt skót akcentusa a filmben, franciául nyomta a saját népének, vagy francia akcentussal, hatalmas "gratula"! Bár Franciaországban nevelkedett, de 5 éves koráig az élő skót nyelvet hallotta és a tanulmányai során is a skótot használta a francia mellett, majd amikor először megözvegyült (erre utalhattak volna pár sorban), akkor hazatért Skóciába, de még a tiniként.

Bess of Hardwick-et ázsiai nő alakította, külön "dicséret".

A filmben úgy jött le, hogy Erzsébet azonnal megölette Mary-t, holott évekig raboskodott több börtönben, erre tehettek volna utalást. Az ok is egyszerű: féltek a katolikus lázadástól, ezért kellett a rabhelyét változtatni.

Darnley bekerülése a képbe: nem vagyok biztos benne, hogy ez így történt. Elizabeth külföldi királyt szeretett volna Mary mellé (ha már ő nem megy férjhez soha), így Mary annak a népnek a királynőjeként tetszeleghetett volna, nem jelentve veszélyt Elizabeth-re. Erre fel egy angol nemes embert küldött hozzá, a saját köréből, és túl jól sikerült az "összeesküvés".
A másik Dudley...kötve hiszem, hogy élete szerelmét elküldte volna és fel is ajánlotta volna neki férjéül (a logika a fenti ok miatt duplán hibádzik).

Az olasz Riccio (Rizzio) esete sem világos. A filmben homoszexuális férfit alakít, aki még vállalja is másságát, az udvarhölgyek is csípik őt, Mary pedig elfogadja. Míg a valóságban Rizzio Mary titkára lesz, amikor a férfiak berontanak és fegyvert tartanak Mary fejéhez, 56 szúrással végeznek vele, és kérik Darnley-t, hogy az utolsó szúrás az övé legyen, aki nem akarja, de kénytelen megtenni. A valóságban Darnley szervezkedett Rizzio ellen, és ő kért meg valakit, hogy szúrja hátba az olaszt. Viszont a filmben Darnley Rizzioval hálja el a nászéjszakát, míg a valóságban Darnley féltékeny volt az olaszra, és azzal gyanúsította őt, hogy Mary-vel hál, és talán nem is övé a gyerek...szóval ez a szál ellentmondásosan volt felépítve a filmben.

A film nem emeli ki, hogy a fő ellentét a két királynő között nem pusztán személyi volt, hanem vallási (katolikus-protestáns), és nagyban emiatt is kellett meghalnia Mary-nek, továbbá a Bothwell-lel való házassága tett be Elizabeth-nek, mert veszélyben érezte a hatalmát (Elizabeth viszont tényleg sosem akart férjhez menni).

A két nő sister-nek (lánytestvérnek) szólítja egymást, holott unokatestvérek voltak, mellesleg nem is egy házból (Elizabeth Tudor volt, Mary Stuart, szóval ez is bonyolultabb családfa szempontjából, de azért leegyszerűsítették).

Mary sosem vezetett hadsereget, ahogy a filmben mutatja...Elizabeth pedig sosem küldött sereget Skócia ellen.

A két királynő levelezett egymással, Mary pedig nyilvánosan szeretett volna könyörögni Mary-nek, de sosem kapott rá lehetőséget, hogy tisztára mossa magát.

Elizabeth nem akarta aláírni Mary halálos ítéletét, a filmben lazán megtette.


3. Csumih (2019-03-27 19:08.00) aaaaa
Gyenge film.Az angol királynő úgy néz ki, mint horrorfilmekben a bohóc.



2. KicsiRéka (2019-03-23 21:38.50)  
Annak ellenére, hogy feminista hangvételű filmként írtak róla, mégis tettem vele egy próbát. De már a hetedik percnél elakadtam :D Valaki magyarázza már el, mit keres a középkori Anglia királyi udvarában egy néger tanácsadó és egy ázsiai udvarhölgy? Ráadásul XX.- XXI. századi propaganda maszlagot adnak a két királynő szájába, amelyet egyik nőnek sem jutott volna eszébe abban a korban üzenni a másiknak. Szóval 08:22-nél befejeztem. Kuka.


1. Bertó!!! (2018-12-21 12:19.15)  
Két királynő.
Saoirse Ronan,Margot Robbie
http://www.youtube.com/watch?v=VCHcERLVxGE



Kapcsolódó fórumok

VéleményekAmericanlife, 2020-02-16 22:0814 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk