Idősebbek is elkezdhetik online és ingyenes rejtvényfejtő játékunkat
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00
Érvek és életek
- Filmbox Plus, 15:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Az ajánlat (sorozat) - Vélemények
A Moszkitó-part (sorozat) - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Shirley MacLaine - Vélemények
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az ajánlat aaaaa
Adam Driver aaaaa

 

Fórum - The Green Inferno - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Vincenzo (2022-10-26 16:18.03)  
Csak véletlenül kezdem el nézni, mert ez ment a háttérben, de aztán egyre többször figyeltem oda. Nem volt rossz, szeretem az emberevős filmeket.


12. Semprini (2021-05-17 06:46.56) aaaaa
Teljesen véletlenül akadtam rá erre a filmre, és mivel feliratosan fent van a Videán Zöld pokol címmel, gondoltam, teszek vel egy próbát.
Eli Roth anno a Kabinlázzal robbant be a köztudatba, ami nekem nem tetszett annyira, majd jött a Motel, ami viszont kicsit már túllőtt a célon, és elég betegesre sikeredet, ha jól emlékszem, ennek a filmnnek kapcsán alkották meg a "torture porn" műfaji kifejezést. A Kopp kopp-ra már alig emlékszem, annyi maradt meg bennem, hogy két tenyérbemászó, idióta csaj szivatja Keanu Reeves-t a saját otthonában. Nos, kettejük közül az egyik, Lorenza Izzo, aki még a Volt egyszer egy Hollywoodban is játszott egy kisebb szerepet, ennek a filmnek az abszolút főszereplője, mellesleg a rendező exe, sőt épp ennek a forgatásán jöttek össze, de mire a film hazánkba eljutott, már el is váltak útjaik.
A sztorit részletesen leírták alább ketten is, méghozzá eléggé spoileresen, nem akarok én is ebbe a hibába esni. Elég az hozzá, hogy egy dzsungelben játszódik a történet nagy része és pár zöldjogi aktivista egy kannibál törzs fogságába esik. A többi menetredszerint történik, mutatnak is ezt-azt, de a műfajhoz képest elég lájtosan, nem viszik túlzsba a gore-t, emiatt a műfaj kedvelői akár csalódhatnak is. De mivel a többség jónak értékelte, nem akarom én se szanaszét fikázni, bár szerintem messze nem volt azért akkora durranás. Egyszer nézhető, leköti az embert, és persze egy életre elveszi a kedvünket attól, hogy valaha is a dél-amerikai dzsungel közelébe merészkedjünk bármilyen okból kifolyólag. A táj szép, a szereplők egészen elfogadhatóan játszanak, a bennszülöttek elég "creepy"-k, Izzo kisasszony pedig viszi a hátán az egészet, egyértelműen pozitív meglepetés volt.
Szóval összességében nálam ez egy szolid közepest ér, igazából semmi extra, de egy próbát lehet vele tenni, már ha valakinek pont egy ilyen filmre támad gusztusa. Nem hiszem, hogy túl sokan lennének...
6/10



11. Vescod (2020-04-04 07:21.32) aaaaa
Ha már kannibalizmus,a Csontok és Skalpok szerintem mérföldekkel jobb,ott ugyan méghosszabb a felvezetés, de pont emiatt annyira megkedveli az ember addigra a karaktereket hogy mire eljön a gore ott tényleg izgul az ember és jobban üt az egész.Ráadásul ott tényleg kedvelhető normális karakterek vannak,itt ezért a pár balf*szért,a csajon kívül nem igazán lehet izgulni.Legalábbis nekem nem sikerült.


10. Enzselik (2020-04-03 18:23.53) aaaaa - (válasz Liverpoolfan19 9. hozzászólására)
Akkor Eli Roth boldog lehet 😊😉


9. Liverpoolfan19 (2020-04-03 16:46.38)   - (válasz Enzselik 8. hozzászólására)
"Rendesen voltak jelenetek, amikor azt lattam a szineszek arcan, hogy most nagyon koncentralnak, hogy ne rohogjek el magukat.."
Én nem vettem észre ilyesmit. Jó kis brutális horror ez, igaz kell egy kis idő mire beindul, de onnantól nincs megàllàs.


8. Enzselik (2020-04-03 10:53.23) aaaaa - (válasz Liverpoolfan19 7. hozzászólására)
Kivitelezes szempontjabol nem. Inkabb legyen egy eros drama horror elemekkel, ertelmes parbeszedekkel, tehetseges szineszekkel jol fenykepezve, mint egy trancsparty. Tudom, a horroroknak nem az a celja, hogy okitson es ha valaki melyebbet szeretne, ne ezt a mufajt keresse, de ha mar valaki belevag, igyekezzen kimaxolni. Rendesen voltak jelenetek, amikor azt lattam a szineszek arcan, hogy most nagyon koncentralnak, hogy ne rohogjek el magukat..
Eloszor egyebkent a sztorit olvastam el es az alapjan gondoltam, na ez brutal lesz. Ahhoz kepest vegig facepalm jelenetek voltak, legalabbis szamomra. Egyszeruen nem volt hiteles, hiaba akartak nagyon. A maszkmesterek amatorok lehettek, legkozelebb majd kerjenek segitseget a Martirok alkotoitol.
Mondjuk a Kabinlaz utan hova vartam tobbet?


7. Liverpoolfan19 (2020-04-03 08:01.32)   - (válasz Enzselik 6. hozzászólására)
Az ehhez képest gyerekmese.


6. Enzselik (2020-04-02 23:14.48) aaaaa
Gyenge idegzetu vagyok, ahogy telnek az evek, egyre kevesbe birom a vert es a trancsirozast, de ezt a filmet siman bevette a gyomrom. Nyilvan, mert annyira vergyenge lett.. Ki hitte volna..
Mintha egy fiatalokbol allo stab elso munkaja lett volna viccbol. A szineszek alakitasa kritikan aluli, sajnaltam is oket, ezek utan sok jora ne szamitsanak.
Nulla az egesz ahogy van.
Nezzetek meg inkabb a Csontok as skalpokat, az mar valami.


5. Vescod (2019-07-07 11:21.16) aaaaa
A közepestől jobb ,elég véres is némi izgalommal felturbózva ,de csodálkozom hogy mennyire fel van itt pontozva.A szereplők valami borzalom unszimpatikusak,rengeteg kínos párbeszéd... Nálam 10/6-os


4. Pro360 (2019-07-05 01:14.26) aaaaa
Egész jó film, a helyszín és a téma is "hangulatos", ha lehet így fogalmazni :)


3. Jason13 (2018-12-21 10:17.52) aaaaa
Emlékszem, a 2002-ben bemutatott Kabinláz című horror után sokan állították azt Eli Roth-ról, hogy ő lesz a műfaj jövője. Ez sajnos nem következett be, hiszen a kifejezetten brutális Motel-filmek után a direktor inkább forgatókönyvíróként és producerként tevékenykedett, no, meg színészként is kipróbálta magát. Aztán jöttek a hírek 2013-ban, hogy a megosztó alkotásairól híres direktor kannibálhorrort készít, The Green Inferno címen. Én azonnal el is kezdtem vágni a centit, hiszen szeretem Eli barátunk vérgőzös műveit és kissé elvont stílusával sincs bajom.
Igen ám, de a produkciót forgalmazó cég végül nem küldte mozikba a kész darabot és így történhetett az, hogy a tengerentúlon végül idén szeptemberben sikerült a vásznakra juttatni a The Green Inferno-t, mégpedig a Blumhouse stúdió jóvoltából. Azonban mielőtt túlságosan belemerülnék a háttér információk leírásába, inkább nézzük meg, mit rejt a Zöld pokol.
A történet nincs túlbonyolítva, de ez nem meglepő, hiszen mégiscsak egy kannibál-horrorról van szó. Néhány természetvédő aktivista indul az Amazonas mélyére, hogy megvédjék az őserdőt a gonosz mamutvállalat által irányított buldózerektől. Miután végrehajtották küldetésüket, indulnának is haza, viszont a repülőgépük lezuhan a zöld rengeteg közepén. És ha ez még nem lenne elég, egy vérszomjas kannibál törzs is foglyul ejti őket.
Roth többször is említette, hogy nagy rajongója Ruggero Deodato Cannibal Holocaust című mozijának. Ez így a film megtekintése után nem is meglepő, hiszen rendezőnk úton-útfélen fejet hajt a klasszikus előtt.
A cselekményvezetés eleinte elég komótos, nincsenek elkapkodva a jelenetek. Megismerjük szereplőinket, az egymáshoz való kapcsolatukat és még természetvédő akciójukat is végigkövethetjük. Ennek ellenére nem nevezném unalmasnak az első félidőt, hiszen a kötelező köröket ügyesen levezeti a forgatókönyv, így unatkozni itt sem lehet. Sőt, az ilyen kannibálos őrületekben szerintem fontos, hogy kellően ki legyenek bontva a figurák, hiszen így a halálesetek még megrázóbbak. Persze, rendkívül mélyen kidolgozott szereplőkre ne számítson senki, de amit itt kapunk, az ehhez a műfajhoz bőven elég.
Aztán a 40. perctől elszabadul a pokol és megkezdődik a lakoma. Roth hozza a megszokott stílusát, igencsak brutális képsorokkal bombáz minket, melyek simán kiakaszthatják a gyengébb idegzetű nézőket. Ehhez a sokkoló élményhez sokat hozzátett Greg Nicotero és Howard Berger maszkmesteri munkája, a gyilkosságok igencsak élethűre sikerültek.
Egyedül azt sajnáltam, hogy a legmegrázóbb jelenetet kissé hamar ellövi a film és utána azt nem sikerül felülmúlni. De a nyílt erőszak ábrázolás mellett a bennszülött törzs viselkedése is meglehetősen félelmetes. Engem az ütött meg igazán, mikor a felkoncolt népeket úgy készítették elő a sütéshez/főzéshez, mint édesanyám a csirkét a vasárnapi ebédhez.
A rengeteg vér és brutalitás mellett a tájak és a helyszínek is fontos szerepet játszanak a filmben. Hihetetlenül nagy a kontraszt a gyönyörű, zöldellő esőerdő és a kíméletlen belezések között, ez pedig remekül megteremti a torokszorító atmoszférát.
A színészi játékokkal sincs különösebb baj, mindenki hozza azt a szintet, amit megkövetel a műfaj. Akit kiemelnék, az Lorenza Izzo, hiszen ő azért kiemelkedett kissé a többiek közül. Ő amúgy Roth felesége, gondolom nem véletlenül bukkant fel a 2015-s Knock Knock-ban.
Amit negatívumként hoznék fel, az az utolsó 10-15 perc. Úgy éreztem, hogy ott már a készítők ellőtték az összes puskaporukat. Sajnos eléggé el lett kapkodva a befejezés, nem mellesleg néhány logikai baki is felütötte a fejét.
Az összkép azonban így is egy kíméletlen kannibálfilm, ami ügyesen idézi meg a zsáner '80-s évekbeli olasz klasszikusait is. Igaz, mély nyomot nem fog hagyni a történelemben, de mostanság a sok jumpscare-re épülő horror között számomra igencsak frissen hatott ez a vérgőzös darab. A gyengébb idegzetűek vigyázzanak vele, de akik szeretik a vérgőzös alkotásokat és Roth stílusát is tudják értékelni, ki ne hagyják!



2. Bede István Péter Benjámin (2018-12-17 17:25.16) aaaaa
Az összes okos ember aki szerint ez a film a Cannibal Holocaust feldolgozása (mert nyilván ezen az 1 divatfilmen kívül más régi kannibálos filmeket nem is ismernek),annak üzenném h. inkább nézzék + a Cannibal Ferox-ot (ami am. 1 szintén régi híres kannibál film 1981-ből) és döntsék el maguk h. vajon ez az Eli Roth rendezte film tényleg a Ruggero Deodato által rendezett 1980-as film remake-je-e av. sem. Ya ami am. 1979-es valójában,nem 80-as,mivel 1980-ban mutatták be az igaz,viszont nem akkor készült.És ha pontosak akarunk lenni akkor 1 filmnél nem az a dátum számít amikor kidobják a nagyközönség elé,h. nesze itt van nézzétek,hanem amikor forgatják. Am. ez a Zöld pokol 10/10.Ya. még csak annyit h. az elején a repülő lezuhanós részt pedig a Cannibal Inferno-ból vették.Itt ebben az Eli Roth által rendezett filmben semmi de semmi nincs sztem,ami miatt azt lehetne mondani h. ez a Cannibal Holocaust remake-je lenne.


1. G-ergo (2018-11-16 22:59.39) aaaaa
Van egy egész jó felépítésű környezetvédő akció, őszintén bevallva végül, hogy semmiféle hatással nem bíró akció ez, ami csak reklám és pénzszerzés, a konkurens kitermelő ellehetetlenítése. Őszinte és rámutat, hogy ilyen egyszerűen ez nem megy, csak pillanatnyi figyelemre elég, nem a világ megváltására. És vannak kannibálok. Olyanok akik tuti nem voltak még egy disznóvágáson sem, mert hát milyen az, hogy belsőségekkel együtt sütünk meg valamit? Nem nagy gasztro mágusok az arcok, az biztos. Aztán ott a csapatnyi zöld, akik be vannak zárva, mint disznók a karámba. A szemük előtt, élve feldarabolják a társukat, aki az egész folyamat alatt, velőig hatoló sikollyal tölti be a teret, de ezeknek az a legnagyobb problémájuk, hogy egyikük, fosott egy hatalmasat a sarokba, és az mit ad isten, büdös is. Komolyan? Nem sokkal később az ember, aki a szemétláda szerepét tölti be, elkezd recskázni, közben a többiek elé tárja ennek feszültséglevezető hatását, erre ráront a társa, és elkezdi fojtogatni, ő meg csak húzza tovább... és tovább... hát nem mondom, hogy ez nem volt már annyira kínos, hogy röhögnöm kellett. Valami extra beteges, Woody Allen utánérzésnek hatott. A zseniális szökési terv sem volt sokkal rosszabb, miszerint egy hulla gyomrába beletömnek kb 20 g zöldet, mert mikor, ugyebár teljesen dilettáns módon, belsőségekkel együtt megsütik a falu közepén, akkor majd jól betép a falu teljes lakossága. Ahogy utalnak is rá Scooby Doo szintű megoldás. És nyilván működik. Mert hát miért ne működne, nem igaz...? Az összes falusi beszakad, imsétlem az összes. Senki nem tudja világát, vigyorognak és fetrengenek a beteges feng shuival berendezett bódéikban. Komikus volt, de itt sem éreztem, hogy nekem most ezen nevetnem kéne. Ellenben kínos volt, mint a merevedés a teli metrón. A végére, bele a vége főcímbe, is sikerült egy ultragáz, akár még folytatásra is utalható, jelenetet becsempészni. Kell, persze...
Gorerral nem nagyon lehet problémája senkinek, hisz a kamera egyáltalán nem szégyenlős, ha történés van, mindent megmutat. Bár ahogy fel lett vezetve a dolog, azt gondoltam, hogy méreteiben nagyobb vérfürdő lesz, az eltolt bemutatók, a visszalépő forgalmazó, stb. alapján azt gondolhatta volna az ember, hogy valami egészen elborult, polgárpukkasztó vér gőz fürdő készült, de korántsem ez a helyzet. Nem mondom, hogy kevés, mert ilyenből elég ennyi is bőven, de semmi extra nincs benne, mérföldekkel durvább dolgok kerültek filmszalagra, nem egyszer és nem kétszer. Nem is kezdem el sorolni...
Eli Roth nagy reménység volt még a Kabinláz megjelenésekor, frissnek hatott, durva volt és szórakoztató. Aztán a Motel is elért egy státuszt bizonyos körökben, de aztán hosszú ideig semmi. Jött a Green Inferno, közepes megítéléssel, majd a Knock Knock, amit szét aláztak tán mindenféle médiumban... El nem kell ásni, Tarantino felfedezettje, talán kivirágzik még egyszer az életben, de nincs jó szériája.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2022-10-26 16:1813 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk