Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Shazam! - Az istenek haragja
- HBO2, 19:30
Börtönlázadás
- HBO, 20:00
Támadás a Fehér Ház ellen
- Filmbox Premium, 20:00
The Doorman - Több mint portás
- Filmbox, 20:00
Lassan
- Cinemax2, 20:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
- Filmes Sámánok Rendje -
Vicces videók - linkgyűjtemény :-)
Érdekességek!
80-as, 90-es évek emléke
Országúti diszkó (2024) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Kálmán-nap aaaaa
Ernie Hudson aaaaa

 

Fórum - Kickboxer: A bosszú ereje - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Wilhelm (2023-05-27 19:33.57) aaaaa
Harcművészeti oldalról nézve beleköthetetlen.
Sokak gyerekkori kedvence, klasszikusa volt mindig is a Kickboxer, ami megannyi embert mozgatott meg akkoriban. Nehéz fába vágták fejszéjüket a készítők, azzal, hogy kísérletet tettek erre a remake-re. Szerintem ez a kísérlet felettébb jól sikerült. Pedig bevallom, elvárások nélkül ültem le ehhez a másfél órához. Sőt, magam a 2018-as Megtorlást láttam előbb. Ahhoz viszonyítva meglepett ez a napjaink korát előidéző készítés, ami természetesen azért visszanyúlik, ihletet merít a régebbi változatból.
Lépek is azonnal a főszereplő harcosra, a fekete öves Jiu Jitsu bajnokra, a Közép-Afrikából származó, Alain Moussira. Ha valaha is bíráltam őt, akkor most visszaszívom. Itt valami elképesztő mozdulatokat, rúgáskombinációkat tett a képernyőre nekünk, ami iszonyat sok munkát, energiát igényel megvalósítási szempontból- hosszú évek, évtizedek munkájáról beszélünk! Nem túlzok, ha azt mondom, hogy érintette Tony Jaa vagy éppen Scott Adkins színvonalát, ami már önmagában kuriózummal bír.
Igen, a történet hasonló módon van lezongorázva, mint az eredeti. Főharcosunk bosszút szeretne állni, ezért kell egy zárkózott természetű guru, aki kikupálja, hitet, irányt mutat számára, csiszolja, finomítja mozdulatait, hogy később legkeményebb ellenfelével dűlőre jusson. Erre a mentor szerepre érkezik a belgák híressége, a spárgakirály, Van Damme, aki szinte végig napszemcsiben dirigálgat, olykor már mosolyogsz rajta pusztán csak a jelenségén. Na ja, így ötven fölött meggyűrte az élet egy pirinyót, akit kis mellékként felhozva a való életben sosem lehetett a hűség mintaszobrának nevezni, volt jó néhány házassága/viszonya. Még például állítólag Kylie Minouge-gal is összeszűrte a levet, nyilván megtehette, mert ő Jean Claude Van Damme. Meggyűrtsége ellenére, figyeld, hogy milyen bodyja, mozgása van még mindig.
Van ebben a remake-ben igencsak eltalált edzésmontázs. Kókuszdiótörésekkel, bambusz szétrúgásával, különféle sanyargató módszerekkel, bevált praktikákkal. Meglepően ütősen lett összepattintva, hallgasd a zsírkirály zenét alatta- lüktetésével, misztikus háttérzúgásával, háttérzajával pillanatok alatt hatása alá kerülhetünk. Olyannyira, hogy magam vissza is tekertem párszor ehhez a részhez.
Néztem Moussit a naplementében, ahogy megtartotta lábát a levegőben, fent a „legendák birodalmában”- annak megvolt a maga üzenete: Megtaláltam a belső egyensúlyt! E mellett akadt még Alaintől pár pazar megoldás. Ledöbbentem mennyire jó ez a csávó, különben meg milyen kevés szerepet kap.
Harcosunk megpróbáltatásokon, újjászületéseken megy keresztül, hogy a végén legyen esélye legyőzni a Tong Ponak nevezett agyontetovált szörnyeteget, akit az egykori pankrátor, Dave Bautista alakít. Elhisszük, hogy életre-halálra megy ez a zugban, nem megengedett módon lezajló, fogadásokkal körített fight. Egy mondattal összefoglalva: Mortal Kombat a javából.
Még valakire kitérnék, a filigrán szépségre, Sara Malakul Lane-re, ő egy nyomozónőt alakít, aki pártolója, szerelme is egyben Moussinak. A sötétben, enyhe világítással lezajló erotikus jelenetük gyönyörű módon lett ábrázolva azokkal az utópisztikus hangokkal. Kettejük kapcsolatát bevillanva visszacsatolt képekkel látjuk, mint ahogy ez a film is ugrál az időben, ám ez nem válik kárára. Pluszként pedig a környezet, Thaiföld jellegzetességei csakugyan visznek színt az egészbe.
Többen ócsárolták ezt az újragondolt alkotást, ahhoz képest nálam simán hozza az elvártat, helyenként pedig túl is szárnyalja.


3. Szeifert79 (2018-11-07 19:12.25) aaaaa
Egyszer nézős, semmi extra. Csak annyit helyesbítenék a film adatlapján, hogy Van Damme nem csak a történetírója, hanem az egyik szereplője is a filmnek. Ő alakítja a Sloan fiúkat kiképző mestert.


2. Kisjon (2018-10-16 19:29.49) aaaaa
Adtam rá egy halványka három csillagot, de csakis azért mert a végső küzdelem nem volt olyan rossz.


1. Kék kereszt (2018-10-14 15:46.36) aaaaa
Anno, amikor naivan azt hittük, hogy a Véres játékot nem lehet überelni, akkor jött a Kickboxer..

A rongyosra nézett VHS a legjobb bizonyíték rá, hogy Van Damme életművének egyik legjobb filmjéről van szó, ami a hibái ellenére a mai napig megállja a helyét.
Persze az újrázás teljesen felesleges volt, de kedvenc belgánk miatt csak meglestem.

Bár nem fűztem hozzá túl sok reményt és az elvárásaim is minimálisak voltak, még így is csalódnom kellett..Elég fapados filingje van..Egészen mélyről indul a színvonal és csak nagy nehézségek árán tud egy tisztes B szintre felmászni..A párbeszédek és az eszközölt változtatások olykor fájdalmasabbak mint 1-2 jól bekapott ütés..Az akciójelenetektől nem dobtam hátast, de voltak egészen jó bunyók is, de a final fight minden tönkre vágott..pedig jól kezdődött..

Van Damme mesterként elég lazán tolja. Az edzésmódszerei jópofák és ha a szükség úgy kívánja, még keményen oda is teszi magát amit mindig jó látni. Elő is jön az az édes, drága nosztalgia..A jelenléte sokat dob a filmen. Nélküle fele ennyit sem érne..

Az örököse viszont nem igazán váltja meg a világot..Ez a Moussi gyerek olyan semmilyen..Jellegtelen figura. Az igaz, hogy elfelejtettek neki karakter írni, de ő sem sokat tett hozzá..Annyi karizmája van mint egy tál beáztatott lencsének..Bunyózni azért tud, de helyette Scott Adkins lett volna a tökéletes választás. Boykaként már többször is bizonyította rátermettségét és jelenleg uralja a B akció világot, nem véletlenül. Nem mellesleg már többször is játszott együtt a belgával, így jobban működött volna mester és tanítvány között a kémia. Na mindegy..

Mindenki emlékszik arra a jelenetre, amikor a leskelődő Van Damme-ba a szar is belefagy..mikor látja, hogy Tong Po az oszlopot rugdossa, amiről serényen hullik a vakolat..Az egy olyan brutál jelenet volt, ami meghatározta Tong Po egész lényét. Ő maga a fékezhetetlen, nyers brutalitás..A final fight-nál sem voltunk teljesen biztosak, hogy veszít..
Nos, Bautista esetében semmi ilyet nem tapasztaltam, pedig pont ez lett volna a lényeg..Nem kis darab pali, de egyáltalán nem nyűgözött le. Végig követtem a pankrációs karrierjét így tudom mire képes..de semmiben sem emlékeztetett a nagy elődre..A karakter új megközelítése sem jött be. Az meg, hogy már biztosan nem tér vissza..talán a legjobb döntés volt. Így végre a saját útját járhatja az új széria.
Másfél óra erejéig érdemes elengedni az eredeti film emlékét és nem hozzá hasonlítani ezt, csak simán lesni..így még talán működhet is.

A bennünk rejlő férfiállatnak..olykor szüksége van az ilyen bunyós filmekre, akármilyen buták is legyenek, mert kell..Szal idővel meglesem az idei folytatást amiben maga a Hegy..darál..Jövőre meg elvileg jön a 3. rész ami szerényen az Armageddon alcímet kapja..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2023-05-27 19:334 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk