Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45
Kamuzsaruk
- Moziverzum, 12:55
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Az ördögűző (1973) - Vélemények
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal
Szólánc (filmek nevével)

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tengerész szerelme aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Apostol (2018) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Zsol0 (2021-04-10 15:19.24) aaaaa
Véletlenül találtam erre a filmre,az Apostolok cselekedeit akartam letölteni,és a kereső ezt a filmet is kiadta.(Bár ne vettem volna észre).Soha nem tetszettek az olyan alkotások,amikben visszaköszön korábban látott helyzetek,jelenetek,szituációk stb..lehet csak én magyarázom bele,de folyton az az érzésem volt hogy ez a film is egy ilyen összelopkodott kliséhalmaz..volt benne egy kis Halott Madarak,egy kis Silent Hill-es életérzés,Titkok kulcsa,gore-horrorfilmekből idepofátlankodó darálós,koponyafurkálós moteles-fűrészes-hentes-véres agyatlanságig feltúrbózott baromság..Az a legidegesítőbb az ilyenekben,hogy van egy ürge,odapottyan a nagy büdös semmiből a helyszínre és egy -két nap alatt olyan apokaliptikus thriller-horror-mindenkit legyilkolászós világvége fesztivált rendez,hogy az világfájdalom---a kevesebb néha több,szokták mondani..szóval ez egy rossz film volt,pedig én nagyon szeretem a misztikus ,agyalós,parázós filmeket,ez sajna közel sem az...


16. Az utolso szamuráj (2021-04-09 23:34.21) aaaaa
Nem érteni kell,elfogadni



15. Zsol0 (2021-04-09 22:59.07) aaaaa - (válasz Leaeder 14. hozzászólására)
oltári nagy....nem is értem az itteni filmnézők ízlésvilágát...


14. Leaeder (2020-12-06 19:31.02) aaaaa
Baromság


13. Nyolcadik utas (2020-09-07 23:15.02) aaaaa
Brutális.
És eszméletlenül jó.
Nem gondoltam volna, hogy Evans a Rajtaütések után egy ilyen filmet is képes lerakni az asztalra.
Annyira egyben van, történet, hangulat, látvány, színészi játék, zene és feszültség tekintetében, mint kevés film manapság.
Kár, hogy csak ilyen kevesen látják...


12. Törölt felhasználó (2018-12-09 02:28.15)  
SPOILER (is van benne)

Erisden Island. Amikor kigugliztam, hogy valódi helyszínt takar-e ez a csodálatosan fényképezett Észak-Brit szigetnek tűnő természeti képződmény, olyan találatokba botlottam, mint pl.: "Apostle Movie Ending Explained".

Pedig az endingnek nincs extrém magyarázatra szoruló szimbolikus értelme; egyszerű, mint a kő. Manapság a magyar horrornéző fejében biztosan él valamiféle kép a pogányság és a kereszténység örök harcáról, a hitehagyott papról vagy apostolról aki a hányattatások ellenére végül megleli a motivációját és megdicsőül.

A végkifejletet még én is bejósoltam, pedig elég primitív vagyok ahhoz, hogy belefeledkezzek a történetvezetésbe, és a nyilvánvaló jelek ellenére hagyjam magam meglepni. Ebben a műfajban pont azt szeretem, hogy az orromnál fogva vezetnek.
Mégis tetszett a film, mert helyreállt benne a mesterkélttel szemben a természeti világrend, és individuális szinten is bekövetkezett a megdicsőülés, ráadásul inverz, az egyház(ak) kanonizált tanításaitól független, pogány módon.

Van persze magyarázható eleme, de ez már csak trivia, anélkül is értelmezhető a történet: Sulis volt a kelta mitológia vegetációs női istensége, akihez a geotermikus energiaforrásokért fohászkodtak, talán véres emberáldozatokkal. (Nagyon szép jelenet, amikor a hajó utasai szeme láttára vért fröcskölve omlik le a szikla. A vér az She-nek, ami nekünk az éltető víz.) Az egzisztenciális válságban szenvedő, de küldetéstudatos kék szemű szépfiú vette át az ő helyét.

A Chris92 által lentebb említett 60-as és 70-es évek brit horrorjaihoz még hozzácsapnék néhány olasz inspirációs forrást.
A két éve elhunyt Robin Hardy szigetes izolációs horrorja (The Wicker Man) keltette fel Pupi Avatiban is a vágyat, hogy megrendezze a The House with Laughing Windows-t. (Vizuálisan szerintem egyébként Avati műve jobb. Annyira, hogy egy piros függöny előtt beszélő törpe növésű középkorú férfi kap benne fontos szerepet.)
Dario Argento Phenomenája a falhoz láncolt nő-szituációval, Lucio Fulci groteszk agyfúrása (City of the Living Dead), inkvizíciós képsorai (Beatrice Cenci), a véres trutyiban úszkálás (The Beyond)...

Remélem, hogy látunk még horrort Gareth Evanstől, mert képes uralni a műfajt. Feszességben, meglepő fordulatokban, a gore és a suspense arányosságában még van mit fejlődnie.


11. Chris92 (2018-11-17 19:07.15) aaaaa
Gareth Evans már bizonyította, hogy tud akciófilmet rendezni, most pedig kiderült, hogy horrort is. Az Apostle rengeteget merít más filmekből, különösen a 60-as, 70-es évek angol horrorfilmjeiből melyekben a személyes hit és az irracionalitás szembeütközése a fő terep, amit leginkább világvége-kultuszok, pogány vallások és istenségek testesítenek meg, az Apostle is ezen a terepen utazik mégis van benne bőven annyi kraft, hogy nem egy olcsó utánzatként jön le.
Lassan hömpölygő, de már a nyitó képsoroktól kezdve iszonyú hangulatos, fojtogatóak feszült és nyomasztó légkört árasztó darab, amiben a főhőssel együtt megyünk egyre mélyebbre és mélyebbre, sötét titkok, véráldozatok, fanatizmus és elkerülhetetlen pusztulás, ami az út végén található. A főleg természetes fényekre hagyatkozó operatőri munka pazar, a zene macskaként játszik az emberi idegeivel,Dan Stevens villogó szemű főhőse abszolút uralja a vásznat. Evans pedig nagyon elegánsan és precízen rendez, erőszakszekvenciái legalább annyira brutálisak, mint a Raid filmekben. Üde gyöngyszem az Apostle, műfajának egyik patinás képviselője.


10. Bertó!!! (2018-11-13 19:08.05)  
Enyhe csalódás,ennek ellenére,még így is maradandó élmény.


+történet
+rendezés
+színészek
+hangulat,atmosz féra
+díszlet,jelmez,smink
+látvány
+fényképezés,beállítá sok
+(zene)
+hangkeverés


-forgatókönyv
-karakterek

(((Ga reth Evansnek tisztelet,amiért az akciózúzda után más vizekre is elmert evezni)))


9. Az utolso szamuráj (2018-11-07 12:56.36) aaaaa
Különleges élmény.
Noha számtalan dologból nyúl,viszont azt hajlamos legalább továbbgondolni:Gareth Evans egyre inkább az a rendező,akinek munkáira érdemes odafigyelni.
Persze,igazából már a Raid 2-vel szintet lépett:lényegesen jobb az elsőnél,és végre történetet is kapunk az impozáns ugrabugra mellé.Az Apostle roppant masszív filmélmény,lassabb lefolyású ám olykor bizony kellően brutális,mégsem azon a rajzfilmszerű módon.
A történet mint jelezve van,nem annyira új,nagyon szép a fényképezés,jó a zene,és kellően működik a misztikum is,jól van bevezetve ahogy egyre több titokra derül fény.Evans tudatosan építkezik,lassan de biztos kézzel vezetve,és szemmel láthatólag most nem azért fontosak neki karakterei,hogy azok bevigyenek egy tökéletes rúgást,hanem mert így jut el-a logika útján-egyik pontból a másikba.Sokat segít a dolgon Dan Stevens hihetetlen szuggesztív jelenléte:karakterének sok gondja,hibája van,és nem is akarják jó embernek eladni,mégis különös missziója őt is nemesebbé teszi-hogy amivé majd a végén változni kezd,akár vita tárgyát is képezheti.Bátor dolog továbbá egy addig inkább a háttérbe szorított figurát így a végére "szabadon ereszteni",de mintha ez is az életet másolná,hányszor lettek mellékalakokból,háttérszereplőkből ilyen vagy olyan fontos figurák?
Jó volt nézni ezt a filmet:tetszettek elemei,olykori tomboló nyersesége,és ahogy a vallással kapcsolatban is belengetett néhány kérdést.Üde színfolt,talán kicsit feszesebbé lehetett volna vágni,ám így is az év egyik remek horrorélménye,mely jóval túlmutat önnön műfaján.


8. Tjunior (2018-10-23 14:52.36) aaaaa
Spoiler lehetséges
Furcsa figura ez a Gareth Evans, csinál egy szögegyszerű, de remek Rajtaütést, aztán a folytatást is megrendezi ami meg egy fölöslegesen túlbonyolított rossz film. Mindent várna tőle az ember csak egy Apostle stílusú filmet. Nem baj, jó ha az embert érik meglepetések. Masszív egy mű. Messze nem hibátlan de a hatása alól nem nagyon lehet kivonnia magát az embernek. Még úgy sem, hogy a főszereplője finoman szólva halovány, főleg egy Michael Sheenel összehasonlítva (az egyik legalulértékeltebb színész szerintem).


7. G-ergo (2018-10-18 10:35.04) aaaaa - (válasz Anitabagwell 5. hozzászólására)
Lehet, hogy akkor én vagyok már egy kiégett valami, ebből a szempontból, mert oké, hogy nem volt kellemes látvány, de azon túl, hogy a sztori szempontjából milyen borzalmas a fúrós jelenet, nem igazán érzékeltem durvának :D :D hm.


6. Anitabagwell (2018-10-18 09:26.39) aaaaa - (válasz Anitabagwell 5. hozzászólására)
Jesszusom, nem tudom hogy sikerült így elírni, bocsánat :D

szóval SPOILER

ahogy kifúrták a gyerek koponyáját vagy ahogy elkezdték bedarálni a csávót.

Sorry. Magyar nyelv rlz.:D


5. Anitabagwell (2018-10-18 09:25.25) aaaaa - (válasz G-ergo 4. hozzászólására)
Hát azért ne mondd, hogy "kellemes" volt nézni ahogy SPOILER

kivfúrták a gyerek koponyáját vagy ahogyan elkezdték bedarálták a csávót :D

Én ezt pl. nem negatívumként hoztam fel, hogy kell hozzá gyomor. Egyszerűen szerintem kell. :) Vagy csak öregszem és már nem tartom magam annyira, mert a fentebb említett két jelenetnél majdnem elhánytam magam. :D
Egyébként indokolt volt és kellett a filmhez, agyatlan vérengzés szerintem nincsen benne.
Nekem bejött... DE kell hozzá gyomor szerintem :)


4. G-ergo (2018-10-17 23:53.57) aaaaa
Gyomor? Meg mi?! De hát hol a gore? Szerintem a legkevésbé sem volt "durva" ilyen szempontból. Nem is értettem így utólag, a kritikákban megemlitett utolsó fél óra brutalitását. És valahol örültem is, nem kellett ennek a filmnek.
Meg. Unalmas az első másfél óra? Hoooool? Mi?! Én alig várom, hogy újra nézzem és pont az első fele miatt, az volt olyan mértékben hangulatos, hogy alig akartam kiszakadni belőle.


3. Anitabagwell (2018-10-15 19:33.18) aaaaa
Kifejezetten kellemes meglepetés volt, mondjuk gyomor azért kell hozzá. :)



2. Kyra92 (2018-10-14 17:12.23) aaaaa
Vártam már ezt a filmet, de sajnos nagy csalódás volt.
Tudtam előre, hogy tocsogni fog a vérben, nem is ezzel volt baj, erre fel voltam készülve. Inkább az okozott csalódást, hogy a történet ennyire üres és semmit mondó volt. Vártam volna egy kis feszültséget, egy kis nyomozgatást, kis rejtélyt, de sajnos nem kaptam meg egyiket sem pedig a téma, amit feldolgoz nagyon igényelné. Akinek szíve csücske a tortureporn sem örülhet igazán, mert a film első fele tömény unalom, konkrétan semmi nem történik. Utána már persze belendülnek a szektások van vér és brutalitás bőven, de az a baj, hogy a vér olyan vastagon beborítja a gyengécske, vékonyka sztorit, hogy a végén már ki sem látszik belőle, nem tudjuk, hogy most mi a fene folyik itt (persze a véren kívül).
A díszlet és a látvány abszolút rendben volt, viszont sem a színészek sem a sztori nem tudott engem bevonni ebbe a világba. Pedig jó az alapötlet, de a kivitelezés bosszantóan gyengévé tette, ráadásul Dan Stevens és Micheal Sheen jó színészek, de itt valahogy nagyon nem találták magukat. Nem igazán nekik való szerep volt.
Kár ezért a filmért, pedig nagyon jó kis misztikus, rejtélyes, nyomozós sztorit ki lehetett volna belőle hozni, de sajnos nem így történt.
Indokolatlanul hosszú is volt. Lehet, hogy feljebb pontoztam volna, ha nem húztak volna több, mint két órán át egy olyan sztorit, amiben egyértelműen nincs annyi szufla,hogy annyi ideig kihúzza. Mikor másfél óra után végre valahára belendül egy kicsit a történet már pont eluntam magam annyira, hogy pont nem érdekelt kit fognak halálra kínozni és miért.


1. G-ergo (2018-10-13 00:12.55) aaaaa
az a hangulat. az a zene. Dan Stevens.
Imádtam. talán tényleg cseppet hosszabb, mint amennyit elbírt volna a sztori, de az egész légkör fenntartotta a figyelmem, minden egyes pillanatban... impozáns filmélmény.
tessék nézni



Kapcsolódó fórumok

VéleményekZsol0, 2021-04-10 15:1917 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk