Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A kifutópálya
- Filmbox Plus, 06:10
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40
Anya, lánya, unokája
- HBO, 07:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tökéletes trükk aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - A hitehagyott - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

10. Törölt felhasználó (2019-01-15 23:21.17) aaaaa - (válasz Rockercsaj2003 9. hozzászólására)
Ne aggódj, majd valószínűleg eljön az idő, amikor a nyomasztó filmek is tetszeni fognak.


9. Rockercsaj2003 (2018-11-17 12:46.15) aaaaa
Ez a film letargiába, depreszióba ránt. Spoiler
Az elején abszolút fiatalokat érintő gondolat Erre a világra gyereket szülni.. Az egyre égetőbb probléma, hogy miattunk pusztul el minden..de olyan nyomasztó, hogy nekem nem nyerte el a tetszésemet- Aki szertia vontatott, kicsit sötét alaphangulatú filmeket azoknak ajánlott megnézni.



8. Delpiero (2018-10-09 11:05.54) aaaaa - (válasz Anitabagwell 6. hozzászólására)
De nem ám! ;)


7. Marsbolha (2018-10-08 22:41.07)  
Elég gyenge alakítások vannak a filmben, mert pl ott van a Bosszúállók, na abban vannak alakítások. Alakítás nélkül nincs alak.


6. Anitabagwell (2018-10-08 21:47.54) aaaaa
Már nem fórumozok egy ideje, de alig vártam, hogy ez a film fenn legyen és leírjam, hogy Ethan Hawke élete alakítását nyújtja itt.
Maga a film engem nem kapott el, mint amennyire gondoltam, hogy el fog. De ez semmit sem von le ennek a szédületes alakításnak az értékéből.


5. Az utolso szamuráj (2018-10-03 17:09.14) aaaaa
Valami irdatlan erejű mozi.
Paul Schrader az a filmes,akit az átlag magyar néző nem is ismer:és a nagy büdös átlag magyar,aki veri magát műveltségére,nyitottságára ha megnézi esetleg valamelyik darabját,azt mondja rá,az amerikai Tarr Béla.Tény,Schrader munkái-egyszerűsítsük le a dolgokat-tele vannak önmarcangolással,hőseit saját démonjaik emésztik,és nem éppen nézőbarát mód közvetíti az esetleges(sokszor be sem következő...)megváltást,ami többeknek happy end kéne hogy legyen.Könnyű altató,Kisvárosi gyilkosságok,Holtak útja,Taxisofőr...nem azok a mozik,amiket egy hosszú nap után simán végigseggelünk.(Igen,többeknek forgatókönyv csak)
A First Reformed Ethan Hawke pályájának csúcsa:ez a kedvelhető színész valami olyat tett itt le az asztalra,ami a legnagyobbakat is tiszteletre parancsolja.Toller atya egy kis létszámú gyülekezetet vezet,múltjának sötét foltja fia elvesztése a háborúban és házasságának felbomlása,amikor is egy terhes nő kopog be hozzá,hogy beszéljen férjével.Már ekkor feltűnik a párbeszédek kidolgozottságán túl,hogy a filmben sokszor épp az a fontos,amit NEM mondanak ki,esetleg maximum utalnak rá,akik tehát a blockbusterek kalapáccsal beleverő hülye mondatait tudják (csupán..) értelmezni,ez a majd két óra nem nekik készült.Toller miután beszél a férfival,szembesül annak félelmével,ha úgy tetszik,dilijével,miszerint ez a haldokló világ,az,amit az ember a Földdel tett,alkalmatlan arra,hogy ide gyereke szülessen.(Szar ügy,hogy nem kevés tudós is ugye kongatja a harangot).A mondatok az atya lelkét is megmételyezik,saját hitében is kételkedni kezd,és a világ sorsát próbálja a vállára venni,aminek nagy lökést ad a férj halála.
Dióhéjban ennyi:a képi világ komorsága,a lassabb beállítások és a színészi játék -a csupaszem Mamma Mia kiscsaj tényleg jó,pedig én kiütést kapok látványától is-egy nehezebb munkát adnak a nézőnek,aki viszont ha arra hajlamos,gondolkodni kezd közben.A Hitehagyott az a fajta dráma,ahol mellőzik a zene használatát a jól beágyazott tetőpontokat,és bár valóban a világ nagy dolgairól szól-hisz Földünk jövője mindenkire érvényes-ám az mégis egy személyen csapódik le,és mi is azon keresztül látjuk.Ernst,főleg múltja miatt is,de valahol megváltását keresi,ám mikor az öngyilkos videókat nézegeti,kezdjük érezni,morális iránytűje mintha célt tévesztett volna(Annál kínzóbb,ha mi van,ha mégsem???...)Külön kiemelném az éttermi beszélgetést,ahol bizony a "másik" oldal érveire is oda kell figyelni,csak mert....
Remek darab ez,és van benne egy gyönyörű rész is:talán a vége kicsit kilóg,de lehet azért,nem hittem volna,hogy Schrader a remény felé tolja szereplőjét.Talán mert a filmet nézve nekem is annyi dolog átfutott az agyamon,talán mert én is kurvára bűnös vagyok,hajjaj csak másban,talán mert sose volt??hitem,de valahol belül irigyeltem akinek van,igaz így el se tudom veszteni...Nem tudom.Nem egy mindennapi darab ez,Hawke játéka a legnagyobb díjakra esélyes,de nem ez a lényeg,hanem amit érzel a végén mikor elsötétül a kép.
Ha semmit,hát...no,mindegy.Francokat papolok.


4. Delpiero (2018-09-30 11:30.19) aaaaa
Ethan Hawke szenzációs!
Paul Scharder ismér egy nehezen befogadható filmet tett le az asztalra és még azt is elérte, hogy Amanda Seyfried színésznőként is megfeleljen, ami nem kis szó!

Szépen építi fel a történetet és a belső emberi drámát egyaránt. A vége elég fura, ami ismétcsak sokaknak nem fog tetszeni, de legalább nem köt kompomisszumot a film a népszerűség céljából.
Hawke pedig élete egyik legjobb alakításával rukkolt elő.


3. Az utolso szamuráj (2018-09-30 11:22.08) aaaaa - (válasz Bertó!!! 2. hozzászólására)
Nem wtf, hanem a reményé



2. Bertó!!! (2018-09-30 10:40.32)  
Paul Schrader rendezései nem igazán ismertek,forgatókönyvei annál inkább
(Dühöngő bika,Taxisofőr)
Spoiler lehetséges.

Főszereplőnk és Travis Bickle(Taxi Driver)
karaktere között,azért fel lehet fedezni némi párhuzamot(a világ romlottsága,megtört elme,szembenállás a "hatalmakkal" stb.)

Nekem kifejezetten tetszett a rendező meglátása és a tálalás,Ethan Hawke játéka,a kameramunka a forgatókönyv és az egész film atmoszférája.
Maradandó,lassan kibontakozó cselekmények,ami a Taxisofőrhöz hasonlóan,elgondolkodtatja az embert.

Nem ajánlott mindenkinek.

(((A játékidő háromnegyedénél van egy elképesztően látványos jelenet Toller atya és Mary között.
A film lezárása kicsit Wtf érzés)))


1. Tysonrichie (2018-09-22 18:56.28) aaaaa
Az Arany Glóbusz-díjra jelölt Paul Schrader (Taxisofőr, Amerikai dzsigoló, Dühöngő bika) gondolatébresztő thrillerének főszereplője Ernst Toller (Ethan Hawke), egy hitében megingott, gyászoló lelkész, aki egy nap megismerkedik Maryvel (Amanda Seyfried) és annak mentálisan labilis, környezetvédő aktivista férjével, Michaellel (Philip Ettinger).
Tollert egyre jobban marcangolja az az érzés, hogy a világ veszélyben van, és az egyház a kisujját sem mozdítja, ezért kezébe veszi az irányítást, remélve, hogy útja végén rátalál rég elvesztett hitére is.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTörölt felhasználó, 2019-01-15 23:2110 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk