Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Darabokban
- HBO2, 04:21
Pókok
- Film Mánia, 04:30
Brazilok
- RTL Három, 05:00
Kapj el, ha tudsz
- Moziverzum, 05:00
A kis Vuk
- Film+, 05:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Mirai - Lány a jövőből - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

16. VAL P (2023-03-01 01:17.21) aaaaa
Mirai – lány a jövőből
(Hoszoda Mamoru: Mirai no Mirai, 2018)


Nem is gondolnánk felnőttfejjel, mekkora trauma egynémely négyéves csimotának, hogy a világ középpontja, ha csak pár méterrel is, de áthelyeződött. A távolság könnyűszerrel áthidalható izomerővel, ám a figyelmet, ami addig magától értetődően volt a privilégiuma, ki kell immár vívnia. Természetesen nem „kell”, senki nem kényszeríti rá, ám a belső késztetést nem mutatkozik sok kedve legyűrni.
Szerencse, hogy amikor már teljesen elkámpicsorodik, amikor felbőszül a közöny láttán, illetve a korlátokat megtapasztalva, ha méltatlannak ítéli szerettei bánásmódját, egy ajtórántásnyira várja a belső udvar, ahol csodás események zajlanak. Emberbőrből kacsint le rá Yukko, vagy egy ismerős tűzfolt éktelenkedik a nagylány tenyerén, aki vonatszórási okokat firtat Kuntól. Beletapasztal a kölök, hogy másoknak is fárasztó elpakolni, amit előtte szétterítettek, mások is megtanultak bringázni nyafogás nélkül. (A zárójel csendjében jegyzem meg, nem biztos, hogy a leggöröngyösebb terepen veselkedtek neki.)
Kun mintha csak különböző mesékbe csöppenne bele időutazásai során, s ezek a kiruccanások mind valami aktuális problémára kínálnának megoldási lehetőséget. Ezen kerti leckék során mindig akad önkéntes, aki vergiliusi kalauzként szegődik mellé, ahogy az ’Aeneis’ költője a pokoli bugyrokat és purgatóriumi köröket feltérképező Dantéhoz. Az, hogy Kun úgy érzi, odafigyel rá valaki, törődnek a lelkével, meghozza a gyümölcsét: a makacs és hisztis fiúcska sorban veszi az életben az akadályokat. Szinte észrevétlenül tanulja meg mások szemszögéből (is) vizsgálni az eseményeket – ennenmaga épülésére és az érintettek örömére.
Szélcsendes, gyertyafényes történet egy épp csak eszmélkedő gyerkőc keret nélküli szemüvegén keresztül.


15. Cantri (2020-03-14 14:12.52) aaaaa
Hosoda láthatóan szereti műveit hétköznapi dolgok köré építeni, csak mindig igyekszik elhelyezni a történetében egy olyan adalékot, mely felkavarja picit a jól ismert alapfelállást.

A Mirai is mindenféle idősíkok meg miegymás ellenére végső soron egy szép történet a családról, és a fájdalmasan gyorsan múló évekről... Néha persze az ember azt kívánja bárcsak gyorsabban telne az idő..ezen vagy azon életszakaszon a kelleténél gyorsabban továbblépnénk. Pedig minden kihívásnak megvan a maga szerepe az életünkben, mégha sok minden csak utólag kerül is tisztább meglátásra. Érdemes hát nem mindig tervezni, és kalandozni a jövőben, hanem venni egy nagy levegőt, és csak kiélvezni a jelen kínálta lehetőségeket.. minden szépségével, örömével, nehézségével együtt...



14. FilmKritikus1989 (2019-10-24 22:10.25) aaaaa
Hosoda Mamoru munkássága meglepően érdekes képet fest. Az idő fölött járó lány-t be lehet tudni egy kezdeti félresikerült filmnek, a Summer Wars-nál már láthatóan kezdett belejönni a dolgokba igaz annak a filmnek meg annyira dafaq sztorija van, hogy annál sem lehetett könnyű dolga, a Wolf Children-ben már biztos kézzel vezényelt le egy hihető érzelmekkel és azonosulható karakterekkel teli filmet az anyaságról míg a Fiú és a Szörnyeteg egy vegytiszta akció-fantasy anime volt de annak tökéletesen megfelelt. És akkor a rendező úr kijött ezzel és egy jó nagyot baszott saját maga alá ugyanis ez a film egy kőkemény, masszív, vastag szardarab!

Még mielőtt valakik nekem esnek gyorsan leszögezném, hogy nagyon szeretem az animéket. Miyazaki filmjei gyakorlatilag végigkísérték a gyerekkoromat , sokkal szívesebben néztem azokat mint a Disney filmeket, persze megvolt a YuYu Hakusho-Hokuto no Ken-DB-Sailor Moon-Pokémon-Yugioh korszakom is, és manapság is szívesen nézek animéket de nagyon megválogatom, hogy miket. Vagyis nem ismeretlen számomra a műfaj és elnézve a rendező úr munkáit egyszerűen nem értem, hogy adhatta ki ezt a fércmunkát a kezei közül.

edig látom és értem én, hogy mi lett volna itt a mondanivaló. Értem én, hogy akárcsak a Wolf Children a Mirai is a gyereknevelés nehézségeiről és a család fontosságáról akart szólni de ellentétben azzal itt az egész történet és a cselekmény teljesen súlytalan.Kapunk egy elkényeztetett 4 éves hisztigépet aki ha valami nem úgy van ahogyan ő akarja akkor először bevágja az űberhisztit, bőg és megver mindenkit majd miután jó alaposan lecseszik találkozik a családja valamelyik jövőbeli vagy múltbéli énjével akik próbálnak egy fontos leckét tanítani neki a barátságról, a testvéri szeret fontosságáról meg minden ilyen szépkeletű dologról és ezt játszák el végig az egész filmben de úgy mintha csak random összevagdosták volna a jeleneteket. És így erre van kiélezve az egész cselekmény, egy olyan történetre ami simán beleférne egy átlagos My Little Pony epizódba és ez már bocsánat de egy Wolf Children és Bakemono no Ko után egy hatalmas pofáraesés Hosodától. Emellett közhelyes, sablonos, unalmas és teljesen érdektelen hiszen a címszereplő jövőbeli lány sem szerepel többet max 20 percnél holott róla kellene, hogy szóljon.

Emellett a forgatókönyv is egy hanyagul összerakott vacak ami olyan érzést kelt mintha a film készítése közben csak így random módon írták volna az egészet és emiatt a film egy unalmas közhely gyűjtemény ami mondom egy My Little Pony epizódban még éppen nem lenne halálgáz de ismerve a rendező úr eddigi munkáit itt brutálisan rosszul néz ki az összkép. És én ezt egyszerűen nem értem, hogy Hosoda és a csapata, hogy végezhetett ennyire hanyag munkát.

És sajnos a látványnál is hatalmasat lép vissza a film. Míg a Bakemono no Ko-ban képesek voltak egy szép és kiegyensúlyozott látványvilágot összehozni addig itt visszatértünk a dögunalmas változathoz de még az se annyira borzalmas mint azok a jelenetek amikor a kisgyerek bőg és nekünk minden egyes alkalommal premier plánban kell végig néznünk a szájának a belső tartalmát amit minden egyes alkalommal jól a pofánkba is tolnak. Ez még az első alkalommal oké de a 8.-nál már ne tudjátok meg, hogy mennyire fárasztó.

Ellenben a fantázia jelenetek nagyon sótlanok pedig látszik, hogy próbálkoztak például a 2. VH-ús résznél de a készítők mindig csak megelégedtek volna a standard változattal. Na jó azért, hogy valami pozitívat is mondjak van egy jelenet a filmben ami zseniális. A vonatos. Maga a CGI vonat ugyan eléggé...nyeeeehhhhh de a jelenet mondanivalója itt remekül átjön és ehhez társul még a megvalósítása is ami tényleg olyan eszméletlenül jól van kitalálva,hogy csak lestem tőle. Miért nem lehetett több ilyen a filmben?

De még maga a történet és a látvány se annyira rossz mint a karakterek. Kezdve azzal, hogy a főszereplő gyerekeken kívül senkinek még csak a nevét sem említik meg. Anyuci-nál még próbálkoztak,láthatjuk ahogyan próbál egyensúlyozni a gyereknevelés és a munka között és látszik is rajta a stressz, apuci viszont kritikán aluli ami annak is köszönhető, hogy egy akkora balhere akihez képest a Yoga Hosers-beli apuci minimum egy Liam Neeson. Látszik rajta, hogy ő is próbálkozik de nem csinál mást mint folyamatosan aggódik és hagyja, hogy a 4 éves kölyke folyamatosan ordibáljon vele és a játékaival ütögesse.

És ha már róla van szó. Kun.... kun egy külön kategória. Az egy dolog, hogy a gyerek baszom idegesítő mert ezt még meg lehet magyarázni a korával de azt már nem , hogy dühében egy játékvonattal akarja megverni az alig pár napos húgát és az apját. Nem és nem! Ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy ő gyerek mert egy 4 éves nem viselkedik így! (Hacsak nem diclonius az illető.). A gyerek az egész anime alatt úgy viselkedik mint egy elkényeztett, elmebeteg kis pöcs és miutána szülei lecseszik még ő van felháborodva és egyik szülőnek se jut eszébe, hogy egy jókora pofont adjon neki mikor látják, hogy a kölykük egy potenciális Joker alapanyag. Nem vagyok híve az erőszaknak, a családon belüli erőszakot el is ítélem mint minden normális ember de egy jól időzített atyai vagy anyai pofon sohasem árt és és az ilyesmi nem összekeverendő a folyamatos bántalmazással. Nekem is van 2 húgom és igen engem is idegesítettek gyerekként de soha egyszer sem jutott volna eszembe egy gyerekjátékkal megverni őket.

Vagyis egy szó mint száz ez a film borzalmasan siralmas és nem méltó Hosoda nevéhez. És mire felkapott ez Oscar jelölést? Mindegy remélem Hosoda többé nem rendez ehhez hasonló hulladékokat. 4/10


13. Shessomaru (2019-10-17 10:53.54) aaaaa - (válasz Shessomaru 12. hozzászólására)
Talán a Viasat 6 megmenti a helyzetet.


12. Shessomaru (2019-10-17 10:53.30) aaaaa
Pff.... 12375. hely abszurdum. Ez a helyezés hűen tükrözi az animés helyzetet itthon.


11. Shessomaru (2019-07-15 12:09.07) aaaaa - (válasz Delpiero 10. hozzászólására)
Pedig elnézve a jelenlegi itthoni animés helyzetet az embernek az a benyomása mintha mindenáron vissza akarná tartani az animéket.


10. Delpiero (2019-05-28 07:39.03) aaaaa - (válasz Shessomaru 5. hozzászólására)
Az, hogy valamit nehéz eladni-ezáltal profitot termelni vele nem jelenti azt, hogy gyűlölné bárki is.


9. Delpiero (2019-05-28 07:38.02) aaaaa
Szép és átgondolt anime. A történet és a megvalósítás is kiváló, amiből süt a készítők hatalmas szíve a mondanivaló iránt.


8. Shessomaru (2019-01-02 15:59.36) aaaaa
Nagyon szép és érzelmes lett. Gyönyörű képi világgal klasszikus rajzolással, nagyszerű zenékkel és betétdallal. Nagyon hűen bemutatja egy több gyermekes család életképét, örömeit, viszontagságait. Mivel nekem is van egy 8 évvel fiatabb öcsém (most 23 éves) Teljesen meg tudom érteni a kis Kun érzéseit én is hasonlóképpen éreztem a kisbaba iránt, bár én sose emeltem rá kezet amíg kicsi volt. (Most is csak akkor ha megérdemli XD) De én is voltam rá féltékeny, engem is zavart ha éjjelente sírt mert a szomszéd szobában aludtam, és mint fentebb mondtam én 8 éves voltam nem 4 mint Kun. Bárkinek ajánlható szívhez szóló anime kiváló kezdés azoknak akik idegenkednek a műfajtól.


7. Dexter Sitzky (2019-01-02 00:53.58) aaaaa
Sajnos nem látok túl gyakran japán rajzfilmeket.Ez is jó és a története is önmagában érdekes.


6. Shessomaru (2018-10-02 22:03.33) aaaaa
Remélem hogy a December 27-i premier nem csak egyszeri vetítést takar jó lenne végre egy teljes értékű animét látni a MAGYAR mozikban.


5. Shessomaru (2018-09-18 22:02.42) aaaaa
Ahogy elnéztem a filmet csak egysze fogják vetíteni Szeptember 19-én este 7 órakor, a Toldi moziban. Én egyszerűen nem értem ebben az országban miért gyűlölik ennyire egyesek az animéket miért nem lehet normális módon vetíteni akár több hónapig is főleg mivel ebben a hónapban olyan silány filmek futnak a mozikban hogy szinte még említésre se méltóak, kivéve talán az új Predatort, de nem esküszöm meg rá. Ez az egész estés anime igazi kincs lenne ebben a kavalkádban, és lenne rá igény akárcsak az összes többi ignorált anime sorozatra amiket visszatartanak. Az animék hihetetlen hangulattal és atmoszférával bírnak, s ha egyszer beszippantanak, mert szinte minden műfaj megtalálható bennük, akkor nem eresztenek. Uram add hogy egy nap megváltozzon ez, és hogy megérhessem hogy az animék nálunk is tündökölhetnek.


4. Shessomaru (2018-09-15 21:46.01) aaaaa
Végre egy anime a magyar mozikban nem hiszem uccu neki.


3. Egyszerűsrác80 (2018-08-17 18:08.26) aaaaa
Basszus,nem vagyok a japán rajzfilmek barátja,de ezt asszem meg fogom nézni.Érdekesnek tűnik:)



2. Marsbolha (2018-08-09 20:11.49)  
Várom


1. Dexter Sitzky (2018-08-09 15:38.03) aaaaa
Igencsak érdekesnek tűnik.Szerintem jó lesz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2023-03-01 01:1716 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Mirai - Lány a jövőből adatlap
Eredeti cím: Mirai no Mirai
Évszám: 2018
Rendezte: Mamoru Hosoda
Szereplők: Haru Kuroki, Moka Kamishiraishi, Gen Hoshino, Koji Yakusho, Kumiko Aso...

További információk

parfumeshop 160x600

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk