Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Szeretlek téged
- Film4, 10:10
Mr. Peabody és Sherman kalandjai
- HBO3, 10:15
Enyém a vár
- Film Mánia, 10:15
A felejtés bére
- Mozi+, 10:30
Gyakornokok
- AMC, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Válság aaaaa
Maryam Keshavarz aaaaa

 

Fórum - Sóhajok (2018) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

23. szekden (2022-09-10 13:21.45)  
Ez mi volt? Valamelyik művészieskedésbem jártas fórum társ elmagyarázná nekem, aki erre kevésbé fogékony, hogy mi volt a történet? Vagy a tanulság? Honnan jutottunk el hova, és ki volt kicsoda? Mit szimbolizálnak ezek az ősanyák vagy kik?

Látom, valaki a mother!-hez hasonlítja, de azért na :D az a film szól is valamiről, és legalább kapunk hozzá egy megoldókulcsot. Igaz, lehet ez is, csak én sajnos nem vettem észre, nézzétek el nekem, nem vagyok a legműveltebb fajta


22. Mtta (2021-08-04 19:00.49)  
Édes jó anyám, sírni tudnék...



21. Az utolso szamuráj (2021-08-04 18:50.12)   - (válasz Pelikanbence 20. hozzászólására)
Bence,te valami olyan egyetemes baromsàgokat tudsz írni,hogy felmerült annak lehetősége, Kósa Lajos nyilatkozatait hathatós segítségeddel lehet tupirozni. Mit szólnál a lehetőséghez??


20. Pelikanbence (2021-08-04 17:17.05) aaaaa
Magyarok,olaszok,spanyolok és japánok.A horrorok koronázatlan királyai.A Sóhajok Dario Argento filmje,amit megnéztem és kegyetlenül beszippantott.Magyar szinkronnal láttam,ami hibátlan volt.Igazi királyok és királynők szinkronizáltak benne!:)Maga a film egy balettiskolában játszódik,de sokkal több van mögötte.Éjjelente fura sóhajok hallatszódnak és hamar kiderül,hogy egy boszorkányszekta munkálkodik ott.A színészi alakítások is jók lettek.És,ha valaki felismer egy kis hasonlóságot a Twin Pekssel az nem véletlen.Ha nem lett volna ez a film,akkor a Twin Peaks se létezne és,ha nem létezne a Sóhajok és a Twin Peaks,akkor nem lenne a Stranger Things,az Internátus,de még a Silent Hill játékok sem.Maga a remake is fantasztikusra sikeredett,amit a II.világháborúba helyeztek és a vége az brutális lett.Mindkét verzió fantasztikus lett.
5/5


19. neondemon (2020-07-25 19:10.01) aaaaa - (válasz Tjunior 16. hozzászólására)
Tudom már régi komment,de szinte biztos,hogy nem volt jelen a 2 másik anya.
Szerintem ahogy Susie is ráébredt (mert benne reinkarnálódott ahogy írtad)a 2 másik anyának is rá kell ébrednie való mivoltukra.
Annyira örülnék ha a másik 2 anya filmet is Guadagnino rendezné . Kevés ilyen rendező van a horror műfajban aki valóban tud alkotni és nem használ olyan olcsó trükköket mint sokan mások khm itt főleg a jumpscarekkel teli filmekre gondolok amibe 0 fantázia szorult:).


18. Convar (2019-12-22 17:26.42) aaaaa
Hát erre az eredeti változat sztem köröket ver.

Ez az új Suspiria uis remek állatorvosi ló arra vonatkozóan hogy lássuk, mi is a gond(om) a mai filmekkel. Hosszabb, méghozzá sokkal a 77-es változatnál - de minek, főleg hogy a több játékidő azt is jelenti hogy több balettet kapunk - de minek, tudom így meg úgy különösen meg vannak koreografálva - de akkor is minek, maga a balett engem akkor sem érdekel :D Aztán: túlbonyolított/túlcsavart, tele egy csomó se füle se farka dologgal amik nem igazán nyernek értelmet az utolsó mp-ekre sem, és persze mindezekkel összefüggésben behoz egy csomó új szereplőt/történetszálat - de megintcsak minek. Szét is esik a film cselekménye nem egy ponton emiatt, én legalábbis így éreztem.

Egyszóval a híres mondást megfordítva az új Suspiria azt bizonyítja látványosan, hogy a kevesebb (itt is) több lett volna.

Ja és plusz

látványvilág: közel sem olyan egyedi mint a régi Suspiriáé, de jó, mondjuk rossznak se mondható azért, szóval akkor mondjuk úgy hogy: átlagos

filmzene: ebben volt egyáltalán? Ha volt is, itt semmit sem adott hozzá a hangulathoz.

És már most szinte csak a vége leszámolásra emlékszem belőle (na mondjuk ez azért jó is volt, csakhát előtte több mint 2 óra ment el azzal a sok felesleges mellékszállal és flashbackkel), pedig szinte egyszerre, egyetlen nap különbséggel néztem meg az eredeti Suspiriával, amiből viszont még mindig televagyok emlékképpel és le merem fogadni hogy ez így lesz ill. marad 5, 10 sőt 20 év múlva is.

Egyetlen igazi pozitívumot tudnék mondani rá, hogy a színészek sztem jól játszanak benne. Így a főszereplő is, aki amúgy mintha csak Sabine Lisicki hasonmása lenne (vagy Lisicki Johnsonnak, nézőpont kérdése) - de a leginkább Tilda Swinton persze, aki mint olvastam (mert magamtól rá sem jöttem) hogy 3 szerepet is eljátszott, szóval őt azért mindenképpen megilleti egy kis virtuális vállbaveregetés.

Luca Guadagnino-t (a rendezőt) és David Kajganich-ot (a forgatókönyvírót) viszont már annál kevésbé ezért a száraz, színtelen-szagtalan és a tetejébe még túl is nyújtott katyvaszért.


17. Langelus (2019-10-16 22:22.27) aaaaa
Atyaúristen, mekkora értelemkoldus kutymasz volt ez! Megint 100% stílus, minimum alatti ok-okozattal. Összehord hetet-havat entitások megszállásáról, sátánistaszerű rituálékról, emléktörlés, összeesküvésről, politikai szózatokról, meg minden, ami épp a készítő eszébe jut! Suzie karaktere előbb a gyanútlan ifjú lány a gyanús szektaszerű tánchelyen, majd a végére rájön, hogy ő valamiféle ősanya a háromból.

Mindegy, hogyan és mit magyaráznak bele: ez a film egy nagy rakás művészieskedő szartömeg! A Roller-Blade-széria, meg egy tucat sátánfétises retroerotikus film jutott eszembe kapásból róla, amik többsége legalább próbált valami épülőképes következetességgel operálni. A színészi játék sivár, a szereplő motivációi meg maga a sistergő, langyos káosz. Egyszerűen ledöbbent, hogy ezt valaki "filmművészetnek" nevezi egyedül csak a képek és a légből kapott rámagyarzások miatt: az önmagában nem jelent semmit. Ha csak a képekről áradozik valaki egy filmben, akkor semmit nem mondott a filmről egyáltalán.

Ha ezt a filmet tavaly látom, azonnal bevágom 2018 Top-5 Legrosszabb filmjei közé. Talán még nem késő...


16. Tjunior (2019-10-09 09:37.58) aaaaa - (válasz Bertó!!! 13. hozzászólására)
Spoiler.

Szerintem egy kicsit máshogy volt.
A 3 ősanya vagy nem tudom, hogy nevezzem, eltűnt. Az egyik Suzieban reinkarnálódott.
Markos anyának és a követőinek valami köze lehetett a 3 anya eltünéséhez, de ő maga nem volt "ősanya". Suzie bosszút áll, ezért nyírja ki őt és a követőit.A másik két anya nem szerepel a filmben.
Leht hogy tévedek, de nekem ez jött le.


15. Zsuzska88 (2019-09-01 22:49.30)  
Köszönöm a választ, bár míg így sem világos. Megnéztem az eredeti Argento filmet. Jóval egyszerűbb, de sokkal világosabb és tisztább film volt. Ja, és érthetőbb. Ezek után már nem is rajongok annyira a művészfilmekért.:)


14. Bertó!!! (2019-09-01 19:22.17)  
"Szerintem: 3 anya volt."

Sóhajok,Könnyek,Sötétség(pokol).


13. Bertó!!! (2019-09-01 18:19.52)   - (válasz Zsuzska88 12. hozzászólására)
Spoiler.

"Arról, hogy Markes újjászületik Suzyban, és így tovább örökítik a régi felépítményt."

Ez volt az eredeti tervük,csak nem jött össze.

Szerintem: 3 anya volt.
1. Suzy,maga volt a sóhajok anyjának reinkarnáció,csak nem volt a tudatában.
2. Madame Blanc,aki rivalizált Markos-szal.
3. Markos anya,a vén tumoros trutyi.

Az a fekete szörny a végén,nem anya volt,"csak" egy démon,akit a Suspirium megidézett.(tisztítótűz)


12. Zsuzska88 (2019-09-01 16:37.37)  
Sziasztok! Valaki elmagyarázná, hogy miről szól a film vége? Arról, hogy Markes újjászületik Suzyban, és így tovább örökítik a régi felépítményt, vagy mi lenne az a nagy jelenet? Ki is a Sóhajok anyja? Markes? és azok a vén szörnyetegek (szintén a végén) azok valójában kicsodák? Hány sóhajtozó van benne? Mindent értettem a filmben, mert művészfilm kedvelő vagyok, csak épp a cselekményt nem. valaki írja már le: miről is szólt a film utolsó 20 perce! Előre is köszönöm. ...........


11. Bertó!!! (2019-02-03 11:56.05)  
+zene
http://www.youtube.com/watch?v=ya6dR4gj-_U
http://www.youtube.com/watch?v=BTZl9KMjbrU
+vágás
+rendezés(feszültség,atmoszféra,hangulat)
+fényképez és(beállítások)
+világosítás

Spoiler

+-forgatókönyv(po litika bevonása,a 10 perces beavatási szertartás,sajnos a film csattanója, már a film elején elhangzik/boszorkányok/ )
+-színészek(Dakota Johnson önmagához képest jó volt,de összességében kevés)


-játékidő


(((Lehetséges,hogy egy második megtekintésnél jobban értelmezné az ember a rengeteg információt/nevet és a mellékszálakat.
Nem ajánlatos mindenkinek,csak aki szereti a különleges és elvont "művészhorrort")))


10. Sampler (2019-01-28 21:51.34) aaaaa
Érdekes, de némiképpen zavaros művészfilm volt... Az eredeti sokkal jobban tetszett. Egyszerű, látványban nagyszerű. Az új sóhajokban nagyon sok a rizsa, felesleges érdektelen mellékszál. A 70es évekbeli berlini hangulat nekem nem jött be, politikai hablattyal, a komor színvilággal. Az első órában szinte semmi érdemleges nem történik. Aztán beindul... Akadnak meglepő jelenetek és a fokozatossággal is jól bántak. Bár megjegyzem a film korai jeleneteiben is boszorkányokrol beszélnek, így a rejtély faktort az új nézők számára egy csapásra elb@szták. Szinte az eleitől nyilvánvaló, hogy a tánciskolát egy szekta vezeti. Túlvagyok rengeteg réteg filmen, elgondolkodtató alkotáson, de a cselekmény végkimenetele nálam rejtély maradt.. Mi miért történt és ki kivel van. Az eredeti sztori ugyebár egyszerű, mint egy asztal...Valószínűleg ez sem túl bonyolult, csak folyton asszociálni próbáltam a régire, ezért kavarodtam meg. Jó volt? Voltak részek, jelenetek, melyek lekötöttek, de bevallom többnyire fészkelődtem. Bizonyára lesznek, akik töviről hegyire kielemzik.. Intelektuális horrornak vélik. Egy biztos - nem tucat horror. Érdekes, alantas művészi kirándulás ez, de mély nyomokat azért nem hagyott bennem. Amit igazán hiányoltam az a "hangulat" vagy olyan hangulati elemek, díszletek, megvilágítások, jó beállítások, ami által feledhetetlenné vált volna számomra a film. Azért ha egy félig meddig művészfilm, szeretek nézelődni. Van némi atmoszférája, de nekem a látvány, helyszín nem igazán tetszett. 10/6


9. KicsiRéka (2018-11-18 12:14.50) aaaaa
Mindenképpen érdekes volt, nem láttam még művészileg, gyönyörűen kivitelezett horrort, ahol az esztétikai élmény,a zene, a fényképezés és a tánc teljesen elvette a félelemérzetet, és úgy állította be ezeket a brutális történéseket, mintha valami gyönyörű dolognak lehettünk volna szemtanúi. Ezzel ellentétben ami itt történt, az a legsötétebb rituálé, és ha Az örökség kapcsán hiányoltam egy ilyen társaság működésének bemutatását, na azt itt teljes mértékben megkaptam.

Számomra mégis az előbb felvázolt kontraszt keltett visszásságot, hogy a brutalitás szépségként jelent meg, a halál pedig gyönyörűségként. Mindemellett nem igen értettem, miért kellett az a túszejtéses mellékszál, mert anélkül is átélhető lett volna, hogy hol és hányas években is járunk.


8. Törölt felhasználó (2018-11-17 01:59.00)  
Szerintem nem áll a Mother! mellett, de mindenképpen különleges filmélmény. A '77-essel ellentétben itt már az agynak is járnia kell, végre dramaturgiai jelentőséget kap a sóhaj, a mozdulatokkal összefüggő rituálé, az anya-motívum. Ez egy valahová vezető továbbgondolás, nem szimpla remake. És végre Guadagninonak van rendezői koncepciója, még ha a multikamera-technika és az olykor indokolatlan ad-hoc vágások egy kicsit blöffszagúak. Guadagnino akkor nagyon erős - a színészvezetésen kívül, amikor megmutatja, hogy képes klasszikus filmnyelven is gondolkodni (pl. a két táncterem brutálisan jó párhuzamos montázsában).
Nagyon lassan építkezik a film, viszont erőteljes 70-es évek hangulatot áraszt, jól megalapozza a politikailag megosztott Berlin érzésvilágával a borús alaphangulatot. (Arról viszont fogalmam sincs, hogy a politikai szituáció belekeverésével volt-e valami mellékes üzenete.) Néha olyan érzésem volt, mintha Herzog, vagy Fassbender köszönne le a vászonról. Ezzel kapcsolatos Guadagnino problémája, az aránytévesztés: húzni kellett volna a szkripten, vagy gyorsítani kicsit az alaptempón. Végig volt egy hiányérzetem, amit egy horror-címkéjű filmnél, pláne egy Argento-újragondolástól elváram volna, de nem kaptam meg: nem volt suspense. Ehhez Guadagnino vagy nem ért, vagy tényleg csak Herzog szintén feszültség nélküli Nosferatujának egzisztenciális drámája volt számára a minta. Suspense helyett kapunk egy érdekes, vérbeli olasz gore-feastet is, azt viszont mindenki személyes ízlése döntse el, mennyire működőképes. (A mozi nagy része röhögött. Én felfedeztem benne a groteszk, valamennyire cronenbergi testhorror-humort, dehát megint az aránytévesztés miatt tűntek ezek a motívumok inkább kínosnak).
A hanghatások nagyon jelentősek egy ilyen című filmben, ezért Thom Yorke visszafogott filmzenéjét jó választásnak tartottam.

Első nézésre jobb, mint az eredeti, mert gondolatokat ébreszt.
Jöhet a két másik Anya sztorija is, ha a jegyeladások is úgy akarják. Mondjuk ehhez nem ártana műsoron tartani, és nem a művészmozik legkisebb termeiben.


7. Johnny Saiper (2018-11-11 13:42.52) aaaaa
(csak, hogy erősítsem az alattam lévő kommentet)
Miután megnéztem a filmet rájöttem, hogy nem is nagyon tudom, hogy mikor volt utoljára, hogy igazán, valójában FÉLTEM egy film alatt. Megijedni, az volt egy párszor. Nade ilyesfajta félelmet és nyugtalanságot talán még moziban látott filmek alatt sose éreztem, pedig láttam már egy pár horrort filmszínházban. Az, hogy ezt a hatást 2018-ban még el tudják érni egy emberben, úgy vélem tiszteletre méltó.
A film lassú és hosszú, erre bizony fel kell készülni, de ha igazi horror rajongó vagy, akkor megéri rászánni az időt moziban is akár, mert ha elkap a film fokozatosan épülő nyugtalanító hangulata, akkor jól jártál, és ha végig kitart, akkor egy ritka brutális 20 perc-fél órában tetőzik a végére, amelyhez hasonló pokoljárást még éves szinten is ritkán látni. A díszletek korhűek, a vágás szemkápráztató, az operatőri munka úgyszintén (egy Oscar-jelölés sem lenne túlzás az alkotóknak minimum, sőt), a zenei aláfestés zsigerekbe hatoló (főleg a filmet sokszor kísérő SÓHAJOK által). Én még a színészi játékkal is ki voltam békülve, számomra Dakota Johnson itt kinőtte az Árnyalatos borzalmatlankodásait, és ugyan egy díjtól még messze áll, de bebizonyította, hogyha akar, tud jól is játszani (nemkülönben a többiek, főleg Tilda Swinton nyilván, bár ő kb sose rossz).
Nem tudom ezt a filmet mindenkinek nyugodt szívvel ajánlani, csak olyan tegyen vele próbát, akik szeretik a művészfilmeket, az igazán hosszú (itt 152 perces) játékidőt, és a valódi classic horrorokat is.
És igen, a 18-as karika itt nagyon indokolt, talán ebben az évben itt a legindokoltabb (és fura belegondolni, hogy pl a Védelmező 2-t is ilyen korhatárral illették meg, pedig azért nem összeegyeztethető a kettő, ne de mindegy).
Mondhatnám, hogy sok ilyen film kéne, de pont az az egyik különleges bennük, hogy nincs belőlük sok. Ez a Luca csávó remélem megcsinálja a trilógia második két részét is, mert, mint kiderült, ez nagyon hozzá való feladat lenne, ez ugyanis túlnőtte ez eredetit :D
Legalább 9/10-et adok rá, ha nem 10/10.


6. Pati2 (2018-11-11 13:05.44) aaaaa - (válasz Pati2 5. hozzászólására)
*döbbenet


5. Pati2 (2018-11-11 13:05.28) aaaaa
Tegnap láttam.Ez a film valami döbenet volt.Sokan nem fogják szeretni,mivel nem közönség film hanem művész film (is).A zenék csodálatosak voltak.A vágások is nagyon ott voltak,a színészi játék hát az ami talán egy kicsit enyhe volt ,de nézzétek el így is egy mestermű a film évek múlva olyan híre lesz akárcsak a Ragyogásnak. ,,gyönyörű,,. 10/10es nem tökéletes ,de ez a film megérdemli a max pontszámot.Voltak nagyon félelmetes részek is benne .
SPOILERDONTREADTHIS!!!!
:a Volk előtti rész amikor Sara megtalálja a csoporttársait és még sorolhatnám ,de nem teszemSPOILEREND
Mindenki mennyen el és nézze meg szerintem az év legjobb horror filmje .


4. Johnny Saiper (2018-11-10 00:29.53) aaaaa
Azt a mindenit :O ezt emészteni kell


3. Johnny Saiper (2018-09-05 20:50.02) aaaaa
Azt írják, ez az idei év Anyám!-ja. Ha ez igaz, akkor bitang erős munkának nézünk elébe. Mondjuk az eddigi trailerek is ezt sejtetik...



2. Pati2 (2018-08-11 15:08.30) aaaaa
omg nagyon nagyon várom több mint 2 és fél órás lesz .Remek színészek és az előzetesben már megfogott a hangulat meg az atmoszférája.A főszereplő nő elvileg a film miatt terápiára is jár/járt.


1. Kovbojka (2018-08-05 16:39.59)  
https://www.youtube.com/watch?v=2TERYgesykM

A színészek és az előzetes alapján egészen érdekesnek tűnik Argento klasszikusának remake-je.



Kapcsolódó fórumok

Véleményekszekden, 2022-09-10 13:2123 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk