Tiszta méhpempő tudnivalók + rendelés
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Macskajaj
- Moziverzum, 18:20
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az elveszett transzport aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - Sivatagi madarak - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

12. Miszter88 2 (2021-03-20 12:34.44) aaaaa
nem jó helyen volt az x furat


11. Miszter88 2 (2021-03-06 13:10.15) aaaaa
butitájm butitájm
tájmtuvéjarokkó



10. Miszter88 2 (2018-11-10 16:34.32) aaaaa
Ez a film egyáltalán nem volt jó ...
A ráknak néztem végig .


9. Rudicus (2018-10-04 10:45.51) aaaaa
A film azt is bemutatja, hogy az idősebbeknek, a szülőknek is halvány lila fingjuk sincs a katonaságról és a háborúról! És sajnos ugyanez elmondható sok-sok magyar szülőről is, akik máig azt szeretnék, ha gyermekük 6 hónapot, 1 évet katona legyen! Azt gondolják, ott majd megemberesedik, ott majd fegyelmet tanul, megtanítják nekik a rend szeretetét... de mivel maguk vagy sohasem voltak katonák, vagy sohasem vettek rész semmilyen ütközetben, háborúban vagy háborús helyzetben, nagyon-nagyot tévednek! Mi a NATO tagja vagyunk, bármikor megtehetik, hogy az önként bevonult vagy besorolt katonákat behajózzák és elviszik valahová, ahol visszalőnek, ahol felrobbanhatnak, ahol nyomorékká válhatnak, meghalhatnak, ronccsá tehetik őket... és erre senki nem készíti fel őket!!! A szülők meg csak azt mondják utána: Mi nem gondoltunk erre?? Mi nem ezt hittük...! Nem gondoltuk volna, hogy a gyerekünk agresszív lesz, rendszeresen inni fog, a rendet és a rendszerességet egy életre megútálja.... nem hittük, hogy megsérülhet, meghalhat.... Pedig ez benne van a pakliban, ez csak vele együtt jár!!! Ezt kellene mindenkinek először átgondolnia és erre felkészíteni a jelentkezőket!


8. Rudicus (2018-10-04 10:33.17) aaaaa
Egy lassú, vánszorgó, unalmas film, szinte cselekmény és esemény nélküli. A néző valamilyen háborús filmre számít, de ez annak baromi kevés! Azt mutatja be jól, hogy Amerikában a fiatalok önként jelentkeznek a hadseregbe, sokan unalomból, céltalanul, valakik csak úgy, hogy lehessen majd mire dicsekedni, valaki csak azért, mert az apja is katona volt, van, aki azt hisz, ez valami baromi nagy dicsőség....miközben halvány lila fingjuk nincs arról, hogy az mit jelent. Azt hiszik, valami cserkész tábor kislányoknak?? Majd jót buliznak, esténként meg isznak, vedelnek, meg viccelődnek??? Arra nem gondolnak, hogy a katonaság nem az üdvhadsereg?? Nem egy csomó fejkendős nő körül kell sürögni-forogni.. hanem esetleg egy csatatéren is, különösen jellemző ez Amerikára, a nagy Szabadság és függetlenség országára... Ez a fiatalember, akiről szól, gondolom minden 10 000 jelentkezőből az az 1, aki nem tudta feldolgozni a látottakat, aki a legkevésbé volt felkészülve arra, amit majd tapasztalni fog. Biztos, hogy mindenkit megvisel a háború, civilt is, katonát is.... de azért mindig vannak, akik élvezik... sajnos...most éppen az ellenkezőjét mutatták be, aki nem tudott mit kezdeni vele!


7. Nyomozo1 (2018-08-27 07:18.33)  
Most néztem meg! Ajánlom a háborús filmek kedvelőinek!
Szerintem nagyon jó ez a film !


6. Chrysothemis (2018-07-16 19:23.05) aaaaa - (válasz Bertó!!! 4. hozzászólására)
SPOILER


Szerintem ez nem így működik, hogy egyszerűen letakarják valamivel a holttestet, és akkor majd nem látja senki; hanem biztos van ilyen esetekre is valamilyen protokoll, amit követniük kell, amikor megérkeznek vele a bázisra.

Azon gondolkodtam még, hogy vajon mennyire befolyásolhatta a döntésüket az, hogy Murphy nem harc közben esett el, hanem a helyiek kapták el, ölték meg és gyalázták meg a testét, miután lelépett az egységétől...


5. Bertó!!! (2018-07-16 10:02.25)  
Spoiler


4. Bertó!!! (2018-07-16 10:02.18)   - (válasz Chrysothemis 3. hozzászólására)
"viszont nem akarták, hogy ilyen állapotban lássák a társaik, később a családja vagy bárki más."

Ez nekem is eszembe jutott,(csak szerintem a motivációjuk nem volt elég jól bemutatva,lógott a levegőben)de nem muszáj mutogatni,mint valami bazári majmot,elég,ha letakarják valamivel.


3. Chrysothemis (2018-07-15 21:57.40) aaaaa - (válasz Bertó!!! 2. hozzászólására)
SPOILERes válasz:


Brandonék parancsot kaptak, hogy vigyék vissza Murphyt a bázisra, ha megtalálják, ők viszont nem akarták, hogy ilyen állapotban lássák a társaik, később a családja vagy bárki más. Valamint volt szó arról is, hogy Murphy el akart tűnni, így teljesítették ezt a vágyát is azzal, hogy "úgy tettek, mintha mi sem történt volna"...


A filmről:

Leginkább az jut eszembe róla, hogy olyan semmilyen, nem igazán tudta felkelteni az érdeklődésem; de a drámai, megrázó befejezés miatt három csillagra értékeltem. A színészi alakításokhoz annyit, hogy számomra Aniston játéka sem volt túl meggyőző, szuggesztív. A film alapjául szolgáló könyvhöz azonban nagy kedvet kaptam, mindenképpen be fogom szerezni.



2. Bertó!!! (2018-07-15 17:23.22)  
Nem volt rossz,egynek elment.
A rendezés kicsit szétszórtra sikeredett,ide-oda ugrálunk az időben.
Spoiler.

Színészek terén,Ehrenreich semmi kiemelkedőt, említésre méltót nem "alkotott",viszont Tye Sheridan játéka igazán átjött,ami igen érdekes,mivel a Ready Player One-ban hihetetlenül sótlanul teljesített.

(Egy kérdés. Brandon,miért tagadta le,hogy megtalálták Murphy holttestét ?)


1. Kék kereszt (2018-07-14 11:41.16) aaaaa
Kevin Powers iraki háborús memoárja több díjat és elismerést is bezsebelt teljesen megérdemelten. Olyan csontig hatoló fájdalommal és őszinteséggel meséli el a háború poklában átélt borzalmakat, amire csak egy sebzett lélek képes..

Sajnos az adaptáció nem bírta ezt visszaadni..így a zseniális alapanyagból csak egy könnyen felejthető filmre futotta..pedig minden adott volt, hogy maradandó alkotás szülessen és egy újabb gyöngyszemmel gazdagodjon a műfaj..Szinte minden hiányzik belőle..
Valahogy nem működött a dráma. Végig súlytalan, felszínes és erőtlen volt..Nem jött át rendesen az a sok szörnyűség és fájdalom amin keresztülmentek odaát, sem pedig az amin a szülők keresztülmentek..A befejezést követően nem kerültem katarzis közeli állapotba..pedig a könyvben több ilyen pillanat is volt..Kicsivel több játékidőt is elbírt volna a film, hogy jobban árnyaltak legyenek a szereplők és a köztük lévő kapcsolatokat és jobban bemutassa az események hatásait, mert így csak egy összecsapott, amatőr munka látszatát kelti..

A gyönyörű Jennifer Aniston minden pillanatával képes elbűvölni..ez most sem volt másképp.
Alden Ehrenreich neve semmit sem mondott, bár most se sokat..de olyan ismerős volt a feje. Menet közben jöttem rá, hogy ő a kis Han Solo..Hát igen..
A feltörekvő Tye Sheridan viszont ismét bebizonyította, hogy milyen tehetséges színész. A Joe óta tudom, hogy érdemes odafigyelni rá.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMiszter88 2, 2021-03-20 12:3412 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk