Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alkonyattól pirkadatig
- AMC, 22:45
Kettős kockázat
- Film Café, 22:50
Monstrous
- Film Mánia, 22:50
Törvénytisztelő polgár
- Mozi+, 23:10
A pap
- Film+, 23:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Versek!
Rock zene
Fallout (sorozat) - Vélemények
2022-es választás
Alelnök (2018) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Radikális aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Gotti (2018) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Dark Bakter (2021-01-07 15:09.22)   - (válasz Bertó!!! 17. hozzászólására)
Rendben, köszi a tippet :)


17. Bertó!!! (2021-01-06 20:03.06)   - (válasz Dark Bakter 16. hozzászólására)
Hallgasd meg a Filmbarátokos freddyD véleményét :)



16. Dark Bakter (2021-01-06 18:36.59)  
Nem néztem végig, de amit láttam, az unalmas és vontatott volt, de ahogy a véleményeket olvasom más sem eset tőle hasra...


15. Bertó!!! (2020-03-25 10:23.28)  
Rottenen jól áll. :)


14. Halember (2019-11-04 22:25.18)  
Ezt látnom kell, ha már így lehúztátok. :)


13. Mr83 (2019-04-23 20:18.36) aaaaa
Az, hogy Carlo Gambino és Paul Castellano összesen kb 3 percre jelenik meg, egy dolog, hiszen nem róluk szól a film...
Az, hogy a Gotti pályafutásában legfontosabb szerepet játszó két ember, Neil Dellacroce és Sammy Gravano megszemélyesítésére megtalálták a két legalkalmatlanabb színészt, és szintén semmit nem tudunk meg róluk, egy dolog...
De azt már nem igazán lehet mivel megmagyarázni, hogy Gottiról sem tudunk meg semmit! John Travolta alakítása még hitelesnek is mondható, hiszen ha kicsi beleássuk magunkat Gotti életrajzába, akkor egy ugyanilyen harsány, teátrális, nagyképű, erőszakos, trágár, bunkó, irritáló személy képe rajzolódik ki. Így egy lineáris történetvezetéssel és megfelelő szereplőkkel még lehetett is volna egy élvezhető filmet készíteni Gotti előéletéről, felemelkedéséről, a csúcson eltöltött időszakáról, majd a csúfos bukásáról. De a totálisan alkalmatlan rendező és szereplőgárdája, a csapongó történetvezetés, a hosszú, ám teljesen kihasználatlan játékidő, a Gotti valamiféle népi hőssé avatni kívánó szubjektív nézőpont minden idők egyik legrosszabb maffiafilmjét hozta létre, amire az olyan TV filmek, mint pl a HBO által készített Főnökök Főnöke, vagy a Brookly törvényei is köröket vernek!


12. Vmiso (2018-12-16 16:50.31)  
Sajnos eléggé elnagyolt film lett, de még így is nézhető, elsősorban Travolta miatt.

A régebbi Assante féle film jobban végigkövette Gotti életútját, de téma miatt engem ez a film is lekötött.


11. Dobsony (2018-11-20 19:07.59) aaaaa
Nagyon szeretem az Assante féle Gottit. Kimondottan hiteles történet a hetvenes-nyolcvanas évek egyiknagy new-yorki gengszteréről.
Vártam az új, Travolta által megszemélyesített filmet.Aztán alábbhagyott a kedvem, hallottam mellément, jöttek a hírek, csúnyán elbaszták.
Hát szomorúan jelentem, igaza van-volt a negatív kritikáknak, ez az alkotás valami botrányosan szar lett.
Írják sokan Travolta bele adott apait-anyait, csak az ő játéka emelhető a pozitívumok közé.
Szerintem meg nem, pedig aztán nekem semmi bajom a szcientológussal. Kimondottan szeretem, Ponyvaregény, Grease, A tábornok lánya és legfőképpen az Ál/Arc a kedvenceim.
Itt a Gottiban pedig a túlcsordult érzelem és párja a túlcsordult érzelemmentesség jellemzi, magyarán baromira túljátsza a szerepét.
Értem én hogy egy digó maffiózót kell alakítania, ordítani-veszekedni-sírni kell minden pillanatban, de juthatott volna idő a felemelkedésére és Gravano beépítésére és
többet foglalkozhatttak volna a bukásával is. A fiát alakító Lofarkú Franco egy borzalom, a macskám jobban át tudja adni az érzelmeket, mint ez a pornósnevű "színész"(????(
Stacy Keach meg mindennek kinézett csak maffiavezérnek nem, a játéka is leredukálódott a szivar alatt beböfögött okoskodásokra.
Roppant unalmas sztori, rém gyenge színészi játék, ez az új GOTTI.


10. Order farkas (2018-11-20 19:01.55) aaaaa
Fos film!


9. Langelus (2018-11-19 16:53.06) aaaaa - (válasz Lector 8. hozzászólására)
Mondj egy dolgot, amit nagyon utáltál benne! :)


8. Lector (2018-11-18 07:35.28)  
És mekkora hibát követ el az a néző aki F F Coppola Keresztapája után ebbe a moziba keres maffiózó stílusu karaktereket!
Egyszerű és negyszerű az a AK 76 megfogalmazás! Ez elég szarra sikeredett!
Fotelom az az kedvenc TV néző helyem is kényelmetlenné vált , a mogyoróm amit előszeretettel mókus módon rágcsálok filmek
alatt nem ízlett:)Nem néztem végig!
Ilyen egy évtizedben egyszer van!Hát hálló, mi volt ez?
No majd egyszer rászánok valamelyest időt fe mogyorót neem, és végigsasolom!
Követ, és egyébb hadonlókat vessenek rám
a kedves filmrajongók, de ez a pocséta nem jön be sajnos!Travolta sajnos elkapta derékon ezt a játékot, ám tehetett volna inkább tétet kedvenc pókerjátszmájára ahol a két pár még nyerő, de sajnos ez a film neeeem na!Sajnálok minden percet amit erre szántam:)


7. Langelus (2018-11-18 00:08.23) aaaaa
Himnuszt fütyülök rá, volt-e más film Gotti-ról. Ezt láttam, erről rögtönzök pár sort.

Meglepett, hogy Travoltával többnyire nem volt bajom, a többi színész meg kábé körülötte keringett. Nem tudom ezt szarnak nevezni, mert odafigyeltem egy-két fontosabbnak tűnő szereplőre benne. De ettől még erőtlennek, tákoltnak éreztem. Az első fél óra direkt megjátszott és stílusoskodó, amíg komorabb problémák elő nem kerülnek. Feltűnt, hogy több helyen mintha a Godfellas-t utánozná a film, csak kevesebb Krafttal és mondandóval.
Még emésztem kicsit.


6. Langelus (2018-10-26 22:34.02) aaaaa - (válasz Marsbolha 4. hozzászólására)
Csak úgy, vagy mert rossz híre keltődött a filmnek?


5. Mclane 2 (2018-10-26 20:01.58)  
Én most este láttam a filmet felirattal, nem is tudom nekem nem volt sok gondom a filmmel tudom van egy korábbi Gotti film, még 1996-ból de nekem azzal sok ügyem még nem volt és annak a filmnek az idején, még sok dolog ami itt be lett mutatva itt még nem történt meg. Szóval ez a film kicsit bővebb mozgástérrel rendelkezik mint a korábbi elődje, de minden esetre nekem összeállt a film nem volt tökéletes talán annyira, de azért nekem tetszett így elsőre miután megnéztem.


4. Marsbolha (2018-07-17 19:04.14)  
Nem láttam a filmet. Most a kedvem is elment megnézni!


3. Festa (2018-07-17 08:46.51) aaaaa
Sajnos nagyon felszínes alkotás lett sok klisével.
Travolta alakítása ami a borzalmastól elviszi a még éppen nézhetőbe.Hangulatban és brutalitásban bármelyik Sopranos veri ezt a filmet.Ezek után lehet megnézem az Assante félét is.Egy pozitívumot találtam a filmben : https://www.youtube.com/watch?v=nUogDsCenbs


parfumeshop.hu banner

2. Dobsony (2018-06-18 10:31.14) aaaaa
Érdeklődve, később szomorúan olvastalak.
Nagyszerű kritikát rettyintettél össze, mondom ezt úgy hogy nem láttam az alkotást, de imádom a gengszter-maffiafilmeket. Nekem az Assante féle Gotti nagyon bejött, féltem is, látva-hallva az újnak trailerét, visszhangját, hogy ez nem lesz az igazi. Dehogy ilyen szar legyen, mint aminek leírtad? Hiszek neked így ismeretlenül, és nem ülök be rá moziba, jó(vagy rossz) lesz majd később a netről letöltve.
Mindenképpen meglesem az Assante féle Gotti-t, mielőtt nekiülök majd ennek.
Travoltát csípem minden ripacskodása, buziskodása, szcielontógiázása ellenére. Sajnálom hogy megint mellényúlt.


1. Ak76 (2018-06-18 10:00.08) aaaaa
Ritkán ülök be olyan mozifilmre,vagy mert előre informálódom,vagy mert szerencsés vagyok (itt egyik sem jött be),hogy a film egyharmadánál már azon jár az eszem, hogy hogy lehetne innen a lehető leggyorsabban eltűnni,anélkül, hogy a mellettem ülő ne borítsa magára az abrakot,ne ébredjen fel,vagy csak egyszerűen ne essek rajta keresztül letarolva az alattunk lévőket,de itt pontosan ez történt,kb 20 perccel a kezdés után már a telefonomat lestem,mennyi idő telt el,vajon mikor lesz vége,stb.
Ez azért lehetséges,mert ez egy borzasztóan szar film.
Nem gyenge,hanem egyszerűen egy nézhetetlen hulladék,belerúg a 96-os Armand Assante féle TV-re álmodott verzióba,amit annak idején legfeljebb a videofilm kölcsönzők legalsó polcáról lehetett elővenni,és ami ehhez képest olyan, mint egy lefingott F Astrából átülni egy Tesla S-be,sőt,sok mostani A kategóriás mozifilmet állva hagyna,ha 2018-ban az embereknek még lenne IGÉNYE ilyen filmeket nézni,(premier után 3 nappal az Aréna legkisebb termében 20 ember) és ha az ilyen Kevin Connelly féle alakok nem tennének meg mindent hogy legközelebb eszünkbe se jusson beülni egy újabb gengszterfilmes rókabőrre.
Mert Travolta tényleg mindent megtesz,az egész rakás szart a hátán cipelve próbálja velünk elhitetni hogy lesz ebből valami,várni kell,majd beindul a cselekmény,majd elkapja a gengszterfilmes fonalat...
De nem,nagyon nem,erőltetett,nevetséges,banális közhelyparádé,a ripacskodást bőven túllépő,kínosan ostoba dialógusokkal gazdagon meghintve,se füle,se farka sztori (pedig nem kellett volna nagy igyekezet hogy az alkotók megértessék, miért, és mi történik éppen a képernyőn ),és olyan szinten jelentéktelen,érdektelen színészi munka (Travolta kivételével) hogy esküszöm,a nézőteret elhagyva egyetlen arcot/karaktert nem tudtam volna felidézni,az egész film pillanatok alatt zuhant a feledés jótékony szakadékába,megérdemelt helyére.
Az egyik legszánalmasabb jelenet (mármint Kelly Preston nevetséges gyászjelenete után,amit egyszerűen nem lehet kibírni röhögés nélkül), az egy kivégzés,ami egy félhomályos raktárban történik,és ami így fest,kb szó szerint:

-Mond el ki a megbízód!
-Nem mondom!
(itt egy comblövés,mint ösztönző)
-Oké megmondom: xy)
(itt pedig egy fejlövés,ezzel vége a jelenetnek,ami nézhetett volna ki úgy is,mint a Casinóban a Joe Pesci féle satuba fogott fej,de Connellí nyilván nem látta sem a Sebhelyesarcút,sem a többi nagy gengszterfilmet,és hát Connelly nem véletlenül nem Scorsese...)

Az ifjabb Gottit alakító olasz pornófilmes nevű Rocco Lofranco (nem vicc,tényleg ez a neve),olyan szinten értékelhetetlen alakítást nyújt,hogy tényleg több keresnivalója lett volna egy Rocco Siffredi produkcióban,mint itt,a fentebb emlegetett Kelly Preston,amikor épp nem ripacskodik,a laza lakótelepi proli housewife szintjét hozza,már csak egy otthonka,meg a húsleves szag hiányzik a karakteréből,egy gengsztervezér feleségét ilyen trehányul még soha senki nem formázta meg,de ami azt illeti,a többi szereplő sem érdemel több említést,senkinek,tényleg senkinek nincs kidolgozva a legalapvetőbb karaktere sem,ismét eszembe jut a 96-os Gotti,benne a Neil-t alakító MELLÉKSZEREPLŐ Anthony Quinn-el,akit itt valami Stacy Keatch nevezetű alakít,olyan szinten szintetikusan,hogy komolyan,indokolt lett volna Quinn alakítását bedigitalizálni,CGI-re vinni,majd beilleszteni a filmbe (bár azzal meg az lett volna a baj hogy lemosta volna a francba az összes többi alakítást,beleértve Travoltáét is...)

A nem létező sztori,a trágya szar színészi munka (kivéve Travolta),meg a kidolgozatlan karaktereken túl a film zenéje az ami még említést érdemel,mert azon túl hogy a végére egyszerűen lenyúlták a Casino, kukoricásban történő kivégzéses jelenete alatt hallható House of the rising sun-t,egy borzalmasan nyivákoló, énekelni nem tudó picsa előadásában,nem átallottak valami Metallica féle Nothing else matters feldolgozást is betenni,mint betétdalt,közben meg az egész film alatt kb semmiféle értékelhető zenei aláfestést nem hallhatunk,nincs itt John Williams,sem Hans Zimmer,pláne nem Morricone,ezekre nyilván nem futotta,de legalább szólhattak volna a Trónok Harca gárdájának hogy adja kölcsön Ramin Djawadit,eonokkal színvonalasabb zenei produkciót hozott volna össze,és talán mentett volna valamit az általános ZS kategóriás feelingen.

Az egész film nagy vesztese Travolta,akit alapból ugyan nem tartok valami nagy színésznek,de a Ponyvaregény óta eltelt bő két évtized vegetálása után megérdemelne egy tisztességes szerepet,mert az igyekezet megvan benne,de amíg ilyen koncepciótlan se füle,se farka produkciókhoz asszisztál,nem fog jönni a nagy visszatérés,bármennyire is jól állt neki a három soros öltöny,meg a hátranyalt haj,ez most itt (megint) nem sikerült.

A Gotti sztory pedig SOROZAT után kiált,mit kiált,sikolt,évtizedekre elegendő történet lehet abban a sztoriban,amiből itt most sikerült majd két órát el NEM mesélni,azt is szarul...



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDark Bakter, 2021-01-07 15:0918 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk