Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Mr. és Mrs. Smith
- Film+, 16:30
Világok harca
- Mozi+, 16:30
Szekatúra
- Paramount Network, 17:00
Kong: Koponya-sziget
- HBO2, 17:36
Nagy Sándor, a hódító
- Film Mánia, 17:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
2022-es választás
Filmet keresek, de se a címét, se a szereplők nevét nem tudom
Mit hallgatsz most?
A rabbi meg a lánya - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Priscilla aaaaa
Can Yaman aaaaa

 

Fórum - Ellenünk vétkeztek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Kyra92 (2018-03-29 21:55.28) aaaaa
Nem rossz ez a film, egyszer mindenképp érdemes megnézni, de nem váltja meg a világot...az utóbbi idők legátlagosabb filmje. Olyan se nem rossz se nem jó.
Történetünk főhőse Chad Cutler, aki mindennapjait egy aprócska lakókocsiban tölti feleségével és két gyerekével. Chad a saját apja által vezetett bűnszervezet tagja, családját abból a pénzből igyekszik eltartani, amit haverjaival összelopkod. Chadnak azonban elege van. Szeretne normális életet élni, szeretné, ha a feleségének és a gyerekeinek más élete lenne, szeretne végre valahára beilleszkedni a társadalomba, normális házban élni és normális munkát végezni. Szeretné a feleségét biztonságban tudni, a gyerekeit iskolába járatni. Igen, ám, de ennek van egy apró kis akadálya mégpedig saját apja Colby, aki hallani sem akar arról, hogy a fia kiszáll, hallani sem akar semmiféle normális életről, elvárja fiától, hogy ő is úgy nevelje gyerekeit, ahogy annak idején ő nevelte Chadet...tehát nagyjából sehogy.
Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy közel negyven éves családos főszernek miért olyan nehéz mást tenni, mint amit apja mond, miért olyan nehéz neki elszakadni tőle, miért választja a kitörés helyett mindig inkább a könnyebb utat, miért hódol be saját apjának...erre messze nem olyan egyszerű a válasz, mint gondoljuk. Colby Chadet már születésétől kezdve azzal hülyíti, hogy a társadalomba nem kell beilleszkedni, nem kell letelepedni, jó a lakó kocsi, jó a rablás, jó a lopás, jó a bűnözés, jó mindig a szülőre hallgatni, akármekkora ökör is, az iskola meg amúgy is a hülyéknek való, raádásul ő a klán főnöke, tehát miért is akarna mást tenni, mint amit mond. Bizony, főhősünk soha nem járt iskolába, se írni, se olvasni nem tud, amit ő titkon szégyell, apja szerint azonban mindenki másnak kellene szégyellnie magát, mert mindenki hülye csak ő helikopter.
Ez a film Chad kiugrási kísérleteiről szól, egy a bűnözésbe belefáradt, a családjának jobb életet akaró férfiról, akit egész életében arra kényszerítettek, hogy mint egy robot végrehajtsa apja akaratát, kérdés nélkül.
Az a baj a filmmel, hogy a színészek alakítása ugyan teljesen rendben van, de a történet felszínét csak kapargatja. Nem mélyül el benne annyira, mint kellene. Igaz, átérezzük Chad vívódását, érezzük, hogy ő tényleg jobbat akar a családjának, de mivel apja mindig megtalálja a módját, hogy kigáncsolja fiát, így Chad egyszerűen nem jut egyről a kettőre és az a baj, hogy a történet is hasonlóképpen alakul. Egy ponton a történetvezetés megakad és egy helyben toporog egészen a végéig.
Mikor elérkezik a stáblista az ember azt veszi észre, hogy ez a film tulajdonképpen azt akarta mondani, hogy...ööö...hogy mit is? És ez a baj. Persze, Chad ki akar törni, kezd belefáradni abba, hogy apja csicskáztatja, próbálkozik, próbálkozik, nem megy, megjelenik a rendőrség, oké értjük...nade akkor most a film kinek az oldalára állt? Colbyéra? Akkor piszok rossz üzenetet közvetít...A rendőrség oldalára? De akkor miért állította be őket kábé démonoknak?
Mi a végső következtetés? Mert a film közepéig egészen szépen követhető, hogy mit is akar a film, viszont a vége meg totál ellentmond mindannak, amit addig felépített.
Eléggé zavarba ejtő egy alkotás, de abszolút nézhető. A végét én a rendező helyében átgondoltam volna, mert eléggé ellentmondásosra sikeredett, ráadásul a mondanivaló is...hát ha van, akkor nem épp a legjobb.
Én végül is betudtam annyival, hogy milyen piszok nehéz jó embernek maradni a sok suttyó között, akik körbe vesznek és milyen nehéz beilleszkedni a társadalomba, ha egész életedben egy bűnöző família tagja voltál és felnőtt korodra te is az lettél.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKyra92, 2018-03-29 21:551 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk