Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!
Agyvadászok - Vélemények
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Jánosik aaaaa
Jessica Collins aaaaa

 

Fórum - Szaljut-7 - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Cantri (2020-03-11 21:53.03) aaaaa
Vállalható Gravitáció utánérzés...pl. megjelenés és úgy általában technikai értelemben nem nagyon lehet belekötni a látottakba...azonban a szövegkönyv hemzseg a klisé mondatoktól, feszültséggel bántóan spóroltak az alkotók, az igazi mélység hiányát pedig talán má említeni sem kell. Hollywood majmolása az oroszoknak sem áll jól szerintem, sosem ettől volt jó a ruszki filmezés, és sci-fi terén sem a látvány vitte filmjeiket sikerre. Talán érdemes lenne visszatérni a bevált recepthez..


12. Marsbolha (2018-05-15 18:25.40)  
Ó ezt már láttam. Jó film.



11. Vmiso (2018-05-15 15:49.37)  
Nem gondoltam volna hogy ruszki film valaha is érdekelni fog. De a trailer után úgy gondoltam ez kap egy esélyt.
A látvány lenyűgöző, komolyan mondom szinte Gravitáció színvonalú, a történet ismert, bár itt eléggé túlfűszerezték, de filmnek teljesen jó és szórakoztató. Alapból is imádom az ilyen filmeket, most sem csalódtam.
Szegény ember Apollo 13-ja : )


10. Sampler (2018-04-20 21:50.24) aaaaa
Negyedjére bírtam megnézni, mondhatni félig alfa tudatállapotban...unalmas, erőltetett, érdektelen szarság ez a javából. Egyébiránt technikailag, szakmailag tisztességes munka lenne, de a történeti szálat ill. cselekményt harmat gyengének találtam.


9. Sergio Alba (2018-04-16 20:37.08) aaaaa
Zene: Pipa
Látvány:Pipa
Karakterek: Elég gyengék
Történet: Pipa
Értékelés: 5*


8. Bertó!!! (2018-04-04 20:54.10)  
Instant összefoglaló:

Többnyire sótlan,unalmas,érdektelen forgatókönyv és karakterek/színészek.
Ellenben a látvánnyal és a zenével,ami igen korrekt.


7. Dobsony (2018-04-04 18:06.35) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 6. hozzászólására)
Annyira hiteltelen volt az összes jelenet, aki élt abban az időben, esetleg volt az akkori Szovjetunióban, az csak lesett, most kik ezek, hol és mikor játszódik a film?
Én roppant mód nem tudtam elvonatkoztatni ettől, mind a feleségek fizimiskája, az elvtársak arcberendezése, ruházata, beszélgetései a modern időket látatta, közben meg 33 évvel ezelőtti a sztori.
Akkoriban csak parancsokat lehetett teljesíteni, jelenteni és megoldani.
Eközben folyamatosan vitatkoztak, ellenszegültek, parancsokat anuláltak minden szinten.
A nagy liberális kommunizmust mutatja a mozi, de ilyen nem létezett.
A 44. gyermek című amerikai-angol film sem reális képet mutat az akkori SZU-ról, ez viszont mintha a jövőben játszódna egy 1985-ös alkotásban.
Amúgy, nem rossz mozi, csak baromira nem tudtam a fejemből kiverni ezeket a dolgokat, amik elég zavaróak voltak.


6. Az utolso szamuráj (2018-04-04 13:29.52) aaaaa
Igazából ez egy kalandfilm:a valóságban rengeteg dolog még csak véletlenül se történt meg,fele ennyire sem volt izgalmas a Szaljut 7 megmentése.Ennek utána is lehet olvasni.Ami engem ennél sokkal jobban zavart,a "jólét" ábrázolása a korszaknak,odalent...ugyan már.Mindenhol a béke szele,kávéházakban üldögélő jovális polgárok,stb,ha voltál akkoriban odakint Te is,tudod,miről beszélek.Putyin bácsi hatalomra jutása után az orosz filmek hihetetlen mutáción estek át,ám szeretnek "amerikalizálódni",ami náluk kicsit cinkesebb,főleg ha tudod hogy éltek valaha.Volt egy orosz propaganda film,Sztálingrád címmel,technikailag dögös és remek(persze a német ott is állat volt,megégetett embereket),viszont mikor közkatonákat úgy ábrázoltak,mintha Tolsztoj valamelyik főhőse lett volna,mintha reneszánsz emberkék lettek volna,csak röhög a néző:a német visszaemlékezések szerint is nem tudták,mi az angol WC és abból ittak...a nőket meg úgy kellett bújtatni előlük,hogy ne járjanak úgy mint nagyapám 4.felesége,akit mikor elkaptak,többször megerőszakolták,míg a harmadik napon elengedte egy jobbérzésű kiskatona.Abban a filmben meg a lánykához mindegyik lovagként közeledett....Sok mindent lehet írni,ami éppen arrafelé történik,és ez megfigyelhető a filmeknél is,és tényleg még csak nem is az zavaró,hogy számtalan olyan elemet építettek be,ami nem történt meg,mert ezzel az amcsi filmgyártás is él és élni fog,ettől csak izgalmasabb a darab,hanem hogy kikozmetikáznak rosszemlékű történelmi hátteret,ami pötit vérlázító és piszkosul hazug.Mellesleg,csak egy adalék,hogy a ruszkiknál mennyit számított az emberi élet,hogy Gagarin visszatért,valóságos csoda volt,mára ugye azért már tudható,mekkora esélye volt erre.
Node,huszáros vágással a filmhez:ahogy kinéz,eszméletlen jó.Technikai értelemben bármelyik nagy studió filmjeivel felveszi a versenyt,a zene szuper,a karakterek eltaláltak,és noha izgalom terén néha leülnek a dolgok,nincs a filmmel mint produktummal amúgy semmi gond-még az amcsik felé is tesznek egy megmosolyogtató gesztust ugyebár.Profi,látványos,igazán bejöhetett volna magyar filmszínházakba,megtudni itt mit tud,és hogy lássuk,az Új barázdát szánt az eke óta hova jutott a filmgyártásuk.Nem kevés szakemberükre amúgy odaát is felfigyeltek,át is csábították őket,teljesen érthető mód.Jó kis darab ez,megérdemli a figyelmet.
És csináltak már nívós horrort is ám,én mégis egy filmet ajánlanék,de nagyon:The duelist.Cári időkből Oroszország,amikor még élt az a katonai réteg is,amit a filmben bemutattak...jó sztori,szép képek és olykor brutalitás,szó szerint.Az orosz munkákra bizony több figyelmet!!!

Csak,jó tisztába lenni azért a háttérrel is...


5. Roxi88 (2018-04-03 10:04.17) aaaaa
Ahhoz képest, hogy orosz nagyon jó! Az még rá tesz egy lapáttal, hogy megtörtént eset, a végén a képektől lúdbőröztem! A szereplőket is hasonló külsővel választották ki, mint azok akik a valóságban ott voltak!


4. C.hester (2018-04-02 20:24.12) aaaaa
Csodálatos látványvilág. Szeretem az űrhajós filmeket. Akit érdekel azt olvastam hogy a Vremya pervykh (Spacewalk) film is ilyen. (IMDb-n megtalálod) Mellesleg az is orosz.


3. Angelsoul (2018-03-30 21:47.07) aaaaa
Az űrhajós filmek kedvelőinek ez tényleg kötelező. Ha úgy indulunk neki, hogy semmi jót nem várunk, akkor szuper lesz! Nyilván van min javítani (színészi játék, zene), de a rendezés nem rossz, a látvány pedig meglepően rendben van. Rendesen izgalmas filmet csináltak az oroszok.



2. Nyolcadik utas (2018-03-29 22:54.40) aaaaa
Igazi üdvözlet a szovjet érából.
Mondhatni, nagyon orosz. De amerikai köntösben. Ez utóbbit a kivitelezésre értettem. A látvány nagyon pöpec és alapvetően teljesen jól elvoltam az adagolt drámával. Lehetne mindig rengeteg kifogást emelni, de a szándék dicséretes. Nem nézném meg még egyszer, de nem bántam meg a rászánt időt.


1. Pgyuf (2018-03-25 23:56.37) aaaaa
Kihagyhatlan azoknak, akik kedvelik az űrhajós filmeket. Igazán különleges látni egy korszerű filmet a szokatlan orosz oldalról.
A történet valószínűleg nagyrészt korhű, habár nem találtam nyomát a legnagyobb drámai esemény megtörténtének. Az is előfordulhat, hogy valós probléma volt az érzékelő kiszabadítása. Kicsit árnyalja a képet az amerikai űrhajó megjelenése, ami biztosan nem igaz, pláne nem integettek egymásnak. Ezt az amerikai filmekre jellemző túlzást kihagyhatták volna.
Nagyon tetszett a szereplők természetes viselkedése, semmi túlzott affektálás, modorosság, pátosz. Maga a 80-as évek környezete, bútorok, eszközök, bumfordi rádiók, autók miatt olyan közelinek tűnt nekem.
Maga a látvány fantasztikus. Mindenképp 5 csillagot érdemel.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekCantri, 2020-03-11 21:5313 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Szaljut-7 adatlap
Eredeti cím: Salyut-7
Évszám: 2017
Rendezte: Klim Shipenko
Szereplők: Lyubov Aksyonova, Ilya Andryukov, Pavel Derevyanko, Oksana Fandera, Vasiliy Ignatich...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk