Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Válság
- HBO2, 21:05
Meg - Az őscápa
- Viasat3, 21:25
Falcon Lake
- Cinemax, 21:52
Bizonyítás
- Film4, 21:55
Gyermekanyák
- Cinemax2, 22:05

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Konstrukció - Vélemények
Maró eső - Vélemények
Nincs, aki megmentsen - Vélemények
Rebel Moon: 2. rész - A sebejtő - Vélemények
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Konstrukció aaaaa
Mena Suvari aaaaa

 

Fórum - Terror (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
51. Nyolcadik utas (2022-06-19 17:44.32) aaaaa
Dan Simmons regénye egy valós, katasztrófába fulladt felfedező út és a sarkvidéki hiedelemvilágának egybegyúrása során ad különleges élményt.
A sorozat pedig méltó adaptáció kifogástalan alakításokkal.
Az a helyzet, hogy a széria utolsó részei miatt a Terror a Csernobil után számomra a második legjobb sorozat a dráma területén.
Aki nem látta, az Amazon Prime Video csatornáján elérhető.
Mondhatni: kötelező!


50. Empire (2021-04-11 09:22.51) aaaaa
Nagyon durva meg sokkoló tényleg, kb kimerül annyiban hogy részenként kétszer valaki ilyedt pofával néz messzire.



49. Lifeisamovie (2019-07-20 17:55.33)  
Hickey = szívás
A szexuális feszültség, mint Buzi generátor hajtja egymás segglyukába az összezárt férfiakat.
Idézzek egy pont ideillőt:„El kell vigyem a kupiba az embereimet, vagy egymással kezdenek huncutkodni.” :)
Igaz itt a vérdepresszió és az éhség egymás megemésztésére is felhatalmazást ad.


48. Kirschakos (2019-06-06 19:14.13) aaaaa
Igényesen megvalósított, érdekes törtnetű sorozat, de voltak vele problémáim. Néhol túl lassú volt, kevés volt benne a feszültség, ráadásul a Hickey karakter már rohadtul idegesítő volt a végére, túl sok szerepet kapott, abszolút nem kellett volna bele ez a szál szerintem. Ha csak a túlélésre és a szörnyre fókuszáltak volna, sokkal feszesebb lett volna a történet. Lehetett volna hangsúlyosabb zene is benne, de ettől függetlenül a színészek remekül játszottak, és megérte megnézni.


47. Panyolai (2019-01-04 10:56.53) aaaaa
Remek kiállítású, igényes sorozat. Tetszett nagyon, szinte semmi kivetnivalóm nincs - a magyar szinkront leszámítva: hogy lehetett bekeverni az Arktiszt az Antarktisszal?? Ennek a két hajónak és felfedezőinek köze nem volt a Déli-Sarkhoz! Mondjuk nekem is volt olyan osztálytársam, aki összekeverte Ausztriát Ausztráliával...de azért ezen a szinten ekkora tárgyi tévedésre nem nagyon emlékszem. Érthetetlen...


46. Kyra92 (2018-06-29 16:52.26) aaaaa
Spolieres...

Ez a sorozat megérdemelte volna a nagy költségvetést, de mivel nem kapta meg így sok helyen kilógott a lóláb.
A színészekre abszolút nincs panasz, a kapitányoktól kezdve a legalacsonyabb rangban lévő hajós inasok és matrózokig mindenki pazar alakítást nyújtott, viszont minden mással volt egy kis gond.
Én ezt a sorozatot nem is igazán tudnám egyben értékelni, ugyanis két jól elkülöníthető szakaszát mutatja be a sorozat a tragédiának: a sorozat első fele a hajón zajlik, a másik fele a köves/sziklás/sóderos pusztaságban.
Amíg a hajón vannak, addig a sorozatot a misztikum, a rejtély, és az ismeretlentől való félelem, valamint a karakterek egymással kialakított zűrös drámája lengi körül.
A sorozat második felére, azonban mikor elhagyják a karaktereink a hajót/hajókat a sorozat elmegy egy teljesen más irányba és kimutatja a foga fehérjét: a misztikumot levetkőzi, a rejtély pedig ugyan nem tűnik el, de alig lesz bármi hozzá adni valója a történésekhez.
A vándorlásukat a köves pusztában bemutató időszak tele van szenvedéssel, halállal, kilátástalansággal, pánikkal, kétségbeeséssel, betegséggel és még több halállal. Ha nagyon dióhéjban akarnám összefoglalni a sorozatot, akkor azt mondám, hogy az első fele félelmetes, a második fele pedig végtelenül szomorú.
A véget nem érő szenvedés, a kilátástalanság, tanácstalanság, éhezés, árulás a fő mozgatórugó, ami egy kicsit fárasztó volt, de végül is érthető, egy ilyen helyzetben a valóságban valószínűleg pontosan ugyan ezek történnének meg. Jobban idegesített volna, ha ennyi viszontagság után mindenki Supermanként viselkedett volna.
A misztikum piszok jó az elején, de ahogy jön a szörny és meglátjuk igazi valójában az sokat rontott a sorozat színvonalán. Egyrészt, a költségvetés miatt a szörny így 2018-ban rettenetesen nézett ki és nem a szó félelmetes értelmezésében, hanem ezt úgy kell érteni, hogy konkrétan ciki volt és béna a külalakja.
Oké, nem azt mondom, hogy ha a való életben ilyen lénnyel találkoznék nem kapnék azonnal szívrohamot, de így képernyőn inkább nevetséges volt, mint ijesztő. Soha nem is kellett volna teljesen bemutatni a szörnyet, elég lett volna ha a készítők (khm...Ridley bácsi...khm...) csak érzékeltetik, hogy a szörny ott van, esetleg megmutatják a lábát, vagy egy pillanat erejéig a pofáját. Állítom ezerszer félelmetesebb lett volna nézni, hogy a félhomályban mocorog valami nagy, mint így premierplánban ilyen olcsó CGI effektekkel mutogatni a szerencsétlen szörnyet. Ha nincs pénzed CGI-ra akkor menj rá a misztikumra, hangeffektekre, a zenére, az atmoszféra teremtésre. Én nem vagyok filmes szakember, de szerintem pl a 79-es Alien pontosan ezért állta ki az idő próbáját és azért tudott végig ijesztő és nyomasztó maradni, mert a szörnyről csak sejteni lehetett, hogy ott van, alig mutatták, inkább a feszültségteremtésre mentek rá és lám milyen jól tették, pedig az se sok pénzből készült. A kevesebb több lett volna.

Értem én hogy egy rejtélyes történelmi tragédiára választ találni konkrétan lehetetlen, de a vége is igen zavarosra sikeredett és csak még több kérdést vetett fel bennem, amire választ már nem érkezett.
Mr. Hickey karakterét se nagyon értettem...Crozier kapitány film végi viselkedését még kevésbé, ezeket még jó lett volna kifejteni, hogy Hickeynek pontosan mi volt a célja és Crozier...hát szerintem az igazi Croziernek esze ágában nem lett volna ott maradni, borzasztó karakter idegennek éreztem, hogy az eszkimókkal maradt, pedig ő volt a kedvenc karakterem, de amit az utolsó pár percben leművelt, az mintha nem is ő lett volna, így egy kicsit csalódtam benne. Oké, nyilván rettenetesen nagy történelem hamisításnak számított volna, ha Crozier egyszer csak megjelenik Londonban, hogy halihó, megjöttem, fincsi az ember husi, próbáljátok ki ti is... értem én, hogy a sorozat készítői őt sem engedhették haza, de én valami más magyarázatnak jobban örültem volna, mert amilyen sorsra végül is saját akaratából jutott az egyszerűen nem ő volt.

Hiányoltam még Hickey és Crozier közötti konfrontáció kicsit részletesebb bemutatását. Hickey volt egyértleműen a történet antagonistája, Crozier meg a főszereplő, de konkrétan alig volt valami közük egymáshoz. Külön-külön is jók voltak, de ha kicsit többet kommunikáltak volna valahogy a kettejük között lévő filmvégi "leszámolás" picit nagyobbat üthetett volna.


45. Capt.JackSparrow (2018-06-28 10:24.00) aaaaa
Nekem nincs bajom azzal, ha egy sorozat különböző történeteket mutat be. Azzal sem, ha ugyanazok a színészek keltenek életre más karaktereket. Viszont utóbbihoz nagyon alaposan válogatott színészekkel kell együtt dolgozni. Bár, a Terrorban mindenki kifogástalanul helytállt, ebből kiindulva nem látom semmilyen akadályát, hogy több színésszel szerződjenek hosszabb távon. Talán a nézőknek sem lenne teljesen idegen a 2. történet.


44. Lifeisamovie (2018-06-27 22:57.08)  
Főgenyánk, Nagaitis benne lesz a készülődő Csernobil szériában is.


43. Tjunior (2018-06-27 21:05.10) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 42. hozzászólására)
Mondott ilyet valaki?


42. Lifeisamovie (2018-06-27 20:42.20)   - (válasz Tjunior 41. hozzászólására)
Szeretni sem kötelező.


41. Tjunior (2018-06-27 20:38.11) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 40. hozzászólására)
Az antológia sorozat nem új találmány.


40. Lifeisamovie (2018-06-27 20:06.12)   - (válasz Capt.JackSparrow 39. hozzászólására)
A True Detective jutott eszembe, de ráéreztél. Mostanában divat, hogy a széria valahol nem is az, teljesen más történet, teljesen más szereplők...há' mi a fasz...


39. Capt.JackSparrow (2018-06-27 20:01.14) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 37. hozzászólására)
Szerintem arra gondol, hogy az American Horror Story-hoz hasonlóan a színészek maradnak-e csak a történet változik. Vagy teljesen más lesz.


38. Lifeisamovie (2018-06-27 19:59.10)   - (válasz Az utolso szamuráj 37. hozzászólására)
Igen, mer'?


37. Az utolso szamuráj (2018-06-27 19:40.48) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 36. hozzászólására)
Ezt most komolyan kérdezted?? 😀😀😀😀😀


36. Lifeisamovie (2018-06-27 18:56.50)  
A szereplők maradnak?
Tudom, hogy nem nekem címezted, de hátha válaszolsz végre valamire....:P


35. Az utolso szamuráj (2018-06-27 18:08.29) aaaaa
sok szeretettel idemásolva a fórum legostobább emberének:))
csak hogy hivatalos legyen,DD

Az AMC sikersorozata is folytatódik.


Az év egyik újonc fénypontja volt az AMC-n bemutatott The Terror, mely azonnal előlépett a csatorna második legjobb sorozatává, bekúszva így az Into The Badlands és a Preacher közé. És mivel nem csak jól sikerült a széria, hanem sikeres is volt, így történt meglepetés, amikor bejelentették, hogy megkapta a 2. évados berendelést.

A 10 részes második évad a tervek szerint 2019-ben kerül az AMC képernyőjére, és a történet teljesen új lesz. Míg az első évadban egy 19. századi hajós expedíció volt a középpontban, mely az északi sarkvidéken végződött nagyon rosszul, addig ebben, az ugyancsak valós eseményeken alapuló évadban a történet a második világháború idején játszódik majd, főszerepben egy olyan rejtélyes lénnyel, ami a japán-amerikai közösséget kísérti dél-kaliforniai otthonaitól a csendes-óceáni háború internálótáboraiig.


34. Lifeisamovie (2018-06-27 12:36.19)  
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]


33. Capt.JackSparrow (2018-06-25 10:13.22) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 32. hozzászólására)
Saját bevallása szerint az ágyba szarásban nagyon jó. Ha bárkinek tanácsra lenne szüksége, szerintem fordulhat hozzá. Minden másra alkalmasabb egy fakanál.


32. Az utolso szamuráj (2018-06-25 10:12.11) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 30. hozzászólására)
Hogy találunk valamit, amiben nem nevetségesen ostoba, amihez ért, és nem csak úgy beleszól???? Igaz, ahhoz új génállományra lenne szüksége.. 😀😀😀😀


31. Capt.JackSparrow (2018-06-25 06:21.12) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 29. hozzászólására)
Yt-on belehet. Fehér mindig csak az alapértelmezett szín. Minden online és telepített lejátszónál.


30. Capt.JackSparrow (2018-06-25 06:19.59) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 27. hozzászólására)
Most őszintén, mit vársz tőle? Pár hete képes volt leírni, hogy az embereket egyre kevésbé érdeklik a szuperhősök.
[link]
[link]


29. Lifeisamovie (2018-06-24 23:09.57)   - (válasz Capt.JackSparrow 26. hozzászólására)
Gépen bevan (sárga), de ebben érdekes lenne átállítani :)
Egyszerűen nem értem a logikát, főleg ff filmeknél, hogy miért fehérrel feliratozzák, hogy a felét biztos ne tudd elolvasi, mert elveszik a háttérben...A Man bites dog is vérizzadás volt emiatt, pedig....kibaszott jó film (Reklamálva reklámozok :D)..Itt is azért elfért volna színes, vagy legalább keretes, ha mindenáron fehér a sub...


28. Tjunior (2018-06-24 23:00.39) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 27. hozzászólására)
Egyre jobban hergeli bele magát a sztoriba már megint ez elég szépen látszik.


27. Az utolso szamuráj (2018-06-24 22:56.24) aaaaa
Azon vigyorgok, ez a fórumszerencsétlenség nincs tisztában a nézettségi adatokkal, hogy a nézők és a szakma is elégedettségüknek adtak hangot, de azért kár volt megcsinálni
😀😀😀😀


26. Capt.JackSparrow (2018-06-24 10:03.38) aaaaa - (válasz Lifeisamovie 25. hozzászólására)
Állítsd be a feliratot olyanra, amilyenre szeretnéd.


25. Lifeisamovie (2018-06-24 09:57.26)  
http://www.youtube.com/watch?v=N6TcEMMDhr0
Ridley Scott 'hozzászólása' :)

(Miért nem lehet színesen feliratozni..????)


24. Capt.JackSparrow (2018-06-23 16:43.30) aaaaa - (válasz Dr.HannibalLecter 23. hozzászólására)
Nem teljesen elvethető, de ha minden igaz, szerencsére az USA - Japán fronton játszódik majd a történet. Ott a náci zombik nehezen vetik meg a lábukat. :D



23. Dr.HannibalLecter (2018-06-23 16:38.58) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 22. hozzászólására)
:DD
Hollywood hibája..


22. Capt.JackSparrow (2018-06-23 15:40.24) aaaaa - (válasz Dr.HannibalLecter 21. hozzászólására)
Nekem is náci zombik volt az első gondolatom. Rossz ómen :D


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNyolcadik utas, 2022-06-19 17:4451 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk