Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Harcban élve
- RTL Három, 21:00
Mi kell a nőnek?
- AMC, 21:00
A zongorista
- M5, 21:10
Gyakornokok
- Direct One, 21:30
Danny Collins
- Filmbox Premium, 21:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Asszociáció
Szólánc
Ferrari - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szellemirtók - A borzongás birodalma aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Mindhunter - Mit rejt a gyilkos agya (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Norbii92 (2021-04-02 13:03.46) aaaaa
Alighogy elkezdtem John Douglas-Mark Olshaker könyvét, rá is repültem az ez alapján készült sorozatra. Hiába tudtam, hogy nem készül már folytatás, egyszerűen nem tudtam abba hagyni és pár nap alatt ledaráltam mind a két évadot.
Sorozatgyilkosos témában láthattunk már egy rakás sorozatot és filmet más-más megközelítésben, a Mindhunter viszont valahogy kilóg ebből a sorból. A hetvenes években játszódó sorozatból megismerhetjük az FBI-nak azt a korszakát, amikor a profilozás és a kriminálpszichológia még gyerekcipőben járt, s aki ezzel foglalkozott, azt nehezen tudták komolyan venni az ügynökségen belül.
A Mindhunter főszereplői Holden Ford és Bill Tench ügynökök, akik nagy nehezen kiharcolnak maguknak egy viselkedéstudománnyal foglalkozó osztályt az ügynökségen belül. A céljuk, hogy a sorozatgyilkosokkal készült interjúkkal kialakítsanak egy olyan besorolási rendszert, amivel elébe lehet menni a brutális gyilkosságoknak, vagy a bűntények megoldásában segédkeznek. Na már most az ügynökök a beszélgetéseket hangfelvevővel rögzítik, majd a quanticói irodában írásos dokumentációt készítenek belőlük és kiértékelik, megpróbálva rendszerbe foglalni az adott viselkedésmintákat. Az interjúalanyok valós személyekről lettek megformálva; megjelenik itt például Ed Kemper, Jerry Brudos, David Berkowitz, Charles Manson, és még sok más hírhedt figura is, akikkel anno tele voltak az újságok.
Első hallásra talán száraznak tűnhet a sztori, hiszen elsősorban dialógusközpontú, ám a sorozat valódi erejét épp ez adja; a sorozatgyilkosokkal rögzített interjúk, melyeket egy az egyben a valóságból emeltek át! Az a részletesség, amivel a gyilkosok beszélnek az interjúk alatt a bűntettekről, azt időnként nem könnyű megemészteni. Eleve meggyőzni egy sorozatgyilkost arról, hogy csak azért segítsen az FBI-nak, és beszéljen az általa elkövetett gyilkosságok okáról, hogy a profilozásban segítsen, nem egyszerű vállalkozás, és minden esetben más módszert követel meg. Néha át is esnek a ló túloldalára.
A főszerepekben alakító színészek egyébként nagyon szimpatikusak, a hetvenes évek Amerikájának közegét pedig kiváló díszletekkel és még hangulatosabb zenékkel sikerült megteremteniük a készítőknek. Bár sok a pozitívum, a Mindhunter korántsem hibátlan sorozat; néha kimondottan lassú, gyenge idegzetűeknek semmiképp sem ajánlható, a szereplők magánélete sincs kellőképp kidolgozva, csupán csak a játékidőt rabolja. Viszont nagyon sajnálom, hogy elkaszálták anno és nem lesz folytatás, mert nekem nagyon tetszett és kimondottan izgalmasan hagyták abba. Akit érdekel profilozás és a sorozatgyilkosok, valamint erős idegzete van, annak bátran ajánlom! 5*


12. Pneumatikus kókusz (2020-11-27 18:37.20)  
Ahogy lentebb írták, számomra is unalomba fulladt a második évad az atlantai gyerekgyilkosságoktól kezdve.Egy egyszerű nyomozós sztori lett belőle és a profilozást teljesen elhagyták, pedig sokan azért néztük.Az a fajta sorozat ahol a háttérinfó sokat ad az élményhez, főleg az első évadban.Sajnos én ezt nem tettem meg, utólag tájékozódtam a benne megjelenített gyilkosokról.Így tudtam meg hogy az epizódok elején néhány perces snittekben mutatott egyén ki is volt.Mivel folytatás nem lesz, ajánlom mindenkinek hogy olvasson utána, én legszívesebben már most újranézném több tudással.



11. Emmersson (2020-11-10 20:43.47) aaaaa
Ez..ez gagyi, ba**za meg! Mi af*szomat zabálnak ezen a népek?!


10. Johnny Saiper (2020-10-10 09:11.13)   - (válasz Nyolcadik utas 9. hozzászólására)
Szintén, 2 rész után hagytam abba, valamiért nem fogott meg. De ettől függetlenül Fincher zsenialitása egy kicsit sem csökkent a szememben.


9. Nyolcadik utas (2020-10-10 08:01.40) aaaaa
Engem nem talált meg.
Ahogy haladtam előre az első évad részeivel úgy nőt bennem az unalom és olykor el-elszunyókáltam.
Van ez így néha.


8. DInnyetimi (2020-10-04 10:54.51) aaaaa
Fincher életében meghatározó lehetett ez a témakör, ha annyiszor valahogy kapcsolatba kerül ezzel. Bár kiben ne hagyna nyomot.
Egyébként mindig érdekes lehet az a kérdés, hogy hasonló családi háttérrel rendelkező embereknél miért válik az egyik áldozattá, a másik pedig gyilkossá. Ezt feltárni...hát sok sikert hozzá.
A profilozás jó, hogy megszületett, de ez is egy része annak a tudásnak, ami vizsgálódik, de következtetni tud csak...
Mindenesetre a sorozat elég sok dolgot szedett össze, attól fogva, hogy mi vezérelheti a gyilkosokat a tetteik elkövetésekor; hogy a vezető pozíciókban, fontos posztokon lévő személyek viselkedése is megér egy misét (ez éppen csak elhangzik a sorozatban, pedig érdekes téma); hogy a személyes érintettség hogyan befolyásolhatja más életét; hogy hol van az objektivitás és a szubjektivitás határa...és még sorolhatnám.
Teljesen korrekt sorozat.


7. Törölt felhasználó (2019-11-30 20:45.08) aaaaa - (válasz Tjunior 6. hozzászólására)
A katarzis hiányát még elnézem, azt viszont nagyon sajnálom, hogy nem kaptunk többet a bűnözőkkel való beszélgetésekből, mert azok húzzák igazán a sorozatot. Persze igényes krimi így is, de azért nem egy True Detective.


6. Tjunior (2019-11-30 19:24.20) aaaaa
Korrekt a 2 évad de katarzis nélkül. Kivételt képez Manson 10 perce, az valami pazar. Kicsit túl sok a politika meg a magánélet. Minőségi az is csak kicsit több profilozást vártam volna ha már erről szól a sorozat.


5. Tjunior (2019-08-21 10:37.03) aaaaa
Második évad 31 kritika után 100%on áll, a nézői értékelés is 95%.


4. Aprokavics (2018-10-16 09:34.41) aaaaa
Én úgy vágtam neki a sorozatnak, hogy olvastam John Douglas és Mark Olshaker 3 könyvét is, amelyek a profilozásról szólnak, és nagyon durván átjött a hangulata a filmnek. Még ha nem is az akciókról szól igazán, de engem totál oda tudott szögezni a képernyő elé. Azoknak kimondottan ajánlom a filmet, akiket foglalkoztat a téma.


3. Tjunior (2018-03-25 14:55.07) aaaaa
Kis hiányérzetem van, valószínű csak a túlzott elvárásaim miatt. Fincher magára vethet, minek csinált egy Hetediket, Zodiákust, Holtodiglant :).
Ez még csak a felvezetés volt, hatalmas craft van a sorozatban remélem ki is hozzák belőle.



2. Chim (2018-03-16 22:30.30) aaaaa
Zseniális sorozat!!


1. Tjunior (2018-02-26 19:44.23) aaaaa
Az első két epizód után azt mondanám (a rendező személye miatt is adja magát), hogy ez a Zodiákus sorozat változata. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbii92, 2021-04-02 13:0313 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Mindhunter - Mit rejt a gyilkos agya adatlap
Eredeti cím: Mindhunter
Évszám: 2017
Szereplők: Jonathan Groff, Holt McCallany, Hannah Gross, Anna Torv, Cotter Smith

További információk

Szereplők fórumai
- Anna Torv - Vélemények

Spirulina alga tabletta rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk