Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Staten Island királya
- HBO, 21:35
Non-Stop
- Filmbox Premium, 21:45
Tuti terv
- Filmbox, 21:50
Ausztrália
- SuperTV2, 22:00
Vivárium
- Filmbox Plus, 22:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Miou-Miou - Vélemények
Mire gondolsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mit hallgatsz most?
bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A sors játéka aaaaa
Crystal Reed aaaaa

 

Fórum - Venom - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
421. Kukoricaember (2022-10-10 22:35.29)  
Na, ebbe belenéztem, de mondom mi a f@sz? Mi ez valami cápaember a sűrű fogaival?


420. Emylio (2022-04-17 05:24.19) aaaaa
Dedó!



419. Mclane 2 (2021-12-15 11:10.49)  
Én most délelőtt láttam mind a 2 részt elsőre, hát igen én is kicsit furcsa filmnek tartom eléggé az igaz, nem olyan rémes bár valljuk be jobban hajlik az egész dolog a skizofrén állapot felé eléggé. De amúgy mint film valamennyire elnézhető pláne a látvány terén jobban, a történet meg ugye olyan amilyen nem pocsék meg rémes de olyan sajátos és megvan a maga fura jellege az biztos. Minden esetre egy kicsit sajátos és érdekes darabja a Marvel filmes tartozékának, elnézhető levihető de közel sem tökéletes igazán minden esetre, ha épp úgy alakul a dolog talán megint megnézem újra őket.


418. Norbitzki (2021-10-10 19:14.46) aaaaa
Nekem addig tetszett baromira a film, amíg Venom elő nem bukkant, már kezdtem elfelejteni, hogy Marvel mozit nézek...aztán egyszer csak bumm. Na persze onnantól sem rossz, de az általam eddig látott Marvelek között elveszne, ha az említett rész kimaradt volna. Tom Hardy viszont baromi jó, igaz Venomot nehéz szeretni, és pozitív hősnek is aligha nevezhetjük, azonban visszagondolva meg kell állapítsam, hogy gyorsan elrepült az idő és jól szórakoztam. Na már most ennek a műfajnak éppen ez a lényege, így jár neki a jó osztályzat.


417. Bertó!!! (2021-09-30 01:44.31)   - (válasz Jason13 416. hozzászólására)
Uhhh köszi. Ez így egyszerre tömény :)
Egyébként Michelle Williams is kiváló gazdatest volt.


416. Jason13 (2021-09-30 00:56.05) aaaaa - (válasz Bertó!!! 414. hozzászólására)
SPOILER!
Pár dolog még beugrott, ezek szerintem egyszerre tekinthetőek logikátlanságoknak és lusta forgatókönyvírói megoldásoknak:

- A sztori szempontjából fontos e-mail akkor éjszaka érkezik meg, mielőtt Eddie másnap menne az interjúra a gonosz Riz Ahmedhez
- A 6 hónapig szabad szimbióta, aki malajziában tengette mindennapjait, egyáltalán nem okozott problémát senkinek
- Micsoda véletlen, pont az a hajléktalan nő kerül a gonosz Riz Ahmed laborjába, akivel Eddie mindennap találkozik a helyi kisbolt mellett
- Mikor Eddie kiengedi a szimbiótát, bekapcsol valamiféle riasztás, de sokáig sehol egy biztonsági őr, az ajtók se zárulnak le (nagyon komoly az a labor)
- Michelle Williams első reakciója, mikor meglátja Venomot, ahogy lezúz egy csapat Swat kommandóst. Rendkívül hitelesen reagálja le a helyzetet:)
- A végére pedig egy kedvenc: Eddie a film végén betér a kisboltba, ekkor fényes nappal van. Megjelenik egy rabló, azt Venomként elfogyasztja (a lakoma után egy vércsepp se marad) és miután Eddie távozik, már éjszaka van. Nagyszerű, mennyire figyeltek a vágószobában a jelenetek közötti kontinuitásra :)


415. Jason13 (2021-09-30 00:03.59) aaaaa - (válasz Bertó!!! 414. hozzászólására)
SPOILER:
- Ki van mondva a filmben, hogy a szimbióták a hozzájuk nem passzoló gazdatesteken kb. élősködnek és hamar felemésztik őket. Erre a film elején a gonosz CGI-massza egy öregasszonyra telepszik rá és benne marad fél évig. Kemény lehet a néni:)
- A fő gonosz manus élve akarja Eddie Brock-ot, erre robbanó drónokat küld rá
- A fő gonosz laboratóriumát kb. 2 darab biztonsági őr védi, sehol egy kamera. Brock az egyik tudósnővel simán beoson, később pedig egy gyerek is (akin szintén egy szimbióta élősködött)
- A film végén Eddie-t a zsoldosok kiviszik az erdőbe hogy kivégezzék, de korábban nem volt baj, hogy a kameramentes laboratórium területén hullottak az emberek
- Eddie-t kórházban vizsgálják, ahol le is válik róla Venom, de erre nagy ívben tesznek a jelen lévő szereplők
- Plusz a szimbióták nem bírják a tüzet, jól mutatja ezt a finálé is, de amikor Eddie motoros menekülésénél felrobban egy drón, az nem igazán zavarja Venomot

Így nekifutásból hirtelen ezek jutottak eszembe, de ha még beugrana valami, mindenképp kiadom magamból :)


414. Bertó!!! (2021-09-29 23:52.46)   - (válasz Jason13 413. hozzászólására)
Az ordas nagy logikai bakikat kifejtenéd? (Már régen láttam)


413. Jason13 (2021-09-29 23:16.00) aaaaa
2018 óta bennem volt az érzés, hogy írnom kéne a Venom című szuperhős moziról, de annyira erős negatív indulatokat váltott ki belőlem a produkció, hogy inkább hagytam a fenébe az egészet.
Ideáig sikerült visszafognom érzelmeimet, ugyanis nemsoká bemutatásra kerül a folytatás, ennek tudata pedig feltépte múltbéli sebeimet.
De kezdjük az elején. Anno nagyon vártam ezt a filmet, köszönhetően az impozáns színészi gárdának és az alapkoncepciónak. Ebből a történetből simán kilehetett volna hozni egy ütős sci-fi akciózást, megfűszerezve némi horrorisztikus utóízzel. Sőt, ha jól emlékszem, maguk a készítők is azt nyilatkozták a projekt kapcsán, hogy nem egy tipikus szuperhős-történetet szerettek volna vászonra vinni, hanem egy jóval sötétebb tónusú, egyedi alkotást. Onnan tudtam, hogy ebből nem lesz semmi, mikor kiderült, PG-13-as besorolást kapott a végeredmény, ami valljuk be, nem ad kellő teret egy véres és brutális őrületnek.
A helyzet pedig az, hogy a Venom egy igazi családbarát gyerekmatiné lett, viszont ez vele a legkisebb gond. A legnagyobb probléma az, hogy még egy teljesen átlagos minőségi szintet sem sikerült összehozni Tom Hardy ámokfutásából.
Maga a történet egy végtelenül sablonos, felszínes massza, ami egy szemernyi eredetiséget sem tartalmaz, miközben forgatókönyvírói szempontból is egy káosz az egész. Ordas nagy logikai hibák, rosszul prezentált karakterek és összecsapott motivációk adják a táptalajt a sztorinak, ami valljuk be, nem túl biztató.
Jobb esetben a látvány, esetleg a színészi alakítások menthették volna a menthetőt, de ezeken a pontokon is elvérzik a Venom.
Az akciójelenetek minden eredetiséget nélkülöznek, a gyors vágások és a pocsék CGI egyvelege pedig teljesen követhetetlenné és élvezhetetlenné teszi a látványosnak szánt csörtéket.
A kedvencem a finálé volt, ahol a jó és gonosz összecsapása abból áll, hogy két vászonra hányt paca szorongatja egymást és azt se lehet már kivenni ki-kicsoda, de mindezt úgy prezentálták a készítők, mintha az évezred küzdelme tárulna szemünk elé.
Ide köthető még a film kínos vértelensége is. Értem én, hogy a bevétel miatt a készítők nem merték megkockáztatni az R-korhatár besorolást, de így ha Venom épp megkóstol valakit, annak nincs semmi súlya, mert vagy elfordul a kamera, vagy olyan szögből tárulnak elénk a történések, hogy még véletlenül se lássunk vért. Tudom, nem ez a legnagyobb baja ennek a szösszenetnek, hiszen ugyanezen a forgatókönyvön valószínűleg egy véres változat se segítene sokat, azonban mégis egy olyan lény áll a középpontban aki embereket eszik! Komolyan, kész röhej!
Térjünk rá a színészekre. Tom Hardy számomra nagy favorit, több filmjét is kedvenceim közé sorolom, de amit itt leművelt, az pályája egyik mélypontja. Tény, hogy valamilyen alpári szinten szórakoztató az, ahogy vicsorog, üvöltözik és nyálát csorgatva szenved, de végtére is egy hatalmas ripacskodást tol le, ami hosszútávon már eléggé irritáló. Mégis, talán az ő túlpörgetett alakítása az, ami a film legnagyobb pozitívuma, hiszen mindenki más rajta kívül csak egy felvázolt, két dimenziós sablon. Pedig megfordult itt Riz Ahmed és Michelle Williams is, előbbi csak egy nagykönyvből kilépő, unalmas gonosz figura, utóbbi pedig egy ritka szürke mellékszereplő, akit bárki más eljátszhatott volna.
Amire még kitérnék az az zene. Ludwig Göransson egy rendkívül tehetséges komponista (Fekete Párduc, Creed, The Mandalorian), a Venomhoz írt szerzeményei azonban kimerítik az átlagos fogalmát. Dallamai sterilek, nincs bennük semmi egyedi íz. Ilyen mértékben tökéletesen passzolnak is a látottakhoz.
Ha nagyon akarnék, még tudnék ész nélkül fröcsögni erről a „csodáról”, de szerintem felesleges. A Venom egy elképesztően gyenge mozi, ami egy ideális világban hatalmasat bukott volna a pénztáraknál és ráébresztette volna a Sony fejeseit arra, hogy ne készítsenek Pókember-univerzumot a híres falmászó nélkül.
Ehelyett úton a folytatás és már a Jared Leto főszereplésével készült Morbius is ott lapul a stúdió bemutató naptárában.
Sebaj, legalább lesz miről fröcsögnöm a későbbiekben is.


412. Pelikanbence (2020-02-12 11:42.34) aaaaa
[link]


411. Mortuus (2019-08-27 17:57.42)  
Valahol az átlagos és a jó között van a film. A zenekar jobb, mint a film. :D


410. Halember (2019-08-27 16:35.21)  
2002 óta várják a rajongók a Pókember vs Venom filmet, de valahogy sosem jön össze. Szerintem May néni előbb lesz Vasember, minthogy végre lerakjanak az asztalra egy normális Pókember filmet. :)


409. Bertó!!! (2019-08-27 15:38.41)  
Lesz itt minden.
Vérontás(szigorúan PG-13),nagy "robbanás",Sony-Marvel együttműködés.
Egyszóval minden adott egy nagyon komoly Venom 2-re.
Ja nemmmm.

[link]


408. Capt.JackSparrow (2019-07-31 15:59.59) aaaaa - (válasz Langelus 407. hozzászólására)
Akkor néhány közönség és/vagy kritikai siker:
Django Unchained
Once Upon a Time in Hollywood
Captain Phillips
James Bond filmek
Sicario
Blade Runnder 2049
Only the Brave
Fury
Jumanji 2
This is the End

Egyébként meg készül az eredeti Ghostbusters 3. része.


407. Langelus (2019-07-31 14:21.07) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 406. hozzászólására)
Felsorolás nélkül Pl. a Pókember (kétszer is), Ghostbusters.


406. Capt.JackSparrow (2019-07-31 12:36.39) aaaaa - (válasz Langelus 405. hozzászólására)
Mivel ártottak a világnak?


405. Langelus (2019-07-31 11:06.31) aaaaa - (válasz Halember 404. hozzászólására)
Csődbe mehetne már végre.


404. Halember (2019-07-30 15:42.59)  
Mit össze nem vergődik ez a Sony.


403. Bertó!!! (2019-07-27 17:31.38)  
Még mindig keresik a második rész ledirigálására a megfelelő rendezőt.
Azonban a lényegen,ez mit sem változtat,ugyanis(ha minden igaz)az első rész zseniális forgatókönyvírója/írói visszatérnek.


402. Lasloagi (2019-06-10 19:14.02) aaaaa
Valoban, viszonylag jónak indult, de pár perc után csak arra tudtam gondolni, hogy kedvelt szinészemet mi vehette rá, hogy egy ilyen zsé- kategóriájú filmben szerepet vállaljon? Akkor már inkább várom a Sharknado IV-et! Az legalább mulatságos!


401. Nyolcadik utas (2019-06-04 16:36.19) aaaaa
Sajnálom, mert annyira jó lehetett volna. És egy közepes indulás után annyira gyenge lett. De nincs mese, kevés az ötlet. A történet sarokpontjai mind-mind ismétlések, a szörny a szörny ellen CGI már lerágott csont, a szerelmi szál rendkívül unalmas, a humor meg tönkre tette azt a kevés jót is, ami addig volt.
Stan Lee meg már tök unalmas. Kinek poén ez még?
Gyatra volt ez, na!


400. Halember (2019-04-22 12:44.44)   - (válasz Halember 399. hozzászólására)
Javítottam 1 csillagra. :))


399. Halember (2019-04-04 00:58.39)  
Megnéztem. Gyenge filmnek tartom, 2 csillagot adtam rá. Néha igen pocsék volt a szimbióták látványa. Mint egy rajzfilmben!!? :)) Tom Hardy sem tudja megmenteni, talán nem kellene ilyen filmekben szerepet vállalnia. :)) Ami tetszett az az eleje és a közepe és a negyedénél egy rész. A többi unalmas volt történet szempontjából. :)




398. Krapek10 (2019-04-03 13:25.25) aaaaa
ennél fosabb szarabb okádékot még nem láttam


397. Halember (2019-04-03 09:44.54)   - (válasz Marsbolha 395. hozzászólására)
"gyapjas" :))))


396. Johnny Saiper (2019-04-02 23:54.12) aaaaa - (válasz Marsbolha 395. hozzászólására)
Na mivan bolha, nem kaptad meg a mai nyugtatóadagod? 😀


395. Marsbolha (2019-04-02 22:37.53)   - (válasz Bertó!!! 389. hozzászólására)
Mi van gyapjas, te még mindig itt osztod az észt? Hardy játéka mint pozitívum? Mire gondolsz? A CGI maszkjára, CGI fogakkal, CGI nyelvecskével? Mi ebben a játék te szeremcsétlen? Teljesen méltatlan hozzá ez a fekete fos maszk amit ráhúztak, és ezzel megfosztották a színészi játékától! Színészi teljesítménye nulla! És a haja is milyen már? Mintha lefosták volna. Hardy és a szimbióta közötti dinamika? Mire gondolsz gyapjas? A CGI programra, ahogy eltakarja magát a színészt?? Marha dinamikus, nem látni semmit csak ezt a fekete pacát. 1 csillag


394. Halember (2019-03-26 17:59.20)  
Ezt a filmet is jól elfelejtette már mindenki. Már én sem emlékszem rá! :))



393. Jaho (2019-03-25 19:22.07)  
nem nyújt semmi extrát vagy olyasmit amit már ne láttunk volna, mégis szórakoztatott, hardy jól hozta a vagányt venom is tetszetős, kissé sablonos lett de láttam már rosszabbat is


392. Delpiero (2019-02-12 08:18.38) aaaaa - (válasz Halember 390. hozzászólására)
Tagja a Marvel univerzumnak, csak nem a Disney-ének, hanem a Sony-énak.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó fórumok

VéleményekKukoricaember, 2022-10-10 22:35421 hsz
KérdésekLangelus, 2020-02-12 11:3113 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk