Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A sziget
- Viasat3, 00:20
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45
Új múlt
- Film+, 00:55
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
A sejt
- Viasat Film, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények
South Park (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rendes fickók aaaaa
Emily Hirst aaaaa

 

Fórum - Elit játszma - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

15. Városi vadász (2022-04-23 23:04.50) aaaaa
Valami jobbra számítottam a végére, egynek elment


14. Gauss (2021-02-27 20:59.35) aaaaa
Nagyon jó film. Jessica Chastain nagyot alakít benne, Idris Elba is jól játszott. Hasonló kvalitású film, mint a Miss Sloane, szintén J. Chastain-nel a főszerepben. Többször újranézhető, kiváló munka.



13. Moxika123 (2019-06-15 12:21.05) aaaaa
Eléggé túlértékelt film, engem végig untatott.


12. Vmiso (2019-05-26 15:04.26)  
Érdekes film volt, csak sajnos borzalmas hosszan lett megrendezve. 30 perccel nyugodtan lehetett volna rövidebb.
Chastain kisasszony ebben a filmben volt eddig a legdögösebb, és jól is színészkedett.
Egszer nézős film.


11. Jama speciál (2019-05-18 07:55.50) aaaaa
Az Annie Hall után szabadon mondanám, hogy - a halivúdi újhullámos liberalizmussal szemben - elnéző ez a rendezés, ám ez esetben inkább az elvtelen kiszolgálás a keresett kifejezés. Sorkint cseppet sem érdekli, hogy roppant hazug módon a filmben előkerülő férfi karakterek egytől egyig alávalóak, erőszakosak, szenvedélybetegek és ezek kombinációi, legjobb esetben pedig csak házasságtörő zsarnokok. Egyetlen kivétel persze akad: a néger. De még ő is csak a lánya hatására vállalja a védelmet. Ezzel párhuzamosan mindent elkövet, hogy erkölcsileg tisztára mossa hősnőjét, minek hatására a képernyőn átdiffundáló émelyítő izzadságszag csapja meg a néző orrát. Nagyjából annyira lehet igaz, hogy a hősnő - az orosz maffiára való tekintettel jól felfogott érdek, kvázi túlélési ösztön helyett - puszta betyárbecsületből hallgat a klienseiről, mint hogy az informatikusi képzettségükért foglalkoztatott playboy-lányokat, és sem ők, sem saját maga szexuálisan sosem volt érintett a buliban. Sorkin számára mindez vállalható, a lényeg hogy szellemesnek szánt dialógjaival újra ápolhassa a zsenikultuszt - leginkább a sajátját. Mert hogy főhősnőnk mitől zseni, azt bemondásra kell elhinnünk, azon túl hogy meglehetősen életidegen módon még kialvatlanul vagy épp bedrogozva is mindig képes a pillanat töredéke alatt előrukkolni az odaillő legcsattanósabb válasszal.
Magában a rendezésben meglepően bátortalan, nyoma sincs az írásaira jellemző sziporkázásnak, sokkal inkább a klasszikus tárgyalótermi filmek giccses megoldásaihoz nyúl vissza, azoknál éppen csak egy fokkal ízlésesebben. De különbség mindössze annyiban mutatkozik, hogy a jóravaló védőügyvéd (önmagában hazug toposz) itt nem az esküdtszék, csupán a kollégái előtt adja elő hasonlóan nyálas szövegét, a szokottnál talán hisztérikusabb módon.


10. Elizabeth salvatore (2018-07-15 15:20.41) aaaaa
A film hatására megvettem a könyvet. Sosem éreztem úgy hogy döntenem kéne melyik a jobb; könyv vagy film, mert lehet mindkettő, valamelyik és egyik sem. Ebben az esetben a film ezerszer jobb és érdekesebb mint a könyv. Jessica Chastaint továbbra is érdemes követni.


9. HMáté33 (2018-02-01 18:14.03) aaaaa
Sorkin nálam már simán azon a polcon ül, hogy írhatna bármiről, feszült figyelemmel követném minden sorát. Eszméletlen feszes, pörgős és intelligens dialógusai teszik kiemelkedővé munkáit, külön aláhúzva, hogy bár elvár egy bizonyos értelmi szintet közönségétől, mindezt követhető módon teszi, anélkül, hogy közben leereszkedővé válna.

A Molly's Game Sorkin rendezői debütálásának számít, de ez nem látványos, hacsak nem annyiban, hogy itt minden a szkriptnek dolgozik alá tényleg, míg korábban egy Fincher, egy Boyle vagy akár egy Miller azért hozzátett valami olyan kunsztot, ami az egyébként zseniális szkript fényét még további szintekre tudta emelni. Elmondható viszont, hogy Sorkinnak jól áll a saját stílusa, még ha kicsit szikárabbb is így a kész mű, mint a korábbi munkái esetében.

A sormintát követve a középpontban ezúttal is egy zseni áll, de legalábbis egy olyan karakter, aki annak ellenére van underdog helyzetben, hogy valójában környezetétől eltérő módon gondolkodó, sziporkázó elméről van szó. Megint ennek a kiindulópontnak a feszültsége adja a film konfliktusát, és nem meglepő módon Chastain tökéletes a szerepre. A film persze annyira pókermozi, amennyire a Social Network kockulás, vagy a Moneyball baseball-sztori, érdemes hát ezen túllendülni.

Sokkal kevesebb lenne a filmes világ Sorkin nélkül, epedve várom a következő forgatókönyvét.


8. Anitabagwell (2018-01-14 19:07.27) aaaaa
Na ez egy jó film lett volna, ha úgy 100 perces a 144 helyett, mert a sztori simán belefért volna ennyibe. Nincs bajom a hosszú filmekkel, főleg akkor ha Aaron Sorkin-nak bármi köze van hozzá, DE ez most INDOKOLATLANUL hosszú volt.
Őszintén megmondom én egy kicsit ütősebb filmet vártam volna a „nagy Sorkin mester” első rendezéseként. Szerintem Jessica Chastain sem tette igazán oda magát, pedig MINDENT FALOK a nőtől. Imádom amilyen karaktereket eljátszik, a Miss Sloane is nagyon bejött tavaly. De itt most annyira nem volt nekem hiteles. Amúgy a sztori nem volt rossz, csak hát nem ennyi játékidőben…. Idris Elba-val viszont kéne egy spin-off, mint a Breakin Bad-ben is csináltak Saul-nak egy külön sorozatot mert akkora állat volt a teljes sorozat alatt, még a lehető legkevesebb perceiben is a vásznon, hogy az hihetetlen. Megnéznék egy filmet ami Idris Elba ügyvéd karakteréről szól, nagyon tetszettek a monológjai. És kifejezetten KELLETT a lelkemnek most így látni, mert a Mountain Between Us miatt kb. azon a szinten voltam hetekig, hogy én elmegyek Hackney-ba, megkeresem és felrúgom a Holdra. Annyira, de annyira mérges voltam rá amiatt a film miatt. Ha másra nem volt jó ez a Molly’s Game, akkor arra azért mindenképpen jó volt, hogy Mr. Elba visszaférkőzzön a kegyeimbe :D
Hát úgy ennyi. Ez bizony lehetett volna jobb, kevesebb játékidővel, lényegre törőbben. Akkor talán Jessica Chastain is jobb lett volna, tudta volna hogy nincs 2 és fél órája, hanem rövidebb idő alatt kell valami maradandót alkotnia. Ez most nekem annyira nem jött át tőle, persze maradok rajongója és várom a filmjeit, csak ezzel most meglepett sajna nem jó irányba.
A dialógusok amúgy királyak, de hát Aaron Sorkin-tól ez teljesen elvárt. Kevin Costner-t meg tényleg MINDIG öröm látni a vásznon <3.


7. Misafeco (2018-01-11 21:26.45)  
*unatkozom


6. Misafeco (2018-01-11 20:46.24)  
Érdekes lehet a lelkiviláguk.
"Hm, hétfő reggel van, untakozom, melyik filmet pontozzam le poénból?"
"Legyen az Elit játszma!"


5. Johnny Saiper (2018-01-11 20:41.58)   - (válasz HMáté33 4. hozzászólására)
természetesen mélyen belül tudom, hogy lehetetlent kérek, de tudod a remény hal meg utoljára xd


4. HMáté33 (2018-01-11 20:31.55) aaaaa - (válasz Johnny Saiper 3. hozzászólására)
látom, új vagy még a fórumon.


3. Johnny Saiper (2018-01-11 19:25.32)  
Lehet, hogy sort kerítek majd egyszer rá. Mondjuk kíváncsi vagyok a két 1 csillagos véleményére is azért...



2. Godric's Hollow Man (2018-01-11 18:44.26) aaaaa
Kiváló film. Klasszikus, nagyformátumú rendezés, régi iskola szerint.

Az tudvalevő volt, hogy Sorkin a forgatókönyvet kézben tartja, de a rendezői székben is nagyon szépen bemutatkozott. Egy percig nincs az az érzése az embernek, hogy az egyik munka a másik rovására menne.

Jessica Chastain a szépsége rovására sem tudja elpalástolni, hogy mekkorát alakít ebben a filmben is. Méltó partnere Idris Elba, aki zseniális az ügyvéd szerepében, az egyik legjobb monológ a filmben is hozzá köthető.

Beugrónak meg Kevin Costner hatalmas. 3-4 jelenete van az embernek, de az mind arany. Nagyon jó film, egy percig nem unalmas, valahogy egy ilyen évvel kell indítani az évet. Hajrá 2018-as moziszezon. Így tovább!


1. Dius911 (2018-01-07 22:02.15) aaaaa
Ez ez nagyon jó film. Jessica nagyot alakitott. *****



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2022-04-23 23:0415 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk