Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A vér földje
- HBO2, 19:31
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Family, 19:35
A természet ereje
- Filmbox Premium, 20:00
A következő három nap
- Film4, 20:00
Nők földje
- Cinemax2, 20:31

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A kis nagycirkusz aaaaa
Henry Thomas aaaaa

 

Fórum - Én, Tonya - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
42. V laszlo (2024-03-22 23:24.35) aaaaa - (válasz Dobsony 41. hozzászólására)
Azt nem tudtam,de a feje harmincon felülinek látszott.mindenesetre egy fiatalabb színésznővel jobban el tudtam volna képzelni.


41. Dobsony (2024-03-22 23:10.43) aaaaa - (válasz V laszlo 40. hozzászólására)
27 éves volt Robbie akkortájt, mi olyan hihetetlen ebben?
4 évvel fiatalabb karaktert játszott.


parfumeshop.hu banner

40. V laszlo (2024-03-22 22:40.49) aaaaa
Margit Robbie kurva jól játszotta a szerepét és ez egy kurva jó film,az egyetlen hibája hogy nem tudtam elhinni hogy Robbie benne 23-eves.egyebkent pont ma szereztem be egy Mátyás királyért .


39. Lifeisamovie (2021-02-06 23:48.17) aaaaa
http://www.youtube.com/watch?v=voUMQrLy_uY
Nancy Kerrigan Attack - Raw Footage - January 6, 1994

"Magas, fehér, bőrdzsekis férfi"...minden ötödik hapsira illő személyleírás :)


38. Roxi88 (2020-11-07 15:29.33) aaaaa
Zseniális! A karakterek, a smink, a cselekmény teljesen átadja az igaz történéseket. SPOILER: De mégsem derül ki a teljes igazság. Sejtelmes. Miért vallanák be, ki mennyiben vett részt a dologban. Szerintem súlyos büntetést kapott. Valóban, ha térdet törtek volna, Nancy nem tudott volna olyan gyorsan felépülni, vagy még le is sántult volna. Az anyja miatt sajnálom Tonyát, kegyetlen undorítóak az ilyen anyák! Meg azért ebből is látni, hogy több lábon kell állni. SPOILER VÉGE Éjjel 2-ig fent voltam amnyira lekötött és érdekelt, mert már hallottam az esetről régebben. Éjfél körül indítottam el.


37. NorbiSK (2019-11-30 00:18.12) aaaaa
Nagyón jól szórakoztam ezen a filmen! Először nem értettem, hogy miért van feltöntetve, hogy vigjáték is (tudván, hogy megtörtént esetről van szó). Nagyon jól van adagolva a humor végig, a színészek nagyon jól játszanak! Ajánlani tudom mindenkinek! Nem sokára biztosan ujranézem!


36. Moxika123 (2018-09-14 08:26.49) aaaaa
Megtekintése mindenképp javasolt.


35. Moxika123 (2018-09-14 08:26.19) aaaaa
Ez a film alapján nagyon sajnálom szegény Tonyát. Hihetetlen rossz emberek vették körbe, némi támogatással még többre vihette volna. A szereplők kiválóan alakítottak, így végig lekötött, pedig korcsolyát még messziről sem láttam soha.


34. Zidane15 (2018-08-29 19:58.29) aaaaa
Azért azt meg kell hagyni, hogy hálivúd a sportfilmeket még mindig remekül összetudja rakni. Én Tonya ez alól sem kivétel. Hozom a híreket ahogy tudom, és rengeteg a feldolgozás, újragondolás, vagy akár folytatás, de tök fölöslegegesen persze egy kettő betalál nem vitás amivel törődnek, és hozzáértő ember végzi a munkát, de a többség egyszerűen csak pénzhajsza semmi több. Viszont a sok negatív mellett azért Hálivúd ebbe még mindig jó.

A sztoriról eddig semmit se hallottam vagy tudtam talán kósza morzsák rémlettek, de egy biztos érdemes volt végigülni mert megérte. Ügyes húzás a Dokumentum jelenetek bár azt bánom, hogy az eredeti arcokból nem kaptunk sokat csak a végén. Azért egész profin castingoltak pacsi jár a készítőknek. Margot Robbie azért most megmutatta,hogy van azért színészi tehetsége, és nem csak a külsejével tud szerepelni. Allison Janney aki díjra is váltotta jelölését nem érdemtelen tényleg pazarul hozta a karaktert van nem egy két erős jelenete. Azért a mellék karakterek se vallottak kudarcot elég megemlíteni Sebastian Stant aki baz fel se tünt, hogy ezt a palit láttam a Tél katonájába….a kis kaméleon gyerek, de akin végig szórakoztam az Paul Walter Hauser mint Shawn Eckhardt. Ő volt a sztori szerint Tonya testőre aki se külsőre se agyilag nem volt a toppon:D Egyik kedvenc mondatom tőle: ’’ 4 lépéssel előbbre ’’ mellé az a mutogatás behalás….egy igazi dagadt balfasz. Tényleg elgondolkodtató, hogy,ha az apjával nő fel a lány akkor mi történt volna…de ugye ott a ’’volna’’ szó. Az is elképzelhető,hogy folytatta volna a korcsolyázást, és normális nyugodt háttérrel még lehet,hogy a zsűri is jobban eltudta volna fogadni. Mert ugye számukra nem volt elég,hogy reggeltől estig kidolgozod a beled ők a művészi hatást is értékelték meg ugye egy példaképet kerestek, és azt nem látták benne így soha nem tudott bevágódni úgy mint egy Nancy Kerrigan. Az operatőri munka nagyon pofás gondolok itten a jégen való jelenetekre. A zenét úgy látom Peter Nashel szerezte akiről eddig nem hallottam. Viszont remekül válogatta össze a régebbi nótákat a filmbe itt OST anyag, ahogy elnézem egy kettőtől eltekintve nincs, de sebaj erre is kell érzék. Tudom itt a főszereplő Tonya, de azért egy külön beszélgetés Nancyvel az incidensről számomra elfért volna a filmbe. Kíváncsi lennék, hogy a valóságban, hogyan zajlott le ez kettőjük között. Persze azt sem szabad elfelejteni,hogy hálivúd szeret itt ott átalakítani valós sztorit készpénznek nem kell venni mindent itt se.
Igazából írhatnám azt is,hogy a fél világ ellene volt, de végig hitt magába, és talán akire tudott valamelyest támaszkodni az az edzője Diane Rawlinson aki tényleg nem hagyta cserben.

A Tripla Axelról meg mindig ez fog eszembe jutni: ’’És mindazoknak az embereknek akik azt mondták, hogy nem fog menni, hát basszák meg megcsináltam bebizonyítottam mindnyájuknak, hogy tévednek’’

Le a kalappal előtte minden elismerésem.


33. Csabaga (2018-08-16 18:11.51)  
Elgondolkodtató, mi történik, ha az imádott apja nem lép le.

Korcsolyázó aligha lett volna,de "normális ember" inkább.
Tőle tanult meg autót szerelni, lőni, horgászni.


32. Marsbolha (2018-08-16 08:57.40)   - (válasz Bede István 16. hozzászólására)
Igen!


31. Csabaga (2018-08-15 14:16.41)  
Vb. 2., olimpia 4. hely, USA 1. hely, tripla axel, vagyis Tonya Harding letett valamit az asztalra. Vicc, hogy erre nem voltak szponzorai, mivel nem sikkes, nem cuki csaladja van. Mintha tehetett volna rola.


30. KicsiRéka (2018-08-14 22:45.12)  
"Kibaszott bajszos" - ez a mondat, és hozzá Allison Janney ábrázata beleégett a retinámba és az emlékezetembe, az már egyszer biztos :D

Tragikomikus - talán ezzel a szóval lehetne leginkább jellemezni a filmet. Mert a műkorcsolyázónő egész élete az volt sajnos. Ilyen "anya" mellett, ilyen környezetben senki ne várja el tőle, hogy nem prosztó, proli nő lesz belőle. Az lett volna a csoda, ha nem így történik. Hány olyan szülő van, aki a saját meg nem valósult álmait kergetteti a gyerekével, kifacsarja belőle a szart is, csak hogy dicsőséget és pénzt hozzon a konyhára. Aztán ezek a gyerekek kiborulnak, esetleg kopaszra nyírják a fejüket, mint mondjuk Britney Spears, akinek a hírek szerint hasonló kaliberű anyja lehetett. Aztán ott van a kritika az élsporttal szemben, hogy nem a tehetség az ami igazán számít, hanem az image, a külcsín, a felszínesség. Ezzel a nővel gyakorlatilag senki sem törődött úgy igazán. Az anyja szarrá verte, a férje szintén, a közönség úgyszintén. Az a néhány percnyi boldogság jutott neki, amikor megugrotta a tripla axelt. Hát, olimpia, aranyérem, hírnév ide-vagy oda, köszönöm, nem cserélnék vele. És igazából egyik hírességgel sem.


29. Semprini (2018-08-09 12:36.59) aaaaa
Bár a moziban kihagytam, de DVD-n nagyon vártam ezt a filmet, elsősorban persze azért, mert kíváncsi voltam Margot Robbie Oscarra jelölt alakítására. A díj végül nem hozzá vándorolt, de szerintem simán megérdemelte volna.
A sport témájú filmek meglehetősen távol állnak tőlem, nem sok ilyet láttam eddig, de azok közül toronymagasan a Pankrátor és az Én, Tonya tetszett legjobban.
Margot Robbie frenetikus alakítást nyújt a filmben, persze nem tudták annyira elcsúnyítani, hogy hasonlítson az eredeti Tonyára, de amit lehetett, sminkkel kihoztak belőle. Viszont volt valaki, aki szinte majdnem ellopta előle a show-t, ez pedig az anyját alakító Allison Janney, aki viszont meg is kapta az Oscart és a Golden Globe-ot is az alkításáért, megérdemelten. De a mellékszereplőgárda is egészében véve kiváló lett, az oknyomozó riport-szerű bevágások is nagyon hangulatosak, külön tetszett a negyedik fal áttörése, azaz hogy a szereplők kiszólnak egyenesen a nézőhöz, sőt olykor még egymás szavába is vágnak, konmentálják amit a másik mond. A rendezés és az operatőri munka is hibátlan, a film zenéje is remek, egyszóval aki még nem látta, ne hagyja ki. Abszolút többször nézős, tartalmas szórakozás, két remek színésznő pazar alakításával. Nagyon erős négyes, ötös alá.
8,5/10


28. V laszlo (2018-07-30 23:42.31) aaaaa - (válasz Bede István 16. hozzászólására)
egyszer kifejthetnéd bővebben is.


27. Emmersson (2018-07-29 07:49.44) aaaaa
Jóval többet és mást vártam!
OK, én nem csípem Harlekin kisasszonyt és már a Milne életrajzban is láthatatlan volt, de most egyszerűen csak proli!
Nem érdekes az élete...számtalan gyerek jön szegény, csonka családból. Rengeteg nőt bántalmaz a pasija.
Kizárólag az "incidens" miatt ismert a főszereplõ, a sportmúltja feledhető volna. még az első tripla Axel ellenére is!

Szánalmas, hogy valóban ilyen Olsen banda stilusban történt az egész! És ezt tényleg nem lehetett másként, csak a szereplőket kikarikírozva (kiröhögve) bemutatni. De egyáltalán szükség volt elmesélni ezt a banális történetet?!
Vajon az áldozat mit érezhetett, amikor látta a saját tragédiáját egy vígjátékszerű moziban?

A. J. viszont nagyon megérdemelte az Oscar-díjat! És a rendezés is remek volt, nézhetővé tette a gyenge sztorit.


26. Törölt felhasználó (2018-07-26 18:10.14) aaaaa - (válasz Az utolso szamuráj 24. hozzászólására)
Hányszor írtad ezt le valakinek az elmúlt 10 évben itt a katalóguson? :) Ha tippelnem kéne, legalább 20-szor.


25. Pisti801227 (2018-07-23 20:29.48) aaaaa
Ez most hosszabb lesz, mert egyszerűen bennem maradt a film, ami a 90-es évek elejére fókuszál, nagyrészt, meg akiről szól. 1994 világszerte médiatörténelmet írt, ugyanis a sajtó, konkrétan a bulvársajtó és a sportsajtó két eset miatt úgy összefonódott, hogy mára elválaszthatatlanok lettek. Mert mit ér, ha egy focista x gólt lő egy meccsen, az nem hír. De ha mellé még buzi is, vagy delfinek erőszakolták meg, na az már hír. Az egyik ilyen eset volt Tonya Harding ügye, ami a hölgy addig is elég ingoványos megítélését annyira aláásta, hogy még a róla készült film után is 30000 dollár az egykori sportoló internetes hírértéke, dollárba átszámítva, ami 50000-rel több, mint Kuláé és Faszbolháé, együttvéve, gondolom, van negatív tartomány is, ha már gerinc, jellem és agy nélkül is lehet élni. Mindenesetre egy volt világhírű amerikai olimpikonhoz képest ez édeskevés, aminek a lehetséges okait ez az objektívnek távolról sem nevezhető, de pont stílusa miatt mindenképpen hiánypótló és szórakoztató film próbál elmondani.
A filmben egy olyan képet kapunk Tonya gyerekkoráról és első huszegynéhány évéről, ami megmutatja, hogy nem számít az ember bőrszíne, a trash az mindig trash marad, a white trash pedig a legrosszabb mind közül. Ezt a filmet az élet írta, ezért is van az, hogy a tehetséges kislány, miután már párévesen megnyer egy csomó versenyt, nem megy a menybe. Ilyen családi háttérrel nem is csoda. És mielőtt megkezdenénk sajnálni a film alapján, hogy jajj szegény Tonya, bizony ki kell jelenteni, hogy csak az ISMERT tények alapján is ez a nő az életben is egy tuskó lehet(ett). Nem is volt választása. Pechjére egy olyan sportban volt szupertehetséges, ami a sznobok sportja, a pénz dominál, meg a szponzorok, akiknek elvárásaik vannak támogatottjaikkal kapcsolatban. Legyenek simulékonyak, szerethetőek, Urambocsá' cukik. Ez a nő a legjobb napjain se nagyon lehetett olyan, de nem is csoda, ott, ahol és ahogy felnőtt, félre lett szocializálva, a felelősségvállalásról meg nem is hallott. A filmben is hárít a karaktere végig: ez nem az én hibám/a korcsolya volt rosszul megjavítva/szar volt a fűző, stb,stb,stb.
Tehát adott egy tehetséges versenyző, aki kb olyan, mint elefánt a porcelánboltban, a viselkedése, megjelenése messze nem kecses, hanem atletikus. A háta mögött kibeszélik megjelenése, ruhái, zeneválasztásai miatt, miközben tény, ami tény, fénykorában is piszok igazságtalanául kezelte őt a sport. Egy olyan sport, ami ahelyett, hogy a tudást pontozná, az eladhatóságot értékeli. Tonya a maga idejében nyugodtan lehetett volna hős, a megalkuvást nem ismerő stílusa miatt. Gondoljunk bele, mekkora ellenérzéssel kellett egy csomószor szembenéznie, ha még 2018-ban is felhördűlést keltett, mikor a kevésbé tehetséges, de egyáltalán nem ciki Tóth Ivett is baromira le lett pontozva szakértők szerint, amiért műkorcsolyázóként Ac/Dc-re táncolt, bőrcuccban. Pedig azóta eltelt több, mint két évtized!! Mennyi frusztrácóval kellett ennek a csajnak kelnie, feküdnie mindennap, miközben otthon volt, ami volt, ő meg tudta, hogy van, akitől ő jobb, de mivel ő nem olyan eladható, ha a fene fenét eszik, ha dollárt szarik kűr közben, mások lesznek favorizálva mindig. Hogy hiába ő az első amerikai női műkorcsolyázó, aki tripla axelt ugrik olimpián, ha egyszer a sport, amiért ő mindent megtett (?) kiveti magából, bajnokként is. Sajnos a sportdiplomácia már csak ilyen, szerintem még volt is, aki megkönnyebbülve vette tudomásul a szövetségben anno az ítéletet, tudva azt, hogy az ő finom sportjába nem való tramplival nem kell többet foglalkoznia. Az mindenesetre elgondolkodtató, milyen gondolkodás volt akkor. Kerrigan-nek mint áldozatnak, érthető okokból nem származott később semmilyen hátránya az ügyből, de azért elgondolkodik az ember, milyen mocsok dolog, ha zöldasztalnál ülők döntenek sportolókról, mert pld ha Kerrigan csak kevésbé eladhatóbb, lehet, bizarr ezt így leírni, de az aktatúrók miatt még rosszabbul is járhatott volna. Aki nem hiszi, gondoljon Szeles Mónikára, akit verseny közben késelt meg egy Graf-fanatikus barom. Ő az áldozat volt, és amíg lábadozott, addig a hasonlóan sznob sportban versenyző vetélytársai (kivéve Sabatini) a szövetség közreműködésével Szelest megfosztották a világelsőségétől, ami aztán Grafhoz került vissza, és SENKINEK A KIBASZOTT VILÁGON NEM FORDULT MEG A FEJÉBEN, hogy ez baromira nem kóser. És senki nem jött elő azzal, hogy hoppá, nem lehet, hogy a sokkal dekoratívabb és eladhatóbb Graf-nak benne a keze (egyébként nemigen, de nem hurcolták meg, jól járt, na), a késelő meg már szabad volt, beszámíthatatlanság miatt, míg Szeles lábadozott. Ezért mondom, hogy Kerrigan még szerencsés. Kiváncsi vagyok, mi lett volna a sztori végkicsengése, ha Tonya kap a viperával.
Tudom, hogy hosszú ez az eszmefuttatás, amit fent leírtam, az egybites egysejtűek úgysem értik, de nekem emiatt a film max csillagos, mert végig lekötött és elkerülte azokat a csapdákat, amikbe az életrajzi elemekre épülő filmek rendesen bele szoktak esni. Nem csak felmondja a leckét, hanem agyaltatja a nézőt, a maga műfajában kicsit a Wall Street farkasára emlékeztetve jópár hozzám hasonló filmszeretőt. Margot Robbie elcsúnyította magát és bár Oscar bácsi neki nem gyütt, bebizonyította, hogy lehet belőle még több is, mint egy jó esztétikai kiegészítő. Az összeomlás határán sminkelő, tükör előtt ülő Hardingot úgy jeleníti meg, hogy habár nincs köztük túl sok hasonlóság, egy elképzelt, mégis hihető Hardingot kapunk, aki nagy szar emberek közé született. Allison Janney Oscarja megérdemelt, ha az "anya" csak negyedét tette a bemutatott dolgoknak, már megért a máglyára. Bobby Cannavale, aki a Harmadik műszak szerencsétlen sorsú mentőséből A ligás filmek megbízható mellékszereplőjévé nőtte ki magát, a kis szerepéből is kihozza, amit ki lehet, kb 2014 óta épp olyan ügyesen menedzselik, mint Kyle Chandlert, aki hasonló utat járt be. Ami a rendezőt illeti, innen szerintem már csak lefele vezet az út, de ha igazam is lesz, akkor is lesz mire visszaemlékeznie, ilyen egyszerre szomorú és mégis jópofa munkát ritkán lát az ember, pláne úgy, hogy a főszereplő a producer is, akit pedig instruálni KELL.
Röviden ennyi.


24. Az utolso szamuráj (2018-06-19 16:10.19)   - (válasz HettyKing 23. hozzászólására)
óvatosan mondom,a vigjáték,komédia drámai müfaj...


23. HettyKing (2018-06-19 11:45.28) aaaaa
Nem gondolnám, hogy baj van a humorommal, de sok kritikát olvastam erről a filmről, és mindig kitérnek a benne lévő humorra amivel egyáltalán nem értek egyet. Azért, mert 1-2 jelenet megmosolyogtat, attól a film még nem vígjáték, de még humorosnak se nevezném. Ez a mozi mélységesen szomorú. A 2 főszereplő nő valóban kiemelkedően játszott.


22. Nikolász16 (2018-04-25 19:02.16)  
Nagyon vártam ezt a filmet,talán túlságosan is...Csalódás!


21. Su-30mk (2018-03-05 00:53.08) aaaaa
A film érdekes rendezői koncepciója mögött végig ott van (hol nyilvánvaló közelségben, hol a háttérben meghúzódva) az erős drámai vonulat és a redneck világ elsősorban lélekölő nyomorúsága. És persze igencsak tanulságos a film a sorsszerűség determinizmusát tekintve is. Az ausztrál rendező remekül ellenpontozza (és nem általánosan használt filmes eszközökkel) a drámai feszültséget, például néhol a karakterek szintjén elviszi annyira ironikus szintig ameddig csak az adott keretek között lehetséges. A film vágása és a narráció alkalmazásának módja egészen remek, a rendező meg meri húzni, hogy a karakterek időnként kiszóljanak a filmből (a House of Cards után annyira már nem lepődünk meg ezen). Margot Robbie annyiból nem nyújtott meglepőt, hogy lehetett tudni az ilyen magas szintű alakítás "benne van" és valóban tiszteletreméltó, hogy azokat a ziccereket is keresi ahol nem nyom a latban szinte semmit a szépsége. Frances McDormand-et nagyon szerettem McDonagh filmjében de egyáltalán nem bánnám, ha Margot Robbie-hoz vándorolna ma éjjel az Oscar. A CGI hiányosságai időnként rontottak az élményen a figyelmes néző számára (nem mindig volt igazán jól megjelenítve a színésznő arca és akkor még finom voltam). A korcsolyajelenetek felvételeiből nem tudom mennyi lehetett a valós kameramozgás, ezt aki tudja megírhatná. Összességében egy elgondolkodtató valós történetet mesélt el a film nem sablonos filmes eszközökkel, néhol alpárian, néhol viccesen, de többnyire drámaian. Utóbbi komponens a legfontosabb, hiszen ennek mentén gondolkozhatunk el a sorsszerűségről vagy éppen az esélyegyenlőtlenségek hatásairól egy olyan "élsport" szemüvegén keresztül, ahol a technikai tudás mellett a szubjektumnak is lényeges szerep juthat. 8,5/10


20. Su-30mk (2018-03-05 00:35.08) aaaaa - (válasz SoadRoli 18. hozzászólására)
Kicsit T-1000-es feeling volt sajnos néhol :-)


19. Bertó!!! (2018-03-03 17:14.08)  
Spoiler

Kellemes csalódás,szinte nulla elvárással ültem le elé.
A film első fele erősebbre sikeredett(eredettörténet),míg a második,egészen más sztorit mutat be(Nancy elleni merénylet és annak hozadéka)


+színészek(Margot Robbie,Sebastian Stan)
+rendezés(negyedik fal ledöntése,narrációk,hidegrázós jelenetek)
+forgatókönyv
+díszlet,jelmez,korkép
+zene
+vágás (dinamikus)



(((Robbie jelölése abszolút megérdemelt,viszont a díjat valószínűleg McDormand fogja elvinni.
"Érdektelen" alapsztoriból,sikerült érdekes forgatókönyvet összehozni)))


18. SoadRoli (2018-02-28 20:10.46) aaaaa - (válasz Thejoker 17. hozzászólására)
elég feltűnően CGI volt az arca korcsolyázás közben, nekem egyből szemet szúrt.


17. Thejoker (2018-02-28 19:36.10) aaaaa
Nem volt rossz egynek,de könnyen felejthető alkotás! Nézése közben az járt a fejemben,hogy Margot Robbie megérdemelne egy Oscart,mert így felkészült,aztán megtudtam,hogy CGI a korcsolyázása! Így azonban csak közepes!


16. Bede István (2018-02-21 01:51.55)  
QRVA JÓ FILM


15. Chris92 (2018-02-13 19:31.40) aaaaa
Főszereplőjéhez hasonlóan ezt tekintik a díjszezon fekete lovának, miközben jó pár kört ráver a riválisokra. Éjfekete humorú, vágtázó tempójú, profin rendezett, sokszor okosan kikacsintgató, tragikomikus szétcincálása az élsportnak, az amerikai álomnak, a médiának, miközben az amerikai munkásosztály hányattatásait és a bántalmazó kapcsolatok megnyomorító erejéről is tud egy-két szót mondani. Mindezt pazar zenékkel, vágással, remek hangulattal valamint Margot Robbie és Allison Janney atombomba erejű alakításával.



14. XxRolandxx21 (2018-02-03 18:36.41) aaaaa
Az életrajzi filmek nem tartoznak kifejezetten a kedvenceim közé mert képesek olyan mértékű magasztalás parádéba átmenni amit már nem képes befogadni a gyomrom. Azonban Tonya Harding története van olyan lebilincselő és izgalmas , hogy hozzá merjenek nyúlni és , hogy milyen jól nyúltak hozzá azt mi sem bizonyítja jobban,hogy ez a film fantasztikusan jó lett.

Egyértelműen két részre osztható fel a film. Az 1. fele Tonya gyerekkorára és előéletére koncentrál míg a 2. fele már a Nancy elleni támadást és annak következményeit mutatja be és teszi ezt nagyon okosan és következetesen ami azért is jó mert könnyen átcsúszhatott volna egy "fürdessük ki Tonya Hardingot" sztoriba de nem lett az. A forgatókönyv profi munka akárcsak a látványvilág és habár a korcsolyázás olyan messze áll tőlem mint Makó Jeruzsálemtől mégis képes voltam élvezni azokat a jeleneteket. Persze ezekhez nagyban hozzátett Margot Robbie egészen elképesztő alakítása aki teljesen átlényegült a prosztó és proli Tonya Hardingá és merem remélni, hogy ezek után végre teljes értékű színésznőként fogják kezelni mert megérdemli ugyanis Margot egy igazán tehetséges színésznő aki azonban megválogatja, hogy milyen szerepeket játszik el. Harley Quinn-ként is remek volt de itt kimutatta a foga fehérjét és ha most nem is nem is nyer Oscar-t a szerepét azért merem remélni, hogy a jövőben meg fogja kapni. Nem úgy mint Allison Janney aki nem volt jó. Janney OLYAN ROHADT JÓ VOLT, hogy már készítheti is a polcon a helyet az Oscar-nak. Persze eleve hálás szerep eljátszani egy ilyen nagyravágyó, a saját álmait a gyerekén át akaró megélni embert aki ezért mindenkin átgázol akin csak lehet és Janney minden egyes másodperce amit a vásznon tölt az valami elképesztően frenetikus élmény volt. Persze Janney is az a fajta színésznő akit méltatlanul hanyagolnak és skatulyáznak be pedig többre is képes annál mint amiket a sorozatokban villant. Mellette még a mellékszereplők sem voltak rosszak de ők ketten viszik a prímet. És ami a legjobban az egészben az a konklúzió a végén. Mert ebben a történetben nincsenek győztesek csak vesztesek és akik már ezelőtt is ismerte a történetet azok tudják miről beszélek.

Egyszóval az Én , Tonya nem egy tipikus életrajzi film de pont ezért magasan kiemelkedik a többi közül persze azért magában hordozza a műfaj tipikus sablonjait és helyenként vontatottá is válik de ezeken kívűl nagyobb hibája nincs a filmnek. Mindenképpen érdemes megnézni. 8.5/10.


13. HMáté33 (2018-01-29 12:32.16) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 12. hozzászólására)
szerencsés flótás ezzel a névvel, hogy Vader.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekV laszlo, 2024-03-22 23:2442 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk