Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Az U.N.C.L.E. embere
- Film+, 21:00
A nagy dobás
- Viasat Film, 21:00
The Expendables 2. - A feláldozhatók 2.
- Mozi+, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Gyilkos memória
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
bölcsességek, beszólások, idézetek komment nélkül
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
2022-es választás
Szólánc

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Szamaritánus aaaaa
Jordan Peele aaaaa

 

Fórum - Malcolm Young - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

18. Chris Co (2017-11-26 18:57.20)   - (válasz Independence 17. hozzászólására)
Waaaaarheeeaaad!:)) Nem gyenge, mint a Seventh Gates, Buried, de a későbbi Prime Evil a pusztító embertől (Demolition Man) is kellemes visszaemlékezéses. Attól, hogy nem a "leg-legek" kedvelem őket, sőt, a "négyesfogat" pláne nem félárbócos. Kissé pontatlan nálam ez a "kedvenc" megnevezés. A Floyd-ra, meg egy floridai prog. death metalra volt szoktam említeni rockban, de inkább úgy fest ez nálam, albumok, dalok, mert a Metal Church, a Razor és még sok más banda is nagyon kedvelt számomra, meg az AC/DC, úgy a Savatage is, a Sabbath, az Accept, a Blind Guardian, és még egy német, hogy három is legyen (a Helloween - kedves számomra) Whitesnake (na, ők nálam csak utólag, korábban nem a zenére figyeltem, túlságosan nyálasnak tartottam és még sok egyéb. Szerintem is egytől egyig és köszi a linket, nagyon rendben van!;)


17. Independence (2017-11-26 10:17.34) aaaaa - (válasz Chris Co 16. hozzászólására)
Persze, hogy persze, s erre saját példa is - a nekem "nagy négyesfogat" : Méden,Priszt, Metallica, Diszi - zárójelben még a Saxon s Accept - "legújabbjai" nyomokban sem hozták a régi nívót.Némelyik lemezük valójában tényleg fáradt próbálkozás, erőlködés, vagy gyenge önismétlés, de ez persze nem csökkenti szeretetemet, feléjük, ellenben én is kritizálok a "mező közepéről"... :)

S nem a DC a kedvenced, én ezt megértem, elfogadom, csak nem szeretem... ;)
Egyébiránt tán Te említetted a Venom-ot, na én azt nagyon bírtam, Razor még, s Metal Church! Király muzsikák, egytől-egyig..., nekem! :)

https://www.youtube.com/watch?v=aeiOH3jyoFk&list=PL_832RXGHw..



16. Chris Co (2017-11-26 09:55.29)   - (válasz Independence 15. hozzászólására)
Én is egyetértek meg többször is "ismét", csak az sem mindegy, épp mi az, ami számunkra szép, vagy nem szép. Ha mindenki mindenre rögtön ugrana, pattanna azokkal szemben, amit ő szakértőként jobban tud, kitörne a harmadik világháború.:)
Azért nem csapom agyon Lectort, ha szerinte a Metallica Master of Puppets albuma, vagy más thrash, death korong számára fűrészelés, de azért leírom, hogy szerintem meg nem, mert akkor fűrészel az Accept, A Priest, Osbourne kedvences darkos nótája is, dallam ide vagy oda, letompít egy húrt, majd ütemre másodpercenként fűrészel sok hangot (klasszikus e vagy sem).
Amúgy mindkettőtökkel egyetértek a klasszikusok tekintetében, csak van, hogy valaki nem azt várja xx év után és ezért rinyál, ami véleményem szerint érthető és akár jogos is. Én is számtalan olyan régi művészt kritizáltam, akik véleményem szerint igényes zenéből áttértek a mai emo-ra hiába a nevek. Ettől még nyilván nem köpöm le a régebbieket, de nehogy már ne mondjam laikusként, nem sztárként, mezei kritikusként a mező közepéről, hogy ez nekem nem begyere, csalódás stb...


15. Independence (2017-11-26 09:40.39) aaaaa - (válasz Chris Co 14. hozzászólására)
Ebben természetesen - szokás szerint s ismét - igazad van, csak nem mindegy mennyire kompetens személy s milyen hangnemben, milyen kritériumok alapján mer szájára venni úgymond..., kritikát, sokszor, sokan, sok-sok zsetonért beszélnek baromságokat, ráadásul szemtelenül lekezelő hangnemben, filmkaton sok a laikus - a kritika műfaja amúgy is szubjektív, persze csak bizonyos határok között, hisz vannak érthető, érezhető, tanulható elemei is - , de húzzunk határokat a butaság - mi azért itt túltengő burjánzásban tobzódik - s a "laikusan értő" megnyilvánulások között.

Amúgy nekem öröm, hogy létrehozva e fórumtémát, megjelentetek itt, s beszélgethetünk, vitatkozhatunk, értékezhetünk, miközben locsolgathatjuk nosztalgiáink virágait is, hisz múltunk, életünk szerves egységének része.


14. Chris Co (2017-11-26 09:27.28)   - (válasz Independence 12. hozzászólására)
Szerintem azért nem baj, ha kritizálnak, mert amúgy mi mit is keresünk itt, a filmkaton, például (sok laikus)?;)


13. Chris Co (2017-11-26 09:20.58)   - (válasz Lector 10. hozzászólására)
Nekem az AC/DC sosem volt a leg-leg kedvencebb zenekarom. Az nem feltétlen tiszteletlenségre utal, ha valaki kritizál ezt és azt legyen az hammeres, filmkatos stb..., mint ahogyan az sem, hogy ezt én itt épp a rock legenda topikjába írtam. Plant, Gilmour tekintetében is miért ne lehetne negatív kritikákat fogalmazni (bár igazad lehet, nem olvastam, szóval nem tudom, tehát még az sem kizárt, valóban tiszteletlenek lehettek azok, akikre utaltál). Eszembe jutott L.Wolf írása, mint, hogy a régiek előtt tisztelet, de valóban a mai zenészek közt sokkal több az ügyesebb, technikásabb és (nem Isten ellen vala a következő kijelentésem sem) akár feelingesebben játszó egyén. Mindezektől függetlenül nálam a régiek ugyanúgy kedvencek és díjazottak, mint sok új előadó. Én a régi-új csatát feleslegesnek érzem (annak ellenére is, hogy számomra is több a "régi" kedvenc és az újak közül sokan nem adják vissza azt az érzést, amit korábban letettek a rockzene asztalára).


12. Independence (2017-11-26 09:16.14) aaaaa - (válasz Lector 10. hozzászólására)
Az elődök erőfeszítése teremti meg a "jelenben jelenvalók" sikereit s elismertségét is, az alapkövek nélkül minden épület pusztulásra ítéltetett.A régi értékek átívelnek korszakokat, évtizedeket, generációkat..., tisztelni, őrizni az útmutató, bátor, progresszív s lelkes "ősök" munkásságát, nemcsak kötelesség, de az "újak" elemi érdeke is - lenne!
A ma világából, hol mindent pénzben mérnek, könnyű tollal rombolni, ócskán kínai piacos álság, hol soha semmit nem teremtő ál-értelmiségi megmondóemberek lehetnek a médiasztárok, ott nagyon alacsonyan fekszik a léc, s mindez annyira lazának tűnő s egyben felelőtlen attitűd..., mit azok a "hozzáértők" művelnek, kik semmit nem tettek le az asztalra, de élősködve zabálnak róla, a tisztelet hiánya jelen korunk oly betegsége, mi pestisként gyilkolja az értékelvűséget.
Ezek a srácok - a rock ősatyái - még a zene szeretetének éltek, szakadt húrú gitárokon gyakoroltak, rögös úton botladoztak, a siker még bizonytalan volt, a siker árán megszerezhető elismertség s pénz még az ablakban, de fanatikus akaratuk, elkötelezett hozzáállásuk végül megszülte az anyagi elismertséget - is.
Osztatlan elismerést azok a művészek érdemelnek, kik harminc-negyven év távlatából is jelen vannak..., s biza jelen is lesznek.
Kit holnapra elfelejtünk, csak a pillanat sziporkáját birtokolja..., sorsa az emlékezet szemétdombja.


11. Chris Co (2017-11-26 09:06.21)   - (válasz Independence 7. hozzászólására)
A régi érzés belőlem sem veszett ki, legfeljebb picit :), mióta betudtam magamnak G. Miklós "cucc"-os bohózatát. A legklasszabb dolog, amikor láttam örömködni valakit, akinek "jaj, de jó, hogy megszereztem, végre" - felért számomra a hely hiány és az aprópénznek való rövidke boldogsággal. Nem sajnáltam eladni (na jó, itt megint csak "picit"). Ami még a réges-régi szép idők szintén hangulata, nem volt akkora túlkínálat, mint most, nem volt net, nem látták, hogyan kell eljátszani valamit hangról hangra, keresni-kutatni kellett, ami külön izgalom, mint a felfedezések öröme és még sorolhatnám, mivel is volt jobb, vagy inkább más, mint most. Videoton erőlködő nálam is erőlködött. Amiatt kérdeztem, mert anno standard volt idehaza, amit írtam, de persze az AIWA sem hanyagolható e tekintetben. Igaz, olyanom nem volt. Akkoriban nekem a szomszéd fővárosból csak a C64 meg a műanyag robotemberkék voltak, de nem tiltakoztam volna, ha a szponzor támogatása révén jól bevásárolok mondjuk zenei korongokat is. Első fizu, spórolás nálam AC/DC kazi, Maiden szídí volt,:) szóval a feeling nálam sem sosenem felejtős.


10. Lector (2017-11-26 08:39.46)  
Soha nem visz az az út előre ahol nem tisztelik az elődök erőfeszítéseit.
Mindezt azért írom, mert eszembe jutott ismét egy közelmúltban zajló párbeszéd
a régi rocklegendákról!
A Hammer egy két jó tollúnak vélt cikkgyártója tartozik speciel e kategóriába.
A régi értékeket nem csak elismerni, de féltve
őrizni kell!Ez igaz az élet más területére ... is.
Mire gondolok?:- Hangolni azért , hogy / mert
nagyon tudok én írka firkálni/ rossz szájízzel
bontsak ki egy egy régi legenda lemezborítóját naggyon kár... és csak csupán
károgni is kár:)!Nemrégiben tették ezt Pl Robert Plant új albumával... is!
A tisztelet, ami felülírhat némi eltévejedett szakvéleményt is akár az az ami hiányzik
Nem feltétlen jut el a célszemélyhez amit idekarcolok... de azért teszem , mert pl eljutott David Gilmour albumát fikázókhoz!
Malcolm Young esetében remélhetőleg a tisztelet és emlékezés valamint az osztatlan
elismerés lesz jelen.
Hát ennyi.


9. Entersp (2017-11-26 07:48.38)  
Na még egy kicsit:
http://www.youtube.com/watch?v=Mj9LUG_JiUw
Nálam a Hells Bells van az élen.


8. Lector (2017-11-21 07:31.35)   - (válasz Independence 5. hozzászólására)
Az utolsó bekezdésed generációjához tartozom.Valahogyan
így hozta a sors.


7. Independence (2017-11-21 07:19.49) aaaaa - (válasz Chris Co 6. hozzászólására)
Nem vagy illúzió romboló, az én nézőpontom sajátosan rám jellemző, a Tied a másik, s fejlődés párti, tehát egyetemesebb, mindkettőnknek van igazsága..., talán.
S pillanatnyi kétséged ne legyen, mikor betört a szinte korlátlanul megszerezhető zene időszaka, magam is megrészegült hableányként merültem el a muzsika óceánjában! :)
Igaz - tán még a régi nehézségek emlékeinek okán - én nem töltök-törlök üzemmódban működök, hanem töltök, kiírok, felcímkézek, gyűjtök, öreg dinoszaurusz vagyok már, nehezen szakadok el a berögzült szokásoktól... ;)

S valóban, ebben "maxi igazad" van, a nyílt források nélkül, remek zenekarok maradhattak volna mély fedésben, ez tény!

Nekem Videoton rádiós erősítő-Tesla lemezjátszó-AIWA 220 deck- 50 Watt Vidi hangfalak képezték a stúdió élményt, s a klasszikus korban, én nem fagyasztóval a tető csomagtartón tértem haza Bécsből, hanem egy CD játszóval. :)
Igaz lemezt szerezni hozzá, akkor - rendszerváltás időszaka - nehezebb volt, mint felgombolyítani Mészáros Lőrinc céghálózatának szövevényeit... :))


6. Chris Co (2017-11-20 23:31.54)   - (válasz Independence 5. hozzászólására)
Azért nehogy szégyelljük magunk, hogy épp az ő topikjában nosztalgiázunk rockzenéről!;) Akkor neked bizonyára ismerős az összeállítás, mint Akai deck, lemezjátszó, Videoton erősítő, rádió és hangfalak?:) Nekem az első Master szalagon volt meg a "lengyel" piacról, majd eredeti kazettán azt hiszem, az első három (dobogós) akkori kimondottan rock, metal boltok egyikéből. CD-n még mindig idehaza gyönyörködős. A retro, szoci zenés műsorok mellett klassz volt, hogy lehetett műholdas csatornákat is halászni. Ott például sok AC/DC, Venom, Metallica, Slayer és hasonló zenék is tobzódtak. Később jött nálunk az úgymond "szabi" és akkor már odaát, a nyugat cenzúrái is egyre inkább háttérbe szorultak, tehát még az MTV-n is lehetett olyan zenekarokkal találkozni, melyek ma is szigorúan az underground mezőnybe szorulnak.
Én épp szabadulok mindentől, ami cucc. Nem a pénz miatt, hanem, hogy valakinek még hasznára, örömére, boldogságára válik, nekem meg a buksimban (ha meg amnézia, akkor nem mindegy, ott a polcon:)) úgy is ott, még.
Az a feeling nincs már meg (ezzel egyetértek), amikor megszerezhetted, hallgattad, nézegetted a lemez borítót, a sajátodnak érezted a zenével együtt. Én kicsit illúzió romboló leszek most, de egyáltalán nem bánom az új kort e tekintetben, mert lehet, a büdös életben nem ismerek olyan zenekarokat, mint egy klassz glam metal banda, mint az Icon, vagy a progresszív rock Camel, ha nincs net, you, mp3, vagy akár filmkatalógus rock topik.
Sokat spórolgattam anno hanghordozókért, de szerintem klassz, hogy néhány kattintásra itt van minden. A választék, a túlkínálat persze illúzió romboló a régi szép világhoz mérten, mindezek ellenére szerintem ma sem lett "rosszabb" az, amit majd holnap meg azután is így fognak definiálni.


5. Independence (2017-11-20 16:32.09) aaaaa
Köszi srácok, hogy megtiszteltétek jelenlétetekkel Malcolm önálló topikját!
Szándékkal nem a "Rock" fórumtémába írtam mondandómat, van, ki megérdemli az egyedülállóságot!

Lector..., igen, még élek!

Entersp, remélem jobban telt a vasárnap, az album indítás okán... :)

Chris..., nosztalgiáznék hozzászólásod kapcsán, de nem akarok "bő lére eresztődni"..., a Guttenberg téri kazibolt - ott vettem meg annak idején a Master albumot a Metallicától, hamis volt, de piszok jól szólt, s gyönyörű fekete hajú lányt fűztem vele, mikor szexi füleire illesztettem a walkman fejhallgatóját, had dübörögjön Lars - a panelok alján megbúvó titkos kis "kéjbarlangok", hol vagyonokért szereztük be az eredeti hanghordozókat, tudtunk még vágyni, vágyakozni, érték volt a zene s érték volt a gyűjtés, birtoklás..., nem a múlt felejtésébe hulló darab s darab..., hanem szépség s boldogság, mikor megdobbant a pult alól szerzett Videoton hangszóró "mélynyomója"...

Hol volt még "NET", Mp3, You Tube?
Vártuk a Zenebutikot, egy jó klipben reménykedve, s Poptarisznya, s "Btótlaci", vagy Komjáthy György..., élesítve az AIWA deck, ujjak a Rec gombon,hátha egy-két jó nóta rögzíthető.
Sokoj ugye..., nekünk ez még mond valamit, nem?

A Múzeum Körút antikváriumában szereztem be, egy gyűjteményes, kemény borítós albumsort - ajándék kislemezzel, rajta a legendás Jailbreak - eredeti kiadásban Malcolm bandájától, egyezer kemény forintért - miheztartás végett, háromezer már átlagos fizu volt akkortájt - s Tesla lemezjátszóm tűjén ezen lemeztől kopott rommá a gyémánt, ma is ott van polcomon, de nekem sincs, min lejátszani.
Ettől függetlenül, nincs pénz, miért szabadulnék tőle!

Ma minden megszerezhető, instant, eldobható..., ma minden kommersz, tucat, vagy annak vélhető, ki nem ismeri fel, mi az, mi évtizedek múltával is jelent valamit...!

Örülök, hogy olyan generáció tagja lehetek, ki még tudta..., milyen érzés dédelgetve hazavinni egy LP-t, s mosollyal az arcon álomba szenderülni, mert tudtam, valami olyannal gazdagodtam, miért harcolni kellett, ma minden ölbe pottyan, nincs is értéke azok számára, kiknek szól...
Nem feltétlen a zene lett "rosszabb", csak az a réteg vált túl jól lakottá, elkényelmesedetté, unottá, kiknek fel kéne ismerni, miben nemesedik veretessé a violin kulcs...!


4. Chris Co (2017-11-19 10:25.11)   - (válasz Independence 1. hozzászólására)
Én lecsúsztam a jó kis hanghordozóról (volt azért pár lemezem, Status Quo, The Beatles, Judas Priest és még néhány, sőt, van is, csak a lejátszó hiányzik hozzájuk). Első kazim is csak a szoci piacról vala, mint AC/DC (eredeti hamisítvány - taktos), de azóta is itten van a hanganyag, pláne a gitárok. Ezen album kedvencem (kicsit kilóg a sorból, pl. a Kissnek is volt hasonlója) :
http://www.youtube.com/watch?v=vRD7S0uZnVM
Az AC/DC Live azonban már eredeti példányban szerződött hozzám és mekkorát szólt akkoriban, de még ma is. Lemmy nekem is rögtön eszembe jutott. Nyugodjanak békében!


3. Entersp (2017-11-19 09:58.16)   - (válasz Independence 1. hozzászólására)
Na, én most el is indítottam az ágyús albumot...



2. Lector (2017-11-19 09:48.22)   - (válasz Independence 1. hozzászólására)
Örömmel nyugtáztam:- Élsz még:)!
Jó volt olvasni.... is:)


1. Independence (2017-11-19 09:40.32) aaaaa
1983 Lens..., Franciaország, nem nagy távolságra a doveri fehér szikláktól, s a csatorna partjától, s nem messze Bolugne-sur-Mer-től, ám végül is, egyszerű bányász vidék ez, egy remek foci csapattal, suttyó-csóró kölök vagyok, de imádom a rockot, s szűkre szabott a valutakeret.A kedves s jómódú francia rokon felajánlja egy bevásárlóközpontban, veszek neked valamit, valamit, ami a "keleti blokkban" elérhetetlen.Valami, amit haza víve szippantást jelenhet a szabad világból, újra élve az élményt, mi itt jártadkor áthatott.
Majd, ha nálatok járunk visszaháláljátok - megtörtént.
Ott kelletik magukat az Adidas cipők, Wilson teniszütők - ekkor még játszottam - a szuper melegítők, s rengeteg, akkor még a szoci kereskedelmi közegben elérhetetlen termék, mikkel Isten Király lehettél volna a kamasz "közös térben", amivel villogni lehetett volna, bizonyítani kivagyiságod..., ám meglátok egy lemezboltot, s meglátom életem álmát..., az "Ágyús albumot"!!!

For Those About to Rock!

Mindent, mi számomra zene, mi a valódi Rock and Roll, mi igazán felém fújja a szabadság hangulatát, ez a zenekar s ez az album testesítette meg..., akkor.
S az igazi érték benne..., az évtizedek mit sem koptattak mindezen!

Egy LP, a nagy "Diszítől" - hol már a bakelit? - Atalantic Records, egy csodás lemezborító, ketté nyitható, bent koncertjelenet, zene, zene, zene..., nyitottság, szabadság, vadság, életérzés.

Malcolm..., Te voltál, ki meghatároztad zenei ízlésem fejlődését, Te voltál, ki homlokba hulló hajjal, egy ritmusra vibráló mozgással, óriási alázattal - a frontember tesó árnyékában - meghatároztad minden idők egyik legmeghatározóbb hard rock együttesének zenei arculatát, a ritmus gitárosok istene voltál, olyan riffekkel, miket az is észbe vésett - s tán ma is dúdol - ki nem szerette magát a zenei stílust!

Gyászolom a fiatalságom, s gyászolom magát a zenét is... - ismerve a mai trendeket - szegényebb lett a világ Nélküled!

Lemmy után majd egy évvel, megint egy óriás búcsúzott, s nem betölthetőek ezen űrök!

Isten nyugosztaljon Malcolm, sose feledem, mit nekem adtál!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekChris Co, 2017-11-26 18:5718 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Malcolm Young adatlap
Született: 1953. január 6.
Elhunyt: 2017. november 18.
Utolsó filmjei:
- Mocskos játékok (2002)
- Az utolsó akcióhős (1993)
- Szóljon a rock (1980)

További információk

Filmes fórumok
- Az utolsó akcióhős - Vélemények
- Szóljon a rock - Vélemények
- Az utolsó akcióhős - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk