Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A bíró
- Film+, 09:10
A Gyűrűk Ura - A király visszatér
- HBO, 09:20
Casino Royale
- Mozi+, 09:30
A csaló
- Filmbox, 09:40
Tucatjával olcsóbb 2.
- Moziverzum, 10:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Hiányolt fórumozók!
Szólánc
Mit hallgatsz most?
Kifacsart filmcímek - szójáték

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bolero aaaaa
Eli Roth aaaaa

 

Fórum - A vacsora (2017) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Entersp (2020-04-15 21:42.40) aaaaa
Csinos színésznők játszanak húgyagyú tramplikat. Valami pokoli keménységgel dacolnak a tényekkel, az igazság lényegtelen. Ehhez képest Stan, a politikus az egyetlen épkézláb családtag, de a végére ő is elvész.
Pusztító anyai szeretet a múlton való nyavalygással. Kár, hogy két órán keresztül tartott.
Nőgyűlölők számára semmiképp.


3. Independence (2017-11-30 16:29.37) aaaaa
Egyet kell hogy értsek az alattam szólóval, kamaradráma, de színpadon erősebben jelen tudna lenni, mint nagyvásznon, annak ellenére mondom ezt, hogy tudtommal Herman Koch regénye több mozis feldolgozást is megért már.

A színpad szigorúbban zárt tere összefoghatná a cselekmény időnkénti szétszórtságát, a visszautalások néha kuszán rendszertelen mivoltát – a gettysburgi séta annyira keresett, s annyira megtöri a film lendületét, mit nem lehet nem szóvá tenni, kritikai éllel, Moverman szándéka balul sül el - koherens, egységes, egyben lineáris vonalvezetést tudna adni a történetvezetésnek, s minden karakter az első pillanattól kezdve élővé válna.
Ebben a moziban pont az a furcsa – s végül is kísérletező mód izgalmas is - , hogy megítélésünk folyton változik, egyes szereplők, tettei, viselkedése, szavai alapján.
Kezdetben szimpatikus, érdekes, maróan gúnyos, szellemes s humoros szereplő, végletekig idegesítővé válik, míg szürke, unalmas, sznob s egyben karrierista bátyja, erkölcsileg folyvást nemesedik, mindez percről-percre, a szemünk előtt zajlik.
A két feleség nagyjából ugyanaz pepitában..., a látszólag gondoskodó, megértő, férje mentális zavarait jól kezelő nőről kiderül, tulajdonképp egy szelíd álcájú, de kíméletlenül zsarnoki irányítást valósít meg, utolsó tettében pedig oly morális mélységbe zuhan, ahonnan már nem nagyon van lejjebb.Kérése férjéhez tudatos, s veszélyes manőver, hisz olyan embert kér meg egy „ meggyőző beszélgetésre”, ki az egyszerű, őszinte megoldások híve, s ki egy rajzszöget is fúrókalapáccsal verne bele egy parafatáblába.Tragédiát indikál egy amúgy is tragikus helyzetben, nem rajta múlik, a végkifejlet, hova fut ki...
A képviselő asszonya viszont felszínes, ám nagyon csinos nő – ez az indító képek látszatának sugallata, mi szándékos félre vezetés - , kiről kiderül, minden csak nem felszínes, s őszinte szeretet fűzi nevelt gyermekeihez, kiket a politikában túlontúl elfoglalt férje elhanyagolt.

Komplikált, érdekes, szerte ágazó hajtásokkal – vad hajtásokkal is – megtűzdelt, vitatható erkölcsiségű személyiségek próbálnak megoldani egy megoldhatatlan, rettentően borzalmas következményekkel bíró helyzetet - mindössze négy főszereplő, egy tér... - egy „pokoli vacsora” keretszerkezetében, eszméletlenül jó dialógusok kontextusában.
Mondom..., ez színpad után kiabál!

S a hangulatok..., lágy fények, diszkrét, halk zene, elegáns környezet, a pattogó tűz melege, s mindezen kulisszák árnyékban, pusztító, sötét, nyomasztó, végtelenül nehéz gondolatiságú párbeszédek, fények s árnyak szembeállítása, remek.
S pincér, ki szatírikus, groteszk jelenlétével fűszerez, miközben elmélyült érzelmességgel beszél étkekről, olyan embereknek, kik valójában nem éhüket érkeztek elverni.
Az előétel-főétel-sajtok-desszert fejezetekre – felvonásokra? – bontás, nekem bejövős volt.
Mint, ahogy brutálisan erős a lezárás lezáratlansága is, a robbanásponton ráadásképp Gere visszasüllyed oda, honnan indult, nem a fiát rohan keresni, hanem örvendezik egy törvényjavaslat sikerén – mely cselekedet még akkor is abszurd, ha a törvény maga jó szándékú.Senki nem lesz „hős”, ebben a sztoriban, a hétköznapok nem termelnek hősöket, az átlagember, hétfő estéi békéjét menti, s átgázol a morálon, ha útban van.

Hagymaszerkezetű mozi ez, rétegről, rétegre lefejthető, tovább gondolható, s a végére érve is, ott figyelnek majd a kérdőjelek!
Nem tudom, mit kezd vele a hivatásos kritika – nem olvastam róla - , de a nézők körében, kétlem, hogy osztatlan sikert fog aratni, nehéz darab lesz ez sokaknak..., annyit még gyorsban hozzáfűznék, a négy színész, parádés!Steve Coogan, neves társai közül is kiemelkedik, brillírozik, jutalomjáték ez a mozi számára.


2. Emmersson (2017-11-15 00:44.20)  
Nos..nem egy popcorn-mozi, az biztos :) Egy erős kamara dráma.
Én személy szerint szeretem az ilyet, bejönnek az egy helyszínes sztorik.
Nem RG a legfontosabb szereplő, hanem az öccse. Nekem Stephen King egy figuráját juttatta eszembe a Rémkoppantókból - Atomenergia Tedet ;) Jó karakter. Nyers, sőt, egy igazi bunkó..de sokszor van igaza!
Az alaptörténet egyszerű, a megoldásról szólna a film. Viszont ehhez nem kellett volna 2 hosszú óra...a végén már többször belenéztem, mennyi van még vissza. Ráadásul a közepe táján picit le is ül a cselekmény.
Mondják, hogy a könyv jobb. Én nem hiszem, biztosan nem fogom elolvasni!
Azt hiszem, színpadon jobban hatna...
10/7


1. Emmersson (2017-11-14 13:39.18)  
Off

Egyre többször tapasztalom itt, hogy a címekre kereséskor vagy a magyar vagy az eredeti alapján nincsen találat, de a másikra van :(

Erre a filmre "A vacsora" címmel kerestem és semmi!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEntersp, 2020-04-15 21:424 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk