Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Visszavágó
- Film+, 23:20
The Enforcer
- Filmbox Premium, 23:25
Hang nélkül
- AMC, 23:25
Gothika
- Film Café, 00:25
Borotvaélen
- Film4, 00:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fallout (sorozat) - Vélemények
A sógun (sorozat) - Vélemények
A legjobb filmzenék!
2022-es választás
Hiányzó filmek a Filmkatalógusról!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Micimackó: Vér és méz 2. aaaaa
Jaione Camborda aaaaa

 

Fórum - Julieta (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Delpiero (2018-06-24 14:31.24) aaaaa
Almodóvert én is elismerem, egyedi alkotó, akinek minden filmjét fel lehet ismerni.
Ettől függetlenül ez a filmje nem nyerte el teljesen a tetszésemet és ez elsősorban a cselekmény vezetése miatt volt így.
Érdekes élettörténet, de sokszor nagyon körülményes a sztori.


1. Independence (2017-11-05 16:01.48) aaaaa
Szeretem Almodóvart – munkássága értékei okán - s szeretem filmjeit, ellenben, hogy a Julieta lenne számára a nagy visszatérés – a díjak ellenére -, nos, ezen kijelentés bennem vitakényszert szül.

Végtelenül letisztult, szinte már lecsupaszított mozi..., ez jutott először eszembe a spanyol rendező géniusz legújabb filmjének megtekintése után.Nélkülöz a film mindenféle harsányságot, polgárpukkasztást, túlzást, viharos érzelmességet, óvatosan, bár nagyon is tudatosan játszik a színekkel, helyszínekkel, karakterekkel – azokkal néha túlságosan is - , a történet egyszerűségébe s főhősnője személyébe sűríti azokat az esszenciákat, melyekről mesélni óhajt, kicsit implicit mód, sokat bízva a befogadóra, s ezzel sajnos időnként magára hagyva a nézőt, elengedve kezét, mi azért könnyen eltávolíthatja a katarzist sóvárgó Alomdóvar rajongót a műtől, magától!
Pedig jó kis film ez - nem nagyon mennék bele a görög tragédiákkal való összehasonlításba, bár nyilván nem véletlen Julieta hivatása - a maga nagyon is európai módján, kerül mindenféle hipnotikus erővel belemagyarázott s fölösleges művészieskedést, a "hűha" érzet intellektuálisan összekacsintó belső melegségét, cirádát, sallangot, nyűgösködést.

Egyszerű ez a mozi, mint a faék..., ami minden, csak nem baj!

Egyetlen személy életútját követjük aprólékos kidolgozottsággal, egyetlen személy szemszögén keresztül látjuk a többi mellékalak összes indíttatását, egyetlen személy karaktere válik kifejtetté, s pont itt rejlik a mozi buktatója is, hisz valahol, félúton elvesznek fontos momentumok, mik képesek lennének gazdagabb rajzolattal ékíteni a történetet s az emberi kapcsolatok felépülésének bonyolult összetevőit.
A színészi játék támadhatatlan pontja a mozinak, mindkét életkor megelevenítője rendkívül életszerű, tapinthatóan közülünk való, „egyszerűen bonyolult” nőalakot testesít meg, s ilyenkor eszembe jutnak az amcsi mozik túlhúzottan csillogó karaktereinek agyon ajnározott sztárjai, kik néha bizony a kanyarban sincsenek egy-egy európai kollégájuk teljesítményéhez képest!Emma Suárez s Adriana Ugarte egyaránt lenyűgöző, s Rossy De Palma mellékszereplőként is mellbevágó jelenléttel bír!
Milyen jó is lenne - a nagyszerű s egyben ösztönösen egyszerű mesterségbeli tudáson túl-, ha többet tudhatnánk meg a moziban, az általuk életre keltett személyekről..., Marian-ról, Ava-ról, Xoan-ról, Beatriz-ről s persze legfőképp Antíá-ról..., mert lássuk be Julieta sajátos szemszöge az egyetlen támpont velük kapcsolatban.
S ez így kissé száraz..., üres, néha majdnem keresetten pőre.Az anya-lánya viszony szimplán alul rajzolt..., pedig ebben rejlene a dráma!

A madridi képek hozzák a hispán építészet hangulatát – jól elkülöníthető a hipermodern, rideg a megváltozott, szenvedő Julieta lelkét tükröző belső enteriőr a korábbi életlét többlet melegséggel burkolt belső terétől a jellegzetes kovácsolt vas korlát a teraszon..., olyan nagyon spanyol s bármily furcsa, érzelmes - a tenger csodás, az operatőri munka..., s minden filmes szakmai nüansz perfekt..., s mégis ott a hiányérzet.

Az „új szerelem” képviselője nagyon szerethető – mint, ahogy tulajdonképp az egész film – kirúgva sem hagyja magára szerelmét, nyomon követi mindennapjait, s újra színre lép, ha szükség van rá – talán az egyik legszimpatikusabb szereplője a filmnek...-, s bár szívemmel szerettem e mozit, elmém kíváncsisága nem lett kielégítve általa!
Azért..., megtekintésre nagyon is ajánlott mozi ez, Adriana Ugarte pedig nőiességével megmelengette a szívemet, igaz ez nem Almodóvár érdeme!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDelpiero, 2018-06-24 14:312 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk