Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rossz kisfiú
- RTL Három, 02:45
Minden, mindenhol, mindenkor
- Film Café, 02:55
A bosszú
- Film Mánia, 03:05
A hetedik nap
- Moziverzum, 03:05
A túlélő
- Mozi+, 03:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Dave Bautista - Vélemények
Denis Villeneuve - Vélemények
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A felolvasó aaaaa
Eric Roberts aaaaa

 

Fórum - Alsógatyás kapitány: A film - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

5. Semprini (2024-02-05 10:10.17) aaaaa
Infantilisan kretén humorral operáló, parodisztikus animációs szösszenet, amely sajnos nálam nem igazán talált be.
Először is az animáció és a figurák nekem nagyon nem jöttek be, az egésznek van valami mélyről jövően igénytelen jellege. Ha összehasonlítjuk az első egész estés komputeranimált filmmel, a lassan 30 éves(!) Toy Storyval, azt látjuk, hogy ez minden tekintetben igénytelenebb, csúnyább, a figurák pedig, bár 3 dimenziós animációt kaptak, mintha megrekedtek volna valahol a South Park és a Minyonok közti szinten. Egyszóval erre kicsit azért jobban odafigyelhettek volna.
A másik a történet. Oké, hogy szegről-végről ez egy paródia akart volna lenni, de ezt a Hihetetlen család vagy a Madagaszkár pingvinjei jóval ügyesebben csinálta, és azok azért fényévekkel jobban is néztek ki és több volt bennük a kreativitás és a jóféle humor is. Itt a humort nagyon sokszor igénytelen, prosztó alpáriság helyettesíti, amin én ebben a közegben nem nagyon tudtam szórakozni.
Természetesen nem mondom azt, hogy ez a film nézhetetlen lenne, nyilván megtalálja ez is a maga cékközönségét, de azért 2017-ben egy ennyire kezdetleges stílusú valamivel kijönni szerintem nem oké.
Külön szót érdemel a magyar szinkron is. Alsógatya kapitányt Széles Tamás hangján halljuk, aki mintha most is Paul Rudd-ot szinkronizálná, aki viszont szerintem abszolút nem megy ehhez a karakterhez. Ide valami egészen más jellegű hangot képzelnék el, Széles hangja nekem nem elég vicces és parodisztikus. A többi szereplővel nem volt ilyen gondom, de valahogy a szinkron most egészében véve sem hozza a máskor szokásos magas és elvárható szintet, a poénok pedig igencsak alacsonyan szállnak, ami részben a fordító hibája is nyilván. Volt pár jobb poén, ami nálam is betalált, azobnban a nagy részük megrekedt az idétlenség, jópofáskodás szintjén. Csak azt tudom ismételni, hogy korábban ezt sokkal jobb animációs filmek sokkal jobban megcsinálták már, ez azoknak legfeljebb a halvány lenyomata tudott csak lenni.
Úgyhogy ha nem akarom nagyon lehúzni, akkor jóindulattal is maximum egy gyenge közepest tudok rá adni, a négy csillagtól nekem ez nagyon messze van.
4,5/10


4. KicsiRéka (2021-01-01 14:07.10)  
Megnéztük, nekünk tetszett. A fiam amúgy is odavan a könyvekért. Igazi pihentagyú agymenés, és nem vagyok hajlandó szégyellni magam azért, mert élveztem :D néha voltak extra fárasztó, már - már kínos részek, (az éneklést nem kéne erőltetni), de aztán mindig jött egy Tralalalalla és a helyére kerültek a dolgok. A felnőtteknek elrejtett utalasokert és szoviccekert külön köszönet.



3. KicsiRéka (2020-12-28 18:11.48)  
Neee, ebből van film? A gyerek imádja a könyveket,foleg a WC csészék tamadasat. Érdemes megnezni?


2. Friccento (2020-12-28 15:16.20) aaaaa
Szerintem nagyon alul értékelt.

Nekem és a gyerekeknek tetszett. Ok. tele van agyzsibbasztó poénokkal, de mi szeretjük ezt a műfajt.


1. Kék kereszt (2017-10-15 12:17.35) aaaaa
Ez nagyobb trollkodás volt mint a tavalyi Trollok..

A DreamWorks pont az az animációs stúdió, ami az egyre nagyobb és már soha be nem hozható hátrányát próbálja rendszerint kompenzálni az ilyen és ehez hasonló reményvesztett próbálkozásokkal..A kreatívság hiányától fuldokló folytatások mellett, valamiért csak egészen ritkán tudnak nagyot villantani..Speciel a Croodék volt az utolsó, mindenki számára felhőtlenül élvezhető alkotásuk..
A bumfordi Bébi úr nagyon nem jött be tőlük, de ennek a kreténségnek már az előzetese is megvett kilóra..és egészen kellemesen csalódtam benne. Merész húzás volt, annyi szent.
Ezúttal remek alapanyagból dolgoztak. A jóízlés határán bőven túl tralalázó kapitány..sok gyerkőc kedvence volt, nálunk is megjelent pár kalandja. Erőteljes dedós szintet képvisel..amire bizony le kell süllyedni, hogy élvezhető legyen..Van akinek ez könnyebben megy míg másoknak nehezebben..de ha ez sikerül, máris minden másként hat.
Aki figyelmes az észreveheti, hogy a kreténséget fullba nyomó..tüdőgatyában parádézó kapitány..sok mindenről mesél. A barátság és az emberi kapcsolatok fontosságáról, kirekesztettségről stb és teszi mindezt leginkább altesti humorral, erőteljesen megszórva, ami meglepően jól működik.
Az első felét kifejezetten élveztem és jókat nevettem, ami DW animációnál mostanában ritkaság..Intenzíven jött a humor és a kikacsintások, utalások is rendre betaláltak, de aztán féltávnál kissé alább hagyott a lelkesedésem, de nem fogyott el. Végülis a célját elérte és szórakoztatott. Egészen jópofa kis animációs szösszenetet rittyentettek itt nekünk össze.
A két csíntevő amolyan szolidabb Beavis és Butt-Head..A kapitány meg maga a megtestesült kreténség..pelus proffon meg csak halkan illik nevetni ha ha.
Az animáció finoman szólva is okádék..és 2017-ben nem mozi szint..és soha nem is volt az..de a könyv rajzolását hűen visszaadja, szal ilyen tekintetben rendben van.
Mondhatni nem tarolta le a mozikat, és elég szerényen is zárt..A DW berkein belül konkrétan csak az Irány Eldorádó és a Sinbad hozott kevesebbet tőle..anno..sok sok éve..Így folytatástól nem kell tartanunk..de van egy olyan sanda gyanúm, hogy mégsem fog a Mézengúz stb gyorsan elfelejtett kis semmiség sorsára jutni..



Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2024-02-05 10:105 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Alsógatyás kapitány: A film adatlap
Eredeti cím: Captain Underpants
Évszám: 2017
Rendezte: David Soren
Szereplők: Jordan Peele, Kevin Hart, Nick Kroll, Kristen Schaal, Thomas Middleditch...

További információk

Szereplők fórumai
- Ed Helms - Vélemények
- Kevin Hart - Vélemények
- Kevin Hart - Kérdések


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk