Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elizabethtown
- Viasat Film, 10:25
A jelentés
- HBO3, 10:25
Szakíts, ha bírsz
- Moziverzum, 10:40
A Nagy Ő nyomában
- Izaura TV, 11:00
Piedone Afrikában
- Film Mánia, 11:10

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Semmelweis (2023) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Örömködő topik - közkívánatra!
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Pancserock aaaaa
Andrew Biernat aaaaa

 

Fórum - Beront a terror - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Bede István (2018-02-05 05:05.58)  
qrva jó film


1. Rudicus (2017-07-29 16:23.16) aaaaa
A thrillerek között már egy új műfaj alakult ki, a házba betörő rablók hogyan és miképp terrorizálják a bent lakókat és miket akarnak tőlük. Jó pár önálló film szól csak erről, máshol csak egy film 15-35 perces epizódja. Vannak köztük félelem keltők, izgalmasak és vannak szánalmasak és mesterségesek, akárcsak a katasztrófa filmek esetében. Ez sajnos az utóbbiak közé tartozik.
Egy nagyon gazdag ember a háza egy félsziget végében, szinte ember nem lakta környéken van és a házat mindössze egy riasztó rendszer és távfelügyelet biztosítja. Ráadásul ez egy vidéki környezet, ahol fél órányira összesen 3 rendőr van!!! Olyan, mintha valaki a Déli-sarkon egy igluban rejtegetné a tonnányi aranyát és biztonságosnak tartja, mert van távfelügyelet...a legközelebbi segítség pedig 1200 km-re van, 3 rendőr szánhúzó kutyákkal! A félsziget egy nyitható hídon érhető el, amit ha egy 10 éves gyerek megrongál, a ház elérése vagy a segítség érkezése lehetetlenné válik. De persze csak a rendező és a forgatókönyv akarja, hogy a néző erre koncentráljon. Ugyanis egy félsziget elérhető helikopteren, hajón keresztül is.... milyen véletlen, hogy pont egy vihar miatt egyik se jöhet számításba...talán a rablók rendelték meg azt is. Akikből a házba 3 jut. A ház áll pincéből, földszintből, emeletből, szobák tömkelegéből, fürdőszobákból, ebédlőkből, garázsból és még a jó isten tudja, hány részből... erre jut az a 3 rabló. A földszinten kirobbantják az ajtót, az tárva nyitva!!! Az emeleten a széf fúrásával 2-en foglalkoznak, a pincében-garázsban a harmadik keresgél...és akkor látjuk, hogy a háziak egyáltalán nem azon iparkodnak, hogy elhagyják a házat a nyitott ajtón, hanem lépcsőket másznak, az emeletre mennek, a fürdőbe, a garázsba. Ugye szakad az eső, tehát csak nem képzeli egyetlen néző sem, hogy valaki gyalog az esőben hagyja el a házat, hogy megázzon, azt csakis kocsival tehetik meg!!! És csak is szigorúan az úton!! És ha nem nyílik a garázskapu, akkor nem lehet kimenni! Az a 120 lóerős autó, ami a garázsban volt, nem hiszem, hogy nem tudott volna a garázskapun keresztül is kimenni!! A félsziget elég nagy ahhoz és elég fa van rajta, hogy bárhol kint az esőben elrejtőzhessenek akár a fák között, akár valahol a parton a sziklák között, de nekik láthatóan nem az életük volt a fontos, valahogy baromira ragaszkodtak a házhoz. Egy normális hétköznapi embert ha megtámadnak a saját házában, szerintem az az első reakciója, hogy azt minél hamarabb elhagyja és segítséget kérjen bárki mástól... nekik ez valahogy az utolsó volt. A távfelügyelet még a rablók, gyilkosok kilétét is megtudják, akik ugye többszörösen körözött személyek, de úgy látszik ez sem jelent a rendőrségnek semmi inspirációt, hogy minél hamarabb elkapják őket, minél nagyobb számban mozgósítsák az erőiket... És teljesen meglepő módon, ami az esetek alig 90 %-ában szokott bekövetkezni, a "túszok" intézik el a rablókat. Nahát! Mily meglepő fordulat. És természetesen a gyermek az összes között a legokosabb, mintha nem tartaná be a rendező bácsi utasításait, hanem önállóan és ösztönösen cselekszik... anyuci ezt nem teheti meg, mert akkor ugrott a gázsi!
Szóval a gazdag férjnek telt platina szolgáltatású távfelügyeletre, de pánikszobára már nem...mert akkor ugye csak ugyanazt a filmet láttuk volna, mint a Pánikszoba című filmet.... ez meg így ugye egy teljesen merőben új szitu... hát nekem nem tűnt valóságosnak, nem jött be.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekBede István, 2018-02-05 05:052 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk