Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Homályos házasság
- Film4, 20:00
Amerikai pite
- AMC, 21:00
Az Amazonas kincse
- Film+, 21:00
Páncélba zárt szellem
- Mozi+, 21:00
A bosszú vérvörös keze
- Moziverzum, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A szabadság útjai (2008) - Vélemények
Kit kellene bannolni és miért?
Fallout (sorozat) - Vélemények
Halloweeni körhinta - Vélemények
Mi fáj? Gyere mesélj!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Hat hét boldogság aaaaa
Izabella Scorupco aaaaa

 

Fórum - Éjjel érkezik - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Foray Nándor (2023-02-04 19:40.38) aaaaa
Kimondottan üdvözlendő az érkező semmi (én persze értem, hogy miért ez a cím), örülök, hogy mumus, monstrum, szörny, zombi, démon és ufó híján pár egyszerű, családos ember játssza le egymás közt a sztorit, mert ebben az egyszerűségben rejlik a nagyszerűsége a filmnek.

Melynek egyébként az a tanulsága, hogy ne higgy senkinek, ne bízz senkiben?


16. Bertó!!! (2023-01-15 16:12.57)   - (válasz Nedudki 15. hozzászólására)
Senki nem mondta, hogy mi érkezik.
Ez nem az a film, itt az ember embernek farkasa történeten volt a lényeg.

Sokan a Nope miatt is picsognak, holott nem sok köze volt annak sem az ufókhoz.



15. Nedudki (2023-01-15 15:11.04)  
Lófax se jött éjjel. És ez Dráma. Egyébként meg se füle, se farka. Semmit nem tudsz meg az egész film alatt.
Szóval raks össze magad, amit akarsz.
Azért tetszett, mert azt hittem, hogy a végén csak kiderül valami. És ja! Ki is derült! Mégpedig az, hogy egyszer csak vége lett a filmnek.😏


14. Törölt felhasználó (2018-08-13 19:36.27)   - (válasz HMáté33 13. hozzászólására)
A Filmtettet érdemes nyomon követni. A határon túli (kolozsvári) Filmvilág, amit tényleg szakemberek írnak. Kolozsvárt erős a filmes képzés (olyan tíz éve magam is tapasztaltam).
Nekem nincs gondom a kategorizálással. Egy filmkritikusnál inkább zavar, ha a nyilvánvaló műfaji jegyeket figyelembe véve kiröhög, ha azt mondom, hogy Lars von Trier az utóbbi időben egész jó szerzői exploitation-filmes lett.


13. HMáté33 (2018-08-13 18:59.02) aaaaa - (válasz Törölt felhasználó 12. hozzászólására)
örülök az ilyen igényes tldr-nek, egészen "filmvilágos" érzés fogott el. ami így elsőre nem jött át, hogy bár kicsit odacsap a szerző a presztízshorror címkének, végül ő maga is "intelligens horror" kalap alatt beszél arról, hogy merre érdemes tekinteni - a különbség persze, hogy a posztban nincs szó zsáner alatti kategóriáról, de mintha a csoportosító törekvés hasonló lenne.
ezzel együtt fasza írás, főleg az évtizedes szorongások megjelenítése elgondolkodtató.


12. Törölt felhasználó (2018-08-10 23:21.16)  
Egy érdekes cikk az ún. "poszt-horrorról"
[link]


11. Tjunior (2018-01-06 20:26.51) aaaaa
Trey Edward Shults a semmiről csinál egy egész jó filmet. Mondjuk ezek az erőltettet jumpscare-eket megspórolhatták volna, a hangulat simán elviszi a hátán a filmet. Gondolom horrorként könnyebben el lehetett adni.


10. Spiel (2017-10-08 18:23.38) aaaaa - (válasz Rechter 4. hozzászólására)
Most mondtál egy hülyeséget.


9. Jason13 (2017-09-11 00:31.35) aaaaa
Az idei év egyik leghatásosabb horrorfilmjének kiáltották ki az It Comes at Night című mozit a kritikusok. Ahhoz kétség sem fér, hogy az előzetes kellően nyomasztóra és komorra sikeredett, a főszereplő pedig az a Joel Edgerton, aki egy nagyon tehetséges színész és már rendezőként és forgatókönyvíróként is letette az asztalra a névjegyét.
A biztató előjelek ellenére én azonban óvatosan közelítettem a filmhez, hiszen az ehhez hasonló, elvontabb horrorok nem minden esetben nyűgöznek le. Ott volt például a The Babadook vagy a The Witch, melyek szintén sok dicséretet kaptak, de én nem ájultam el tőlük. Azonban kivételként ott az Valami követ, amit kedvenceim között tartok számon. De nézzük is, mitől is kell rettegnünk az éjjel.
A történet szerint az emberiséget egy rejtélyes fertőzés tizedeli. Hőseink (apa, anya és az ő tinédzser fiúk) egy erdei házban találnak menedékre, itt tengetik mindennapjaikat és próbálnak túlélni. Egy éjszaka viszont betör hozzájuk egy férfi, aki ellátmány után kutat és kiderül, ő is családos ember. A főszereplők némi huzavona után arra jutnak, befogadják az új jövevényeket, de később kiderül, hogy ez elég rossz döntésnek bizonyult.
Kissé nehéz helyzetben vagyok ezzel a filmmel, hiszen rendkívül egyszerű történettel rendelkezik. Ezzel alapból még nem lenne nagy baj, viszont elég sok kérdést felvet a produkció, melyekre aztán nem szolgál válaszokkal. Egyrészt itt a fertőzés, amiről nem derül ki szinte semmi konkrétum. Homályba vész az, hogyan lehet elkapni és milyen hatással van az emberekre. Aztán ott van a játékidő utolsó fele, ahol beindul a bonyodalom, de hogy azt mi váltja ki, ismét nem derül ki.
A probléma pedig az, hogy a film horror és thriller elemei pont ezekhez a kérdésekhez kapcsolódnának, de mivel ezek nem kerültek kidolgozásra, nem is működik az alkotás ezeken a szinteken. Pedig nagy igazság az, hogy amit nem ismerünk, attól tudunk a leginkább félni, azonban a készítők ezt egyáltalán nem használták ki. A leghúzósabb részek igazából az egyik főszereplő rémálmai, de ami a valóság szintjén történik, az inkább drámai.
Ilyen téren jól működik a mozi, köszönhetően az erős színészi játéknak. Ugyan karakterek terén is jelen van a balladai homály, de kellően izgalmas kapcsolatok szövődnek köztük. Nem mellesleg az utolsó percek kálváriája is a szereplők közötti súrlódásokból pattan ki. Akit külön kiemelnék, az Joel Edgerton, nagyon meggyőző alakítást nyújt elszánt családapaként, aki mindenre képes szeretteiért.
Technikai szempontból is jóra vizsgázik a produkció. Az operatőri munka meggyőző, a zene helyenként kifejezetten nyomasztó és a sötét, kilátástalan atmoszféra is működik.
Összességében nem tudnám rossznak nevezni ezt a darabot, mert a végeredmény egy egész hatásos, néhol kemény dráma, de az előzetes közel sem ezt ígérte. Arról már nem is beszélve, hogy a cím is elég megtévesztő, hiszen nem derül ki az, mit rejt az éjszaka. Azonban akik szeretik a posztapokaliptikus alkotásokat, melyekben a szereplők közötti konfliktusokon van a hangsúly, mindenképp tegyenek vele egy próbát, ők olyan nagyot nem csalódhatnak, mint azok, akik egy erős horrort vártak.


8. Oereg Gorm (2017-09-09 14:24.30) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 7. hozzászólására)
Biztos maga az álom jön(éjjel):)


7. Capt.JackSparrow (2017-09-09 13:38.28) aaaaa - (válasz Rechter 6. hozzászólására)
Én horrort akartam nézni, mert az előzetessel horrort akartak eladni. Minden érdekes jelenet az előzetesből csak a srác rémálmainak része volt. Semmilyen módon nem voltak hatással a cselekményre. Mégis ezekkel volt tele az előzetes.

Egyébként érdekelne miért ez a címe. Mi jön éjjel? Semmi nem jött. De még csak kilátásban sem volt semmi, ami jöhetett volna.


6. Rechter (2017-09-09 13:35.25) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 2. hozzászólására)
Ez nem horror és egyértelműen látszik, hogy mennyire lövésed sincs arról, hogy drámát néztél, abból is azt a fajtát, ahol nem az a lényeg, hogy egy ismeretlen vírus támadta meg a földet (Mert ha ezt elmondják neked, akkor mindjárt jobb, vagy szarabb lesz). Ez a film egy eseményről szól és gyönyörűen bemutatja, hogy az emberek ilyen helyzetben mennyire elkeseredettek tudnak lenni és mi mindenre képesek, amit egyébként sosem tennének meg. Aki egy jó drámát akar látni, annak erősen ajánlom a filmet. Aki össze akarja szarni magát, meg horrorra számít, az ne nézze meg, mert ez nem az a film.


5. Capt.JackSparrow (2017-09-09 13:34.41) aaaaa - (válasz Rechter 4. hozzászólására)
Pedig igaza van. Először azt hittem mostoha apa és a srác csak azért nevezi apjának, mert kiskora óta neveli. A casting nem volt a toppon.


4. Rechter (2017-09-09 13:32.58) aaaaa - (válasz Spiel 3. hozzászólására)
Ne menj biológia tanárnak. :D


3. Spiel (2017-09-03 15:41.47) aaaaa
Amennyire vártam, annyira koppantam. A filmből nem derül ki semmi. Edgerton jól játszik, de amikor letelt a játékidő, úgy éreztem, hogy csak az időmet vesztegettem el. Ha már a férj fehér és a feleség fekete, nem lehetett volna megoldani, hogy a gyerekük enyhén legyen kreol vagy barna?



2. Capt.JackSparrow (2017-08-29 16:04.20) aaaaa
Egy közös van az év legjobbnak tartott horrorjaiban: semmi sem történik.


1. Anitabagwell (2017-07-09 19:19.43) aaaaa
Hát a titokzatos előzetesek után kaptunk egy még titokzatosabb filmet. De tényleg.
Nagyon vegyesek a benyomásaim. Egyrészt az tiszta sor, hogy Joel Edgerton-nak minden pillanata aranyat ér a vásznon, hihetetlen jelenléte van és hihetetlen drámaiságot tud átadni. Kimagaslóan jó volt itt is, de ez szinte minden filmjére igaz. Aztán másrészt meg elnézést a kifejezésért, de ez mi a f*sz volt?!
El kell, hogy keserítselek benneteket: a filmben az égvilágon nem derül ki semmi több, mint amit a trailerek alapján leszűrtünk. Valami vírus van, az emberek megbetegszenek, éjszaka nem mehetnek ki, van egy piros ajtó aminek mindig zárva kell lennie…. ezek derültek ki a trailerekből és a miértekre az ég világon semmi választ nem kaptunk.
Amúgy meg elég vontatott és lassú film volt, vártam a végét, hogy derüljenek már ki dolgok, de nem derült ki semmi.
Egyébként meg, ha drámaként tekintünk a filmre, nagyon erős volt a két családfő Joel Edgerton és Christopher Abbott karaktere is. Brutál jól, tényleg minden ideget felőrlően jól játszották ezt a macska egér játékot és feszülten figyeltem a székbe tapadva, hogy úristen ezek a csávók mire képesek még a családjaik biztonságááért?! Erősek voltak nagyon, az alakításaik miatt mindenképpen érdemes megnézni a filmet.
Nem igazán mondanám egyébként horrorfilmnek. Nem igazán volt benne olyan tényleg parás jelenet, ha volt is inkább csak a hanghatások miatt. De feszültnek feszült volt, ez kétségtelen.
Az előző vetítésen volt aki hányt :D Ez picit elijesztett, azt hittem nagyon durván hentelős lesz és azért. De nem, csak több olyan jelenet volt, amikor a film szereplői öklendeztek és gondolom ezt „megihlette” a gyengébb gyomrúakat. Én azért kibírtam. :D
Nem volt ez rossz, az alakítások tényleg kimagaslóan jók, de egyébként engem dühít, hogy nem derült ki mi ez az egész.
De talán azért, mert nem is ez volt a lényeg, hanem az, hogy belelássunk ebbe a nagyon mély családi drámába.
Csak akkor meg minek ez a nagy beharangozás, hogy az utóbbi évek egyik legparásabb filmje? Talán az lehetett volna, ha rájövünk mi a p*csa történik ténylegesen az emberekkel….



Kapcsolódó fórumok

VéleményekForay Nándor, 2023-02-04 19:4017 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Éjjel érkezik adatlap
Eredeti cím: It Comes at Night
Évszám: 2017
Rendezte: Trey Edward Shults
Szereplők: Joel Edgerton, Kelvin Harrison jr., Carmen Ejogó, Christopher Abbott, Riley Keough...

További információk

Szereplők fórumai
- Joel Edgerton - Vélemények

Spirulina alga tabletta rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk