Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Elizabethtown
- Viasat Film, 09:25
A cég
- Moziverzum, 09:40
Bakaruhában
- Magyar Mozi TV, 09:45
Asterix az olimpián
- Filmbox Extra HD, 10:15
Nyár Elba szigetén
- Film4, 10:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Keresek egy Filmet, de nem tudom mi a címe segítene valaki?
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD
Szólánc
Asszociáció

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az idő szorításában aaaaa
Jackie Geary aaaaa

 

Fórum - Megáldva - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Darjeeling (2020-11-29 19:33.57) aaaaa
Kevésbé ismert, ám annál remekebb film.
Nagyon intelligensen járja körbe a témát.
A kislány főszereplő nagyon tehetséges.


10. HettyKing (2018-08-09 17:47.34) aaaaa - (válasz Bertó!!! 2. hozzászólására)
Nekem meg pont az tetszett, hogy nem lett se csöpögős, se erőltetett.

A kislány, Mckenna Grace nevét érdemes megjegyezni, igazán tehetséges színésznek bizonyul már most.



9. HettyKing (2018-08-09 15:13.57) aaaaa
"Te makacs vagy és bosszúálló!" Mondja anyuka a Chris Evansnek. Hát ezen felnevettem! :D


8. Penryn (2018-03-17 21:22.41) aaaaa
Nagyon megható film. A kislány nagyszerűen alakított.


7. Chris92 (2017-11-04 18:36.12) aaaaa
Hát igen, én is úgy érzem hogy Marc Webb-nek sokkal jobban áll a kisköltségvetésű emberi sorsokkal foglalkozó mozik terepe, mint a 200 milliós popcornfilmeké. Pedig semmi különleges benne egészen egyszerűen egy igényesen megírt, megrendezett, jó színészekkel teli film, ami egyszerre tud habkönnyű és családbarát lenni, miközben fajsúlyos témákat is boncolgat. Hogy egy különleges tehetségű ember, aki kilóg a többiek közül mennyire élhet normális életet vagy mennyire engedi meg ezt a környezete. Webb értő módon nyúl a dolgokhoz, különösképpen a kislány és Chris Evans közötti korántsem átlagos apa-lánya kapcsolathoz, mindezt gyönyörű képekkel, jó zenékkel, zökkenőmentes tempóban, annélkül hogy giccsbe hajlana.
Szívmelengető, kedves film, Mckenna Grace-re meg érdemes lesz odafigyelni, mert nagy tehetségnek ígérkezik.


6. 1zsuzska (2017-08-30 17:13.11) aaaaa
Kedves, szívmelengető film.

A kislány ragyogó tehetséggel megérzi és adja nekünk is tovább a tehetséggel negatív és pozitív értelemben is "megáldott" gyermekek útkeresését. A normális hétköznapi élet és a sajátos látásmód közötti egyensúly kialakítása, a különc megnyilvánulások elfogadtatása a környezettel sokszor szinte lehetetlen. Gondolok itt a magyar iskolarendszerre is. Tolerancia, tisztelet és bölcsesség szükséges a környezet részéről. Nem gondolom, hogy a filmbeli problémák elrendezése a való életben ilyen zökkenő mentes, de ettől a helyzet bemutatása, a megoldások keresése még szerencsére nem hajlik giccsbe, finoman egyensúlyoz a rendező mindvégig.
És a kislány!!!! Ő igazán nagyszerű!!! Chris Evans is hittem...


5. Bellu (2017-08-23 20:36.47) aaaaa
Tetszett, a kislányt játszó gyerekszínész teljesen lenyűgözött.


4. Cantri (2017-08-09 12:01.33) aaaaa
Én Marc Webbet az 500 nap nyár óta komoly figyelemmel követem, hátha elkapok tőle egy hasonló gyöngyszemet....ugyan ez még most is várat magára, de kétségtelen a Megáldva is egy kedves, bájos alkotás a boldogság útjának kereséséről... ami kétségtelen elképesztően elcsépelt téma, de a film mértékletességének köszönhetően sokadszorra is befogadható. Chris Evans pedig villant magából valamit, ezúttal úgy hogy a pólója mindvégig rajta marad...nem egy egetrengető alakítás, de mindenképp üdítő színfoltja eddigi karrierjének. Szerencsére azonban itt van nekünk a kislány akit én baromira megkedveltem ezalatt a mindössze alig több mint másfél órányi játékidő alatt, jól fogta meg a cserfes gyermek, és koraérett felnőtt attitűdöket hogy elhiggyük mindkét felére szüksége van.

Tényleg kellemesen szórakoztató darab lett a Megáldva, minek legnagyobb erénye, hogy nem akart nagyobbat szólni, mint amekkora valójában....megmaradt egy könnyed, picit elgondolkoztató darabnak. Néha jól tud esni az ilyen is.


3. Dzsinbu (2017-08-07 16:59.04)  
Szeretem az ilyen típusú, elgondolkodtató filmeket. Mindenkor aktuális kis zsenik - hál istennek - születnek és itt élnek közöttünk. Mint a példa mutatja nem is olyan könnyű eldönteni, hogyan terelgessük őket, mikor tesszük a legjobbat ha sorsukra befolyással vagyunk.Chris Evans-t nem láttam még, itt nagyon szívembe zártam, Mary-t alakító kislány játéka is zseniális és a nagymama szintén kiváló.



2. Bertó!!! (2017-08-07 15:07.34)  
Vélemények,sehol?
A csodálatos Pókember rendezőjétől és magától,Amerika Kapitánytól,egy remek értelmes, érzelmes alkotás.


Pozitív:Jó témaválasztás,érdekes karakterek,(Mckenna Grace)kiemelkedő színészi képessége :)

Negatív:Több mindent ki lehetett volna hozni az érzelmes részekből.


1. Anitabagwell (2017-06-24 20:54.59) aaaaa
Még senki nem írt? Én ömlengjenek először? ;)

Chris Pine elvesztette „legrosszabb színész” trónját, de az az igazság, hogy Chris Evans-t sem tudom ráültetni, pedig csak Chris ülhet rá, ez a szabály. Ne rontsátok már el a játékomat, fiúk. Köszi :D
Nem egy képzett színész pedig ez az Evans csávó sem, és az is igaz, hogy több és mélyebb volt ez a karakter – több volt benne, mint amennyit kihozott belőle, de ettől még nem volt ez rossz, csak kevesebb. Azt azért nagyon értékelni kell ebben a fickóban, hogy a Marvel nem tudta elvenni annyira az eszét, hogy Captain America-n kívül semmi más ne érdekelje! Igenis jó, hogy igénye volt erre a filmre. Nem lesz egy csúfság a filmográfiájában, még ha a színészi képességei gátat is szabtak a próbálkozásának, azért becsülendő.
Marc Webb egyébként sem igazán a könnyedebb drámákról híres. Itt most éppen egy 7 éves kislányt állított a középpontba, akit az anyja halála utána a nagybátyja nevel. A csávó eléggé sajátosan neveli a kislányt, de mindent lehet rájuk mondani azon kívül hogy nem szeretik egymást. A fickó mindent elkövet, hogy normális gyerekkort biztosítson az unokahúgának, pedig tudja róla, hogy a kiscsaj egy zseni, aki olyan matematikai példákat old meg fejben amikre az egész világon nagyon kevesen képesek. És itt jön a képbe a matematikus nagymama, aki teljesen más jövőt képzel el az unokájának, mint a fia és megindul a harc a kislány felügyeleti jogáért, ami az egész életét gyökeresen megváltoztathatja.
Ahol engem Chris Evans meggyőzött és tényleg éreztem az erejét, amikor nem kezdett el magyarázkodni a kislánynak hanem egyszerűen bevallotta neki, hogy hibázott. Hibát követett el. Nagyot. Ott guggolt megtörve egy 7 éves kislány mellett és ezt mondta neki. Ez számomra nagyon erős és drámai pillanat volt, de valahogy nem kapott elég hangsúlyt – pedig ebben volt mindent. Milyen rohadt nehezen tudjuk ezt bevallani, pedig hányszor hibázunk. És akkor megismersz a film során egy fickót aki öntörvényű, makacs és büszke. Azt hinnéd órákig tud magyarázkodni és minden szarból ki tudja magát mosni. De valahogy ez a pillanat, amikor az unokahúgának csak annyit mondott hibázott… ez támasztotta alá, hogy mennyire tiszta volt az ő kapcsolatuk, hogy mennyire nagy volt a szeretet. Bár a csávónak soha életében nem volt gyereke és fogalma sem volt, hogy kell bánni egy kisgyerekkel mégsem fordult meg a fejében, hogy megváljon tőle. Mert csak az számított, hogy mennyire szereti. Ez kellett volna, hogy legyen az egész film üzenete, de egyébként nekem ez csak itt ebben a pár másodpercben jött át. De itt viszont nagyon.
Sok mindent máshogy lehetett volna csinálni, meg őszintén szólva én tényleg néztem volna egy jobb színészt Frank szerepére, de nah. Még így is azt mondom, hogy ezért meg kell dícsérni Chris Evans-t. Ennyi volt benne és kész.
Egynek elment, de lehetett volna ütősebb rendezésileg is. Maradtak kiaknázatlan pontok, de nem volt azért rossz.
Octavia Spencer azért a maga összesen kb. 15 perces szereplésével messze jobb és átütőbb volt, mint Evans az egész film alatt. Csak mondom, hogy hogy kell észrevenni erős és brutáljó színész és egy lelkes kalandvágyó színész között a különbséget. :D
De mielőtt a Captain America fanokat is magamra haragítom és a máglyám alá gyújtanak…. tényleg pacsi Evans-nak, én értékelem, hogy próbálkozik.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekDarjeeling, 2020-11-29 19:3311 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk