Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Beépített szépség
- Film+, 18:40
Szellemirtók 2.
- AMC, 18:50
Valld be, Fletch
- Moziverzum, 19:00
A vér földje
- HBO2, 19:31
A következő három nap
- Film4, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Mire gondolsz most?
Talk Show - Vélemények
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tetovált lány-sorozat aaaaa
Bill Murray aaaaa

 

Fórum - Gyilkosság az Orient expresszen (2017) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
95. Mclane 2 (2024-03-17 18:10.41)  
Én nem rég vetettem magam bele jobban ebbe az új mozis Poirot filmes szériába mind a 3 filmig bezárólag kisebb hézagokkal, és hát valóban érdekes megközelítés volt az igaz nagyon is . Volt már dolgom korábban más Poirot alakításokkal is néha, pl. Albert Finney munkáját biztosan láttam Talán még Peter Ustinov is bejutott a látóterembe valamennyire és persze a nagy hosszútávú klasszikus, David Suchet munkássága is eljutott hozzám egy szintig ha jól emlékszem néhány rész erejéig . De azok után ez a mostani jelleg valóban más volt kicsit talán túl színpadias félig meddig akaratlanul is, és eléggé kisarkította a nyomozó karakterét és személyiségét mind a 3 filmnél ez tény meg az a dupla bajusz hát az egy külön eset de igazán. Mert én senkinél nem emlékszem arra hogy ilyen óriás bajuszt hordott volna direkt jelleggel igazán, úgy hogy mindenképpen nem átlagos a Branagh féle Poirot és ha csak külön a filmeket veszem azok nos inkább kicsit hullámzóak voltak nem voltak rémesek szerencsére, de azért messze nem ütik meg az elődök teljesítményét és színvonalát szerintem mert nekem olyan erősen túlzónak tűntek így elsőre a szerkezetükkel meg a történetvezetésükkel amit megkaptak. úgy hogy lényegében véve kicsit felemás élményt kaptam jobban , mert nem lett rémes egyik film sem a 3 eddigi közül de azért nem is tökéletes sajnos inkább ingázó lett és lehetett volna még mit alakítani rajtuk, de ettől függetlenül érdekes próbálkozások voltak azt elismerem felemás de érdekes.


94. Samick (2024-01-17 22:17.10) aaaaa
A legrosszabb feldolgozás amit eddig láttam.

Ez a film nem is állhatna messzebb Christie szellemiségétől. Az eredeti regény hangulata még csak nyomokban sem ismerhető fel. Poirot bunyózik, meg lövöldözésbe keveredik??? És az a bajusz...

Általában szeretem Kenneth Branagh munkáit de ez nagyon mellé ment.



93. somliv (2022-04-09 10:25.19)  
Mesterkélt ez a feldolgozás.
Mégsem mondanám rossznak, hanem szépen húz jó felé. 1974-es változatot is láttam, ott a színészi játék valami elképesztően egyben van, mindenki tudta kitéve-betéve a szerepét. Emitt pedig nem feltétlenül csak a színészekre lett bízva a feladat, hanem szélesebb teret kapott maga a képi megjelenítés, mely olykor már érezhetően átcsapott mesterkélté, sokan meg azt mondják erre, hogy haladunk a korral előre- igen, így is fel lehet fogni.
Ennek a bűnügyi kriminek Kenneth Branagh a rendezője és ő a főszereplője is, Joe Wright látásmódját éreztem rajta. Szerintem nem sokkal marad le Albert Finneytől, szívügyének mondta ezt a filmet, és igyekezett beleadni apait-anyait, ez érzékelhető volt, úgy hogy néhol már színpadiassá vált maga a szereplése, olykor lehet túltolta, de unblock az egész a színpadiasságnak jellegét követi.
Aztán nézzük meg ezt a mesebeli vonatot, ami Isztambulból indul, oda visznek az első képsorok, ahogy majd zakatol tovább, néha azt hittem, hogy egy mesében járok, mert ez ezt a jelleget vetítette számomra.
Szót ejtve Branaghről, hozta magával Poironak a vérbeli nyomozói zsenialitását, mivelhogy ezt az embert annak titulálták mindig is. Az akcentusát, bajuszát hagyhatták volna a fenébe, mert ez egy idő elteltével kezdett levonni főszereplőnk hitelességéből, ám látszott rajta, hogy akar, és nála van végig a vezénylő pálca.
Óriási nevek tűnnek fel a moziban, akiknek a karakterei valamelyest hiányoznak, úgy éreztem, hogy nem kapnak olyan sok lehetőséget, vagyis bocs, helyesbítek, inkább pár percre lenne szükséges elővenniük legjobb oldalukat- ez meg egy nehéz feladat, még annál is nehezebb, mikor pár apró töredékből kellene felépítened egy karaktert. Sokaknak nem is úgy sikerült, mint ahogy azt vártuk. Depp szerepe töredék, az meg olyan amilyen. Michelle Pfeiffer okés, ám a régi változatban Lauren Bacall mikor képernyőn tartózkodott, akkor még Pfeifferre is rátett pár lapáttal, tekintélyben biztosan. Penélope Cruznak direkt kellett ilyen félszeg nevelőnőt hoznia, ez meg, hogy mennyire állt neki jól, hát döntsétek el, sandítok arra, hogy nem annyira. Nem fejtegetem most ki egyesével a többieket. Legyen annyi elég, hogy a többi szereplő is beleillik a történet részébe, még ha a régebbi színészgárda azért kenterbe veri őket.
Ám akadt egy jó pont, az, hogy ezen a csapaton bizony éreztem a feszültséget, az izgalmat, hogy sikerül e véghezvinniük a kitervelt akciójukat. Mikor a szabadban, az alagútban Poirot fényt próbál deríteni az igazságra, vagy amikor a vonaton be vannak zárva együtt- nálam minimum ötször izgibb volt, mint a hajdani krimiben. Mert ezekben a jelenetekben érezhető volt a vívódásuk.
Megértem azokat, akik az ősidőbeli változathoz vannak szokva, ám ebbe az újdonsült rendezésbe is helyenként beletaláltak.


92. Vmiso (2021-05-04 21:13.31)  
Az eredetit nem láttam, a sztorit sem ismertem, így nem voltak különösebb elvárásaim.
Jó krimi, de a híréhez képest annyira nem dobtam hátast tőle.
Azért egyszeri nézésre megtette.



91. Orgona (2021-04-26 12:52.43) aaaaa
Átlagos feldolgozás. Nem sok vizet zavar.


90. Semprini (2020-06-13 00:58.10) aaaaa
Teljesen felsleges remake, mely ráadásul irritálóan torz karikatúrát csinált Hercule Poirot-ból.
Poirot vitán felül legjobb megformálója, akire mintha csak rászabták volna a figurát, nem más, mint David Suchet a tévésorozatban. Nem volt rossz Peter Ustinov sem néhány mozifilmben, illetve Albert Finney a régi változatban szintén elfogadható volt. Na de mit művelt itt Kenneth Branagh??? Előszöris ez a minősíthetetlenül ocsmány bajusz! Ez mi akart lenni??? Aztán meg az az erőltetett harákoló raccsolás, holmi wannabe belga akcentus gyanánt! Érdekes, Poirot korábbi megformálóinak nem volt szükségük ilyen idióta pótcselekvésekre, mégis kiválóan hozták a figurát. Branagh ezzel szemben lejáratta, karikatúrvá, közönséges pojácává züllesztette, kimondottan antipatikus, valósággal narcisztikusan pökhendi karaktert formált belőle. Rémes!
Persze, a sztori nagyjából hasonló, mint ami eredetileg is volt, néhány kisebb változtatással, na de ezt így hogy képzelték mégis? Ez nem Poirot!
A film vége meg egyenesen szekunder szégyenérzet volt, ahogy erőltetetten megpróbálták "belengetni" a Halál a Níluson-t, mint lehetséges majdani folyatást. "Egyiptomba kell vinnem önt, Monsieur Poirot, gyilkosság történt a Níluson." Mivaaan?! Poirot nyaraláson vett részt egy hajóúton, amikor az a bizonyos gyilkosság történt, nem utólag csöppent bele egy kész bűnténybe!
Nem mondom hogy nézhetetlen volt, egy erős kettest azért megadok rá, de nehezen térek magamhoz.
4/10


89. Kilok (2020-04-18 20:45.33)  
Kellemes 2 óra volt. :)
Kenny Branagh nem szokott csalódást okozni, remek rendező és színész. A film eleje erősebb volt, Poirot remekül hozta szerintem Branagh.


88. Városi vadász (2019-08-04 18:16.53) aaaaa
Hát nekem ez bejött. Minden szinten remek volt, ezt a raccsolást leszámítva kitűnő alkotás.


87. Jenci111 (2019-01-17 15:32.47) aaaaa
Hát ez most nagyon nem jött össze...


86. Dexter Sitzky (2019-01-15 19:05.40) aaaaa - (válasz Nyolcadik utas 85. hozzászólására)
Én is pontosan így vagyok vele!:)☺


85. Nyolcadik utas (2019-01-15 11:34.56) aaaaa
Erőteljesen alul értékelt.
Ismerve - olvasva - a regényt és ismerve - látva - a klasszikus mozifilmet, tudtam nem fog nagy meglepetést okozni. A régiben is hemzsegtek a világsztárok, megjegyzem, többen, mint itt, ráadásul Ingrig Bergman egy Oscart is begyűjtött az alakításáért, így inkább a kíváncsiságom vitt a film megnézése felé.
Ha szabad ilyet mondani, David Suchet a tökéletes Poirot, és marad is, de Branagh tudott egy kis új szint, árnyalatot vinni a figurába, mi több, erőt, mely egy másféle karaktert mutat. És ez egyáltalán nem baj.
Tetszetős, szerethető mozi. Soha rosszabbat!


84. Anren (2018-12-27 17:49.40) aaaaa
Másodjára nézve egyre jobban tetszik. Hangulata, tempója miatt is jobban, mint a klasszikus eredeti.


83. Tigrisharcos (2018-12-07 17:39.41)  
Igazi mestermű.Sikeresen kelti a régi filmek hatását,amik anno még újszerűnek tűntek,persze.
Vannak még jó filmek és lesznek is.


82. Akirave (2018-10-16 00:25.41) aaaaa
Egy igazi,régi vágású,kiváló krimi,Kenneth Branagh szuper rendezésével és főszereplésével,meg egy rakás sztárral.Nekem nagyon tetszett.várom a folytatást!Végre egy olyan film a 2010-es években,ahol nem a CGI a lényeg,hanem a csavaros sztori.


81. Elizabeth500 (2018-06-23 09:50.53)   - (válasz Sergio Alba 76. hozzászólására)
:D


80. Kék kereszt (2018-06-05 19:12.28) aaaaa
Mindig nyitott vagyok az újra, főleg akkor, ha kellő tiszteletet és alázatot mutatnak az eredeti iránt, ami sajnos egyre ritkább..Itt viszont meg volt.
Az Orient expressz ezúttal is szépen zakatol és pöfékel, de kár is hiú ábrándokat kergetni..Jobb az elején tisztázni, hogy valójában egy újabb felesleges feldolgozással van dolgunk, ami semmit sem tesz hozzá a nagy elődhöz, de kár is összehasonlítani Sidney Lumet klasszikusával, hisz minden tekintetben csak veszítene..
Önmagában nézve viszont egészen kellemes szórakozást nyújt. Ki voltam éhezve egy jó kis múltidézős krimire, és összességében tetszett amit kaptam. Persze nem laktam jól..de éhen se maradtam.

Agatha Christie leghíresebb történetét az is ismeri, aki 1 sort sem olvasott tőle, de még az is aki olvasni sem tud..Tegyük össze a két kezünket, hogy a történetet nem helyezték át napjainkba..Poirotból nem csináltak Liam Neeson féle papi akciósztárt ( majdnem ) nem Guy Ritchie rendezte..és a szinte mindent elsöprő nagy feminizmus cunami közben nem lett belőle Poirina..Szal jók vagyunk..

Kenneth Branagh szerényen magára osztotta a főszerepet..Derekasan helytállt, de az önálló életet élő kackiás bajsza..simán lejátszotta őt..A könnyebb fogyaszthatóság érdekében, a modern kor egyszerű emberének ízlésére szabva, egy színes szagos filmet hozott össze..A történettel nagyon mellé lőni sem lehetett. Úgy jó ahogy van. Itt ott persze kicsit fel lett turbózva. Amolyan szükséges rosszként..A rendezése sokszor túl színpadias lett, de hát Kenneth Branagh-ról van szó..
A külcsínre nagy hangsúlyt fektetett. Minden csili vili, neonfényes és egyszerre modern és retro, de pont ezért jó. Dögös lett ez a vonat..A zenéje is bejött és az egésznek remek hangulata van. A gagyi cgi viszont sokat rontott az összképen..
Ami fájóan nagy csalódás, az a brutális színészgárda, ami sajnos csak egy nagy blöff..vagy inkább böff..Legtöbbjük olyan semmilyen volt, főleg Penélope Cruz. Nála nagyon kilógott a lóláb, de a többiek se muzsikáltak túl fényesen..Depp meg már talán soha nem lesz régi önmaga..

Pusmognak egy AC filmes univerzumról..aminek az ötlete is elég meredek..főleg a tiszavirág életű filmes univerzumok köhöm köhöm DC..bukásai után..de van benne valami. A kis képernyő szerelmesei már megnyalhatták minden ujjukat, mert David Suchet zseniális alakításában már az összes Poirot történetet láthatták, de azt mondom, hogy napjainkban a nagy vásznon is van létjogosultsága AC klasszikusainak, de persze csak okosan és szerényen..


79. Az utolso szamuráj (2018-05-21 23:43.13)   - (válasz Fru drága 78. hozzászólására)
Milyen fordulat???


78. Fru drága (2018-05-21 16:15.44) aaaaa
Nem tökéletes a film, a vége béna lett, a szereplők nem minden esetben játszották jól a szerepüket, de a fordulat nem volt kiszámítható számomra. Összességében érdekes és elgondolkodtató volt.


77. Marsbolha (2018-05-14 21:51.46)   - (válasz Orsi 75. hozzászólására)
Pislognia szabad? )


76. Sergio Alba (2018-05-13 17:12.40) aaaaa - (válasz Orsi 75. hozzászólására)
Meg a bajsza is legyen normális


75. Orsi (2018-05-13 16:55.35) aaaaa
Rettenetes. Nem is a sztori feldolgozása, hanem a karakterek. Hercule Poirot nekem ne legyen akcióhős, ne verekedjen, ne lövöldözzön és pláne ne fusson a gyanusított után !!!


74. Elizabeth500 (2018-04-27 18:54.55)   - (válasz Rékuska2004 73. hozzászólására)
Nem tehetem...te se tetted😂😂


73. Rékuska2004 (2018-04-25 21:45.32) aaaaa - (válasz Rékuska2004 72. hozzászólására)
Lincselj meg😂😂😂😂


72. Rékuska2004 (2018-04-25 21:45.21) aaaaa - (válasz Elizabeth500 70. hozzászólására)
Ok bevalom: mikor 1. néztem a Donnie Brascot majdnm elaludtam rajta. A POTC 4 annyira uncsi volt h elaludtam a közepénél és a forrásnál voltak mire felébredtem. A Fekete mise az tré lett.


71. Elizabeth500 (2018-04-24 22:55.33)  
Ja meg vendégszerep a Jack és Jillben 1*,mert Adam a legrosszabb színész,ràadàsul még 2-en is vannak,és nagyon gàz az egész film...a kedvenc jelenetem amikor Johnny benn van.


70. Elizabeth500 (2018-04-23 16:41.40)   - (válasz Elizabeth500 69. hozzászólására)
A pokolból 3
Rumnapló 4
Salazar bosszúja 4
Alice csodaorszàgban 4
Ed Wood 4
Az utazó 4
Magànyos lovas 4
A kilencedik kapu 2
...és kb 30-at 5*-osra.
Nem Johnnyt osztàlyoztam,hanem a filmet. Johnny mindegyikben Kivétel nélkül 5 *...
Na és te???😂 Azért valdd be,nàlad se túl sok az 5*😂


69. Elizabeth500 (2018-04-23 16:34.37)   - (válasz Rékuska2004 68. hozzászólására)
Nem az elsô nekem😂


68. Rékuska2004 (2018-04-18 21:23.56) aaaaa - (válasz Elizabeth500 60. hozzászólására)
Az 1. Johnny Depp film amit 5nèl rosszabbra értèkeltèl. Mi történt?!😣



67. Rékuska2004 (2018-04-18 21:23.08) aaaaa - (válasz Elizabeth500 65. hozzászólására)
Hát igen ha a sztori szempontjából nézzük az ő kataktere 1 mocskos gengszter volt akinek a sors úgy írta ez legyen a végzet. Johnny meg csak eljáccotta


66. Sergio Alba (2018-04-18 21:08.06) aaaaa - (válasz Elizabeth500 65. hozzászólására)
Spielberg is elbaszta a Ready Player Onet..m


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2024-03-17 18:1095 hsz
KérdésekRékuska2004, 2017-11-12 20:253 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk