Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kongó
- AMC, 08:20
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Spongyabob Kockanadrág - A mozifilm
- Viasat Film, 08:30
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00
Bíborszín
- HBO, 09:25

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
50 éves az Omega együttes
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A város hercege aaaaa
Koltay Gábor aaaaa

 

Fórum - A magas ősz férfi társat keres - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Wilhelm (2022-11-15 18:57.17) aaaaa
Pierre Richard matuzsálemi életkorban lévő alkotásának egyike.
Stéphane Robelin rendezése, mely egy idős férfi szemszögéből mutatja be a szerelmet. Neje halála után egyedül, magányosan tengeti napjait üres házában ez az öregember. A fővárosban, Párizsban járunk, Pierre teraszáról rálátunk a csodás 300 méternél is magasabb Eiffel Toronyra, és a belvárosi cikázó emberekre úgyszintén- ezt operatőrünk igencsak kellő módon elkapta.
Tovább folytatva a történetet, Pierre felbérel egy számítógépgurut, akit Yaniss Lespert alakít, abból kifolyólag, hogy segítsen az internet világában szörfözni neki. Fő célja, hogy társat keressen magának a virtuális térben. Párkapcsolati oldalakra regisztrál be, keresi a megfelelő partnert. Hányan vagyunk ezzel így való életünkben ? Akár az élvezetesebb pillanatok hajszolására mennyien vágyhatunk.. De nem szabad ezt túlgondolnod, csendbe is maradtam azonnal.
Bár, mondjuk, ha komolynak szánt társkeresésre adod a fejedet virtuálisan, az még ennél is rizikósabb lehet, hiszen megfigyelhetnek, sakkban tarthatnak, hazudhatnak, nem a valós képet mutathatják magukról az egyes emberkék, miegymás- szóval, elgondolkodtató, ha belevágsz. Ha egyáltalán van merszed ebbe belevágni. Nem könnyű, tény, az életben semmi sem az.
Na, tovább folytatva sztoriját, érzi, hogy ez lehet számára az utolsó felvirágzási időszak, amikor találkozhat valakivel, randizhat, élhet, és ha az égiek is vele vannak, akkor még szerelembe is eshet valaki iránt. Olyan impulzus kezdi hatalmába keríteni, mely fiatal éveit idézi elő. Úgy be van zsongva, hogy nemhogy az Eiffel Toronyra mászna fel kiszemeltjéért, hanem elutazik Párizsból- Brüsszelbe, négy órás utazásról beszélünk, azért, hogy LÁSSA nőjét! Igen, huuu azok az utazások, ha csináltál ilyesmit tudod, hogy miről mesélek éppen.
A randi le van zsírozva, csakhogy nem Richard jelenik meg a randevún, hanem informatikus guruja. A történet halad előre, a franciás lágyság érezhetően rajta van ezen az alkotáson. Elvétve azokkal a bevillantott képekkel, azzal az aláfestő muzsikával találóan bemutatja nekünk, hogy milyen nemzetnél is járunk.
Lespert jó ebben a rejtélyekbe burkolózó, halálra nem kereső, kisegítő, írói szerepben, akinek magánélete sivár nőcijével együtt. És pont az ősz hajú bácsi által kínált lehetőség következtében gyúl benne fel újra a láng. Új esélye van egy bimbózó szerelemre.
Fanny Valette pedig mutatós, mutat az a kinézet, annak irtóra mutatnia is kell bizony! Igen, az ilyen nők miatt szokott Történni valami, a semminél talán morzsaszemnyivel több…
Többen mondhatják, hogy csigatempóval csoszog a mozi olykor, de ennek ez a védjegye, valahogy ettől jók az ilyen csendes alkotások.
Persze, a sztori hordozza magával a zűrt is, de ezt hihetetlen finomsággal kapjuk meg, úgy, hogy komolyabban senkinek se essen bántódása.
Igencsak melankolikus, álmosító, meseszerű percek peregnek le előttünk. Őszintén megvallva, ennél jóval jobb filmet vártam volna, közel sem a francia mozik legteteje ez a szűk egy óra negyven perc, rátája szintén erre világít rá.
Ettől függetlenül a végén lévő drámai pillanatok magával ragadtak engem, megható volt, ezért összességében értékelhetőnek titulálom.


23. Semprini (2020-11-22 07:41.26) aaaaa
Pierre Richard 38 éves volt, amikor 1972-ben eljátszotta a Magas szőke férfi felemás cipőben c. vígjáték főszerepét, nálunk sokan még ma is leginkább ezzel a szerepével azonosítják, bár szerintem vannak sokkal jobb filmjei is ennél. Kereken 45 évvel később, 2017-ben készült ez a filmje, itt már 83 éves, persze megöregedett, de ez nem áll neki rosszul, ráadásul Tahi Tóth László elhunyta után sikerült neki ismét remek szinkronhangot találni Szacsvay László személyében. Pierre Richard itt már nem egészen az a Pierre Richard, akit a fénykorában készült filmjeiben megszokhattunk, ezúttal nincs semmiféle csetlés-botlás, méltóságteljesen és visszafogottan játszik, de még mindig látszik, hogy valaki, igazi élő legenda.
A partnerei is jól össze lettek válogatva. Első helyen muszáj Fanny Valettét említenem, aki valami egészen delejes kisugárzással rendelkezik, még nem láttam eddig másban, de itt pazar alakítást nyújt, abszolút uralja a vásznat. Jó volt látni a rendkívül bájos Stéphanie Crayencour-t is, akit a Jöttünk láttunk, visszamennénk 3.részében ismertem meg, ezúttal kicsit antipatikusabb szerepet kapott, a másik férfi főszerepben pedig Yaniss Lespert látható, akit szintén nem ismertem korábbról, viszont itt leginkább olyan semleges volt.
A sztori remekül van felépítve, láthattunk már hasonlót, de ez nem von le semmit az értékéből, aranyos kis romkom lett ez, nem csöpögős, nem szirupos, többször nézhető, nekem kifejezetten tetszett.
Egy jó erős négyest simán megérdemel szerintem, aki még nem látta és szereti a francia filmeket, azoknak jó szívvel ajánlom.
8/10



22. Gálickő (2020-01-17 13:46.35) aaaaa
Kedves szerelmes film, érdekes csavarokkal. Mentes a kliséktől és a giccstől, ezért szeretem a francia romantikus vígjátékokat az amerikaival ellentétben.


21. Delpiero (2018-12-11 06:29.56) aaaaa
Szokásos francia limonádé filmecske, egy idős legendával.
Semmi különös nincs benne, de a hangulata valahogy elviszi a filmet és "nézeti" magát.


20. Mcspawn (2018-07-29 17:24.35) aaaaa
A film elég lagymatag, a cím szokásos magyar marketingfogás. De a főszereplőnő elbűvölt. <3


19. Rockercsaj2003 (2017-10-14 13:25.23) aaaaa - (válasz Kék kereszt 18. hozzászólására)
Én meg nem ismertem meg pedig a film címéből asszociálhattam volna rá..nem semmi, ennyi év elteltével...:)


18. Kék kereszt (2017-10-06 11:23.35) aaaaa
A magas szőke férfi rakoncátlan göndör fürtjei immár a múlté..Látszólag eljárt felette az idő, de a szelídséget az arcáról még a mély ráncok sem tudták eltüntetni.

Pierre Richard méltósággal öregedett meg és ez a lényeg. Ő egy igazi élő legenda aki nem csak az egyik legjobb francia, de a világ egyik legjobb komikusa is, akire ha ránézünk, még mindig azt a kétbalkezes, kétballábas, szerethető balekot látjuk akit úgy imádunk, pedig a 70-es 80-as évek se most voltak..és mégis élénkel él bennünk az a sok sírva nevetős pillanat amit neki köszönhetünk, amikért örökké hálásak leszünk neki. Jó volt újra viszont látni. Pont olyan, mint egy ritkán látott nagyapó aki már kissé lassabban mozog és néha elveszíti az őt körülvevő világgal a kapcsolatot, mégis ugyan az tudott maradni, mint egykoron. Ő annak a generációnak a nagyapója, akik a filmjein nőttek fel és leginkább ők tudják feltétel nélkül élvezni ezt a filmjét, ami közelsem az utolsó számára. Hiányoltam a klasszikus és hozzá tökéletesen passzoló Tahi-Tóth Lászlós szinkront, így ezúttal be kellett érnünk Szacsvayval, aki szintén jó, csak hát na..
A magyar címek álltalában a szánalom 50 árnyalata között mozognak..de ezúttal tetszetős, figyelemfelkeltő és igen találó címet kreáltak neki.
Hamar elkapott a finom, kellemes hangulat, mely végig elkísért. Leginkább olyan volt, mint amikor újra nézed a 70-es évekbeli filmjeit..Pont azt kaptam amire számítottam.
Egy érzelemdús, kedves, humoros történet kaptam, ami jól bemutatja a jelen korban felmerülő és nagyon is aktuális, generációs szakadékokat, melyekbe a magányos idős emberek rendszerint fejjel előre zuhannak bele..pedig ők is csak arra vágynak, mint mindenki más. Boldogok akarnak lenni..Az ember legyen akárhány éves, szeretetre vágyik amit meg is érdemel.
A netes társkeresés ma már olyan természetes mint a levegővétel, de ahogy Pierre nagyapó mondta, az ő generációjának ez szinte sci-fi he he..
Ejj, de jókat nevettem rajta. Amikor "megnyitotta az ablakot" konkrétan kiestem a fotelből..A nagyszerű humor mellett a drámai rész is komoly szerepet kap, amit nem visznek túlzásba, de szerencsére nem is kezelik felszínesen. A befejezést túl nyilvánvaló, így hamar kilehetett találni, de annyi baj legyen. Szerethető film, egy szerethető legendával, aki a szórakoztatás mellett ismét megmutatta nagyszerű színészi tehetségét is.
A mielőbbi viszontlátásra!


17. Rockercsaj2003 (2017-09-16 21:54.38) aaaaa - (válasz Csak annyit hogy... 1. hozzászólására)
ez ám az épületes hozzászólás....


16. Rockercsaj2003 (2017-09-16 21:53.39) aaaaa
Marha jó film:) sokat nevettem..Azt hittem unalmas lesz.kellemes csalódás:)


15. Csak annyit hogy... (2017-06-12 17:29.09) aaaaa - (válasz Gábor19812 14. hozzászólására)
Remegsz...


14. Gábor19812 (2017-06-11 09:23.23)   - (válasz Csak annyit hogy... 10. hozzászólására)
makogjál már valamit


13. Gábor19812 (2017-06-08 20:37.22)   - (válasz Csak annyit hogy... 10. hozzászólására)
na miért nem makogsz?


12. Bede István (2017-06-08 06:44.50)  
qrva jó film


11. Gábor19812 (2017-06-05 22:00.41)   - (válasz Csak annyit hogy... 10. hozzászólására)
te már úgyis láttad hiszen osztályoztad na mi a véleményed megéri megnézni?


10. Csak annyit hogy... (2017-06-05 21:50.22) aaaaa - (válasz Natalie Wood 3. hozzászólására)
A filmről makogj...


9. Natalie Wood (2017-06-05 17:31.59)   - (válasz Gábor19812 8. hozzászólására)
Irónia akart lenni, gyengébbek kedvéért.


8. Gábor19812 (2017-06-05 16:33.42)   - (válasz Lükesrác 7. hozzászólására)
Milyen információt akarsz?


7. Lükesrác (2017-06-04 21:20.29)  
Ebben a topikban is sok értékes információt lehet találni...


6. Gábor19812 (2017-06-04 17:38.00)   - (válasz Gábor19812 5. hozzászólására)
Csak annyit hogy... nevezetű birkáról beszéltem.


5. Gábor19812 (2017-06-04 17:37.19)   - (válasz Pisti801227 2. hozzászólására)
ja és a birka nem látta ezek szerint,de osztályozta.Vagy ha látta miért nem ő pofázta,hogy milyen volt :D


4. KareszFaszi (2017-06-04 14:56.05)   - (válasz Natalie Wood 3. hozzászólására)
:)


3. Natalie Wood (2017-06-04 14:27.09)   - (válasz Pisti801227 2. hozzászólására)
Ő egy migráns. :)



2. Pisti801227 (2017-06-04 14:25.14)  
Majd egyszer talán. Egyébként Tirpákiában, Bunkófalva külteréletén, felétek szoktak hozzápofázni dolgokhoz, a legtöbben hozzászólnak dolgokhoz


1. Csak annyit hogy... (2017-06-03 20:28.32) aaaaa
Hozzápofázna végre valaki aki látta???



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-11-15 18:5724 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
A magas ősz férfi társat keres adatlap
Eredeti cím: Un profil pour deux
Évszám: 2017
Rendezte: Stéphane Robelin
Szereplők: Pierre Richard, Yaniss Lespert, Fanny Valette, Stéphanie Crayencour, Stephane Bissot...

További információk

Szereplők fórumai
- Pierre Richard - Vélemények
- Pierre Richard - Madame Mills


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk