Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Anya, lánya, unokája
- HBO, 07:20
Argonauták
- HBO3, 07:55
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
A láthatatlan fény (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Telitalálat aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - Tőke - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Vmiso (2018-02-23 19:52.01)  
A Big Short és a Margin Call állati jó volt ebben a pénzügyes, tőzsdés témában.
Ez viszont gyenge, unalmas, száraz, tét nélkülinek hat.


3. Az utolso szamuráj (2017-05-21 13:25.08)  
ebből is látszik,lelkes olvasóm vagy.kell is,próbálsz tanulni,legalább eddig eljutottál


2. Csak annyit hogy... (2017-05-21 00:17.31)   - (válasz Independence 1. hozzászólására)
Kösz a hozzászolasodat. Bár elég hosszu volt mint Kamurájé szokott de felkeltette erdeklődésemet a film irant.


1. Independence (2017-05-21 00:02.42) aaaaa
Multi-level Marketing - MLM - , mely rendszerben, hozzánk - akár érzelmileg is - közel álló rokonainkat, barátainkat, ismerőseinket, barátaink rokonait, azok barátait, azok rokonait..., s így tovább, verjük át azzal, hogy eszetlenül túlárazott szemetet „forgalmaztatunk“ velük, illetve nekik, amivel az úgynevezett „alsó vonalunkra“ kerülnek, s ezzel profitot termelnek, nekünk - s persze idővel maguknak is, ha ők is megteszik azt másokkal, amit mi velük!
A tisztességes kereskedés álcája mögé bújtatott piramis játék, s ennyi a lényeg, meg persze a pénz! Nem több, csak a pénz, mit hajhászunk, kihasználva azokat, kik bíznak bennünk, pénz, mit halmozunk, mert szeretünk Dagobert bácsiként elmerülni bankszámlánk sorjázó nullái között, pénz mit elköltünk, többnyire értéktelen hülyeségekre, mitől többnek érezzük magunkat, pénz mivel felvágunk s amit fetisizálunk, pénz mit „kivagyiságunk“ kihangsúlyozására használunk eszközként s persze pénz, mi biztosítja úgynevezett függetlenségünket s biztonságot nyújt - miközben persze rabjai vagyunk, tehát szabadok eleve nem lehetünk - s megpróbáljuk ezen pénzszerzésre irányuló, finoman szólva is átlátszó módszerünket, másokon való segítés ócskán hazug filozófiai mázába bújtatni!

Pénz, melynek tulajdonlásától emeltebb a fej, délcegebb a tartás, s nő az önbizalom.
Üdülési jog értékesítés..., kinek ismeretlen e fogalom? Kinek nincs olyan ismerőse, családtagja, ki áldozatul esett annak a gazemberségnek, mit e címen folytattak lelkiismeret nélküli kufárok, s mely „jog“ apró betűs terheit, még az unokák, unokái is fizetni fogják, vagy száz évig...
Mögöttes érték nélküli pénzgyártás..., kicsiben, olyan példák ezek, melyekkel találkozhatnak a leghétköznapibb emberek is, kik nem tőzsdéznek, s hogy kapcsolódik mindez, az itt tárgyalt filmhez s honnan bennem az indulat?

Mert ez a mozi pont erről szól.., csak itt nagy pályán folyik a meccs, vér profik által írott szabályrendszer szerint, illetve még ezen írott és íratlan regulákat is áthágó módon.
Itt nem valami hamis hatás mechanizmussal kecsegtető táplálék kiegészítő, vagy méregdrága fogkrém eladása a tét, hanem az, miképp is csináljunk egy nyolcszázmillió dolláros cégből, egymilliárdos céget, trükkös, ám legális részvény kibocsájtással, miképp is lehet pénzt „csinálni“ úgy, hogy semmilyen valós érték nem teremtődik, s miképp is lehet úgy befolyásolni az úgynevezett piacot, mocskos, aljas eszközökkel, hogy néhány ember iszonyatos összeget várjon zsebre, tengernyi aprócska befektető pedig elveszíti évtizedek óta keservesen kuporgatott megtakarítását.
Mindez persze a pénz s karriervágy bűvöletében..., átgázolni, bárkin s bármin, szemrebbenés nélkül.Ebben a ringben nem működik a szabály, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét, mert dehogynem.Pénzt előállítani a semmiből, nos, ez nem a széplelkűek sportja, nincs etika, nincs tisztesség.Minden alárendelt a "célnak".

Indulatom bölcsője pedig a tény: családomban is szedett már áldozatot a kispályás verzió, mert vesztettem barátokat az által, hogy nem dőltem be a beszervezési kísérletnek, s nem kábított el a könnyű pénz ígérete, melyhez az út a hozzám legközelebb állók megvezetésével van kikövezve.Hisz hol is kezded az úgynevezett értékesítést, ha nem azokkal, kik a legkézenfekvőbbek, kiket jól ismersz, s esetleg meggyőzhetőnek vélsz.

Pénz gyártás nagyban s kicsiben..., a cél ugyanaz, s sem szellemi sem valós tárgyi érték nincs e pénzgyárak mögött.Csak a pénz önmagáért... - a vágyakozás utána, olyan, mint egy kártékony vírus, belemarja magát a sejtjeidbe - mert szeretjük a pénzt, s ki mennyit birtokol belőle, annak segítségével árazunk be embereket, el is hangzik mindez a moziban, nem cinikusan, inkább megdöbbentően őszintén!
A film egyébként erősen középszerű - minden téren - , ám tanulságos sztorija, feljebb srófolja csillagozásomat, akkor is, ha végeredményben, közhelyes, amiről mesél.
A női vezető a pénzügy felső köreiben, emancipáció a vezetésben téma..., őszintén szólva engem jelen filmben hidegen hagyott, egyetemesebb üzenete, egyértelműbben megfogalmazódik s fontosabb súllyal bír.
Kell pénz - nekem is, nem szépelgek, élni nélküle lehetetlen - ,de a V8 Biturbo Mercin s a Rolex órán túl is van élet, s bizonyos határon túl, pusztán a pénz mértéktelen mennyisége, s a versengés „érte“, megrontja az embereket!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVmiso, 2018-02-23 19:524 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk