Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Argonauták
- HBO3, 07:55
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 08:05
A látszat csal
- Viasat Film, 08:15
Homályos házasság
- Film4, 08:20
Hollywoodi őrjárat
- AMC, 08:50

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Maga a pokol - Vélemények
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
A láthatatlan fény (sorozat) - Vélemények
Mit hallgatsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bonus Trip aaaaa
Whoopi Goldberg aaaaa

 

Fórum - A kolosszus - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Emylio (2020-04-26 20:22.10) aaaaa - (válasz Delpiero 13. hozzászólására)
Legyőztél.


13. Delpiero (2020-04-26 20:20.27) aaaaa - (válasz Emylio 12. hozzászólására)
*egyelőre...csak a miheztartás végett :D



12. Emylio (2020-04-26 20:16.05) aaaaa - (válasz Delpiero 11. hozzászólására)
Most egyenlőre a kérdésed.


11. Delpiero (2020-04-26 13:40.20) aaaaa - (válasz Emylio 10. hozzászólására)
A saját világához képest mi volt logikátlan, ami ennyire szemet szúrt neked?


10. Emylio (2020-04-26 11:03.37) aaaaa
Rég láttam ilyen logikátlan, ám érdekes filmet.


9. Orgona (2019-08-19 18:36.08)   - (válasz Semprini 7. hozzászólására)
Anne Hathaway eléggé rászokott az italra. Az utóbbi időkben voltak belőle családi problémái.


8. Sampler (2018-02-25 18:31.23) aaaaa
Érdekes film, egy próbát megér.


7. Semprini (2018-02-01 23:33.01) aaaaa
A műfaji megjelölés elképesztően téves: a sci-fi műfajával köszönőviszonyban sincs, hiszen sem űrlények, sem időutazás, sem egyéb sci-fi motívumok nem szerepelnek benne, az akció megintcsak nem stimmel, hiszen alig van akció a filmben, még a thrillerhez állna legközelebb, de erre utaló mozzanatok leginkább a film utolsó harmadában bukkannak fel. Egészen odáig egyfajta fantasyba oltott romantikus dráma "szerűséget" látunk, viszont pazar főszereplőkkel: Anne Hathaway régóta a TOP-kedvenc színésznők között van, napjaink legelbűvölőbb színésznőjének tartom, gyakorlatilag minden filmjét láttam, így erre is nagyon kíváncsi voltam. Nem kellett csalódnom, ezúttal is ellenállhatatlan bájjal játssza a tőle azért eléggé szokatlan szerepet, egy szétcsúszott, piálós csajt, akit ugyanakkor nem lehet nem szeretni az első pillanattól kezdve.
Jason Suidekis az igazi meglepetés, ő végképp nagyon mást hoz, mint amiket eddig játszott, de nem akarom lelőni a poént.
A sztori nagyon különleges, kissé elborult, de kiszámíthatatlan és kicsit sem sablonos, a szürke átlagból pedig messze kiemelkedik. Talán akkor lehetett volna még jobb a film, ha nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak és látványosabb trükkökkel operálhattak volna, azonban így is egészen különleges műfajú csemegét kapunk, már akik vevők az ilyesmire.
Hathaway és Suidekis-rajongóknak mindenképp kötelező, legfeljebb nem fog maradéktalanul tetszeni, de egy próbát szerintem megér, senkit ne riasszon el az itteni méltatlanul alacsony átlaga!
7,5/10


6. Api0109 (2017-12-15 21:06.13) aaaaa
Hát nem is tudom... Nem az én műfajom.


5. Dobsony (2017-12-14 14:24.52) aaaaa
Hát engem Anne Hathaway ezzel a filmmel egyáltalán nem győzőtt meg, jogos volt-e az Oscar díja!
Szép nagy segge nőtt neki, az biztos. :)
Maga a film ötlete nem rossz, de borzasztó unalmas a kivitelezés.
Sudekis játéka dicsérhető, a mellékszereplők gyengék, mulyák, idegesítően semmilyenek. A rendező humora, már ha volt egyáltalán, nem jött át, az alkoholizmus pedig nem itt-így kezdődik.
Vártam már a végét, végülis jól zárták le a sztorit.
Még egyszer, ennél az alkotásnál csak jobb filmekben láttam eddig Hathaway kisasszonyt és Sudeikist!
Nagyon gyenge 3-as.


4. Delpiero (2017-11-30 19:28.58) aaaaa
Anne Hathaway pályafutásának az egyik legfontosabb filmje, több szempontból is.
Nemcsak azért, mert bemerte vállalni, hogy egy vélhetően nem populáris és kevés ember elérő alkotáshoz adja a nevét, hanem, hogy jelezze az a bizonyos Oscar sem volt a véletlen műve.

A film engem teljesen magával ragadott és amolyan kis "szívemnek kedves" darabként lett elkönyvelve, attól függetlenül, hogy nem hibátlan és néha az arányok picit elcsúsznak benne és a kellemes fekete humor olykor banálisba csap át, de ez azért szerencsére ritkán fordul elő.

A film elsősorban az alkoholizmusról mond el nagyon sok mindent mindenféle szájbarágás nélkül. Az utalások, metaforák az arra fogékony embereknek üde színfolt lehet.

Egyedi film, amit közel sem ajánlanék mindenkinek, de számomra egyértelműen egy értékes mű, amit vélhetően később is megnézek majd, ha elkap a megfelelő hangulat.


3. Tjunior (2017-11-10 20:06.52) aaaaa
ööööö...hát...ööööö
Hát ez nem egyszerű.
Spoiler lehetséges
Mi volt ez a film? Most komolyan hányszor váltott műfajt? :)
Először ilyen kisvárosi romkom, aztán bejön a szörny meg a robotmonszter, akkor már misztikus szörnyfilm, a vége meg pszichothiller.
Akkor most egy romantikuvigjátéksszörnyeskatasztrófafilmpszichothrillerdráma? Hát ja,ez az :) A kolosszus messze nem hibátlan viszont az biztos, hogy nem hétköznapi. Nacho Vigalondo teljesen szembe megy az elvárásokkal és van 2 remek főszereplője. Anne Hathaway talán még sosem volt ilyen vonzó, Sudekis meg egy eddig tőle szokatlan szerepben brillírozik.



2. Törölt felhasználó (2017-09-16 00:17.32) aaaaa
Rendhagyó "kaiju-film". Ha egy óriásszörnyfilmtől eredetiséget várunk, akkor azt ezen a tájékon érdemes keresni (meg abban az agyban, ami a Gwoemult alkotta - micsoda véletlen, pont D-Koreában, ahol a film egy része játszódik).
Az előttem szóló Anitabagwell jobban ismeri Vigalondot, az író-rendezőt, én csak az Időbűnöket láttam tőle, ami szerintem az egyik legtökéletesebb eszköztelen, "unalmas" sci-fi. A Colossal szinte végig érdekfeszítő, de a szereplők közötti interakción még majd érdemes lesz dolgozni, ha a jövőben is szeretne drámai fordulatot elhelyezni a filmjeiben.

Kétféle hangulatot idézett meg bennem a Colossal. Az egyik a sci-fi időhurok-témáját romantikus filmbe oltó Groundhog Day, a másik Ang Lee félig-meddig sikerült görögdrámás Hulkja. Az előbbi keserédes katarzist hozott úgy, hogy a két zsánert tökéletesen gyúrta egybe, az utóbbi inkább okozott zavart fejvakarást, olyasmit, amit Anne Hathaway figurája hoz a filmben (és a plakátokon). Annak a kényszermozdulatnak van dramaturgiai jelentősége, mint ahogy majdnem minden metakommunikációs gesztusnak, amit a főszereplőnk munkanélküli, alkoholista, "adjunkidőtegymásnak"-féle párkapcsolati szituációban tengődő énje produkál. Az ilyen hétköznapi apróságokat használta fel Harold Ramis zseniálisan, Ang Lee jószándékkal, de sajnos szétesően.
És itt alkotott hatalmasat Vigalondo. Viszont spoiler nélkül ezt a gondolatmenetet nem lehet folytatni. Röviden: egyetlen mozdulat képes megváltoztatni egy szörny-fightot, vele együtt egy ázsiai világváros architektúráját, közben egy individuum identitását is, de sikerül végig a pszichodrámán inneni területen maradni.
A földhözragadt dráma és a fantasztikus műfaj okos vegyítése nehéz, szerintem Vigalondonak jobban sikerült, mint Ang Lee-nek. Talán Vigalondo jobban tudott, vagy mert játszani a műfaji határvonalakkal, míg Ang Lee talán merevebben. (Aztán sikerült neki a Pi életében, de az már inkább mágikus realista fúzió, ha valahová be kell lőni.)


1. Anitabagwell (2017-05-20 20:37.57) aaaaa
Hát ez aztán..... :D ha nem tudtam volna, hogy Nacho Vigalondo filmet nézek, akkoris rájövök. Ez tipikusan csak az Ő kezei közül jöhetett ki. :D
Volt már angol nyelvű próbálkozása korábban is (Open Windows) ennek az érdekes spanyol srácnak, de még Ő maga sem tartotta nagyra azt a filmet, szóval nyugodtan vehetjük ezt az első angol nyelven leforgatott igazán nagy filmjének.
Sokan még csak most csodálkoznak rá ki ez a csávó, pedig hazájában már tett le pár minőségi munkát. A filmjei megdöbbentőek, sokszor nagyon groteszkek és MINDEN alkalommal keményen gondolkodásra bírják a nézőt. Lássuk be, emiatt sokaknak nem a kedvence ;).
Nehéz spoiler mentesen írni a történetről, annyi a lényeg, hogy Anne Hathaway egy nagyon zülött tyúkot játszik (szinte a Rachel Getting Married-es karaktert hozta), aki rájön, hogy befolyásolni/irányítani tudja a világ másik felén felbukkanó szörnyet. :) Kétség kívül eredeti, ritka nagy marhaság, de eredeti. :D
Én ettől csak jobb Vigalondo filmeket láttam szinte, de ettől függetlenül örülök, hogy végre többen megismerték a nevét.
Aki baromira meglepett az Jason Sudeikis, akit én még csak ökörségekben láttam, de még azokban is csak ripacskodni. Most egészen meglepően tisztességes munkát tett le az asztalra. Érdekes karaktert vitt vászonra aki nagyon a két véglet között táncolt, pl. gyökeresen megváltozik film végére a véleményed a karakteréről. Nagyon nagy "távot" kellett átfogni azzal, hogy pozitív szereplőből átcsapjon ennyire negatívba és lehengerlően jó volt. Miatta én azt mondom, hogy mindenképpen érdemes megnézni.
Meg egy különlegesség na, nem minden évben látunk ilyen filmet. :)
Ettől függetlenül nem a kedvenc Vigalondo filmem, de egynek elment. A világ legtöbb rendezőjében fele annyi kreativitás nincs mint ebben a spanyol fickóban, ha Ő tényleg ezekben a groteszk cuccokban éli ki mindenét - hát akkor felőlem jöhetnek. :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2020-04-26 20:2214 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk