Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Franco börtönében
- HBO3, 03:55
Daybreakers - A vámpírok kora
- AMC, 03:55
22 Jump Street - A túlkoros osztag
- HBO2, 04:05
Az utolsó rítus
- Paramount Network, 04:20
Zoolander, a trendkívüli
- Mozi+, 05:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Vámpírok harca aaaaa
E. O. Chirovici aaaaa

 

Fórum - A viszály (sorozat) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

4. Mclane 2 (2021-01-16 15:25.17)  
Nem olyan régen láttam ezt a sorozatot hát mit mondjak rá hirtelen, nagyon jó kis sorozat volt szinte végig hiába 8 részes akkor is adta amit kell nekem mindenképp. Tartalmas is volt sokrétű is és eléggé rendesen ment a történet vezetése is, szóval nekem végig jó és érdekes sorozat volt mindenképp. Érdemes volt rá időt szánni aki nem látta mindenképp nézze meg ha más nem próba végett.


3. XxRolandxx21 (2017-09-23 12:35.16) aaaaa
Ryan Murphy a modern televíziózás egyik példátlan zsenije. A Kés/Alatt és a Glee is sikeres volt ám igazán nagyot az Amerikai Horror Sztorival robbantott ami nem csak a tv sorozatok egy új hullámát indította el hanem az antalógia műfaját is felébresztette és nem mellesleg olyan színészek karrierjét élesztette fel újra mint Jessica Lange, Frances Conroy, Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr. és Kathy Bates de Evan Peters is neki köszönheti, hogy jelenleg szárnyal a karrierje. Aztán jött a Scream Queens amiből 1 évad bőven elég volt majd ismét robbantott az American Crime Storyval aminek 1.évada O.J Simpson legendás tárgyalását járja körül egészen elképesztően és ismételten egy parádés szereplőgárdával.És most itt van az újabb siker Murphy könyvében a Feud ami legendás viszályokra épít.

Az 1.évad témájának meg nem is választhatott volna jobb témát mint az egyik leghíresebbet azaz Joan Crawford és Bette Davis legendását viszályát.Legendák szólnak arról, hogy ők ketten mennyire utálták egymást és erre minden okuk meg is volt. Őket mindig is összehasonlították a karrierjük során. Davis nem volt olyan szép mint Crawford de született színésznő volt Crawford pedig egész életében csak a szépségére támaszkodhatott semmi másra és habár neki is megvolt a tehetsége de a külseje miatt foglalkoztatták a legtöbbet. Az évad azonban nagyon jól körüljárja a témát miszerint nem volt teljesen biztos az az utálat amit rebesgetnek. Crawford próbált jóba lenni Davissel és szintúgy és mindketten elismerték egymást és biztos vagyok benne, hogy életük utolsó időszakában mindketten megbánták ahogyan viselkedtek egymással. Murphy maga csinált interjút Davissel néhány hónappal a halála előtt amiben Bette " profinak és tehetségesnek" nevezte Joan-t illetve sokszor meg is védte őt. És ez a téma szinte könyörgött már azért , hogy feldolgozzák csakhát egy ilyet moziba vinni egy lehetetlen küldetés erre a tv volt a legjobb választás. A sorozat remekül felvezeti az ő kapcsolatukat, a Baby Jane és a Csend Csend Édes Charlotte forgatási körülményeit és megvan a kellő katarzis is a végkifejlethez ami abban a tanulságban végződik , hogy ha ők ketten akár csak egyszer is leültek volna egymással őszintén beszélgetni illetve ha mindketten képesek lettek volna uralkodni magukon akkor sem az Oscar fiaskó sem a Charlotte eset nem történt volna meg. És mindez 8 részben olyan zseniálisan van elmesélve, hogy csak néztem ki a fejemből a végén pedig majdnem sírtam amikor őket mutatták ahogyan a székben ültek. Mert mit is látunk akkor? Két eszméletlenül tehetséges színésznőt akik barátok is lehetettek volna a Warner és Hedda Hooper nem ugrasztják őket egymásnak.

De nem csak ez miatt fenomenális a sorozat. Minden látványeleme olyan korhű, hogy a néző tényleg elhiszi, hogy a 60-as 70-es évek Hollywoodjában vannak a színészek. Mind a díszlet,a jelmezek első rangú munkák a fekete-fehér mód pedig csak rádob egy lapáttal de még a smink is olyan, hogy aztarohadt. Nagyon jól visszaadták Davis Baby Jane sminkjét és amikor Sarandon először jelenik meg benne az olyan mintha maga Bette Davis szelleme jelent volna meg a forgatáson. De ugyanez igaz Jessica Lange Oscar ruhájára is. Minden egyes részlete ugyanolyan mint amilyen Crawford volt azon az estén.

De ugyanakkor a színészeknek is kijár egy pacsi. Murphy sosem elégszik meg kis nevekkel, szeret olyan sztárokat alkalmazni akik ma már nem annyira felkapottak de egykor nagyok voltak. Jessica Lange az egyik kedvenc színésznőm és nem is kell ecsetelnem miért. Ő Hollywood egyik legnagyobb színésznője aki képes bármit eljátszani ha megkívánja a szerep és habár nem igazán hasonlyt Crawford-ra de tökéletesen eljátszotta nem annyira túlzottan és ripacskodóan ahogyan Faye Dunaway tette anno. Susan Sarandon külsőleg viszont nagyon hasonlít Davisre és és habár ő sosem tartozott a kedvenceim közé de itt lehengerlő alakítást nyújtottés már csak azért is elégedett voltam mert.... nem is tudom szeretem az olyan életrajzi témákat amik megdöntik az adott illetőről addig bennem élő képet és itt ez megtörtént hsizen mint kiderül Davis korántsem volt az a földre szállt angyal amilyennek beállították. Alfred Molina és Stanley Tucci alakítása is jó volt. Judy Davis mint a vipera Hedda Hooper maga a volt megtestesült álszentség viszont akin a legjobban meglepődtem az Jackie Hoffman Mamacitája. Egy egyszerű házvezetőnő de mégis egy erős, független és határozott női karakter aki pont leszarta, hogy mennyire híres Crawford ő csak egy munkaadót látott benne és abban a jelenetben válik igazzá amikor otthagyja őt a kórházban az ígéretét beváltva. Elégedettségemre Murphy ide i beválogatta Kathy Bates-t és Sarah Paulson-t és habár Sarah csak 1x-er szerepelt de mégis jó volt látni Kathy meg nagyon lazára vette a figurát. Egy valaki volt akivel nem voltam tökéletesen megelégedve az pedig Catherine Zeta-Jones volt Havvilend szerepében. Ne értetek félre remekül hozta ezt az elegáns, fess stílust még a beszédében de ugyanakkor eléggé túl is játszotta a szerepet erre amúgy maga Olivia de Havilland is ugyanígy reagált. De a színészek összességében csillagos 5-öst érdemelnek.

Ez a sorozat ami azt a témát dolgozta fel amire már sokan kíváncsiak voltak és tette mindezt elképesztő profizmussal és hozzáértéssel. A 2.évad témája még érdekesebb lesz hiszen Diana hercegnő és Károly herceg viszálya lesz a téma és ez még a Crawford-Davis vitánál is szaftosabb és botrányosabb amin a mai napig csüngenek az újságok.

10/10 és 5 csillag.


2. Törölt felhasználó (2017-05-21 17:40.38)  
Végülis a feminista propaganda nem volt annyira arcbamászó, cserébe viszont a híresen trampli Bette Davis kimosdatása megtörtént. Pozitív, hogy sokat megtudhat a néző a hagsploitation, vagy psycho-biddy alműfaj kialakulásának hátteréről, ami nagyban összefüggött azzal, hogy a kiöregedőben lévő hollywoodi színésznőknek egyszerűen nem jutott más szerep, mint lemenni kutyába. A két főszereplőnek kukucskál az Emmy-díj, de amúgy ez egy klisés életrajzi filmsorozat.


1. Törölt felhasználó (2017-05-20 13:10.20)  
A Viszály: Bette és Joan a Mi történt Baby Jane-nel c. klasszikus (ma már campy-jelzővel is büszkélkedhető) thriller alkotási folyamataiba nyújt bepillantást - elvileg. A sajtó attól volt hangos 1962-ben, hogy a két rivális, esküdt ellenség, Bette Davis és Joan Crawford miféle szörnyűségeket követtek el egymás ellen, hogyan (pszicho)terrorizálták egymást a forgatás során. Az világos, hogy a sajtó hajlamos túlozni, de ez a sorozat azt akarja állítani, hogy a két színész között korántsem volt ekkora feszültség, illetve ez csakis sajtó- és stúdiómanipuláció hatására alakult ki. Tehát a vezető beosztású férfiak és azok női kiszolgálói hegyezték ki az ellentéteket, de szegény színésznők, ááá, ők mindenben csak kiszolgáltatott áldozatok voltak, nem partnerek.
(Lehet, hogy tényleg így történt - én máshogy tudom.) Lehet ezt az antihímsoviniszta, vagy férfiellenes műfajt persze színvonalasan is csinálni, nagyon gonoszul és dühösen, mint pl. a The Woman c. horror.

Két epizód után sikerült arra a következtetésre jutnom, hogy ez a filmsorozat egy feminista propaganda antiszemita beütéssel! Jack Warner nagyon egyértelműen a zsidó kapitalista férfi archetipikus megfelelője Stanley Tucci megformálásában. Azért 2017-ben ez már színvonal...
Mindenesetre tovább nézem, mert két mai színészlegenda játssza a főszerepet: Jessica Lange és Susan Sarandon. Utóbbiról nagyon nehezen hiszem el, hogy ő Bette Davis.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2021-01-16 15:254 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk