Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Színház a világ
- HBO, 12:35
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete
- Film4, 12:35
Hadak útján
- AMC, 12:45
Kamuzsaruk
- Moziverzum, 12:55
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
Az ördögűző (1973) - Vélemények
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A tengerész szerelme aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Menekülj! 2. - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Emylio (2019-11-15 05:08.10) aaaaa
Ez a film egyszerű, mint a faék. Néha nagyon ratyi, de jó hangulatban ért a film, ezért a besorolása: középszar.:)


7. Marsbolha (2018-08-11 13:22.36)   - (válasz Bede István 6. hozzászólására)
Köszönöm az ajánlást, tisztelt Bede István filmkritikus. 😀



6. Bede István (2018-08-11 10:33.49) aaaaa
QRVA JÓ FILM!!! :) !


5. Pelikanbence (2017-11-22 14:59.19)   - (válasz Pelikanbence 4. hozzászólására)
Bááááár a rendezőknek van még egy filmje,amit hamarosan megnézek.:)


4. Pelikanbence (2017-11-22 14:58.29)  
Ugyanaz a véleményem,mint az elsőről.Ebben a címben minden benne van,amit erről a förmedvényről tudni kell.Menekülj!MENEKÜLJ!!!!!!!!!!Ha ezt a filmet látod a TV-ben tépjél át egy másik csatornára mondjuk a NatGeo-ra!Idegesítő szereplők és a főgenya is egy karakter nélküli ölőgép.Bár azt meg kell hagyni,hogy Ms Isabelle alakítása egész tűrhető volt más kérdés,hogy a karaktere kapta a legocsmányabb véget.Amúgy tényleg ez volt a Freddie vs. Jason óta a legrosszabb alakítása.(és külön jó,hogy a 88 című filmmel kijavította ezt az alakítást,mert ott igenis nagyon jó volt.A Hannibálról meg már nem is szólva.Szóval ő inkább abba a kategóriába tartozik,mint Rachel Weisz vagy Charlize Theron és még így is horror sikolykirályőnek skatulyázzák be.:'((((()A többi színész meg szereplő meg már TÉNYLEG mindennek a legalja.Mondjuk a helyszín az nem rossz.Értékelhetetlen baromság.
0/5


3. Az utolso szamuráj (2017-05-09 16:09.08) aaaaa
Majdhogynem nézhetetlen.
Az első része se túl jó:de ahogy tettestársam is megjegyezte,nézhető volt,ráadásul ahogy az emberi testtel bántak,az újabb amcsi horrorfilmek azt nem nagyon merték meglépni,no itt aztán teljes a visszalépés.
A Menekülj kettőre kár azt is leírni,klisés:mert igazából a története....vacak.Láttál már ilyet ezerszer,jobbat is,rosszabbat nem nagyon.Adva a hullaház,ahová Goodnight testét beviszik,ott aztán magához tér/életre kel és aki arra jár,megpróbálja legyakalni,baromi ötlettelen mód.
A legszebb dolog a filmben a következetesség:ugyebár ez az első rész után pár órával játszódik,ám a csaj,aki szeret dugni a hullákon,azonnal felmondja az embertömeg történetét,kezdve a mamájához fűződő kapcsolattal,amihez szervesen hozzátartozik az one eksön egész sztorija-honnan is tudta mindazt???Ki súgta meg neki??Baromság,de ilyesmiket persze nem ezért nézünk.
Hanem a vérért,a kreatív gyilkosságért:nem kapsz semmi ilyesmit,jellegtelenebb egy Gyurcsány mosolynál ilyen téren a 90 perc.Akkor csöcsöket,jó nagyokat!!!...semmi,mert pl. mikor a nagydarab ,inkább rednecknek kinéző fiú meg a jótüdejű spiné egymásra izgul,addig jutnak szex terén több perc alatt is,mint nagymamánk még a Rákoczi szabadságharcban,egy jól sikerült tivornyán.
Ótvar vacak film ez,talán csak a melák az,aki pozitívan jön ki a képből-látszik,hogy nem szaloncukorbontásból él a lelkem-meg Daniella Harris,aki bájos még akkor is,ha a magyar hangja sokat ront az összképen.Goodnight alakja sokat nyúl Jason-ból meg Myers-ből,de előbb lesz Rogán Antalnak becsületes vagyonbevallása,mint Kane karakteréből horrorikon.


2. Kungfu (2017-04-29 17:12.37)   - (válasz Jason13 1. hozzászólására)
Azért láttunk ennél jóval szarabb horrort
Ne vegyük el senkinek se a kedvét tőle.
Egyszer meg lehet nézni mindenféleképpen.
Jó volt az.


1. Jason13 (2017-04-24 23:36.10) aaaaa
A 2006-ban bemutatott Menekülj! nem volt más, mint egy sablonos slasher, ami semmi újjal nem szolgált, viszont a vérbő jelenetek és a hangulatos helyszín miatt rá lehetett aggatni az "egyszer nézhető" jelzőt. A széles közönséget nem is nagyon érdekelte az újabb rókabőr, a kasszáknál nem teljesített jól és a kritikai visszhangja is meglehetősen negatív volt.
Erre eltelik 8 év és befut a folytatás. Mit ne mondjak, egy "se íze, se bűze" típusú alkotás második részéről az égvilágon semmit nem vártam, csak annyit, hogy az első rész felvonás alacsonyra tett mércéjét ugorja meg. Sajnos ez a Soska-nővéreknek nem sikerült és csináltak egy, az előzményhez képest is primitív, ötlettelen és unalmas horrort, amire aztán semmi szükség nem volt.
Jacob Goodnight élettelen(nek vélt) testét a mentősök elszállítják a közeli hullaházba, ahol épp az egyik ott dolgozó csaj születésnapját ünnepli, munkatársaival és barátaival. Azonban a sorozatgyilkos hullájának megérkezése után véget ér a buli, hiszen a pankrátor gyilkos életre kell és tovább folytatja a hobbiját, a fiatalok kivéreztetését.
Már maga a sztori elképesztően primitív, nem mellesleg ezt a felállást már sokszor láthattuk: az elmebeteg őrültet halottnak hiszik, erre a kedves illető magához tér a kórházban (jelen esetünkben a hullaházban) és kicsinálja a közelében tébláboló szerencsétleneket. Ennek ellenére simán kilehetett volna hozni ebből a szkriptből egy szórakoztató mozit. Nem kellett volna hozzá más, csak jó sok vér, némi meztelenkedés és egy hangulatos helyszín. Ezek miatt lett az első rész is nézhető, itt viszont teljesen mellőzték ezeket az alapvető műfaji elemeket.
A pankrátor gyilkos teljesen jellegtelen módon küldi át a pácienseket a túlvilágra. Nyaktörésben, fojtogatásban és éles tárgyakkal való szurkálásban merül ki a művészete, sehol egy szaftos belezés vagy szemkitépés, mint az első epizódban. Persze, akadnak azért vérbő képsorok itt is, de sajnos teljesen súlytalanra sikerültek, még a gyengébb idegzetű nézők se kaphatják fel rá a fejüket.
Aztán itt van a helyszín is. Most lepukkant, mocskos szálloda helyett egy hullaházat kapunk, ami még jól is hangozhat, valójában azonban óriási visszalépés az elődhöz képest. A szép tiszta folyosóknak és a letisztult, stilizált képi világnak köszönhetően egyáltalán nem működik a hangulatkeltés. Sőt, még a bezártság érzetet se sikerült jól ábrázolni.
Az ilyen egy kaptafára készülő trancsír-parádék esetében nem érdemes sok karaktert pazarolni a színészi játékra, hiszen a legjobb esetekben is csak az átlagos szintet érik el a szereplők. Itt a legrosszabb eset érvényesül, azaz idegesítően ripacskodó idiótákat láthatunk, élükön Katharine Isabelle-el, aki pályája legrosszabb alakítását prezentálja. Akit érdemes még megemlíteni, az Danielle Harris, korunk horror királynője, ő szerencsére nem vitte túlzásba a sipítozást, hozta a tőle elvárható szintet.
Ja, és ne feledkezzünk meg Glenn Jacobs-ról, meggyőző volt a terminátor módjára előre törő gyilkos bőrében, viszont nincs meg benne az a plusz, amitől horror ikonná nőné ki magát.
Mindent összevetve, nem egy nézhetetlen gagyi ez, szimplán csak egy klisés, jellegtelen és unalmas szösszenet, amit bátran ki lehet hagyni. Önálló filmként gyenge, folytatásként még gyengébb.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekEmylio, 2019-11-15 05:088 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk