Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Pokolba a szerelemmel!
- HBO, 15:50
A. I. - Mesterséges értelem
- Paramount Network, 16:00
Váltságdíj
- AMC, 16:25
A 657-es járat
- Viasat Film, 17:00
A Nagy Fal
- Mozi+, 17:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Elveszett jelentés - Vélemények
A bolond lány - Vélemények
Expend4bles - A feláldozhatók 4. - Vélemények
Az alpinista - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Utódok 2. aaaaa
Charlize Theron aaaaa

 

Fórum - Egy nemzet születése (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Mclane 2 (2022-08-27 19:18.45)  
Én mostanában olvastam el ezt a könyvet: [link] , ami bár a filmtől független az igaz de egy eléggé jobbfajta bemutatást ad ennek a filmnek a főhőséről sokrétű módon. Aztán kicsit a véletlen miatt hallottam erről a filmről is és gondoltam így a regény után, teszek egy próbát ezzel a független filmmel is és mindent egybevéve egy viszonylag rendes ábrázolást adtak a filmesek is a maguk módján Nat Turner életútjáról és forradalmáról. Néhol kicsit úgy tűnt hogy le lett egyszerűsítve a történet több ponton de azért nagyobb szinten reális volt és tudott menni a tények felé amennyire módja volt rá. úgy hogy mindent egybevéve nem volt rossz film nekem működött amit akart azt bemutatta, bajom se volt vele le is kötött és volt olyan jó és nyers film mint a 12 év rabszolgaság évekkel korábban, úgy hogy nem bántam meg hogy megnéztem mert kellemes csalódás volt szerencsére.


12. Tjunior (2021-05-29 21:01.59) aaaaa - (válasz Zuljin 11. hozzászólására)
Akkor másképp fogom értékelni a filmet? :)



11. Zuljin (2021-05-29 20:54.48) aaaaa - (válasz Tjunior 10. hozzászólására)
Remélem te az leszel... örök időkre


10. Tjunior (2021-04-04 15:36.26) aaaaa - (válasz Zuljin 9. hozzászólására)
Ezek szerint te 30 évig rabszolga voltál?


9. Zuljin (2021-04-04 15:07.40) aaaaa
El kell menni 30 évig dolgozni ingyen, mindenféle jogok mellőzésével. Akkor a néző másként fogja értelmezni a látottakat, nem a minőség lesz a lényeges.


8. Pro360 (2020-11-07 21:58.22) aaaaa
Az első 40 perc nem annyira érdekes, de a film második fele már igen. Történelmi filmek kedvelőinek ajánlott!


7. Dobsony (2020-03-22 12:02.55) aaaaa
Ez egy sokkal-sokkal jobb alkotás, mint az itteni szavazatszáma, a helyezése, az ismertsége mutatja.
Brutális őszinteséggel vall az Amerikai Polgárháborút elindító és megalapozó rabszolgatartásról, körülményeiről, embertelenségéről és azok válaszreakcióiról.
Igen, mint alattam többen megjegyzik, klisés, pátoszos, kicsit lelassult a történetvezetés, ezért is csak 4 az adott csillagjaim száma.
Viszont brutális az atmoszférateremtés, átérezzük a szenvedést, szurkolunk a feketéknek, valamit tegyenek ez ellen, ha meg kell halni, akkor is.
Nate Parker erőszakolási ügye a legrosszabbkor jött a film sikeressége, népszerűsége ügyében.
Erősen rányomta bélyegét, Parker azóta is próbál ebből kikecmeregni.
Szerintem jobb film, mint a 12 év rabszolgaság.


6. Gabroca (2019-01-31 16:23.36)  
szerintem nézhetetlen, fél órát bírtam.


5. Lector (2018-01-29 22:44.00)  
Elég szar ügy ha olyan dolgokat teszünk a mérleg serpijébe
, hogy 12 év rabszolgaság... meg hasonlók.
E vihart kavart film erénye talán, azon drasztikus ábrázolásmód, amivel felborzolja és feltámasztja a bennünk élő emberiség elleni bűnök legjavát!Fekete és fehér.
Gazda és szolga.Korbács és vér. Bűnös ... mert rabszolga
s semmi joga nincs !
Ha pár óra szabadság ,az élet ára... micsoda dicsöség micsoda tett!
Megölni mert fekete!Letiporni mert alantas. s mert áru ,és eszköz az aljasságunk szinpadán!
Képei néhol megdöbbentőek. A film klisés és eltúlzott ugyan,
ám meglehet jó tükör.


4. Tjunior (2017-03-25 10:23.14) aaaaa
Spolier!
A következő a film vége, főszereplőnk épp a bitón lóg, de persze még van ereje elmosolyodni, bizonyítván emberi nagyságát, nézi őt egy néger kölyök, könny gördül le az arcán, mindezt 3 centiről látjuk, az egész képernyőt az arca tölti be, nehogy véletlenül ne vegyük észre meghatottságát, aztán már a felnőttet látjuk aki a polgárháborúban rohamra indul, persze akkor is könnyezik...
Ezzel el is mondtam mi az óriási baj ezzel a filmmel. Pedig amúgy nem rossz, érdekes történet, hiteles atmoszféra, a szereplők is úgy ahogy elmennek, csak hát giccsbe és pátoszba fojtották az egészet.


3. Az utolso szamuráj (2017-03-17 17:55.05) aaaaa
Azt a Sundance fesztivál álló ovációját nagyon nem értem:a film ugyanis a létező összes klisét felsorakoztatta,amit csak rabszolga(sors...)filmekben láthatunk,néha egyhelyben topog a története és jobb színészi játékokat is villantottak már.Az Akadémia jogosan nem vett róla tudomást-persze,ebben a Nate Parker körülötti balhék mennyire ludasak,azt se tudni.
Ugyanakkor a darab cseppet sem nézhetetlen,sőt:és vannak benne olyan pillanatok,amikor belefagy az emberbe picit a levegő-én magam nem csak a brutalizmusát emelném ki,hisz a kamera nem fordul el szégyenlősen,teszi a dolgát.A Nat Turner féle felkelés valóban jó ha 48 óráig tartott:és a számok is korrekten ki lettek másolva a törikönyvekből a végére,bár ezért még-remélem-nem járna az Oscar.
A filmre azt lehet mondani leginkább....korrekt.De tényleg.Marha jó esélyei lettek volna idén a tavalyi balhé miatt-és témája is begyere -,de a Parker balhé elmosta,mint a március 15-i megmozdulások több nyugdíjas józan eszét,és igazából a 12 év rabszolgaság valóban jobb alkotás ennél.
Minden,minden de tényleg minden nagy és értékes drámába kell lennie egy-két olyan jelenetnek,ami beleég az ember agyába,ami összefoglalja az addig látottakat és hirtelen azokat a perceket is semmissé teszi,amiket esetleg untunk-ilyen a Remény rabjai szökésének megmutatása,ahogy Tim Robbins az egyre erősödő zenére és Morgan Freeman narrációjára az esőben végre szabadon felemeli kezét,vagy az Amerikai szépség pillanata,mikor Spacey feleségét annak látta,mi fiatalkorában volt-most sincs másképp.Itt Nat Turner lírai zenére való felállása a kulcs-alakjában az elnyomás elleni gerinc és az egyén kiállása egyszerre beleszőve-ám van egy ennél is sokkal jobb momentum,ami előtt viszont tényleg illik pinduri tiszteletet érezni az egyszemélyes filmgyár -Nate Parker rendez,játszik,pizzát rendel -iránt.
Mégpedig,mikor a fehér kislány egy ,a nyakára csomózott kötélen vezet egy vele szinte egykorú fekete kislányt:túl az addig látottak borzalmán,azon,amiket tanultunk vagy tanulsz,amit tudsz erről a borzalmas dologról,ez összefoglalja az egész rabszolgaságot.Ahogy az embert már gyerekkorban megtörik,hogy ő szolga,alacsonyabbrendű többször az őt üldöző kutyánál,ő senki és semmi,csak egy izzadt büdös fekete a gyapotföldön...és a másik oldal,a fehér gyerek megrontása,akivel tudatják felsőbbrendűségét,hogy az a természetes,ezeket az embereket megvesse,parancsoljon nekik,élet és halál ura legyen.Mindkét "szín" sérül,és....mindkét ember elfoglalja játszva tanulás mentén a történelemben a helyét.
Maga a felkelés jó ha 20 percig tart:sok esélyük nem volt.Nagyjából minden fehér-Penelope Ann Miller kivételével-persze trágya ember,még a Nat gazdáját játszó Armie Hammer lenne a középút:kár,hogy a színész gyenge eszköztára nem sokat tud kezdeni szerepével.Egy kis érdekesség a végére:mivel ex. prod. minőségben Edward Zwick is a készítők közt van,a végére befigyel némi oldalpillantás az 54. hadtest-re is.
Érdemes megnézni,mert vannak értékei:de tényleg hiányzik belőle az a plusz,ami miatt évek múltán beszéljünk majd róla.



2. Vmiso (2017-03-17 15:47.30)  
A film jó, a körülmények ismeretében nem csoda hogy elhasalt, de ez nem a minősége miatt van.

Ha valakinek tetszett a 12 év rabszolgaság, ezt is nézze meg, lassan építkező film, néhol egészen brutális jelenetekkel.

Értékes film, sajnos készítője és főszereplője magánéleti dolgai miatt teljesen eltűnt a süllyesztőben.


1. Anitabagwell (2017-03-05 08:07.53) aaaaa
Film körüli cirkusz ide vagy oda, a magánéleti szörnyűségek sem változtatnak azon a tényen, hogy Nate Parker rendezőként és színészként egyaránt nagyszerű munkát végzett. Persze tudom, hogy sokan nem tudnak elvonatkoztatni, őket is megértem, de ettől még elestek egy kivételesen jó filmtől. Armie Hammer nagyszerűen játszott. Nagyon tetszett ahogy pengeélen táncolt, nem igazán tudta eldönteni, hogy kedveled-e vagy sem. Mert éppenséggel nem tartozott azok közé a rabszolgatartók közé, akik nagyon kegyetlenül bántak a rabszolgáikkal, viszont végig ott lógott a levegőben, hogy ez barmikor változhat. Szerintem mindig nehéz egy se nem negatív, se nem pozitív karaktert vászonra vinni - Armie Hammer nagyon jól megoldotta.
Szóval nagy kár, hogy már csírájában el lett a film kaszálva, de azért meg is értem. De a Sundance Fesztivál tavalyi állótapsos ovációját is megértem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2022-08-27 19:1813 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk