Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Charleston
- Film+, 07:20
Scott Pilgrim a Világ ellen
- HBO, 07:35
Rabulejtő szerelem
- Filmbox Premium, 08:05
Az ítélet eladó
- TV4, 08:15
Kongó
- AMC, 08:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - To Live - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. VAL P (2023-01-09 00:37.00) aaaaa
Kakukknak is lehet szerencséje. Még akkor is, ha a XX. század közepének Kínájában került az élők sorába. Így gondolja a bábénekes Fugui is, kinek játékszenvedélye, a kockavetés háttérbe kordonozza művészetét, szeretteit, mindenkinél és mindennél elementárisabb vágyat generál benne. Javait és jellemét tekintve egyaránt válik fokozatosan deficitessé a kófic, a családromboló csődtől titáni akaraterő tudná csak távol tartani. Ki gondolta volna ekkor, hogy a függősége fogja meghosszabbítani életét? Kell az embernek néha egy-két csárdás pofon az Élettől, hogy észhez térjen, de, sajnos, az Élet is könnyen át tud esni a ló másik oldalára. A fondorlatos Long’er után már Csang Kaj-sek Nemzeti Serege is túlzásnak tűnik Fugui kijózanításához; Maóról nem is beszélve. (Bár igen megható a nászdal, melyből kiderül – számomra, a jelenlévők rég a tudatában vannak annak –, hogy mindennemű boldogságnak, így az ifjú pár frigyre lépésének is a vörös népvezető a forrása.)
Usque egy negyedszázadon át követhetjük figyelemmel Fugui csetledezéseit, aki olyan életbölcsességekkel pallérozhatja kisunokája elméjét, melyek több kört vernek Glauziusz bácsira és az ’Állami áruház’-ban elhangzott tanácsadó-altatójára. Ilyesféléket: Barátból lesz a legjobb gyilkos. A látszat gyakran, akár cserépszedés közben is csalhat. Ha a csúcson nem tudsz megállni, a lejtőn kell majd megtenned. A mértéktartás zsemlefogyasztás közben is erősen javallott. A tragédiába ásott kút olykor a legjobb szándékkal van kikövezve. A megbocsátás a nemes lélek erénye, ha évtizedes patina kell is ahhoz, hogy megszelídüljön a belé karmolt fájdalom.
Az operaénekesi kvalitásokkal rendelkező mulattatót – akit bábosládája közel annyiféleképpen húz ki a csávából, mint Sündisznót okoska-botocskája – rongybabaként rángatta meg a fátum, s abban, hogy sztoikus nyugalommal tekint vissza a már lepergettekre, elévülhetetlen szerepet játszik Xu, lelki erejének tiszt- és tisztán tartója. A hányatott sorsú, a tömegből „találomra” kiragadott házaspár (a rendezői szándék szerint) nem ítélkezik, nem siránkozik, nem dühöng. Ezek a tevékenységek ugyanis elemi rostjaiban keserítik meg azt, ami mindennél előrébb való: (együtt) élni.


1. Chris Co (2017-03-01 20:20.51) aaaaa
A történet a mesés Kínába... kalauzol bennünket, mégpedig a polgárháború idejéhez sacc-per kábé, majd az azt követő munkásosztály a paradicsomba száll... időszakot eleveníti fel egy család életének megpróbáltatásain keresztül.
Köpönyeges, csuklyás, gothosan meg darkosan misztikus szuperhősünk eleinte a játékfüggőség áldozataként indul el hosszú útjára a pusztítás és rombolás káosz professzoraként, majd miután elveszíti a csodás szépséget, az isteni nőt (Gong Li-t), megtudja, mi az, hogy kár volt és azt, hogy az rossz. Majd egy pillanatnyi enyhülés után érkezik a Kuomintang (persze, a napocska sem volt habocska, de az egy másik történet) és azt követi majd a hurrá, a vörösen izzó jó munkásemberek uborkája (TWD 7. évad 9. epizód). A sok izgalom után, melyek által megtudhattuk azt is, a szerencse forgandó, hát még a balszerencse végre eljött a kánaán. Mao-t a családba fogadni és együtt szomorkodni, vigadni, hálni, hágni...

Körülbelül ennyi a sztori (tisztelet a kivételeknek), de maximális odafigyeléssel és érzékekkel, érzésekkel és persze távol-keleti hangulattal lett tökéletesen megáldva. A rendezkedő meg a csini buksza kettőse majdnem bergmani meg ullmann-i filmes páros (kis túlzással) a maffiásig (nagyon-nagyon szintén kötelező film). Számomra ezek a korábbi filmek valahogy emberibbek, több bennük az érzelem, lélek meg ilyen izék, mint a későbbi, inkább hatásvadászabb, nagyobb sikerekre kacsintósabb mozik, Kinn Csüng von Zhang Cseng Yimou esetében.

Kedvcsinálónak hozzá kis prüntyi :
http://www.youtube.com/watch?v=oa3lVDwCDOg

Sulikba kisskacoknak nem kötelezőképp, csak ajánlóképp ajánlanám, a történelmünk végett is érdekességképp (bár ez csak az én képzelt világom - jó a koltai május is : "ide").



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVAL P, 2023-01-09 00:372 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
To Live adatlap
Eredeti cím: Huozhe
Évszám: 1994
Rendezte: Zhang Yimou
Szereplők: Gong Li, You Ge, Niu Ben, Guo Tao, Jiang Wu...

További információk

Szereplők fórumai
- Zhang Yimou - Vélemények
- Gong Li - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk