Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Babylon A.D.
- Film Café, 10:10
Nyár Antwerpenben
- Film4, 10:25
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 10:25
A dilemma
- RTL Három, 10:45
Ebgondolat
- Moziverzum, 10:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Micimackó: Vér és méz 2. - Vélemények
Mire gondolsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Rimini aaaaa
Lisa Kudrow aaaaa

 

Fórum - Testről és lélekről - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4
93. Semprini (2020-08-21 13:09.35) aaaaa
Csak tegnap, a tévében néztem meg ezt a filmet, annyi jót hallottam már róla, hogy tartottam a csalódástól. Ezúttal szerencsére nem jött be.
Összességében azt tudom mondani, hogy nagyon érdekes és szép film, de nem adja magát könnyen. Nem követ trendeket, ez egy igazi szerzői film, ha úgy tetszik, művészfilm, nem arra készült, hogy szórakoztasson. De kétségtelenül egy jól kigondolt, nagyon profin megvalósított, elgondolkodtató alkotás.
De nem adja könnyen magát, sőt.
Az első haromnegyed óra rendkívül lassú, nyögvenyelős, persze ez a felvezető rész, de még csak meg sem próbálja a főszereplőket valamennyire rokonszenvesen, pozitív színben bemutatni, kifejezetten nehéz velük azonosulni. Borbély Alexandra bravúros alakítást nyújt, nem véletlenül kapott rangos díjat is érte. Elképesztően jól hozza ezt az autisztikus karaktert, nincs könnyű dolga, hiszen szinte eszköztelenül kell játszania, végig kifejezéstelenül, egyfajta montoton, gépies hangsúlyozással beszél, figuráját a film végére mégis sikerül megkedvelni (a kedvenc jeleneteim azok voltak, mikor otthon, egyedül eljátssza az aznap történteket, szó szerint visszaidézve a párbeszédeket). Morcsányi Géza nem színész, ez az első filmszerepe, nem csoda tehát, hogy azért végig érezni a különbséget a profi színészekhez képest. A legfőbb bajom vele, hogy bár az ő karaktere nem autista, legalább olyan monton és gépies módon beszél, mint a női főszereplő, és attól tartok, ez itt nem volt instrukció és bizony nem is tesz jót a filmnek. A lassú tempó, a hosszú, elnyújtott snittek és a két szereplő montonon beszéde bizony elég nagy tehertétel, a film mégis hatásos és nézeti magát. De - amint már mondtam, nem adja magát könnyen.
Nem egy könnyed nyáresti szórakozásra való, de szép és gondolatébresztő film ez, részemről a gyenge négyest megérdemli.
7,5/10


92. Zsikréka (2018-12-19 23:16.13) aaaaa - (válasz Thoams 91. hozzászólására)
Hát, a nő - szerepe szerint - autista vagy valami hasonló. Te ismersz ilyen embert? Én nem, szóval számomra teljesen meggyőző volt.

Szeretem ezt a filmet. Nem közhelyes. Konsztrasztos, helyenként sokkoló ugyanakkor tud humoros lenni...



91. Thoams (2018-11-10 16:00.52) aaaaa
Azért kezdtem el nézni, mert ledaráltam az aranyélet sorozatot, és nagyon bejött, és láttam valami esélyt, hogy talán a szinészi tehetség ujralobban. tudtam hogy a film nem oylan fajta mint az aranyélet. én most a szinészi oldalát mondom. sajnos a a két föszereplö. ( kulonosen a nö) borzaszto szomszédok stilusban játszott. mint amikor egy utcárol behozott ember elé tesznek egy párbeszédet és felolvassák. miért miért miért kell igy elrontani! a film elsö fele egy nagy nulla volt. után akezdett el valami kirajzolodni. ami tetszett az a rész mikor elment zenét hallgatni a boltba és zárásig ugy állt. számomra közepes, amit a rossz szinészi játék húz le leginkább.


90. Hungigi (2018-06-03 19:34.12) aaaaa
Nem szeretem a magyar filmeket,nem is nézek.Kevés jó magyar filmet láttam eddíg..
De ez zseniális!!!!!!Elképesztő,világszínvonalú....Csodálatos!Két nap egymás után megnéztem és mindkétszer végig izgultam.
Két elgyötört ember találkozása.Az egyik mentálisan sérült,autista,nem tud mit kezdeni az emberi érzelmekkel a másik az élet által megtört idősödő férfi,aki véleményem szerint nagyon jó indulatú.Szerettem,hogy nem derült ki,hogy a lányt milyen sérelem érte, miért lett ilyen,nem derült ki,hogy a férfinek hogy lett béna a karja,de igazából lényegtelen.Az is nagyon tetszett,hogy sehol nem volt szó arról,hogy a lány autista,nem e-köré van felépítve a film,hanem az álom köré...Amúgy gyönyörűek a szarvasok :)
A színészek zseniálisak,a történet is!Remekmű!Mindenkinek ajánlom!!!


89. Hungigi (2018-06-03 19:26.48) aaaaa - (válasz Bertó!!! 64. hozzászólására)
SPOILER
Ez egy csodálatos rész volt,közben a csaj vére ömlik a földre és majdnem sokkos állapotban van már..Aztán rájön,hogy van az életének értelme és a maradék lélekjelenlétével valami furcsa szigetelő szalaggal bekötözi a sebét ...:D Zseniális!


88. Tjunior (2018-04-09 19:39.34) aaaaa
Miközben néztem, azon gondolkodtam. Enyedi Ildikó mekkora fricskát mutat ennek a sok hazai köldögnézegetős sznobnak akik filmrendezőnek és művésznek gondolják magukat, közben meg...Na Enyedi Ildikó tényleg művész, egyedi módon látja a világot, a gondolatait tehetséggel és kreativitással meséli el. A film atmoszférája egyből beszippant, a szereplők meg egyszerűen zseniálisak. Le a kalappal.


87. VAL P (2018-03-21 22:46.32) aaaaa - (válasz Chris Co 86. hozzászólására)
Én inkább sajtos pogácsát mártogatok majd a megtekintése közben valami jóféle japán whisky-be. Csak még azt nem tudom, Nokki Yoichit vagy Hakushut vegyek.
A háttérben az elején még mehetnek a gépből olyan dalok, mint a 'Mládek' a Russian Circlestől, aztán ahogy kibontakozik a cselekmény, egyre inkább a 'The World Ends With Me' (Nihiling) típusú opusok veszik át természetszerűen az irányítást, a csúcspontnál viszont feltétlenül az Oasis 'Wonderwall'-ja fog szólni. (De csak azért, hogy utána még legyen lelkierőm végignézni a 'Quadropheniá'-t is.)
Tetszetősek, bizony! (Örülök, hogy újat, ráadásul nem megvetendőt tudtam mutatni neked. Felírom az ajtófélfára korommal. Vagy hogy szokták ezt Magyarországon??? Asszem, másképp.)
Jobban tetszett? Lehet, azért, mert a 'Deep End' egy igazi gyöngyszem. Teli a találat.


86. Chris Co (2018-03-21 20:50.36) aaaaa - (válasz VAL P 85. hozzászólására)
Világos! Meghallgattam a lenti linkeskedéseid. Tetszetősek! A filmes dal, a laurás is különben egész kellemes szerzemény. És milyen jó is, hogy beszélgettünk, mert nekem nem ugrott be a Deep End, de én is "asszem", tartalmaz hangulatelemeket. Nekem például a környezet is, vagy mondjuk a film végi medencés jelenetnél is a festékes (ha rosszul nem emlékszem) is akár, de meg kellene néznem újra, lehet, még többet is találnék. Klassz, hogy eszembe juttattad, mert megér részemről egy felidézést. Be is vágok hozzá majd néhány hot-dogot.:) Nem hasonlításképp, de nekem az a film picurkát sokkal jobban tetszett.


85. VAL P (2018-03-20 22:40.23) aaaaa - (válasz Chris Co 82. hozzászólására)
Lényegében egyet (de többet semmi szín alatt sem ;)) értünk. Csak nálam a gépies (mechanikus) meg a morcsányis között van némi differenciáltság (nem biztos, hogy ténylegesen van, de az én fülemben igen). Tudom, hogy nem a hallgatásról beszéltél, én azért hoztam fel, mert a hatványozottan magukba gubózó finnektől az odavakkantott két-három szavas mondatok is számomra a hitelesség erejével hatottak, az itteni szarvasbika viszont nem annyira.
A mű feelingje, az teljesen olyas. Akis. Ezen hiábavaló is lenne vitát nyitni. Nyomokban még Skolimowski 'Deep End'-jéből is tartalmaz hangulatelemeket... asszem.


84. Chris Co (2018-03-20 21:52.30) aaaaa - (válasz Lector 83. hozzászólására)
Spoiler! Én azon a részleten baromira nem lepődtem meg. Görcsösebb volt szerintem korábban is a faszi, mint a nő. Én abba a jelenetbe (én hibám, de) annyira, de annyira a kiszolgáltatottságot láttam inkább... Az elégedettség érzés szemben valamivel, ami meg inkább a "na végre, hát". Két, szinte egymással ellentétes figurát hozott össze a sors (vagy inkább a kényszer). A frusztráltak, a környezetüktől valójában elidegenedő emberék. Val P-nek emiatt is írtam, tán hasonlóságot vélek felfedezni Aki Kaurismäki filmjeiben is. Nekem ott pont ugyanaz volt, amivel találkoztam, a minimalista társalgási szint, az alakokról beszéd nélkül is olvasható fásultságról, meghasonlásról meg ilyen művészi bigyók... Nekem begyütt a mozi. Én annyiban látom másképp, mint Val fórum tettestárs, az az, hogy ki hogyan beszél.


83. Lector (2018-03-20 21:27.11)   - (válasz Chris Co 80. hozzászólására)
Ha beleszólhatok:- a női szakasz rezdüléseire fókuszált a készítő.Egy sérült /beteg gyermekkori affér/kislány nem e világra való problémáit taglalja a pszichológusnál is...egykét alkalommal.
Bár én a szomszédokat nem láttam mert olyan szart nem nézek...még ha egy ország nézte is:)ezerrel:)
A gépiesség valóban létezik. Szándékosan. Hiszen
a vágóhidas pusztulásra ítélt barmok jelképes ,véres pusztulása a lélek, az emberi irgalom ...a
kíméletlen világ hordozói.
A természetességben én is hiányoltam a szeretkezéshez nem hasonlítható ,monoton és izzadságszagú szinte ösztönlényszerűséget.
Ebben nyilván van különbség, ember és ember között.A film ... hát én most is remek drámának fogom fel.Drámának, mely az egyes ember a világon kívül rekedt ember útkeresésének tragikus útja.


82. Chris Co (2018-03-20 21:09.09) aaaaa - (válasz VAL P 81. hozzászólására)
Én a nem hallgatásra gondoltam. Szerintem ott is igencsak mechanikus volt az "igen, én is" reakció és a "nem, te sem". Neked nem ugrott beléje amúgy a makis feeling é? :)
Szerintem itt most úgy beszélgetünk (írunk) egyikünk sem érti a másikunk. De inkább egyes szám első személyben szólnék. :)


81. VAL P (2018-03-20 20:46.40) aaaaa - (válasz Chris Co 80. hozzászólására)
Detto? "A kilincset rázta ordítva/Jól csinálta, csak fordítva"? Inkább tetszik ellentétesnek, az enyémtől elütőnek a véleményed... ;o)
Az említetted rendezőre szerintem inkább a "papírízű" hallgatás jellemző, de reléink nem feltétlen defektesek, csak mert mást és mást jeleznek nekünk.
'Szomszédok' – hogyan is asszociálhattál Gazdagrétre??? Menj ki a 'Friss levegő'-re esetleg... Talán inkább vallhatnak s vállalhatnak szellemi közösséget az itteniekkel az amott szereplők, alkotók. Talán. Dacára a "detto" homlokegyenest más témának.
Sem a viselt mesterkedés, sem a mesterkélt viselkedés (miután a robotika egyik törvényébe sem ütköznek) nem okozott zavart az áramköreimben amúgy, csak az, amit monitorra vetettem. Én bajom.


80. Chris Co (2018-03-20 15:00.50) aaaaa - (válasz VAL P 63. hozzászólására)
Detto én is így éreztem, de ha már papírízű felolvasás, szerintem itt épp ez lenne, ami tán még nem is annyira zavarónak kellene, hogy légyen. Engem kimondottan emlékeztet néhány papírízű beszédstílusos északi "Maki" műre. Ott is van e tekintetben hasonlatos és nem is kevésbé ritkásan. Nekem kicsit "arrafelé" hajazó a film hangulatában, érzésvilágában, így az amúgy klassz filmes példák miatt sem tudok azonosulni a véleményeddel e tekintetben. Abban viszont mindenképp, hogy ha visszanézünk idehaza, na ott tényleg gyakran nem sok van a karakterekben. Az a fajta merevség szerintem nem ugyanaz, mint ami mondjuk egy Szomszédok c. sorozatban leledzik. :)
Nem kizárt, hogy nem jól vételezem szemügyre, de itt a taszító, a szinte robotszerű viselkedés szándékoltan is, meg direkt olyan, amilyen.
Spoiler : míg együtt álmodnak "minden" olyan gépies, robotos meg mechanikus, de amikor eljön az a pont, amikor már nem, addig a film még az utolsó pillanatokig is ugyanúgy tartja a távolságot attól a fajta úgymond természetességtől amit mi, nézők hiányolnánk is (és itt megint a makis filmekre hivatkoznék).
:)


79. Ftrunks (2018-03-20 14:19.17)  
Egy újabb - majdnem - Oscar-díjas magyar művészfilm a Saul fia után. Ezzel is dettó ugyanúgy vagyok, igaz, itt a kamerakezelés legalább nem egy alfa állapotban lévő videojátékra hasonlít, de a szarvasos jeleneteken kívül egyáltalán nem fogott meg a hangulata. Illetve a vágóhidas jeleneteket rosszabb volt nézni, mint egy horrorfilmet, de az legalább kiváltott valami hatást...


78. Városi vadász (2018-03-19 14:41.38) aaaaa
Mérhetetlenül szar film. Nem is értem, ezt oszkárra????? Ugyan már.


77. KicsiRéka (2018-03-18 19:50.40) aaaaa
Végre sikerült megnéznem és nagyon tetszett. Meglepett, hogy viszonylag sok a negatív nézői kritika, nem feltétlenül itt, a port.hu-n főleg. Magam részéről nem vonatkoztatnám a mondanivalót egy ilyen egyetemes elidegenedésre, maradnék a két ember kapcsolatának szűkebb perspektívájánál, hiszen ebben is annyi minden volt.

Nagyon szeretem a puritán, kevés párbeszéddel operáló, lassú folyású filmeket mint a 45 év, az Amour és társaik, ahol a szereplők helyett nagyrészt a tekinteteik, gesztusaik beszélnek. Ez is olyan volt, azért is tetszett annyira.

Azt mondják, a szerelem a mindenki számára elérhető, legkisebb misztérium, amelyben ember részesedhet. És mégis mennyit kell érte küzdeni. Számomra letaglózó volt látni Borbély Alexandra karakterének küzdelmeit, annyira érzékenyen lett kidolgozva és megformálva, hogy szinte a bőrében éreztem magam úgy, mint aki fulladozik. Ráadásul annak ellenére, hogy mennyire gátolva voltak az érzelmek a filmben, különösen Marika esetében, a film mégis tele volt vele, a legutolsó kockáig átérezhető volt,hihetetlen finom és érzékeny alkotás ez. A szereplőkkel nekem semmi gondom nem volt. Végre leáldozni látszik a kétfilléres, koppintott, idétlen vígjátékok korszaka, és helyet adnak az értelmes, igényes magyar filmeknek. (és ezt most lekopogom :D )


76. VAL P (2018-03-14 17:05.45) aaaaa - (válasz Anzsi72 75. hozzászólására)
Értem.
Majszolj nyugodtan, ha aktüel lesz mégis a dolog.
http://www.youtube.com/watch?v=bZBmcSBoRAE (Ez a klip inkább csak az emberi lélekről szól. A testről kevésbé.)


75. Anzsi72 (2018-03-13 18:30.58) aaaaa - (válasz VAL P 73. hozzászólására)
Azta! Mikre nem emlékszik kend! :)
Tényleg volt róla szó (és még azóta sem olvastam...).
Néha elfog a kétség, hogy sikerül-e minden tervezett könyvet elolvasni ebben az életben. :)) (Nem.:))


74. Natalie Wood (2018-03-12 13:47.19)   - (válasz VAL P 72. hozzászólására)
Nemteccik a szåm, nem az én stílusom.


73. VAL P (2018-03-12 13:44.35) aaaaa - (válasz Anzsi72 69. hozzászólására)
Ahogy nézem, mára már a tucat is megvan.
Örülök, hogy tetszik!
Mintha valamikor ott hagytuk volna el a fonalat, hogy bedobom Neked valamelyik délelőtt az 'Ördöngös idők'-et. Vagy már elolvastad azóta?


72. VAL P (2018-03-12 09:39.35) aaaaa - (válasz Natalie Wood 70. hozzászólására)
Pedig annál részletesebben én sem tudom cizellálni, mint ahogy Anzsi már megtette alant. Gyomorideged megnyugtatására gondoltam küldeni egy zengeményt, s e szójáték ugrott be. Miért ne lehetne a lenti April Rain-dal?


71. Stickfa (2018-03-10 22:21.23) aaaaa
Egy bátorító 4*


70. Natalie Wood (2018-03-10 20:41.34)   - (válasz Anzsi72 68. hozzászólására)
Nyugodtan kotyogjál, bár még így sem értem mit akart a linkel. :)


69. Anzsi72 (2018-03-10 19:48.13) aaaaa - (válasz VAL P 66. hozzászólására)
Jóféle! :)
Megkapta a tizedik lájkot. :)


68. Anzsi72 (2018-03-10 19:47.31) aaaaa - (válasz Natalie Wood 67. hozzászólására)
Csak egy kis szójáték, és abból egy szám címe, és a szám linkje (ha belekotyoghatok:))




67. Natalie Wood (2018-03-10 16:26.36)   - (válasz VAL P 66. hozzászólására)
Ezzel a linkel mit is akartál?


66. VAL P (2018-03-10 00:23.00) aaaaa - (válasz Natalie Wood 65. hozzászólására)
Szóval, Neked is tetszett!? 8)
A majdnemek hathatós ellenszere a Majdanek (of Mine):
http://www.youtube.com/watch?v=eSQqw7wYHCU



65. Natalie Wood (2018-03-09 17:43.14)   - (válasz Bertó!!! 64. hozzászólására)
Neked ez tetszett?
Én majdnem hánytam.


64. Bertó!!! (2018-03-09 15:21.08)  
Spoiler.

Ez a vallomás annyira szép lezárása(kezdete) a két fél közötti,régóta húzódó kimondatlan szavaknak.
Enyedi Ildikó nagyon erős hatást ér el vele,teszi ezt teljesen sallang és giccsmentes.


"-Na jó.Viszlát
Kellemes estét."

-Magának is kellemes estét.

"-Bocsánat.
Halló itt van még?"

-Igen itt vagyok.

"-Én...
én belehalok..
annyira szeretem magát"

Én is nagyon szeretem magát


1 2 3 4

Kapcsolódó fórumok

VéleményekSemprini, 2020-08-21 13:0993 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk