Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Álom luxuskivitelben
- Film Café, 16:40
Klónok
- Mozi+, 16:50
Acceleration
- Film Mánia, 17:25
Aquaman és az elveszett királyság
- HBO, 17:55
Anyád lehetnék
- Filmbox Family, 17:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Most vagy soha! (2024) - Vélemények
Temetetlen múlt - Vélemények
Jean-Paul Belmondo - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Tökéletes nő a nyakamon aaaaa
Martin Brest aaaaa

 

Fórum - Ouija:a gonosz eredete 2016

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Az utolso szamuráj (2017-02-13 20:07.10)  
A stílus.
Ami megkülönböztet.
A Ouija első része valami....szóval akkora szemét volt,csak annyit bírtam odaírni:Azta....mert,francia nevelésem mázsás súlyokat rakott jobb kezemre,és nem tudtam kiírni magamból a felhalmozódott trágár szavakat.Nem hittem volna,hogy egy olyan második részt fognak készíteni,ami több!! szempontból érdemes a megtekintésre:és ami bizony a filmek világában járatosaknak is adhat számtalan,kedves és jól elhelyezett finomságot.
A Ouija: Origin of Evil című filmet Mike Flanagan rendezte,akinek 2016-ban volt már pár jó húzása:alkotónk képes túllátni a horroron is ha kell,és a műfajon belül érdemi munkát végezni.A második etap 1967-ben játszódik,hősei egy gyermekét egyedül nevelő -igen szemrevaló-anyuka és annak két kislánya.Az alkotók már az első pillanatban megszeretették az igényesebb vonalhoz szokottakkal a filmet:a Universal felirat az,amit az 1960-70-80 években megszokhattak az akkori nézők,és a film jobb sarkában ott a "cigerettanyom",ami az akkori kópiákat jellemezte.(Továbbá ott a tükör az Oculusból...)A szereplők szimpatikusak,a kor hangulata,a ruhák,a hajak mind-mind tökéletesen adják vissza azokat az éveket,és nincs káromkodás,nincs ellenszegülés a diákok részéről a tanerőnek vagy a szülőknek...szóval,mint minden a "boldog békeidőkben".
Flanagan és írótársa pedig az elején mintha egy "antiszellemes" darabot tolna elénk:a Zander család abból él,hogy hiszékeny emberekből pénzt csal ki azzal,hogy kapcsolatba léphetnek elhunyt szeretteikkel.Nem akarnék belemenni az összes médium humbugjába....de kíváncsi lennék,ki adta ki a trükköket,mi hogy működik,mikor valakit éppen bepaliznak.
Szóval,jóideig az alkotás ellent mond a hasonszőrű horroroknak:aztán persze jön a szokásos klisé,a ouija táblán a válaszok,mi több egy idő után csak úgy mozog a "mutató" rajta magától is,ha meg átnéz valaki a lyukon,naná hogy lát rajta alakokat.Nem arról van szó hát,hogy megreformálná a műfajt ez a darab,mert az lehetetlen:a megszokott panelek mostanra már kikerülhetetlenek,legyen az kifehéredett szem,megszállt kislány,sokkeffektek,a nagy kérdés a hangulat és az ijesztgetés maga.
Amit jóval finomabban,ízlésesebben oldottak meg.
Amit megint kiemelnék,mivel a movie kisköltségvetésű darab,nem nyomták teli CGI effektekkel,amit lehet,maszkokkal oldották meg-vagy Doug Jones-szal,aki lassan intézmény a túloldalon.Talán egyetlen gyenge pontot tudnék még a parányit elkapkodott és várható végű végkifejlet mellé kiírni:a valaha ET kebelbarátját alakító Henry Thomas-t,aki Tom Hogan atyát játssza ,valami....rémesen.Öreg űrbéli haverunk teljesítménye láttán azonnal telefonált volna haza,cukorkaevés ide vagy oda.
Az alkotók pedig tudatosan kerülik a gore jeleneteket:egyetlenegy véres kést látunk,de a szúrást magát akkor sem. Flanagan és csapata inkább egy szellemthrillert készített,ahol a színvonalasabb paráztatásra helyezték a hangsúlyt,ám számtalan egyébbel-a kor,a karakterek-komolyabba foglalkoztak,és éppen csak hogy odakötötték a rémes első részhez munkájukat.Sőt,igazából csak a feliratok után lesz világos,a címen túl mi a kapcsolódási pont.
A fiatal tehetség az IMDB szerint King egyik nehéz könyvét forgatja:bízom a srácban,a modern kor egyik meghatározó rendezőjévé vált,egyéni(bb) megközelítése okán.



Majd ha kap fórumot,beillesztik.


 

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk