Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Csak egyszer
- Cinemax, 11:15
A pirinyó, a behemót és a jó fiú
- AMC, 11:25
Lángoló Mississippi
- Cinemax2, 11:26
Middleton
- HBO3, 11:27
Hamis a baba
- Mozi+, 12:15

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Jay O. Sanders (71)
Lukas Haas (48)
Martin Lawrence (59)
Schell Judit (51)
Kai Wiesinger (58)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Fenevad (2022) - Vélemények
Mai menü avagy ma milyen filmet néztél meg
Fogadóóra
Antracit (sorozat) - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Oltári tévedések aaaaa
Sevval Sam aaaaa

 

Fórum - Holdfény (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6 7
189. Halember (2019-08-16 06:20.56)  
Visszataszító propaganda..


188. Riffraff (2019-08-15 02:15.52)  
Jó sokáig tologattam, mert még bennem is dolgozott az előítélet: "fekete és meleg: ez biztos valami giccses-melodramatikus pc-propaganda lesz". Nem az lett. Aki a film megnézése után még mindig így gondolja, az sajnos nem tud filmül.

Én nem vagyok biztos benne, hogy Chiron egyáltalán meleg. Furcsa lehet ezt pont egy melegtől.
Az én olvasatomban a homoszexualitás Chiron karakterében éppen csak érzékelhető, de nem nyilvánvaló. Chiron egészen végig egy bolyongó lélek, aki a legkisebb odafigyelést is szkeptikusan fogadja mind gyerekként, mind felnőttként. Akinek ilyen az "anyja", az nem igazán tud máshogy viselkedni mint zavartan: ő nem tartja érdemesnek magát a szerethetőségre, megbecsülésre. Mi nézők sem látjuk, hogy miért kéne ezt a gyereket egyáltalán kedvelni, hiszen egy lúzer. Hatalmas fogás a forgatókönyvírótól, hogy nem esik bele a szokásos melegfilmes klisékbe, tehát Chiron nem kiemelkedő a természettudományban, képzőművészetben, irodalomban, vagy bármilyen alkotó tevékenységben. A porig alázásra sem tud megfelelően reagálni egészen egy szintig, amikor viszont kitör belőle az önbíráskodás. Ez a tini nem szól a felnőtteknek, hiszen ők úgyis csak értelmezhetetlen, felületes tanácsokkal látnák el őt. Ez az alak egészen egyszerűen egy ember, aki emberi mivoltánál fogva nem méltó a bullyingolásra.
Vannak ugyan apró jelek a melegségre, pl. amikor Little a tengerparton lopva odanéz a "nevelőapja" felsőtestére, vagy amikor a focis birkózás során test érintkezik testtel. Aztán már a 2. felvonásban Chiron odavizionálja a kerti asztalra Kevin, a kvázi-barát dugását. De összesen ennyi.
Az a film egyik hatalmas erőssége, hogy nem teszi nyilvánvalóvá, vajon Chiron eredendően meleg, vagy csak a törődést hiányolja az egész életéből - legyen az a törődő fél egy véletlenül felbukkanó pótapa-pótanya, vagy egy tengerparti handjobot lebonyolító kvázi-barát. Azt viszont bizonyossá teszi, hogy amikor törődnek a sráccal, ő annak képes teljességgel átadni magát. Nagyon szép és átgondolt pszichológiai jellemrajzra utal, hogy a fiú nem tudatosan keresi ezeket az alkalmakat. A börtönévek után gazdag dílerként megtehetné, hogy férfiprostikat szed fel, aztán eldobja őket. De mégsem teszi. Lehet, hogy a film végére tisztába jön a vágyaival, akár az identitásával is, de az is lehet, hogy a történet végén csak egyetlen éjszakára tér vissza ahhoz, aki utoljára törődött vele úgy istenigazából.

Ezért mesteri a kihagyásos dramaturgia. Ahogy nem ítélkezhetünk Chiron felett, ugyanúgy nem lehetünk tisztában azokkal a társadalmi körülményekkel sem, amelyek a bántalmazóit - köztük az anyját - ebbe a helyzetbe taszították. Még az igazságszolgáltatás felett sem mond ítéletet, amely egyetlen verés miatt tíz évre ítélte Chiront, pedig itt aztán lehetne spikeleezni.
Persze sejtjük, hogy a 3. felvonásra ki miért került oda, ahová. Egy közönség-orientáltabb hollywoodi film nyilván részletesen megmutatná, hogy Chiron a börtönben kigyúrta magát, megedzette a lelkét… Az anya önként bevonult a rehabra és végül számot vetett korábbi önmagával… Kevin önerejéből küzdötte fel magát a semmiből a szakács-állásba egy étkezdéig, ahol a legnagyobb sikere a múltjára emlékeztető kubai fogás… De ebben nincs semmiféle hőstörténet, mégis van megnyugvás. Nagyszerű, hogy nem tudjuk, pontosan mi történt a dráma három legfőbb indikátorával, a pótapával, a szülőanyával, a kvázi-baráttal, de mindannyian elnyerik büntetésüket, és feloldozást nyernek.

A Moonlight lírai társadalmi körkép egy vezető karakterhez igazítva. Ebben, és plánjaiban-vágásaiban is a legközelebbi rokona Pier Paolo Pasolini korai filmjeinek (A Csóró, Mamma Róma). Pasolini nagyon ritkán használt kifejezetten az adott produkciójához írt filmzenét Az Élet Trilógiája előtt. Inkább népénekekhez, vagy klasszicista szerzőkhöz nyúlt, hogy kifejezze főszereplői "szentségét", vagy "szent áldozat" jellegét. A Moonlightban ezt a szerepet Mozart tölti be, illetve az amerikai fekete közösség népzenévéjévé vált soul, funky, vagy hip-hop, ill. az Almodóvartól elcsent Cucurrucucú, paloma.

***

P.S. Szamurájnak (ha eljutott idáig :)

Jól érzékeled, hogy a szegénységben-mélyszegénységben élő cigányok között is a melegség egy hatalmas tabutéma, csak egy kicsit másként. Ott, ahol a keménység a mindennapi szerep, nem fog helyet találni magának egy meleg férfiként élő cigány ember. Itt legalább annyira kulcsszó a meleg, mint amennyire a férfi. Elfogadják az azonos nemű párokat, ha az egyikük tudatosan női szerepet vesz fel a külsőségekben és a viselkedésében is, a másikat, a férfit pedig azért nem bántják, mert ő az "adó", tehát valahova dugja a farkát. A macsoid társadalmakban, tekintélyre épülő intézményekben általános vonás, hogy a domináns hím pozíciója ilyenkor kevésbé sérül. Az is érdekes, hogy a szegényebb cigány közösség előbb elfogadja a transzvetita-létmódra kényszerített passzív homoszexuális felet (tehát a "kapót"), mint a viszonylag biztonságos anyagi körülmények között élő polgárosodott, vagy jómódú cigányok. De ez az elfogadás is a kikényszerítésből fakad, ezért a mi szemünkkel nézve felemás. Viszont bárki be mer szólni a cigány transzvesztitának, az otthagyja a fogát. Meg kell tanulniuk mégis a macsoid szabályok szerint megvédeni magukat.
Sejtem, hogy nem nagyon akartad ezeket a részleteket ismerni, de hozzátartoznak az összképhez. Szerintem érdemes lenne jobban felkutatni, esetleg filmet forgatni belőle (és kivívni a megosztott cigány társadalom haragját...).



187. Halember (2019-05-30 10:52.56)   - (válasz Johnny Saiper 186. hozzászólására)
Mi a filmről írtunk, te pedig szokás szerint trollkodsz. :)


186. Johnny Saiper (2019-05-30 10:44.24)  
(Offtéma, de szerintem megéri leírni.)
Íme lőn az értelem két véglete olvashatóbb itt az alattam lévő két hozzászólásban (ehhez persze kicsit hálásnak is kell lenni, hogy Halember újból önmagát adta, de nagyon jól tudjuk, hogy ez nem esik neki nehezére). Persze, nyilván megromlott mocskosul az oldal színvonala, de amíg szamuráj itt van, és (hacsak néhanapján is, de) ÍR (nem véletlen írtam nagybetűvel), addig van remény tökmindegy mennyi Halember, Marsbolha vagy egyéb ilyen jön. 🙏


185. Halember (2019-05-30 10:10.13)  
Ócska meleg propaganda. 1*


184. Az utolso szamuráj (2019-05-30 09:58.38) aaaaa
Bődületesen nagy film.
Buzizhatunk,feketézhetünk,ki a faszomat érdekel hogy ezek egymás faszát szopkodják:nem látod a lényeget.Az Oscar,és amúgy minden díj szereti ,ha faji,vallási,nemi,életrajzi dolgok felé nyúl egy mozi,ez is kétségtelen,illetve ott van az is,hogy mintha sötétebb bőrrel többen úgy érzik,nehezebb kimenni köszönőbeszédet tartani,és emiatt adódhat némi,khm,részrehajlás is.....ám,illetve,DE!
Bazi nagy betűvel:DE.
Barry Jenkins filmje valami hihetetlenül visszafogott dráma,mintha nem is Amerikában készült volna.Nem tolják az érzelmeket durván az arcunkba,nincsenek hihetetlen zenei aláfestések,hogy itt most hatódj meg:nem,egyszerűen többet mond ki az,amit éppen nem mondanak ki a szereplők-vagy esetleg éppen a csend,aminek használata több mint profi.Az arcuk fontosabb,a gesztusok fontosabbak,mint amit mondanak,illetve természetesen ahol és amilyen közegben azt éppen teszik.hisz a Holdfény pont arról szól,hogy egy olyan rétegben is lehet valaki meleg,ahol mondjuk az nem éppen jó ajánlólevél,mert az élet keményebb.
Főleg akkor,ha szüleid is képtelenek úgy viselkedni,ahogy azt a társadalom elvárja:Chiron karaktere,akinek életéből 3 fejezet mondja el az egész történetet,tényleg átmehet a poklon.Az iskolában megaláztatás,barátai kevesek,nagy kérdés,hogy személyisége kialakulásában mennyi a "genetika",és mennyi a közeg hatása:mint ahogy gondolom,mindenkinél.Adott egy miliő,egy szegény közeg(nálunk a romák????),itt pedig homoszexuálisnak borzalmas nehéz lehet lenni-hisz élni is az.
A mozi három fejezetre van osztva:Little,Chiron,Black,és mindhárom a fiú más-más személyiségét tükrözi:félénk,magányos kisfiú az első,a közepén a zavarodott,még magával sem tisztában lévő,társainál jóval puhább kamasz és végül a kemény felnőtt,aki mert valahol a feketék számára lehet,egy körforgás az élet,honnét nehéz kitörni,szintén bűnöző azért(Ezt mondjuk a film kicsit lazán kezeli...)Csodálatos szakmai szemmel a fényképezés,mert lám van élet a CGI előtt és főleg után,a zene pedig nem hipphopp meg rap,meg brém se tudja,miféle irányzatokkal megspékelt,"drogot szívok meg fekete csajt baszok minden este de gondom van az élettel tesó" keménykedés,hanem igazi,míves komolyzene,ami teljesebbé tudja varázsolni a drámát.
Drámát bizony:mert lehet,hogy itt,a fotelban ülve,heteroszexuális érdeklődéssel ,teljesen más anyagi háttérrel,kultúrális "hegynyi" különbséggel ,társadalmi előítéletekkel sok néző nem találja meg a kapcsolódási pontot:ám én valahol,szívem és elmém ,de francokat se érdekli,kiírom,lelkem legmélyén,hol még nem vagyok egy cinikus faszkalap,azt remélem,nyitottak vagyunk más népek,emberek,személyek nyomorára,gondjára,bajára.Hogy a világot nem úgy szemléljük,csak az a jó,ami nekünk jó,csak az a gondolat VAN és értékes,amit én annak gondolom,hanem...bazdmeg,a világ több.Jobb,szarabb,nyitottabb,zártabb,egyszerűen sokfajta és sokrétű.A Holdfény páratlanul jó mozi,mert úgy szól a homoszexualitásról,hogy társadalmi,családokon belüli gondok is megjelennek-N. Harris elképesztően jó-ám sehol nincs az Oscar várományos rózsaszín nyál,helyette bizony legbelül az arra fogékonyakat gondolkodásra késztetheti.

Vagy,persze úgy állsz fel,buzi fekák,ez is egy lehetőség.


183. Bertó!!! (2017-10-06 16:39.52)  
Maga a történet tényleg ordít a szoborért,de a megvalósítás(rendezés,forgatókönyv)sokat rontott az összképen.
Mindent összevetve a Kaliforniai álom ami igazán megérdemelte volna a díjat.


-a film legérdekesebb karakterét(Juan)kiírták a játékidő egyharmadánál
-rendezés (időnként laposabb/érdektelenebb cselekmény,karakter kibontás)
-hellyel közzel ritka f*s zenei betétek

+Trevante Rhodes alias 50 cent,Naomie Harris
+fényképezés
+az utolsó 30 percben tapasztalható némi feszültség

(Mahershala Ali,bár szimpatikus karaktert formált meg,viszont az oscarhoz szerintem kevés volt.)


182. Kilok (2017-09-17 21:29.59) aaaaa
Gratula az akadémiának. Egyre rosszabb filmek kapják meg a (elvileg) filmvilág legrangosabb díját.


181. Sithlowag (2017-04-21 10:46.12) aaaaa
Átlagos..Nem olyan jó,mint amennyire el voltak szállva tőle egy-két oldalon,aminek hatására megnéztem..Oscart nem adtam volna neki..Lehet bennem van a hiba,és mert az én élettörténetem keményebb volt mint a srácé.Különbség annyi,hogy én nem smároltam a haverommal,néger sem vagyok,és amerikai sem.Kicsit úgy éreztem hogy ez a film az amerikaiaknak szól,és egyszerre akarja ledugni a néző torkán a "legyenek megértőbbek a négerekkelt,és a fogadjuk el a homoszexualitást"..Amivel nincs baj,csak ne ennyire direktbe ment volna..Volt benne pár hatásvadász jelenet,de sajnos nálam elmaradt a hatás.10/5


180. Diablo24 (2017-04-21 00:54.29) aaaaa
Felszínt kapargató, közhelyes film lett. Mahershala Ali játéka minden volt csak nem Oscar nyertes. Mármint a karakter maga nem értem, hogy miért volt olyan djazandó, hiszen egy tök átlag krimibe is vannak tucat ilyen figurák, az ő Oscarjuk hol van?
Az egyetlen ami djértékes volt itt az Naomie Harris játéka volt, és nem a drogos részek, hanem a végén, amikor a monológját mondja, zseniális!


179. XxRolandxx21 (2017-04-16 23:42.41) aaaaa - (válasz Dreaming58 178. hozzászólására)
A fekete hisztire kapott Oscar-t semmi másra.


178. Dreaming58 (2017-04-02 00:26.10) aaaaa
Most néztem meg... Még "ülepszik"...de igazából nekem csalódás volt. Főképp amekkora attrakcióként tálalták.
A vége pedig egyenesen szánalmat keltett bennem.
Igazából nem értem, mire kapott ez a film Oscart.
Amiért érdemes volt mégis megnézni, az Mahershala Ali és Naomie Harris játéka.


177. Sokdudu (2017-03-25 22:24.05) aaaaa
Picit megkovetem magam: Mahershala Ali az utolso jeleneteben nagyon eros volt, igaza van az elottem szolonak, hogy vegig kellett volna vezetni a karakteret a filmen.


176. Sokdudu (2017-03-25 22:21.08) aaaaa
Spoilert tartalmazhat
Sajnos egyet kell ertenem azokkal, akik szerint ez most nem sikerult. Rengeteg kiaknazatlan lehetoseg volt a filmben, a fo szal, a szerelmi szal, amirol tenyleg nem tudunk meg gyakorlatilag semmit. Igazan a foszereplo erzeseirol sem, a harmadik resz kulonosen gyengere sikerult, hiszen ott kellett volna kiderulnie, mit es hogy kezdett a melegsegevel, hogyan orlodott, fogadta el.Egyedul az utolso jelenetben derul ki valami, ki kell melenem Trevante Rhodes jatekat aki remekul hozta az erzelmeket szotlanul is, akkor inkabb neki adtam volna Oscart, Mahershala Ali is jo volt, de nekem keves egy Oscarhoz, tegyuk hozza hogy a forgatokonyv se adott neki tul sok lehetoseget. Amit viszonylag jol hoz a film, az a foszereplo es az anya kapcsolata, Naomie Harris vegig remek. A problema az volt hogy a rendezo nem igazan tudta eldonteni hogy mit akar megmutatni. A gyerek hatranyos helyzetu, luzer, drogos anyaval, szegeny korulmenyek kozott es meg meleg is. Ez igy sok volt egyszerre, Barry Jenkins kepessegeit pedig meghaladta ezek mindegyikenek megfelelo boncolgatasa es sztem a forgatokonyv sem volt tul eros, rengeteg felesleges, semmitmondo parbeszed van a filmben amit sajnos a rendezo sem tudott megtolteni igazi tartalommal. Azert vannak ertekei is, amasodik resz kifejezetten jora sikerult, ha az elso es harmadik is ugy sikerult volna... no de sebaj. En azert minden elszalasztott lehetoseget sajnalok, igy ezt is....


175. Brötchen (2017-03-03 10:14.36) aaaaa
Spoilert tartalmazhat!
Eljutottam végre odáig, hogy megnézzem ezt a filmet, mert nagyon meg akartam szabadulni az előítéleteimtől vele kapcsolatban. Részben sikerült, részben pedig nem... Összességében egyáltalán nem rossz film ez, van üzenete, remek színészei és egy fantasztikus operatőri munka is van mögötte. De valahogy engem nem tudott a hatása alá vonni, pár jelenet kivételével. Mahershala Ali szerintem nagyon jó volt, sajnálom, hogy csak az első fejezetben kapott lehetőséget, az ő karaktere volt a legszerethetőbb és legérdekesebb is, ami szerintem nem igazán pozitívum a főszereplőt tekintve. Juanról többet tudunk meg abban a fél órában, mint Chironról az egész film alatt. Ráadásul vele belecsúsztak rendesen a sztereotípiákba is, nem sikerült egyedit alkotni ezzel a karakterrel.
Ami a legjobban zavart, az a szerelmi szál kidolgozatlansága volt. Egyáltalán nem értettem, hogy miért is szeretik egymást és mért kötődnek ennyire a másikhoz, ezekre nem kapunk választ. Legalábbis én nem kaptam. Pedig voltak jó jelenetek kettejük közt (pl. a tengerparti jelenet), de úgy éreztem, mintha ki lett volna ragadva pár darab a történetükből, a többit meg csak úgy eldobta volna a rendező. Így nem tudtam belehelyezkedni a történetbe, a főszereplő nem érintett meg, legalábbis nem annyira, amennyire kellett volna. Szomorú ez, mert az elején nagyon jól indult, elkezdtem kötődni a szereplőkhöz, aztán szép lassan lerombolta magát ez a film. Az utolsó félórában csak úgy vánszorgott az idő, folyton az órát lestem, hogy mikor lesz már vége, vagy legalább történjen valami...
Jó film ez, de nekem teljesen felejthető alkotás. Pedig megvolt az esély rá, hogy maradandót alkosson.
(Az meg külön kiakasztott volna, ha a legjobb rendező díját is Barry Jenkins nyeri, szerintem nagyon gyengén vezette a történetet. Lehet utálni a La La Landet, de a rendezői munka ott kifogástalan, sőt egészen zseniális volt.)


174. Esza (2017-03-01 22:28.23)  
Megnéztem mert ez a év filmje. Tragikus!


173. Chris Co (2017-03-01 21:46.34)   - (válasz Capt.JackSparrow 107. hozzászólására)
Nem tudom, de KR háeszében szerintem arról volt szó, egyesek számára mennyire fontos a "közel-keleti keresztények sorsa". Nemrégiben bedobták (Fidesz, Jobbik) a cumit idehaza, hogy ez a kérdés számukra fontos és, hogy foglalkoznak vele, meg lázadnak meg bübü (azóta is...).
Amúgy meg igen, szerintem Orbánt, vagy Vonát szinte égette, hogy Szudántól Indonéziáig üldözik a keresztényeket. Bedobják a süket dumát, közben bizonyára most is amiatt nem alusznak és fel-felriadnak.:)


172. Sokdudu (2017-02-28 20:35.20) aaaaa - (válasz Capt.JackSparrow 165. hozzászólására)
A csokisat nem is szeretem, ha gondolod linkelek oldalakat hogyan tudod csokimentesiteni, mert latom nagyon erdekel :)


171. Godric's Hollow Man (2017-02-28 19:16.53) aaaaa - (válasz XxRolandxx21 169. hozzászólására)
Ali bácsi túltolta a szerepét? Ugyan mivel? Másrészt meg attól, hogy a srác nehéz sorsú még nem biztos, hogy díjakat is nyernek a filmmel. Tudod mennyi hasonló problémával készült dráma nem jut el a reflektorfénybe. Ez csupán szerencse. Egy filmtől meg elég baj, ha sugárba hánysz, akkor nem ajánlom, hogy erőltesd a megnézésüket.


170. Misafeco (2017-02-28 09:03.22) aaaaa - (válasz RafaNa 167. hozzászólására)
Fociban is gyakran nyer a gyengébb csapat, amelyikre 5x-ös pénzt fizetnek, ez abszolút nem a fogadási iroda hibája.
Még csak nem is ez volt a legnagyobb meglepetés, pl. a Fantastic Beasts jelmez díja 16-szoros pénzt fizetett, de nem sok esélyt adtak pl. a Mindenki győzelmének sem, meg egy csomó más kategóriában is bukott a favorit.


169. XxRolandxx21 (2017-02-28 03:56.33) aaaaa - (válasz RafaNa 167. hozzászólására)
Igazából semmivel sem volt benne több de elég csak elolvasni a tartalmát:

" Egy fekete férfi aki szenved mert drogfüggö és nehéz élete volt és rájön, hogy meleg". Na ebből egyből leesik az átlagembernek,hogy ez mekkora egy felszínes szar ami csak a díjakért lett megcsinálva. Úgy értem a készítők összehordtak mindent ami alapján díjazhatnak egy filmet és szépen úgy időzítették a film kijövetelét,hogy pont beleessen ebbe az oscáros fekete hisztibe. Aki meg mást mer mondani rá mint, higy ez egy hű de megható film az egyből megkapja az " érzéketlen , rasszista, homofób faszkalap" jelzőt. Ali bácsi meg rettenetesen túltolta a szerepét és messze nem volt elég jó ahhoz, hogy díjat nyerjen vele. Mondjuk szerintem a La La Land sem egy tökéletes alkotás de attól legalább nem akartam sugárba hányni. Számomra akkor is az Érkezés marad az év filmje de ha mindenképpen fekete filmet akartak kihozni akkor a Számolás Joga mérföldekkel odaveri minőségben.


168. Entersp (2017-02-28 01:19.21) aaaaa - (válasz RafaNa 167. hozzászólására)
Teljesen igazad van, ekkorát ritkán tévednek az irodák. Nehéz ehhez hozzászólni - így alakult/alakították.
Igen, ez a topik egy szemétdomb...


167. RafaNa (2017-02-28 01:12.12)  
Milyen sok erdekes komment.

Valaki azt leirná, hogy mi volt ebben a filmben tobb, mint a La La Landbe?


Masreszrol meg Egyket internetes fogadasi oldalon az oddsokbol kifolyolag is La La Land volt toronymagasan eselyes 1.16 volt ra, Moonlightra meg 5x penzt fizetett legalabb. Azert ezek a bukmekerek pedig ilyen oddsoknal ritkan hibaznak ilyen esememyeknel.


166. Jorosz5 (2017-02-27 20:14.02) aaaaa - (válasz Anitabagwell 15. hozzászólására)
A három Oscar azért járt neki, nem?


165. Capt.JackSparrow (2017-02-27 19:52.36)   - (válasz Sokdudu 147. hozzászólására)
Nem csokis, aminek lyuk van a közepén. Csak sima háztartási, fel kell készülni a nyári szezonra:)


164. Sokdudu (2017-02-27 19:11.24) aaaaa - (válasz Cthulhu6 163. hozzászólására)
Most erre mit mondjak? Biztosan jobban alszom vele mint te a sajatoddal, akinek abbol all az elete hogy epp kit utal :D


163. Cthulhu6 (2017-02-27 18:49.09) aaaaa - (válasz Sokdudu 162. hozzászólására)
Akkor aludj jól a hiteddel.


162. Sokdudu (2017-02-27 18:32.27) aaaaa - (válasz Cthulhu6 161. hozzászólására)
En ugyanezt gondolom rolad.



161. Cthulhu6 (2017-02-27 18:24.03) aaaaa - (válasz Sokdudu 159. hozzászólására)
Te nem vagy tisztában a valósággal.


160. Sokdudu (2017-02-27 18:22.08) aaaaa - (válasz Sokdudu 159. hozzászólására)
Legalabbis Kozep-Europaban es Magyarorszagon 100%-ig, itt nem nehez ezen az allasponton lennes.


1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó fórumok

VéleményekHalember, 2019-08-16 06:20189 hsz
KérdésekKapiGabi, 2019-03-03 20:371 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk