Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Barbár aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Teljesen idegenek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

19. Wilhelm (2023-01-10 16:01.10) aaaaa
Vígjátéknak indul, aztán drámának durvul be.
Virtuális világ terítéken. Igen, számtalanunk ott éli napjait. Ezt használjuk szinte a nap 24 órájában. Mennyi üzenetváltás, megnézett, átlapozott keresés, internetböngészés, telefonhívás, sms megy át ezeken naponta, több millió, és akkor még keveset is mondtam- döbbenetes mennyiségről beszélünk. Te meg csak pötyögsz mindenkinek agyba-főbe, de ezekbe bele sem gondolsz igazán. Aztán elmondható, hogy ezeknek sajnos megvannak a rossz hatásai, ha folyton rajta lógsz és túlságba viszed, akkor butít, leamortizál, energiáidat dobja taccsra, függővé tesz, mentálisan készíthet ki, befolyásol (soha ne hagyd senkinek, hogy befolyásoljon!!!), stb.
Továbbá az emberi kapcsolatok fontosságát öli ki belőled, az élőbeli kommunikációt, érintkezéseket, társas kapcsolatokat, összegezve magát az életet. Az olyan életpillanatokat, amikért sokszor azért mégis érdemes élni. És ha valaki netán belemászik ezekbe az eszközökbe titokban, akkor bizony infók hadára lelhet, legféltettebb titkaidra, beidegződéseidre, melyeket nem akarsz közkincsé tenni, nemhogy a világ számára, de körülbelül senkinek se.
Minek írtam ezt le ? Azért, mivelhogy a mozi pontosan erre telepszik rá. Egy jól megszokott baráti közösség, idilli, szórakoztatóbb pillanatait forgatja fel az a játék, amibe ellenvetések ellenére, de belekezdenek.
Szóval a társaság összegyűlik, ahogy ez szokásuk szokott lenni, hogy megvitassák az élet dolgait. Egy légtérben zajlik az egész mozi az olasz színészeink közreműködésével, akik lájtosak még az elején, mivelhogy a mozi is az, ám aztán ezzel a durva eseményekbe tokolló játékkal felfordul minden. Elkezdik, azzal, hogy mindenkinek ki kell tenni a telóját az asztalra, aztán ha bárkié megszólal, ha bárkinek küldenek üzenetet, azt a többiek előtt nyílttá szükséges tennie- ebből alakulnak ki a kalamajkák, az izzasztó pillanatok, letaglózó hírek. Ebből kifolyólag megdöbbentő feltárásokkal szembesülünk. És igen, akkor kiderül, hogy mégsem ismerjük eléggé a másikat.
Langyosnak indulgat a film, ám mikor az asztalnál ül a csapat, akkor belecsöppenünk az igazi kérdésekbe, mondanivalókba, igazságokba, amikre most fény derül. Olasz színészek itt bizony pazarul muzsikálnak, mivelhogy hitelt érdemlővé teszik ezeket a kellemetlenebb, fájdalmasabb, letaglózóbb perceket, nem rejtik véka alá magukban dúló érzéseiket- tény, kitesznek magukért alakításaikban.
A csavar meg hááát, mindenki bízza magára. Ám a mondanivalója betalál, olyannyira, hogy a percek elteltével is még szép csöndben töprenghetsz rajta.


18. Semprini (2020-12-10 12:15.27) aaaaa - (válasz Johnnybgd 17. hozzászólására)
Érdekes módon most már nekem is jobban tetszik a magyar verzió, pedig az eredetit láttam először. Most már az olasz eredeti is elérhető szinkronnal, amikor én néztem, még csak felirattal volt fent a Videán.



17. Johnnybgd (2020-12-10 06:57.03) aaaaa
Nekem a magyar remake (BÚÉK) jobban tetszett. Lehet, hogy ha az eredeti változatot nézem meg előbb, akkor más lenne a helyzet. Ettől függetlenül az alapötlet és a forgatókönyv szenzációs.


16. Cinci682 (2018-12-26 20:10.06)   - (válasz Fole 15. hozzászólására)
Nem baj,hogy mar elottem is irtak hasonlot? Miert faj ez neked? Gratulalok a stilusodhoz.Pont karacsonykor.
Bunko.


15. Fole (2018-12-26 15:27.45)   - (válasz Cinci682 14. hozzászólására)
Gratulálok! Sikerült egy kommentben két filmet spoilerezni. Ráadásul fingod nincs, hogy mi történt a végén. Hajszín?


14. Cinci682 (2018-12-22 04:46.40)  
Na,megneztem,kar ,hogy feliratos.Tudok gyorsan olvasni,azzal nincs gond.De ez egy tipikusan olyan film,amiben sok parbeszed van,es egy szobaban jatszodik szinte.
A magyarok kicsit atirtak,eloszor nehez volt azonositani ki kicsoda...de aztan rajottem.
Talan csak a plasztikai sebesznek nem volt itt titka...hacsak nem az,h a lanyuk ot szereti jobban.Szerintem tudta,h mit muvel(t) az anyja,azert mondta ra,hogy annyira szereti az apja,h eszre se veszi ,hogy milyen szemet.
Mas.Itt nem derul ki az egyik feleseg elott,hogy nem a ferje a buzi,hanem neki kuldtek a pucer nos kepet...
Lehet,h jobb is.A vegen kicsit ertetlenul neztem..mi van? A magyar valtozatban a fiatalok szakitottak,ill.elment egy masik buliba a csaj,itt meg ugy viselkedtek,mintha mi se tortent volna...A masik nomeg kiveszi a fulbevalot a fulebol..Az ingcsere nekem nem tunt fel,itt irtak.
Nekem tetszett ez is.De a Buek jobban...


13. Cinci682 (2018-12-14 10:47.45)  
Még nem láttam, de a magyar változatot igen.Ha sikerül leszedni írok véleményt.De eddig csak feliratos verziót láttam.Van szinkronos változat is fent a neten?Köszönöm ha segít valaki.


12. HMáté33 (2018-07-07 13:27.02) aaaaa
tökéletes a vége, ott lép szintet a film.


11. Johnny Saiper (2018-07-07 11:36.20) aaaaa - (válasz Semprini 10. hozzászólására)
Egyetértek, a végéig lényegében hibátlan film, csak áh...miért így kellett befejezni?


10. Semprini (2018-04-08 13:19.45) aaaaa
Nemrég láttam moziban a Hely című olasz filmet és kíváncsi lettem a rendező korábbi munkáira is, így a neten megtekintettem ezt a filmjét is és nem csalódtam, legalább olyan jól sikerült ez is. Elgondolkodtató, van benne feszültség, némi humor, remek karakterek, jórészt ismeretlen olasz színészek, a forgatókönyv pedig szinte zseniális. Nekem a film végi csavar picit hazavágja az egészet, az nem kéne bele, persze így sem rossz, de anélkül talán még jobb lett volna.
Az erős négyes így is bőven megvan.
Merem ajánlani mindenkinek, aki még nem látta.
8/10


9. Bertó!!! (2018-03-20 15:21.22)  
Spoiler.


Ami a film végi csavart illeti,nekem nem igazán jött át,voltak rá utaló jelek,Peppe-nek és Bianca már nem volt rúzsos a szája,Eva ismételten kiveszi a fülbevalóját stb.

Ami viszont csak utánaolvasáskor esett le,az
Roccohoz köthető.
A film végén,ugyanazt az inget viseli,mint mikor a vacsora elkezdődött és nem azt,amit menet közben lecserélt/leöntött.


8. Bertó!!! (2018-03-19 18:59.27)  
Számomra egy kicsit irreális,hogy pont egy vacsora alatt,ennyi embernek megszólaljon a telefonja, szépen sorban,de a mai világban már nem elképzelhetetlen.


Jelen esetben a magyar címmel nincs probléma,viszont "A teljes káosz" is találó névnek tűnik. :)


7. Cantri (2017-10-27 23:53.19) aaaaa
Tökéletes...mennyire elkoptatott szó, mégis mennyire találó erre a remek kamaradarabra. Genovese filmje nyilvánvalóan alaposan felnagyítja a közösségi média által közénk vert éket, mégis a film megtekintése során jónéhány emberről elgondolkoztam: valóban ismerem azt barátot, akivel minden nap szót váltok? Valóban tudok testvérem valamennyi problémájáról, hogy épp mi aggasztja az életben?....Kérdés, persze, hogy eleve milyen mértékig kell egy másik ember életébe belelátnunk, azonban azt hiszem sokunkat igen jelentős meglepetések érnének egy hasonló este alkalmával, melyen főhőseink átesnek.

Szerintem a facebook és társai zseniális vívmányok, csak egyszerűen túl gyorsan törtek be mindennapjainkba, nem kaptunk elég időt megtanulni kezelni. Gondoljunk bele nagyapáinknak mennyi idejük volt a telefon, vagy tv esetén, hosszú évek, évtizedek alatt telepedtek be a nappalijukba.....most évről-évre változnak a trendek, aplikációk tízezreit érhetjük el egy gombnyomással, a világ soha korábban nem volt ennyire nyitott.....ami szerintem nagyszerű dolog, csak kevés az idő feldolgozni ezt az elképesztő információ áradatot, azt hogy egyetlen kis dobozba beleférnek ki nem mondott vágyaink, titkaink..sőt valójában az egész életünk..... igen félelmetes ebbe belegondolni.

Ez az olasz film pedig valóban zseniális... remekül felépített karakterek, átélhető konfliktusok tarkítják az igen viharosra sikeredett vacsorát. A képernyő elől felállva pedig nyugodtan el lehet gondolkozni, hogy valóban csupán hazugságok árán lehet fenntartani kapcsolatainkat? Szomorú lenne ha igen....


6. Colby86 (2017-08-16 16:06.15) aaaaa
Az év egyik meglepetésfilmje számomra, 10/10.
Már látom magam előtt az amcsi remaket bredlikúperrel, faszbenderrel meg kirsztofvolccal :)


5. Emmersson (2017-05-25 21:51.04) aaaaa
Azért az szánalmas, hogy az angol címre nincsen találat!


4. Ty_ria (2017-03-12 09:08.24) aaaaa
Aki együtt él valakivel, éreznie kell hogy a másikkal nem azonos úton jár. Ahogy érezte az orvos is. Így a mobiltelefonos játék a néző számára persze látványos, de kicsit eltúlzott is.Mindennek ellenére jól éreztem magam a moziban!


3. Find (2017-02-10 12:39.59)  
Nemrég láttam a moziban, teljesen véletlenül.
Előismeretek nélkül.
A film kamaradrámára emlékeztet: egy helyszín, kevés cselekmény, a szövegen a lényeg.
Színészek ügyesek, de egyben lelombozó szerepük van.
Roman Polanski: Öldöklés istene c. szintén hasonló koncepciójú filmje jut eszembe. Az is nagyon tetszett.
Ajánlom mindenkinek, igényes kikapcsolódásra.



2. 1zsuzska (2017-02-09 10:52.53) aaaaa
Milyen semmitmondó cím - gondoltam a moziterembe lépés előtt... Vidáman kacsintgattunk egymásra az elején, sziporkázó párbeszédek, kitűnő szereplők, remek ez a szórakozás, olaszosan, elegánsan tálalva.... Persze az alapgondolat is kitűnő, csak el ne rontsák! Ezek kavarogtak a fejemben, mígnem az első okostelefon akció beszippantott. Miközben kuncogtunk, nevettünk és megdöbbentünk, egyre kényelmetlenebbül feszengtünk mi is a moziülésben. Percenként változott a hangulat, a történet, kínos helyzetek és újra fogalmazás, a másik megnyugtatása végett újabb hazugságok épültek a rég elhallgatottak dombjára.... Közben szinte sajnáltam mindenkit, hiszen bármelyikünk ilyen helyzetekben landolhat, és vajon mennyit bír el egy sokéves kapcsolat vagy barátság szövevénye.

SPOILER!
A végén a csavar a korona...

Spoiler vége.

Micsoda kifejező cím- gondoltam hazafelé ballagva...

Ajánlom a filmet.


1. Laura_1982 (2017-02-05 10:11.56) aaaaa
Iszonyat jó film, megdöbbentő, elgondolkodtató, pedig nem amerikai alkotás! Ajánlom mindenkinek aki szereti az elgondolkodtató filmeket!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2023-01-10 16:0119 hsz
KeresemEmmersson, 2020-04-13 18:103 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
 
Teljesen idegenek adatlap
Eredeti cím: Perfetti sconosciuti
Évszám: 2016
Rendezte: Paolo Genovese
Szereplők: Giuseppe Battiston, Anna Foglietta, Marco Giallini, Edoardo Leo, Valerio Mastandrea...

További információk

Mannavita Méhpempő rendelés

 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk