Unatkozol? Gyere játszani!
Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
A rettegés arénája
- Paramount Network, 23:25
Tűz a mélyben
- RTL Három, 00:10
A sziget
- Viasat3, 00:20
Zanox - Kockázatok és mellékhatások
- Magyar Mozi TV, 00:40
Mindörökké menthetetlen
- Film Mánia, 00:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Eric Roberts (68)
James Woods (77)
Ragályi Elemér (85)
David Tennant (53)
Maria Bello (57)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Skylines - Vélemények
Rock zene
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Versek!
Fogadóóra

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba aaaaa
Tom Hardy aaaaa

 

Fórum - Utazás apánkkal - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

7. Mclane 2 (2024-01-16 19:03.22)  
Nem rég adta az állami tv akkor néztem meg kíváncsiság végett és jó volt de nagyon, egy sima egyszerű és érthető történelmi tabló arról a Kommunista uralommal küzdő Európáról ami már csak emlék jobban, és sokan csak hírből ismerik a történetét igazán. De ettől függetlenül mint film jól megcsinált színvonalas darab volt és a maga módján elég jól megmutatta az akkori állapotokat, és körülményeket amiben millió honfitársunk élt év tizedeken át nem tudva, mikor lesz végre vége ennek az életformának bármikor is normál időn belül . Úgy hogy simán mondva kellemesen csalódtam a filmben mert bár egy sima egyszerű Európai alkotás az igaz, de tudott úgy működni és olyan összerakott lenni hogy lekösse az embert és amennyire tudott megidézett egy rossz és áldatlan korszakot, ami már csak emlék jobban nem több sok generáció számára .


6. VAL P (2023-03-20 01:50.51) aaaaa
1968. Falfirka keletkezik Aradon, mely azt javasolja, a sztálinisták vonuljanak. És még csak nem is a vágóhídra. A nyugdíj bőven elég a rebellisek szerint. Ha nem bűnhődik meg ezért valaki (akárki), félő, gyengének mutatkozik a hatalom. Mindegy, hogy láttál-e valakit, ha a portás, aki senkit sem látott, azt látta, hogy te láttál. A tervezett családi utazást Drezdába célszerű minél előbbre hozni – bár egy ripityára veretést még így is beillesztenek az indulás elé az illetékesek.
Dubček „emberarcú” elképzeléseire időközben a történelemkönyvekből ismert módon reagálnak a szocialista tömb országai. A csehek elleni invázió az épp külföldön utazgató magánszemélyek korlátozását is maga után vonja. Mi, magyarok elmondhatjuk ugyan, hogy a sátor a mi château-nk, az NDK-ban lekapcsolt románoknak, dunai sváboknak azonban csak egy közös tornaterem dukál.
A műtét lehetősége egy pillanat alatt oly messzire illan, mint a Beatles-dalok hangfoszlányai. A besúgást életvitelszerűen folytatókat nem is érdemes lekenyerezni, de a konyak azért maradjon az asztalon, ha már ki lett egyszer téve. Rikoltozhat, akitől távol rekedt a gyermeke, de a terhes hölgy is, az állambiztonságtól bűzlő tarlón célt nem érhetnek – vállrándításnál, somolygásnál többet nem várhatnak a karhatalom uniformisba bújt fogaskerekeitől.
A kényszerű körutazás során egy egyszerű kérdést kell hőseinknek megválaszolni. Vonzóbb-e az otthon melege a gondolkodókban fenyegetést látó hatalom ködének ölelésében a csupán egyszer megmászható hegyorom tüdőt tágítóan szabad, jeges levegő élvezetes szippantgatásánál? Előfordul azonban, hogy elhamarkodottnak bizonyulnak az egyszerű kérdésekre adott, alaposan megfontoltnak vélt feleletek is.



5. Palot (2019-03-28 11:50.59) aaaaa
Lenyűgözően jó film. Egy idegen nyelvű Oscar jelölést megérdemelt volna-ehhez képest idén hallottam először egyáltalán róla. Ez kicsit elszomorító.
Azért is lett volna jó egy jelölés, hogy a "kizsákmányolt tőkés kapitalista" világban élők is lássanak egy kicsit abból, miben éltünk a háború után jó pár évtizedig...


4. Gizella11 (2017-12-11 08:19.16) aaaaa
Nagyon jó román filmek készülnek, sajnos keveset láthatunk. Tökéletesen átérezhető volt annak a kornak a szelleme, az elnyomó állam hatalma , az emberek lelki megnyomorítása. Nem nevezném vígjátéknak.Emlékszem a Prágai Tavaszra.


3. Babe Rick (2017-04-17 09:48.59) aaaaa
Talán Darvas Ferenc zenéje is oka annak, hogy némi hiányérzetem maradt. Szerintem egyáltalán nem illett a filmhez, helyenként kifejezetten zavart. A nemzetközileg elismert magyar zeneszerző most nemhogy nagyot alkotott volna, hanem úgy tűnt, hogy egy kifejezetten máshova írt zenét adaptálhatott e filmhez több, de inkább kevesebb sikerrel.


2. Babe Rick (2017-04-17 09:42.58) aaaaa
Keserédes, nagyszerű alaptörténet, jó színész játékokkal, időnként emlékezetes képekkel jó dramaturgiával és közepes vágással és rendezéssel. Talán több feszültséget lehetett volna kihozni belőle, ha egy kicsit jobban összehangolódnak a jelenetek, mert nekem egy kicsit úgy tűnt, hogy egyes szuper képsorok kerülnek a vászonra kevéssé összefőzve. Ajánlom azért jó szívvel mindazoknak, akik átélték az elnyomó rezsimet bármelyik érintett országban, vagy tudnak a mai személyi kultuszú diktatúrákra vonatkoztatni egy kis párhuzammal. A másfél óra keserédes kikapcsolódás azért meg volt, de pici hiányérzet maradt bennem...


1. Csomorkany (2017-01-18 11:58.46)  
A leírás kicsit zavaros, de a németek újabban jó filmeket csinálnak, ezért erre is kíváncsi vagyok. A Mások élete és a Good bye Lenin nagy kedvenc.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekMclane 2, 2024-01-16 19:037 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Utazás apánkkal adatlap
Eredeti cím: Die Reise mit Vater
Évszám: 2016
Rendezte: Anca Miruna Lazarescu
Szereplők: Alexandru Margineanu, Razvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann, Manuel Klein...

További információk

Szereplők fórumai
- Darvas Ferenc - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk