Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - A régi város - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
55. Városi vadász (2022-03-28 22:54.48) aaaaa
Túlértékelt szarhalom. Jó lett volna eljutni valahová, de erre nem vették a fáradtságot. Céltalan állapotbemutatás, mellyel semmilyen célt nem tűztek ki, és nem is értek el. Most már legalább tudom, hogy oscart jó film nem kap.


54. Mclane 2 (2021-10-05 19:52.49)   - (válasz Amycusack 50. hozzászólására)
Igen én ma láttam újra valaha még eredeti nyelven és felirattal vittem végig a filmet, valóban erős film nagyon mély érzelmi és emberi jelleggel kiépítve ami a történet vezetést illeti mindenestől. Mert valóban sok ember van aki képes ekkora mély letargiába esni és ilyen mély lelki gödörben tengődni, amiből vagy soha vagy csak nehezen találja a kiutat igazán rendesen, én is éreztem már efféle mély feneketlen kút szintű állapotot a magamban a saját hibáim és gondjaim miatt, és sokszor azt érzem hogy még most sem jöttem ki belőle teljesen csak félig-meddig inkább. De mindent egybevéve nagyon életszagú ez a film szerintem talán egyesek szerint túlságosan is, és emiatt sok embernek nem is éppen a kedvence de ettől még jó darab csak nem mindenkinek van kitalálva a jellege és a cselekménye, pláne nem azoknak akiknek mondjuk tökéletesebb életük van és nincs úgy szétcsúszva körülöttük a világ de igazán. Úgy hogy mindent egybevéve jó film ez komor nyers és néhol kegyetlenül emberi, de mindenképpen jó és érdemes alkalomadtán megnézni és látni hogy milyen is, az emberi mélypont de igazán.



53. Fütyülős (2020-09-18 19:43.56) aaaaa
Nagyon jó film, de nagyon lassú folyású. Sajnos először abba kellett hagynunk, fél óra után olyan volt, mintha 3 órája néznénk, de megéri. Megy hozzá ez a lassúság, csak olyan hangulatban kell elkezdeni és nem késő este :)
A történet meg tényleg nagyon durva.


52. V laszlo (2018-11-20 23:24.21) aaaaa
Kiváló,film.


51. Marsbolha (2018-05-07 21:15.38)   - (válasz Natalie Wood 46. hozzászólására)
👉🍕


50. Amycusack (2018-05-07 20:32.56) aaaaa
A történet megrendítő, a film nagyszerű.


49. Thejoker (2018-02-24 11:17.27) aaaaa
Nagyon hosszú és rettentően unalmas! Többször is ki akartam menet közben kapcsolni,de becsületből végignéztem. Ha fél órával rövidebb lenne,akkor is elmesélhető lett volna a történet. Az Oscar jelölést nem értem,bár az Oscar sem a legjobbakról szól,főleg az elmúlt években. Egy átlagos közepestől számomra többet nem ér ez a film!


48. Törölt felhasználó (2018-01-19 01:42.14) aaaaa - (válasz Natalie Wood 46. hozzászólására)
Azt még érteném, ha azt mondanád Benre, hogy tehetségtelen színész(ami szerintem nem igaz), de Casey brutálisan jó színész, zsigerből alakít.


47. KicsiRéka (2017-12-30 23:03.41) aaaaa
Régen láttam ennyire jó és taccsravágó drámát.A tetőpontnál, amikor kiderül, miért olyan uncle Lee, amilyen, majdnem rosszul lettem. Hogy lehet így tovább élni? Van élet EZ után? Csak ez a kérdés kavargott bennem, és közben csodáltam a szereplőket, hogy talán van. De vajon ez élet még? Van belőle gyógyulás? Nem is nagyon tudok mit hozzátenni, három órával ezelőttig azt sem tudtam, hogy létezik ez a film. És most látom, hogy Oscar díjas. Hát, megérdemelte.

Kyle Chandler pedig még mindig iszonyat jó pasi. Kár, hogy keveset szerepel :-)


46. Natalie Wood (2017-12-08 21:21.37)  
Untam mint a szart, åsítós cucc...utálom az eflekk tesókat is, tehetségtelen lurkó mindkettő.


45. Chris92 (2017-11-19 14:14.50) aaaaa
Nagyon erőteljes és életszerű dráma, emberi életekről, elrontott sorsokról, helyzetekről, hibákról, családról és arról miként képes a gyász és a trauma beleenni magát életed minden egyes másodpercébe, aminek következtében minden egyes nap maga a purgatórium. Casey Affleck tényleg elképesztően erős alakítást hoz, de az se kis teljesítmény, ahogy Lonergan szép fokozatosan bontja ki ezt az eleinte eléggé ellenszenvesnek és bosszantóan közönyösnek tűnő figura múltját, hogy megértesse velünk mitől lett olyan, amilyen. A film úgy képes szétcincálni a szívedet, hogy egy másodpercre érzed giccsesnek, és a legtöbb hollywoodi mozihoz képest itt nincs csoda, nem lesz napsugár meg szivárvány a végén, csak egy leheletnyivel könnyebbek a mindennapok. Mint a való életben a veszteséget, a traumát százszázalékosan a film szereplői se dolgozzák fel (erre utal Affleck egyik utolsú jelenete is, "I just can't beat it), de megtanulnak fokozatosan együtt élni vele. Mert csak így lehet. Pazar film, mondjuk a hosszából faraghattak volna egy kicsit.


44. Zidane15 (2017-10-21 12:36.45) aaaaa
Pár hónapja már láttam a filmet akkor egyből nem éreztem késztetést,hogy írjak róla, de most valahogy úgy gondoltam azért mégis meg kéne említeni egy két mondatot mert nem egyszerű film, és egyben elgondolkodtató volt számomra.

Casey Afflecktől sok mozit nem láttam, de amit igen az maradandó élményt nem nyújtott. Viszont az itteni alakítása tényleg kimagasló. Én nem mondom,hogy megérdemelt e az Oscarja vagy sem mert mindenki döntse el maga.

Az elejénél még nem érted miért úgy reagál dolgokra, miért ilyen unottan cselekszik, és szinte, ha mond valamit az se több egy két mondatnál. Remek ötlet volt a visszatekintés amivel lassan építkezik a film, de így a végén a mozaik hiányos darabjai egységessé válnak. Még akkor is, ha számomra egy kicsit kizökkentett a film közbe, és egyből nem tudtam összerakni a képet, de ez mondjuk legyen az én gondom. A fiatal páros jeleneteit nagyon eltalálták ők szállítják a humort a dráma mellé amin azért olykor olykor jól lehet szórakozni. Akit mindenképpen ki kell emelnem Casey mellett az Michele Williams. Sok időt nem kap a színésznő, de mikor feltűnik a filmbe zseniális az összhatás közte, és a főszereplő között. Arról nem beszélve, hogy több drámai, érzelmesebb jelenet van, de számomra a csúcspont a végén a közös jelenetük. Annyira hihető, annyira életszerű a két karakter közti reakció, hogy ilyet filmben ritkán lát az ember. Én úgy gondolom az ítészek mikor gondolkoztak ki kapja az Oscart azon jelenet nagyon erősen megmaradt bennük vagy legalábbis biztos vagyok benne,hogy gondolkodóba estek mert amit ott Casey a végén mond a rideg, üres, kilátástalan arcával az mindent elmond a karakteréről, hogy honnan kezdte, és mivé vált. Amiért még igazán megfogott az alkotás az pont, hogy némileg tudtam azonosulni a főhőssel. A céltalanság, motiválatlanság, ezek mind azt hozzák magukkal,hogy egy idő után már mindent leszarsz semmi se érdekel, és így már az emberekkel se tudsz kommunikálni teljesen eltávolodsz mindentől. Nem érted a poént, nem tudsz szórakozni mert egyszerűen unottá válik számodra a világ. Ismerőseid, rokonaidhoz se úgy állsz mint régen. Legjobb példa a kocsmás részek azok nagyon jól fedték amikről most írogatok. Persze szerencsére velem nem történt ilyen múltbéli esemény, de más okok miatt az érzés ismerős, és ebből nem könnyű felépítkezni sőt valaki soha nem is tud. Kell az életbe, hogy céljaid legyenek, kihívásaid, amikből később talpra tudsz állni,és újra örömtelibben éld az életet. Az operatőri munka jó, és a zene is ami nem kimagasló, de az adott jelenetekhez, illettek ezek a lágy dallamok. Egy kicsit lehet,hogy túl érzelmes lett az írás elnézést kérek, ha valakit rohadtul untattam vele, de számomra a film annyira hihető, és átélhető volt, hogy az ilyen menük után mondom azt, hogy mindenképpen megérte megnéznem mert valahol áttudtam érezni a főhős karakterét. Ami miatt nem 5 csoki az a hosszúsága, és a visszaemlékezések amik olykor kicsit engem kizökkentettek, de ettől függetlenül , ha úgy adódik mindenképpen beszerzem eredeti DVD-be. Nem akarok külön jeleneteket kiemelni mert akkor írhatnám, hogy spagetti veszély.

Mindenképpen csak ajánlani tudom aki egy valós,életszagú, naturalista,érzelmes drámát szeretne látni egy zseniális Casey Affleckel.


43. Karvaii (2017-08-19 19:15.00) aaaaa
Megható film, megérintett.


42. Kilok (2017-06-17 21:43.11) aaaaa - (válasz Olavitez 41. hozzászólására)
Hüledeztem, hogy hogy lehet ennyire zseniális filmet csinálni. Pár hónap telt el, a véleményem semmit sem változott. Kenny Lonergan meg C. Affleck azóta fel van vésve az agyamba, mint akikre figyelni kell.


41. Olavitez (2017-06-17 21:39.44) aaaaa
Egyszerűen ez egy mestermunka mesteri alakításokkal. Michelle Williams hozza a szokásos formáját. Az összes alakítása mint mellékszereplő egy olyan nívót hoz, amit a mai kortárs színésznők közül senki sem tud. Casey Affleck alakítására pedig egy szó van ZSENIÁLIS. Nálam az év filmje.


40. Dreaming58 (2017-04-30 22:16.15) aaaaa - (válasz Misafeco 38. hozzászólására)
Köszi - elnéztem :)


39. Dreaming58 (2017-04-30 22:15.37) aaaaa
Ja, és ami az egyik fő érdeme ennek a remekműnek, hogy a drámai sztori ellenére sikerült teljesen kihagyni az ilyen esetekben szinte kötelező szirupos ömlengést!
Bravó!


38. Misafeco (2017-04-30 22:14.00) aaaaa - (válasz Dreaming58 37. hozzászólására)
Patrick az Lucas Hedges volt.


37. Dreaming58 (2017-04-30 22:10.32) aaaaa
Nagy elvárásokkal ültem le ez elé a mozi elé, és nem csalódtam benne!
Az elején egy kis ideig azt hittem, unalmas lesz, de aztán ráéreztem az ízére. Ahogy finoman adagolja a múlt drámai mozaikjait az egyszerűen zseniális.
Annyira valódi az egész - kivétel nélkül minden szereplő hitelesen hozta karakterét. Casey Affleck méltán kapta meg az Oscart, de a Patrick-et játszó Kyle Chandler is megérdemelte volna!
Most lett vége, és a mellkasomban még ott a "lufi" - szeretem ezt az érzést...teljesen feltöltődtem tőle :)


36. Anzsi72 (2017-04-21 08:46.30) aaaaa - (válasz Diablo24 35. hozzászólására)
Aki szerint unalmas, monnyon le! :)


35. Diablo24 (2017-04-21 01:01.27) aaaaa
Az utolsó jelenettől kis híján sírógörcsöt kaptam!
Spoiler!!!!

Amikor közli a sráccal, hogy hova kerül....... Annyira életszerű és valódi helyzeteket, tragédiákat mutat be a film, hogy egyszerűen megcibálják az érzelmeinket....
Spoiler vége!

Casey Affleck méltán vette át az Oszit, a csávó alig csinál valamit de mégis olyan ereje van magának a kisugárzásának, hogy egyszerűen képtelenség őt figyelmen kívül hagyni! Michelle Williams sosem okoz csalódást, bár egy nagy jelenete volt, de az szívfacsaróan erős pillanata volt a filmnek! Lucas Hedges először nem volt szimpatikus, viszont a pánikrohamos jelenetek után abszolút beért ő is!
10/10 Aki szerint unalmas az bekaphatja! :D


34. Anzsi72 (2017-04-13 10:55.26) aaaaa
Tegnap éjjel néztem meg a filmet, és teljesen magába szippantott (mint a sok fel- és elhasznált zsepi a könnyeket és taknyot:)). A hatása alatt vagyok most is (sok értelme nem volt ma bejönni dolgozni).
Mintha nem is filmet néztem volna, annyira valós volt, annyira a bőrömön éreztem elejétől végig.
Nagyon szépen lett kibontogatva a szívet tépően, végtelenül szomorú történet, a szereplők brillíroztak, a zene, a képi világ csodálatos volt.

Casey Affleck-re szavaim sincsenek... Amit ebben a filmben letett, az fantasztikus. Nem is játszott, alakított, hanem élt a szerepében. De Michelle Williams, Lucas Hedges is nagyon-nagyon jó volt, és mindenki. :)

Ez a film nálam elnyerte a legszomorúbb film díját. (Nem voltam rest átnyálazni a kedvenc filmjeimet e tekintetben, és csak a Sophie választását említhetném talán vetélytársként.)

Kavarognak még ezerrel a gondolatok...


33. Anitabagwell (2017-03-13 00:55.27) aaaaa - (válasz Dobsony 32. hozzászólására)
:D na azert messze van elegge egy Tom Hardy szinttol, ezt szogezzuk le :D
Mindig szerettem a sracot, nem uj szerelem - bar teny, hogy uj lenduletet kapott az egesz, mivel elhozta nekem az eddigi kedvenc alakitasomat a 21. szazadban ;). Szoval ja, ez nagy dolog most :D
Meg amugyis vedeni kell a jenki s*gget, mert sokak szerint nem jogos az Oscar maganeleti ugyek miatt, de szerencsere itt legalabb annyi eszuk van a forumozoknak, hogy ez az ugy helyen van. Legalabbis fortelmes dolgokat meg nem olvastam ;).
Szoval koszonjuk, egyelore egyoldalu a szerelmeskedes dehat who knows :D XD


32. Dobsony (2017-03-13 00:42.19) aaaaa - (válasz Anitabagwell 31. hozzászólására)
Làtom szerelmes lettél a kisebbik Affleck-be.
Megmondalak Hardynak, mehet(sz) a levesbe! ;)
Nő létedre ilyen hűtlen tìpus vagy, azt hittem neked Tom: forever love!
:)
Az Interstellarban fel sem tünt, hogy jàtszik, mondjuk annyira az a film nem fogott meg. A Triple9 és az àltalad is lehúzott Viharlovagok elég gyengus alkotàsok, mindkettőben jól jàtszott Affleck, a Hideg nyomon meg a kedvenc filmem tőle, persze azért ott volt Monagham, Ed Harris és Freeman is, hogy hozzàtegyenek a minőséghez. Ja és persze a bàtyó, akire lehet köpködni a faarcú-mimikàtlan szìnészkedése miatt, de mint rendező, ezt nagyon odatette. ;)
Tovàbbi szerelmeskedést kìvànok!


31. Anitabagwell (2017-03-13 00:16.59) aaaaa - (válasz Kilok 27. hozzászólására)
Lonesome Jim meg egy erdekes filmje, nekem nagyon tetszett. Steve Buscemi rendezes, keserkes-vicces indie mozi.
Killer Inside Me-t is nagyon tudnam ajanlani, bar ez tenyleg nagyon fura film. Igazi modern film noir, nem mindennap rendeznek mar ilyet manapsag.

Aztan vannak a kicsit "befogadhatobbra" vett cuccai, Out of Furnace Chrisian Bale occsekent, The Finest Hours-ban probalal embereket menteni (meg a filmet is, de eselye sincs Chris Pine-nal szemben, ez a srac akarmit lehuz, hajot/filmet :D) es a szerintem kicsit gyengebbre sikerult Hillcoat film a Triple9.

Ja es az Ain't Them Bodies Saints, ami annyira nem volt ugyan az en filmem, de a film rendezojevel David Lowery-vel es Rooney Mara-val azota msr meg egy kozos projekt befutott az idei Sundance-re, A Ghost Story cimmel. Talan nyaron lathatjuk. Erdemes ezeket is figyelni, mert sokat fognak meg egyutt dolgozni azt hangoztatjak.

Szoval meg ezek vannak :)) Interstaller szerintem Casey szempontbol elhanyagolhato. A To Die For es a Good Will Hunting is csak amiatt erdekes vele kapcsolatban hogy racsodalkozzunk hogy huh milyen volt es milyen lett :D

A Gerry-rol meg nem tudok mit irni. Az a film kerdojelkent lebeg felettem :D

Na jo erre most lehet senki se volt kivancsi, de tessek. Megkaptatok :D


30. Anitabagwell (2017-03-12 23:25.45) aaaaa - (válasz Kilok 27. hozzászólására)
Jesse James-t mindenkepp potold, az a legalapabb, ha fel akarod venni a fonalat vele kapcsolatban. Meg persze a Gone Baby Gone. Ez a ket film a Manchester By The Sea-n kivul, ami fokozott felkialtojeles :D !!!
Erdekes egy csodabogara egyebkent ez a Casey fiu a vilagnak. Szerintem mar marha regota latszodik rajta, hogy nem akarmilyen tehetseggel aldotta meg a sors, de nem valoak mindenkinek a filmjei. Keresi az erdekes karaktereket en ezt mondjuk mindig nagyon ertekelem benne.
Persze nagy kerdes, hogy mi jon ezutan. Nem tudom hova vezet az utja egy ekkora szerepvallalastol mint ez volt. Szeretnem azt hinni, hogy nem ez elete alakitasa, ugyanakkor nem tudom elkepzelni, hogy hol es miben tehetne le nagyobb dolgot az asztalra. De nagyon varom, hogy meglepjen :))
Most lesz igazan erdekes, hogy mihez kezd egy ekkora elismeressel, mint az Oscar es mikhez adja majd a kesobbiekben a nevet es a tenyleg nem mindennapi tehetseget.



29. Kilok (2017-03-12 22:09.01) aaaaa - (válasz Misafeco 28. hozzászólására)
A Jesse Jamest nem láttam, a másik kettőben meg utólag tudtam meg, hogy szerepelt. "Jé, ez Casey Affleck volt!"


28. Misafeco (2017-03-12 22:07.51) aaaaa - (válasz Kilok 27. hozzászólására)
Interstellar, Jesse James meggyilkolása, Good Will Hunting, stb.



27. Kilok (2017-03-12 21:39.18) aaaaa
Nagyon tetszett. Casey Afflecket szerintem eddig még egy filmben sem láttam, de ez nem akármilyen teljesítmény volt tőle. Le a kalappal, de tényleg. Ilyen borzalmakon átmenni, és ezt ilyen hitelesen visszaadni (bár, ki tudhatja mi is a hiteles, ki hogy reagál, viselkedik ilyenkor) teljesen rendben volt. Totál megérdemel ezért minden díjat.
Semmi amcsi csöpögés, elmenne bármely nmezet alkotásának, de leginkább egy ír-brit drámának a helyszín miatt, vagy egy francia drámának is, mert életszerű. Sokat nevettem rajta, remek a forgatókönyv.
Látni kell, na!


26. Johnny Saiper (2017-03-11 11:33.17) aaaaa
Jó helyre ment a férfi főszereplő Oscar. Néhány jelenetet túl lassúnak éreztem, de amúgy teljesen rendben volt a film.


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekVárosi vadász, 2022-03-28 22:5455 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk