Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Élet vagy halál
- RTL Három, 06:00
A hatalom árnyékában
- Film Mánia, 06:10
A rózsaszín párduc
- Mozi+, 06:30
Vélt sérelem
- Film4, 06:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
Mi fáj? Gyere mesélj!
Fogadóóra
Skylines - Vélemények
Rock zene

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Perzsa család lenni New York aaaaa
Leonid Gaidai aaaaa

 

Fórum - A múmia (2017) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2 3 4 5 6
156. Norbitzki (2023-06-14 23:42.39) aaaaa
Meglehetősen gyenge film, pedig Tom Cruise nem szokta ilyenhez adni a nevét, de itt egyszerűen semmi sem klappolt. Már a címválasztás sem szerencsés, lefogadom, hogy 10-ből minimum 6 ember egy Brandan Fraser-féle múmiás filmet várt, pedig itt azért lényegesen máson van a hangsúly. Még akár jó is lehetne, gondoltam magamban, egy olyan Barry Seales kalandfilmet látni, ahol múmiák után kutatnak, nos ez a vízió aztán köddé vált. Volt helyette nagy nagy kavarodás, zombimozi és a magát tűvel szurkáló Russell Crowe, és agybaj, amit majdnem én szenvedtem el. Gyér film ez kérem, nincs rá jobb szó.


155. Nyolcadik utas (2022-07-23 08:57.03) aaaaa
Nagyot akart a Tom Cruise féle szarka farka, de nem tudta, hogy nem lehet minden marha tarka.
Ami megérte ebben a filmben, az Sofia Boutella alakítása volt. A történet meg lopkodott mindenhonnan, ahonnan lehetett.
Megszámlálhatatlan film villant be Indiana Jonestól a Donnie Darkón át a Fraser féle Múmiákig és bár az összkép látványos, ami mögötte van katyvasz.
Hogy Dr. Jekyll és Mr. Hyde hogy kerül ide, dögöljön meg a lovam, ami ugyan nincs, ha tudom, a vége meg má-már hőseposz, olyan gázturbinás magasságban, ahonnan csak Wonder Woman saszem tekintete vetkőztetne le tengerparti fecskére.
Kapott egy közepest, de csóváltam a fejem, miközben csócsáltam a kezem... ügyében lévő pisztáciát!



154. Vincenzo (2022-07-04 05:50.08)   - (válasz V laszlo 152. hozzászólására)
Úgy, hogy nincs tudatában a döntéseinek. Átlag emberek fenékmagasságban van a feje. Ez lehet a magyarázat, ez a rengeteg kakaszag, amit beszív.


153. Kirschakos (2022-03-16 14:48.01) aaaaa
Kellemes meglepetés a film. A Brendon Fraser féle múmia filmek nagy kedvenceim, így ezt nem is néztem meg, mikor kijött, de most valamiért kíváncsi voltam rá. Nem bántam meg, hogy láttam. Egész jó horror motívumok voltak benne, ahogy felhasználták az élőholtakat, szerintem hangulatos jelenetek voltak. A főszereplő karaktere kissé fura, link alak, de tetszett, hogy a végén meghozta a nagy áldozatot, bár konkrétan nem derült ki, mi lett belőle igazán. Érdekes volt a koncepció, ahogy bemutatták Dr. Jekyllt és a szervezetét. A főszereplő színésznő is rendkívül gyönyörű volt és szerintem jól is játszott, öröm volt nézni őt is. Egyetlen negatívum számomra Nick karakterének haverja volt. Lehet, hogy csak a szinkron miatt, de a rinyálása nagyon idegesítő volt. Korrekt, horror elemekkel bíró kalandfilm.


152. V laszlo (2021-09-19 22:18.13)  
Nem is tudom Tom hogy valalhatta el.


151. V laszlo (2021-09-19 22:14.22)  
Ez egy nagy szar volt.


150. Annonnim (2021-09-19 14:06.30) aaaaa
Vajon Russell Crowe mennyi pénzért vállalta ezt a filmszerűséget? 😔 (Ő az egyetlen aki minőség alakítást nyújt. 👍)


149. Tömö (2021-06-11 21:05.12) aaaaa
Na, azé má! Ez nem 1*-os film. Hanem 2! A 3.kat meg Madonna (ismét egy)felfedezettje kapja:) (15éve Sofia a táncosnője volt Confession Tournen) itt vonaglik, beleépítve a filmbe is...amit tud:
[link]
Ja, a sivatagi témát is már M.hamarabb kitalálta hozzá;)

A filmet másodjára már élveztem is. Elsőre azt hiszem, én is elfáradtam a vége felé, meg nem érdekelt. De hm. Egye fene , nem kötök bele semmibe. Még Tomiba sem. Javítok az átlagán:D


148. Langelus (2021-01-01 18:31.23) aaaaa
Nem túl gyakran emlegetik fel ezt a hangos bukást. Cruise nekem például be sem ugrik a filmről, csak az az átokszerű vonagló, hamuszürke nőmúmia, meg Russel Crowe harsányan kacagó Hyde-ja, ami mint karakter-újraálmodás egy orbitálisan nagy ökörség volt.


147. Mclane 2 (2021-01-01 08:42.02)  
Én tegnap láttam DVD-n ismerősnél hát nem is tudom valahol érdekes darab volt, de attól függetlenül inkább csak látványmunka jobban nem több simán mondva de annak viszont bőven ideális volt szerintem, mert lássuk be ezek a filmek nagyrészt nem az intelligenciáról szólnak jobban ha nem az effektparádékról és más effélékről. Úgy hogy mindent egybevéve elnéztem a filmet nem valami hibátlan munka az tény de aki látványt és pusztítást akar, ez a film i bőven megteszi mert ezzel simán megkapja gond nélkül.


146. Pelikanbence (2019-01-04 14:52.30)   - (válasz Dobsony 140. hozzászólására)
A Papyrus című mesesorozat egyáltalán nem ment mellé!AZ TÖKÉLETES VOLT!!!!!!!!!:)))))))


145. Fédra0314 (2018-07-24 16:00.16)  
Nekem személy szerint nagyon tetszet és szívesen néznék meg egy folytatást,a régi trilogia is elment annak is volt egy alap hangulatta de nem vártam annyira mint a tavalyi mumiat. Véleményem szerint mind két ötlet/film megalja a helyet mind a kettobe mas a pozitiv es a negativ de nem is egyezik mindenki velemenye nekem jobban bejott az uj at gondolas.


144. Türkiz (2018-06-19 22:42.49) aaaaa
Még jó, hogy nem moziban néztem..


143. DInnyetimi (2018-01-16 21:31.40)   - (válasz DInnyetimi 142. hozzászólására)
Szegény Tom nevét sem tudom leírni, hát így járt.


142. DInnyetimi (2018-01-16 21:30.33)  
Annyira nem volt szörnyű.
Lehet nem is voltak nagyok az elvárásaim. A Tom Crusie nevével fémjelzett filmek mondjuk pont ilyenek. A címválasztást értem is meg nem is. Volt egy népszerű trilógia, gondolom annak a sikerét akarták ezzel meglovagolni. Vagyis csak tippelek, de szerintem ezzel már esélyes lennék a lottón. :P
Mint nagy filmszakértő - ilyesmihez sosem volt sok közöm - nem mennék bele, hogy a történet mennyire volt hiányos vagy sem, én elvoltam vele, a fonalat sem vesztettem el.
A karakterek nem lopták be magukat a szívembe. Viszont a látvány az egész élvezhető volt, nagyjából úgy sejtem erre is akarták kihegyezni a filmet.
Egyszer meg lehet nézni, de ha valaki igazán jó filmet szeretne, akkor annak inkább A múmia trilógia első részét ajánlom, mely még mindig egy remek film, főleg ehhez képest (a végére csak nem bírtam megállni, hogy ne hasonlítsam össze... :D)


141. Dark Bakter (2017-11-28 15:12.48) aaaaa
Hát öööö.... Azóta lehetett hallani olyat, hogy a Sötét Univerzum sülyestőbe kerülhet... No, ezt a mozit látva.... Hát érthető...
Annak idején szerintem a Freser nevével fémjelzett 99es mozi hatalmasatt szólt... A régi Indiana Jones hangulatot tökéletesen megidézte, visszaemelt a nagyvászonra egy ikonikus szörnyet, ráadásul volt humora és volt bája... A folytatás is kellemesre sikeredett, ráadásul Hollywoodba repítette The Rock-ot...
A Múmia cím miatt nem lehet elmenni Fraser mozi mellett.... AMi köröket ver erre a valamire.... De feljtsük el Impothep sztoriját.... Itt egy gyönyörű hölgy az elemi gonosz manifesztációja... Dekoratív, de mint gyilkos átkozat lélek fásliba bunyolálva, hát... Nem az igazi... Az Annabelle dögös színésznője sem nyújtott emlékezetest, de ez a helyzet Cruise vagy Crowe alakításával is, pedig egyik sem egy kezdő ripacs..... Valahogy mégsem tudták élettel megtülteni az általuk játszott karaktert, pedig Jekyll és Hyde figurában lett volna potencia...
Szóval ez a Sötét Univerzum bevezető etapja lett volna? Hát... A történet elég laposka, a hangulata is gyér, a látványvilág azért helyenként nagyon rendben van, Brian Tyler is remek score-t pakolta le az asztalra mint mindig... De egyébként eléggé felejtős mozi... Sok az üresjárat, a parafaktor sem az igazi... Van értelme feleleveníteni a régi klasszikus ikonikus rémeket, de azt lehet, sőt biztos, hogy nem így kellene őket újra vászonra álmodni.... Az Ismeretlen Drakula is egy látványorgiával operáló felszínes zagyvalék lett, sajnos a Múmia sem az igazi.... Tudom, tényleg semmi köze nincs Sommers mozihoz, az összevetés, mégis óhatatlanul felötlik.... Jogosan, jogtalanul... Mindegyis, nem igazán lehet őket egy lapon említeni, egy majd húsz éves mozi köröket ver egy olyan filmre, ami látványosabb és valószínűleg több moneyból is készült, plusz egy komplett Univerzumot kíván útjára indítani... Így azért nehéz lesz... Hiába Cruise, hiába Crowe az eredmény egy silány és üres valami... Sajnos.. Kár érte, mert a fásliba bonyolált rémnek van létjogosultsága, potencia is van benne, plusz a jelen moziban a múmiát alakító hölgy gyönyörű... De sajnos a mozi nem igazán hozta azt amitől maradandó alkotássá avanzsálódhatott volna, és nehéz így bármit építeni, ha már az első alapozó egy fércművé korcsolsul, kár, nagy kár...


140. Dobsony (2017-10-08 23:56.28) aaaaa
A mostanság készülő, egyiptomi mitológiát felvonultató alkotások nagyon mellé mennek.
Gondolok itt az X-Men Apokalipszisra, az Egyiptom isteneire és most erre. Ez a mozi csak hajszállal jobb, mint a Gerald Butleres borzalom. Az 1999-es kicsit bárgyú, kicsit humoros Múmia klasszisokkal jobb film ennél.
A történet értelmetlen baromság, kesze-kusza egyiptomi istenségekkel kezdve, folytatva Jekyll-el és Hyde-al????????, lopkodva mindenféle kalandfilmekből.
Visszaköszön az előbb említett Múmia, az Indiana Jones mozik, sőt a "nagysikerű" Öngyilkos Osztagból is sikerült meríteni, az ottani főgonosz boszorkány szinte egy az egyben az itteni gonosz-Ahmanet kiásott istenség vagy mi a bánat.
A szereplők felejthetők, beleértve Russell Crowe-t és Tom Cruise-t. Idomultak a mozihoz, ők is bünrosszak benne. ;)
Ekkora baromságot már rég szenvedtem végig, merthogy hősiesen végignéztem, azt gondolván, legalább a végjáték jó lesz! Hát nagyon nem, sőt folytatásnak vagy valami innen induló univerzumnak a szikrája mutatkozott a film lezárásánál.
Hát, ha komolyan gondolták, akkor erősebb kezdetet is összehozhattak volna! ;)


139. Delpiero (2017-10-02 22:24.25) aaaaa - (válasz Gábor19812 138. hozzászólására)
"jó történet"?
ööö hol is?


138. Gábor19812 (2017-10-01 16:33.02) aaaaa
Nagyon jó film.Sokkal jobban tetszett mint a régebbi múmia.Izgalmas,jó történet.Kár hogy hamar vége lett.


137. Jan3sz (2017-09-30 21:33.42) aaaaa
Megnéztem mert érdekelt mit hoznak ki a múmia témából,de nem sikerült valami jól. Néhol feleslegesen csapongónak éreztem a filmet, máshol laposnak. Tom Cruise pedig olyan semilyen volt... inkább irritáló, semmint az ember vele együtt érezzen. Számomra még a CGI sem emelte egy csillagnál magasabra a filmet.


136. Vmiso (2017-09-29 17:30.33)  
Jó volt meg minden, de a Fraser féle első két Múmia filmhez képest fasorban sincs.
Hiányzott belőle a misztikum és a szív.

Valahogy a történetben is sok marhaságot véltem felfedezni, de a látvány és Cruise-ék elviszik a nézhető kategóriáig.
Azért többet vártam ennél.


135. Delpiero (2017-09-29 11:16.00) aaaaa
Russel Crowe Hyde-á alakulása volt a totális mélypont.
Annyira görcsösen akarták, hogy ez az első lépcső legyen egy komplett univerzumban, hogy magában film szinte teljes képzavar és kudarc.


134. Roberto (2017-09-25 15:43.31) aaaaa - (válasz Kal-El2 122. hozzászólására)
1-2 év kihagyás volt nálam is, de ja visszatértem, hogy legalább láthassam mennyi filmet csillagoztam, meg hogy ki mit ír x filmekről. a levegő sem már olyan mint anno :D


133. Egyszerűsrác80 (2017-09-24 21:27.36) aaaaa - (válasz Kal-El2 132. hozzászólására)
Ám legyen,nem érek én rá vitatkozni:D


132. Kal-El2 (2017-09-24 21:26.39) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 131. hozzászólására)
De, gagyik!


131. Egyszerűsrác80 (2017-09-24 21:23.34) aaaaa - (válasz Kal-El2 129. hozzászólására)
Hát,azok az effektek még ma sem gagyik szerintem:)
Én jobban kinevettem a 2014es mindenki nagyon szomorú,de semmi súlya a drámának Gdzillát:)


130. Kal-El2 (2017-09-24 21:16.27) aaaaa - (válasz Lükesrác 128. hozzászólására)
Gratula neked is.mi hisztik mehettek azokban fórumokban... :D


129. Kal-El2 (2017-09-24 21:12.06) aaaaa - (válasz Egyszerűsrác80 127. hozzászólására)
Én már a Godzilla maket épületei közt flangáló gyikját is kiröhögöm.Ma már nincs kedvem megnézniha adja a TV annyira gagyik a vizuális effektjei.
Pedig én moziban láttam..akkor király volt.



128. Lükesrác (2017-09-24 21:05.26)   - (válasz Semprini 125. hozzászólására)
Én 2007. tavasszal regisztráltam, annak is már több, mint 10 éve. Most gondolj bele, az Alkonyat meg Szerelmes hangjegyek-rajongó tizenéves kiscsajok, akikkel akkoriban huzakodtunk, mostanra huszonéves, felnőtt nők lettek. :) Néhány mostani fórumozó talán még írni-olvasni se tudott, mikor mi már itt véleményezgettünk. Megy az idő, basszus...


127. Egyszerűsrác80 (2017-09-24 21:05.21) aaaaa - (válasz Kal-El2 115. hozzászólására)
Lehet hogy akkor más volt az ingerküszöb,de ez a film meg most készült:)
értelek én,nehéz nagyot durrantani,amikor jönnek a látványfilmek.
A baj az,hogy ez egy szintelen film lett,mondjuk látvány terén meg úgy nem volt vele bajom,csak ilyen 'egynek elmegy" kategória:)

Zárójelben:én mai napig imádom a Függetlenség Napját,és sose röhögném ki:)


1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó fórumok

VéleményekNorbitzki, 2023-06-14 23:42156 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk