Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Iskola a pult mentén
- Cinemax2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
A panamai szabó
- Film Café, 06:40
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Plus, 06:45
Charleston
- Film+, 07:20

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Michel Galabru aaaaa

 

Fórum - Captain Fantastic - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

17. Lifeisamovie (2020-02-23 21:23.51)  
Ha maugliba kell nyomni, mert egyszer 'tényleg lekapcsolnak minket az áramról' akkor a srácok minimum királyok lesznek :D


16. Sergio Alba (2018-09-18 21:56.50) aaaaa
Egy nagyon gyenge film. Tudom, a mondanivalója sokat ér, de rengeteg dolgok ki lehetett volna hozni belőle. Fölös jelenetek, (pl: Aragorn pöcsvillantása) amik nélkül tök jól meglettem volna. A történet jó, de nem tudnak vele mit kezdeni. Pár jelenet pedig erőltetettnek tünt. Nagyon sajnálom, hogy ez ilyen film lett, pedig nagyon kíváncsi volta. 2&



15. VAL P (2018-09-09 23:45.19) aaaaa
Milyen bizarr szélességű szakadék tátong az egyén valódi kiteljesedését szolgáló Élet és a társadalmilag elvárt normák kínálta, össznépi vegetálás között!
Amikor a suliba járás előrébb való a hasznos tudás birtoklásánál; amikor a gyógynövények hatásait messze feledve a néhány szimptóma alapján mindössze a legvalószínűbb elváltozásra tippelgető orvosokra vagyunk utalva; szeretteink kívánságai, elképzelései is csak a saját mércénk szerint ítéltetnek meg; s versenyszerűen tesszük mind élhetetlenebbé környezetünket, tessékeljük zombilétbe mindennapjainkat. 
Ám aki tudatosan választ más utat, mindkét keze megvan kötve, ha csak nem magányos remeteként int be ennek a műanyag civilizációnak. Ha követőknek adná át tudását valaki, szembesülnie kell azzal, hogy hitvány önzésünk érzelemittas társas lényeket takar, kíváncsi természetünk pedig élvezettel tapasztalná ama kártékony forrásokat is, amiket elméleti szinten simán elfogad gurujától kerülendő kategóriába soroltaknak.
Lehet az ember vérmes, polihisztori vénával megáldott Bölcs (innovatívan életvezetési tanácsadó), mint az apa, Ben, ha nem képes előteremteni, megalkotni a közösségi élet működéséhez szükséges minden adalékanyagot – beleértve a kárhoztatottak társadalmától való tökéletes elszigetelődést is –, álma a gyökeresen új alapokra helyezett világlátással rendelkező emberekről utópia marad.
Mindenesetre így is érdemes belevágni! Mi másba lenne érdemesebb?


14. Delpiero (2018-06-09 16:25.55) aaaaa
Moszkító part látjos kiadásban.
Jó ez persze elég nagy ferdítés, de valahol mégis az a korábbi (és általam nagyon kedvelt) Ford mozi járt végig az eszemben.
Mortensen nem kevésbé zseniális alakítása kifogástalan és a gyermekszínészek is roppant jók.


13. Chim (2018-06-04 22:15.01) aaaaa - (válasz Dobsony 11. hozzászólására)
Tökéletesen összefoglaltad. Szenzációs film.


12. Marsbolha (2018-05-21 20:42.54)  
Ez egy új Marvel mozi?


11. Dobsony (2018-05-21 11:19.58) aaaaa
Szenzációs színészi játék, nem csak Viggo Mortensentől, precíz,lélekbetaposó, felemelő, a sárga földig lerántó rendezés.
Egy igazi lelki hullámvasút a film megtekintése. Amin sírni lehetne(kellene) azon nevetsz a szereplőkkel, amin röhögni kellene, meg besírsz.
Hatalmas mondanivalót takar a film témája és cselekményei, tényleg az a film ami alatt-közbe-után elgondolkodik az ember, tényleg jól müködik ez a világ, amiben most élünk.
Amikor azonosulsz a mortenseni oldallal, hirtelen jön az árnyoldala, azon világ kétségei, rossz íránya, negatív útmutatása.
A gyerekszínészek roppant tehetségesek, remélem találkozunk még velük, bár a nagyfiú és a kisebbik is ismerősnek tűnt.
Ben apósát játszó Frank Langella félelmetesen erős mellékszereplője a mozinak.
Az alkotás egy óriási csillagos 5-ös!!
:)


10. Mekare (2017-10-28 10:29.18) aaaaa - (válasz Bertó!!! 8. hozzászólására)
Nézesd meg annyi emberrel, amennyivel tudod,és beszéld át velük, én is azt tettem... az ilyen filmeknél amúgy sem random idegenek reakciója/véleménye izgat, hanem inkább barátoké stb. Ha már nem először látom a filmet, mindig figyelek arra, hogy ki hol sír, akad ki meg ilyenek, érdekes helyeken tudnak reagálni.


9. Cat04 (2017-10-27 23:35.24) aaaaa
Hihetetlen jó film. Meg kell nézni :) Megérdemelné az Oscart végre..


8. Bertó!!! (2017-09-18 21:26.22)  
A nézés közben egy igazán groteszk gondolat jutott az eszembe,mégpedig mikor olvastam néhány ember hozzászólásait a fórumon,hogy a képregényfilmek mennyi/milyen gondolatiságot és értéket képviselnek (ami "részben" igaz is),erről messzemenő,több oldalnyi "párbeszédet"folytatnak,belevonva egymás felmenőit,az enyhén szólva érdekes dolog.
Erre itt ez a nem mindennapi ritkaság,ami egy igazi kincs,erről bezzeg nem sok mindenki beszél.
Tudom azok egészen más műfaj,de az ilyen érdemi tartalommal bíró filmeket,sokkal jobban előtérbe kellene helyezni és megbecsülni.


7. Oereg Gorm (2017-08-15 20:13.51) aaaaa
Mortensen lubickolt ebben a szerepben:)


6. Colby86 (2017-08-15 13:37.41) aaaaa - (válasz Mandria 5. hozzászólására)
Sajnos nem mutatákk be moziban itthon, és dvd-n sem jött még ki, marad a letöltés.
Amúgy miért csak egy filmet lehet moziban megnézni? :)


5. Mandria (2017-01-08 04:14.19) aaaaa
Gyönyörű film...egy GG. jelölés.... annyi szép és mély gondolatot ad át nekünk....

....mérges vagyok ..tegnap elhurcoltam férjem a Kaliforniai álomra....inkább erre kellett volna....de talán be se lett mutava itthon...??? ..nem találta...
Nézzétek meg, nem fogtok csalódni...


4. Kék kereszt (2016-12-27 16:51.33) aaaaa
A lemondás..és az elengedés..mindig pokolian fáj..de ez a jó döntés.

Véletlenül futottam bele a plakátjába tavaly.Kissé meglepődtem a picit abszurdnak és szürreálisnak tűnő látottakon..Mintha a farsangi bál eredményhirdetésének pillanatát örökítették volna meg az utókor számára..Egy vörösbe öltözött,beszédes tekintetű ember áll az őt körülvevő,hozzá hasonlóan dizájnos..öltözékű gyerekek között..Ez a kép már önmagában kíváncsivá tett és látni akartam!Már akkor éreztem,hogy valami igazán különlegesre akadtam.És igazam is lett..Az idei felhozatal eddig látott filmjei közül az SW mellett a Captain Fantastic nyújtotta a legnagyobb élményt és ez adta a legtöbbet,ezért méltán megérdemli,hogy számomra az év filmje legyen.A cím után lehet valaki egy újabb szuperhős eposzt vár,de annak csalódnia kell.Bár igaz,hogy Captain Fantastic az összes szuperhőst egymaga legyőzné,bár neki nincs szuperképessége..Neki hatalmas szíve van..ahogy a filmnek is,mely a családról,annak fontosságáról s igazi erejéről szól.Itt nincs se nyál,se giccs,se hatásvadász jelenetek,semmi ilyen.Itt mérhetetlenül nagy szeretet,összetartás,őszinteség,szabadság van.Itt nem vagy egyedül az örömödben,boldogságodban.Itt nem vagy egyedül a szomorúságodban..fájdalmadban..Itt soha nem vagy egyedül..
Viggo Mortensen egy igazán tehetséges színész,aki most is elképesztően nagyot játszott.A sajátos életszemléletével,nevelési módszereivel,kitartásával és minden mással kiérdemelte a fantasztikus jelzőt.Remélem Oscarra is jelölik és be is húzza,mert nagyon megérdemelné.Az összes gyerek,a legnagyobbtól a legkisebbig,mindegyik igazán jó volt.Minden mondatukból,gesztusokból áradt az őszinteség és a tisztaság.A filmet Matt Ross rendezte,aki színészként nem igazán sok vizet zavart ezidáig..Ez a 2.rendezése és azt kell mondanom,ezek után jobban teszi ha a kamera másik oldalán marad és készít nekünk még jó pár hasonlóan egyedi és különleges filmet.
Az utolsó 20 perc rendesen odaver..minden pillanatával együtt..igazán maradandó élményt nyújt..Egyszerre megrázó,megható,elgondolkodtató és szívmelengető..Ebben a családban sok olyan érték található,ami rengeteg emberből hiányzik..és már talán soha nem is lesz meg bennük..


3. Törölt felhasználó (2016-12-12 10:17.53) aaaaa
lol wut:D Most látom, forgatókönyvíró-rendező Matt Ross, Silicon Valley-ben azt a szociopata milliárdos Gavin Belson-t alakítja, aki konkrétan szöges ellentétje Fantasztikus Kapitánynak.



2. Törölt felhasználó (2016-12-12 10:13.28) aaaaa
Mindig nagy élmény belefutni olyan filmbe, aminek létéről megtekintéséig nem is tudtál, aztán mégis olyat produkál, amit nem felejtesz el. Megy az instant kedvencek listára.


1. Cantri (2016-12-04 16:23.53) aaaaa
A Captain Fantastic az a ritka eset, mikor egy mozi valamennyi összetevője remekül passzol egymáshoz. Jó szereplőválogatás, szépen megírt karakterek, nagyszerűen időzített cselekmény, és igazán fontos üzenet adják az alapnak valót.

A készítők ezekre a stabil alapokra építkeznek, folyamatosan hordva az újabb téglákat, megkenve néha egy kis drámai felhanggal, mely mint malter tapasztja egymáshoz a látottakat. Az egész szerekezetet azonban végül mégis Viggo Mortensen tartja egyben, visszafogott játéka egyik legjobb, mit tőle valaha láthattunk, minden apró tettében, rácolatában benne van, hogy neki csak a gyermekei számítanak. Szerencsére a kisebbekben sem lehet semmi kifogásolnivalót találni, sőt olykor meglepően érett mozdulatokkal veszik ki a részüket a sikerből.

Az év eddigi legnagyobb meglepetés mozija a Captain Fantastic, amolyan fű alatt befutó versenyző, amely jónéhány híresebb vetélytársát lazán lepipálja. Velejéig szórakoztató darab, kiváló figurákkal, és tartalmas mondanivalóval...az egész család számára.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLifeisamovie, 2020-02-23 21:2317 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk