Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Köddé vált anya
- Film4, 08:25
Spongyabob Kockanadrág - A mozifilm
- Viasat Film, 08:30
Királyi szívek otthona
- Izaura TV, 09:00
Bíborszín
- HBO, 09:25
A fantasztikus négyes
- Mozi+, 09:45

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
50 éves az Omega együttes
Erőszakik - Vélemények
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Bűnszövetkezet aaaaa
Giuliano Gemma aaaaa

 

Fórum - Scare Campaign - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1. Jason13 (2016-11-26 21:31.19) aaaaa
Az ausztrál horrorokra érdemes figyelni. Igaz, néhanapján belefuthat a néző gyengébb darabokba, de minőségi mozikból szerencsére jóval több akad. A Scare Campaign című alkotás is a kenguruk földjéről érkezett és számomra már ennyi elég volt ahhoz, hogy leüljek elé. A végeredmény nem is okozott csalódást, sőt!
A történet középpontjában egy stáb áll, akik egy afféle “Kész átverés” típusú műsort készítenek, meghintve jó sok horrorelemmel. Egy nap főnökük rávilágít arra, hogy a legújabb epizóddal muszáj lesz szintet lépniük, mert a közönséget már egyáltalán nem hozza lázba néhány ijesztő vicc. Így a stáb vezetője ki is talál egy csavaros és véres forgatókönyvet és indulhat is a forgatás!
Maga a sztori egyszerű mint a faék, eleinte még a Grave Encounters-t is eszembe juttatta, bár ott azért másféle show-t forgattak a készítők. A másik pedig az, hogy itt nincs szó természetfeletti erőkről, a Scare Campaign ugyanis a slasher területén próbál érvényesülni és sikerül is neki. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az alapvetően sok újdonságot nem tartalmazó szkript azért tartalmaz néhány fordulatot. Persze, Fűrészt megszégyenítő csavarokra ne számítson senki, de akik nem figyelnek annyira a részletekre, akár még többször is meglepődhetnek.
Ez mindenképp nagy pozitívum, mivel manapság elég kevés az olyan kaszabolós horror, ami még épkézláb történettel is rendelkezik. A másik hatalmas pozitívum nem más, mint a hangulat. Nagyon ügyesen van bemutatva, hogyan is épül fel egy ijesztgetős átverőshow és amikor beindul az akció, már mi, nézők is úgy érezhetjük, mintha a stábba tartoznánk. A játékidő nagy része pedig egy lerobbant elmegyógyintézet falai között játszódik, ami már alapból megadja a kellően borzongató atmoszférát.
Arra is érdemes kitérni, hogy az első félóra még kifejezetten könnyed, még megmosolyogtató poénok is akadnak, de aztán arculatot vált a film és meglehetősen brutálissá és feszültté válik. Ez pedig nagyszerűen működik, hiszen miután megismertük a stábot és együtt nevettünk velük, sokkal átérezhetőbbek a gyilkosságok.
A színészek alakítását se érheti panasz. Oscar-díjra egyiküket se fogják jelölni, de amit megkíván a műfaj, azt könnyen hozzák. Akit külön kiemelnék, az Olivia DeJonge, őt már ismerheti a közönség a tavalyi Shyamalan horrorból, a The Visit-ből. Rá érdemes lesz odafigyelni a jövőben.
Fentebb csupa szépet és jót írtam, most jöjjön néhány negatívum. Engem a logikai bakik zavartak igazán, melyek pont a műsorhoz köthetőek. Értem én, hogy a stáb feje egy elszánt fickó, akit nem zavar a rögtönzés, de mégis, egy átverésre épülő műsor esetében a legfontosabb szempont az lenne, hogy se az áldozat, se a színészek ne sérüljenek meg. Itt erre nem igazán figyeltek a készítők.
A másik dolog pedig a hossz. Igencsak rövid a film, stáblistával csak 80 perc az egész. Értem én, hogy felesleges lett volna túlnyújtani a dolgokat, de én elbírtam volna még legalább tíz percet. Mégpedig azért, mert a felvezetés elég hosszú és a tényleges akció csak a finálé előtt indul be.
A végeredmény azonban így is pazar. Hiába a fentebb említett terjengős bevezető, a cselekmény egy percre nem ül le, végig pörögnek az események és a sztori is kifejezetten erősre sikeredett néhány logikai gikszert leszámítva. A fordulatok működnek, a vér is csordogál rendesen és a zenei aláfestés se sikerült rosszul.
A Scare Campaigne nem váltja meg a zsánert, de legalább némi ötlettel előrukkolt, ezzel is magasan kiemelkedve a középmezőnyből. Egy újabb gyöngyszem az ausztráloktól!



Kapcsolódó fórumok

VéleményekJason13, 2016-11-26 21:311 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Scare Campaign adatlap
Eredeti cím: Scare Campaign
Évszám: 2016
Rendezte: Cameron Cairnes, Colin Cairnes
Szereplők: Meegan Warner, Ian Meadows, Olivia DeJonge, Josh Quong Tart, Patrick Harvey...

További információk

Szereplők fórumai
- Olivia DeJonge - Vélemények


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk