Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Levadászva
- Mozi+, 01:25
Ha ölni kell
- Cinemax2, 01:46
Richard Jewell balladája
- Film+, 02:00
Expend4bles - A feláldozhatók 4.
- Filmbox Premium, 02:25
A védelmező 3.
- HBO2, 02:35

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Mit hallgatsz most?
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
2022-es választás
PC
Naruto (sorozat) - Most akkor sasuke buzi?xD

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A híd aaaaa
Bruce Lee aaaaa

 

Fórum - A mélység kalandora - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

3. Rockercsaj2003 (2017-04-01 11:33.05) aaaaa
Nem érte meg hogy rá szántam a fél órát..ilyet már láttunk érzéssel fejeztem be a filmet.. SPOILER: a pasi akinek van álma, adósság , persze a feleség meg lett csalva... a fia felnéz rá..


2. Independence (2017-03-24 09:04.27) aaaaa
Jacques-Yves Cousteau, a „Kapitány”, s hajójának neve: Calypso, ők „ketten”, mint fogalom, egybeforrtak a tengerek, óceáánok élővilágának színekkel s csodás képekkel gazdag megismerésével.Valószínű, személyének s filmjeinek varázsa nagyon mást jelenthet a korosabb generációknak – jómagamat is ide sorolom már - , mint azoknak, kik csak elmesélésből hallották – szülőktől, nagyszülőktől -, mit is jelentett annak idején, mikor megjelent a képernyőn Cousteau kapitány, ikonikus piros sapkájában, s megmutatta nekünk élete legnagyobb szerelmét, a mélység titkokkal teli világát..., a képeket gazdagon körítve ismeretterjesztéssel.
Igaz, a mai rohanó világban, azt sem tudják elképzelni az okos telefonok bűvöletben élők, hogy a Kis filmek a nagyvilágból, vagy vasárnap délutánonként a Delta, a fél országot képernyő elé tudta szögezni, minden nyugodtabb, lassúbb, megfontoltabb volt..., nem rohantunk sehova.

Mindezek tudatában s fényében nem meglepő, hogy nagy várakozással tekintettem e mozi elé, s kíváncsi voltam, hogy a leginkább az Anthony Zimmer révén ismert Jérôme Salle, miként is nyúl ehhez a nagy vászonra termett, de igen érzékeny témához – amúgy minden életrajzi film, komoly kihívás - , hisz egy nemzeti bálványt kell/kéne úgy elénk rajzolni, hogy egyfajta keresztmetszetet kapjunk, milyen ember is volt valójában.
Persze el lehet csúszni az idealizálás irányába – a mozi első fele ezt is teszi - ,de akkor válik egy ilyen élettörténet bemutatása, igazán izgalmassá, informálissá, ha megtaláljuk benne az „embert” is.
Tulajdonképp kialakul a mozi során egy kellő egyensúly, ami sokat megmutat mindkét oldalból.

Az in medias res indítás jó ötlet, nem untatnak minket a könnyű búvár felszerelés feltalálásának aprólékos részleteivel, ellenben megismerjük a gondos apát, a jó férjet, az álmodozó, de a realitás talaján álló, kompromisszumkész „üzletembert” – ki az első dollárok megszerzéséért, képes egyezségre jutni a tengert kizsákmányolni szándékozó olajtársaságokkal - majd az évek múlásával egyre inkább előtérbe kerülnek az emberi gyarlóságok, s tisztelem a szándékot, hogy mert a mozi bátor lenni, e téren, nem szobrot állít, csak bemutatja egy már rég felállított szobor árnyékosabb oldalát is...

Bizony Cousteau nem volt minta apa, s legfőképp nem volt minta férj, a sikerek, a „diadalmenet”, az ismertség előhozzák belőle a néha kapkodó, gyarló embert, kinek megromlik viszonya feleségével – hisz állandóan csalja - , kinek ambivalens a kapcsolata gyermekeivel, ki az újabb filmekért, a pénzért – s persze azért, hogy alkalmazottai tömegének mindig képes legyen fizetni – már többet tölt az előadótermekben s a tárgyaló asztalnál, mint a Calypso fedélzetén, mely korábban őt mindenben támogató, de időközben megkeseredett, kiábrándult neje otthonává válik - Audrey Tautou hibátlan!
Emberarcú portrévá nemesedik a film..., egy joggal csodálható, de nem „tökéletes” férfiról, ám csak a játékidő felétől, addig érezni a tétovaságot, s többet kapunk látványban s Desplat zenéjében, mint tán kellene... s hibául róható fel, hogy kimondottan elnagyoltak az emberi konfliktusok kifejtésének percei, csak mozaikszerűen csapongó momentumokat kapunk, háttér-rajzok, okok-okozatok nélkül.
A vezérszál – apa s idősebb fia kapcsolata, hisz mindig kell egy olyan gerinc az életrajzi moziknál, mire felfűződnek az események -, sincs tán oly mélységben tárgyalva, mint várnánk...

S mindezek ellenére, én szerettem ezt a mozit, s ki hozzám hasonlóan tisztelte, kedvelte Cousteau kapitányt, s életművét, nos, nekik kötelező darab!Salle nehéz feladatot kapott, s korrekt mód megoldotta.


1. Iszonytató Huttyogány 2.0 (2016-11-26 17:53.16)  
Hmm. Egy film Cousteau kapitány életéről. Nos, elkönyveltem, hogy ezt megnézem.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekRockercsaj2003, 2017-04-01 11:333 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk