Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Férfibecsület
- Mozi+, 13:55
A Goldman-ügy
- HBO, 14:15
Alkonyat
- Paramount Network, 14:45
A piszkos tizenkettő
- Film+, 14:55
A smaragd románca
- Moziverzum, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Shirley MacLaine - Vélemények
Melyik színésznővel/színésszel feküdnél le legszívesebben?
Szólánc (filmek nevével)
Szólánc
Szólánc-angol szavakkal

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Eszkimó asszony fázik aaaaa
Rachel Kerbs aaaaa

 

Fórum - Jackie - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

28. Tömö (2021-04-25 23:44.50) aaaaa
3alá.
Én el voltam vele, még úgy is, hogy Portmant nagyon nem bírom. Itt sem szerettem meg. De, hogy nem hasonlit,nem mondanám , azért a sminkesek kitettek magukért, a fekete-fehér felvételeken, mintha az eredeti Jackiet láthattuk, jó, nem a közeliken:)
Viszont pedzegettek benne dolgokat, amin simán nem mennek tovább, azaz Jackie pedzegette,nem értettem,miért nem azzal a témákkal foglalkozott a forg.könyv.minthogy 20percig a ruhát veszi le, 10percig sírhelyet keres...a Bobyval lévő részek...meg Boby nézi, de hogy? Akkor most ne mutassa a kamera, ha utána SEMMI.tegye kerekké nekem amit mutatni akar. Utálom az ilyet, félmunka volt az egész film
Bele kezdtek, de minek?? Jackieről szól, akkor pl.hol a köv.házassága...stb.odáig is elmehettek volna.


27. Orsi (2018-04-08 16:13.33) aaaaa
Oscar jelölés a zenéért??? Te jó ég! Rémesen unalmas, vontatott, szenvedős film.



26. Pedro23 (2018-01-20 13:18.05) aaaaa
Natalie az egyik, ha nem a kedvenc színészem, de ez sajnos tényleg elég gyengére sikeredett. Nélküle meg csak egy kettes...


25. SzaboKri81 (2018-01-04 10:02.16) aaaaa
Valahol nálam a 3-as és a négyes között mozog a film dacára annak, hogy egy üzemhibás tankhajó sebességével halad előre. Mindemellett még egy pokolian (legalább is számomra) fülsértő zenét adnak hozzá. Komolyan, ezért oscar jelölést. Mindezek ellenére Natalie Portman egyszemélyes showja szerintem fenomenális. Vannak ugyan mellékszereplők de igazából olyan, mintha ott sem lennének. Ami számomra olyan szempontból nem is baj, hogy sem Peter Sarsgaard, sem Billy Crudup nem tartozik a jó színészek közé. Így legalább nem rontják annyira a minőséget.

Összességében egy jó film de igazából csak a főszereplőjének köszönhetően. Nélküle nem érne ennyit. Viszont, aki nem kedveli az életrajzi filmeket bele ne kezdjen, mert kínszenvedés lesz számára. Az operatőri munka is dicsérendő.



24. Pisti801227 (2018-01-02 19:22.46) aaaaa
Portman 100 percen át szenved, kb ennyiről szól a film. Nem tartom magam túl igénytelennek, se felszínesnek, de ez a film Portmanen kívül kb átlagos, vagy épp az alatti valamivel. Egy konstansan jó színészi teljesítmény pedig csak arra jó, hogy az említett színésznő kicsit megkopott renoméját helyreállítsa. Ez kicsit kevés, elképzelem a rendezői instrukciókat, amik a zsebkendőnyi forgatókönyvet próbálják életre kelteni. "Ok, most szenvedj!" "Jobban szenvedj!!!" Szomorú vagy. Még szomorúbb!!", stb. Kb ilyen a film is. A zene jellegtelen, ez a film olyan lapos, mint egy pizza, amin átment egy úthenger.


23. Semprini (2017-09-12 17:10.18) aaaaa
Rendkívül vontatott, unalmas, túlnyújtott, esemény nélküli film, botrányosan pocsék aláfestő zenével súlyosbítva, amit Natalie Portman alakítása sem tud felhúzni egy gyenge közepes szintre. Ez bizony csak egy kettesre elég.
3,5/10


22. Chim (2017-07-05 22:10.26) aaaaa
Baromi unalmas!!


21. Independence (2017-06-25 11:21.17) aaaaa
Modoros, nehézkes, darabos, feleslegesen eredetieskedő – ha jobban tetszik "művészieskedő" - s, mi a legnagyobb baj, zsibbasztóan unalmas ez a mozi.
Pablo Larrain valami baromi "eltérőt" akart létre hozni, s marhára nem sikerült neki!

Vesszőparipám: pokoli nehéz nóvumokkal teli, érdekes, emberszagú, elfogultságtól mentes filmet készíteni, valós életút hátteréből építkezve, mindenki által jól ismert társadalmi, történelmi személyekről.
Még nehezebb mindez, ha a történelmi távolság csekély időtartamú – élnek még a szemtanúk, a kortársak, élnek a szüleink, nagyszüleink, kik a film eseményeit televízió által közvetítve követték - ráadásul a dokumentáltság,szinte hajszálpontos – írott, s vizuális média formában egyaránt – s az „alany”, egyfajta szimbolikus, emblematikus alakja korának, tehát kizárólag egyfajta nagyon őszinte mégis tiszteletteljes karakterábrázolás lenne képes felkelteni az érdeklődést.
A fájdalmas vergődésben senyvedő, de büszkén amerikai özvegy, nem!

Főleg miután, nincs ember, ki ne tudná, milyen pikáns árnyoldalai voltak ennek az álomházasságnak – JFK csak azzal nem csalta asszonyát, kivel nem is akarta, a látszat sem nagyon érdekelte, s volt, hogy rövid ideig külön éltek, igaz ezt a pauzát a gyermekvállalás körüli nehézségek szülték.
Kik megnézik e mozit, láthattak ezernyi dokumentum filmet, melyek másodpercre lebontva dokumentálták a történteket, láthattuk Oswaldot összerogyni a Ruby által kilőtt lövedékek által, láthattuk a limuzinban lehanyatló elnököt, halála pillanatában, halhattuk az orvosok, nővérek, testőrök visszaemlékezésit, kik testközelből voltak érintve, láthattuk megérkezni az Air Force One-t az elnöki koporsóval, több száz órányi dokumentumfilm foglalkozik a múlt század e meghatározóan döbbenetes s a mai napig titkok által övezett eseményével.

Mindent láttunk már, mit ebben a filmben újra megmutatnak, csak épp nyögvenyelős szájba rágással s csak épp..., ugyan minek?
S többségében pont azon mozinézők érdeklődnek egy ilyen darab iránt, kik a rengeteg unalomig ismert tény birtokában, valami újra vágynának, e témában..., valamire, mely más szemszögből közelít, egy tulajdonképp lerágott csonthoz, melyen már egyetlen szaftos kis húsdarab sem maradt.
S erre kapják ezt az egyéni drámára – kétségbeejtően pocsékul - építő, álmosítóan unalmas - az unalmas szó állandó ismételgetése nem véletlen - valamit, egy a szerepébe betalálni teljességgel képtelen, cikin ripacskodó főszereplővel.
Erre Oscar??? Most tényleg, ezt ki gondolhatta komolyan?

Ez a díj jelölés nem Natalie Portman-nek szólt – kit egyébiránt nem tartok rossz színésznőnek -, hanem Jacqueline Bouvier Kennedy- nek, a szeretett First Lady-nek.Ki azért az Onassis házasság után, sokat veszített népszerűségéből.

Ellenben volt pár perc, mi szórakoztatott, lekötött, s tetszett!
John Hurt a bölcs,megfontolt, idős pap személyében lemosott a vászonról mindenkit, pedig banálisan közhelyes mondatokat adtak a szájába, s teret is keveset kapott..., no, itt kezdődik a színészi tehetség!

Megint egy „életrajzi film”, mit elfelejteni érdemes, nem felidézni!


20. Tibuszka (2017-06-24 13:40.06) aaaaa
Rettenetesen unalmas, egy kínszenvedés végignézni


19. Nomad1944 (2017-04-22 11:01.56) aaaaa
Iszonyú maníros, nagyon a ló másik oldala N. P ebben a filmben . Kitartó vagyok, sok nemzet sok filmjét végig néztem (sokszor inkabb végig szenvedtem) már, de mégis alig van amit félbe hagytam. Ez az egyik.


18. Sokdudu (2017-04-02 08:01.52)   - (válasz Csabaga 16. hozzászólására)
Sztem meg a ketto nem fugg ossze, sot sokkal nehezebb kitunni egy rosszabb filmbel egy jo alakitassal.


17. Chris92 (2017-03-16 14:09.58) aaaaa
Natalie Portman fantasztikus átéléssel hozza a gyászoló, saját lelki démonaival őrlődő first lady-t, egyáltalán nem meglepő, hogy Oscar-jelölést is kapott, vannak pillanatok amikor tényleg egymaga elvisz egy egész jelenetet a hátán (ami mondjuk nem meglepő, hisz végig Jackie Kennedy-re koncentrál az alkotás). Éppen ezért kár, hogy maga a film nem nagyon méltó hozzá. Azt mindenképp értékelem Pablo Larraín részéről, hogy nem az életrajzi filmek ismert konvenciói alapján kívánta ezt felépíteni a filmet (váltakozó idősíkok, flashbackek, nem logikai inkább a főszereplő érzelmi síkjához illeszkedő zaklatott dramaturgia), ugyanakkor a végeredmény olyan rideg, távolságtartó, súlytalan és száraz lett, mint a legprimitívebb tévés doksifilm. Van itt ugyan a korszakot remekül megidéző képi világ, erős hangulatú (szintén nem megszokott) zene, de ezek se nagyon segítenek, mert a film egyre vonatottabb és unalmasabb lesz, a végére már szabályosan két órának érzi az ember azt a 90 percet.


16. Csabaga (2017-02-26 21:36.59)  
Szerintem sikerületlen filmek szereplőit el kellene felejteni az Oscar jelöléseknél,a díjaknál meg főképpen.


15. Jorosz5 (2017-02-26 14:52.04) aaaaa
Portman simán Oscar-t érdemel ezért az alakításáért, a film is nagyon jó, élvezetes volt. Drukkolok neki.


14. Anitabagwell (2017-02-25 09:59.18) aaaaa
Szerintem ezt Natalie Portman iszonyatosan tultolta. Alapvetoen sem tartom szineszileg tul sokra, bar a Black Swan-ert valoban megerdemelt mindent, de vegtelenul ripacs jelensgnek tartom a vasznon.
Itt is sokkal tobb lett volna a kevesebb. Jackie Kennedy-t szinte szellemi fogyatekosnak abrazolta, sokszor inkabb parodiaba csapott at az egesz. Es nem szeretem, amikor egy dramaban ekkora hangsulyt kapnak a hanghatasok. A szinesznek az arcaval, a mimikajaval kene tudatni a nezovel, hogy o most mit erez, nem pedig alafesto zenevel.
Peter Sarsgaard viszont marha jo volt, megha nem is volt annyira hangsulyos. Pedig erdemes lenne Bobby Kennedy szemszogebol is megvilagitani a tortenteket. Csalodnek, ha Natalie Portman megkapna ezert is az Oscart. Sok volt nagyon. Mindenki jobb volt nala a szezonban a kategoriajaban.
Hajra Isabelle Huppert, de az sem zavar ha Emma Stone nyer.


13. Lifeisamovie (2017-02-24 20:29.08)  
Nekem szűk ez a Dzseki :D...Esetleg később kitágul és akkor jobban belefér az időmbe.


12. Csabaga (2017-02-24 17:49.44)  
Viszont csak egy rövid ideig voltak felfújt plasztikmellei...:)
Ez aztán rém kínos volt.


11. Natalie Wood (2017-02-24 17:20.55)   - (válasz Cody007 10. hozzászólására)
Weisz sokkal jobb lett volna, Portman túl merev, sőt egyre jobban.
És randán öregszik..;


10. Cody007 (2017-02-24 17:13.07) aaaaa - (válasz Csabaga 7. hozzászólására)
Eredetileg Rachel Weisz volt kiszemelve a szerepre, ő nagyon hasonlít Jackiere. Valamiért visszautasította. Ezek után már nem hasonmást inkább tehetséget kerestek csak. Portman vállalta. Amúgy Michael Fassbender sem egy kiköpött Steve Jobs. Vagy Anthony Hopkins se hasonlít se Hitchcockra, se Nixonra... Amúgy engem is zavar ha nem figyelnek oda legalább minimális hasonlóságra. Egyébkénk ebben a filmben a Kennedyt alakító színész hasonlított eléggé.


9. Natalie Wood (2017-02-24 17:00.46)  
Az egész Kennedy ügy engem teljesen hidegen hagy, sosem volt szimpatikus az egész álságos család, viszont Portman miatt muszáj volt megnézni.
Olyannyira nem illet rá a szerep, hogy totál zavaró volt mint Jackie Kennedy, nagyon nem volt jó választás, hiába Oscar díjas színésznő, egyszerűen nem volt jó na.
A film vontatott és unalmas, egy újabb felesleges kópia a semmiről.


8. Filmmester (2017-02-21 23:06.58) aaaaa
Ezt a filmet Natalie Portman játéka se menti meg. Lassú, és sokszor izzadságszagúan erőltetett, vontatott. Vannak jó pillanatai, de semmi kiemelkedő.


7. Csabaga (2017-02-17 17:13.28)  
Számomra kérdés,egy életrajzi film megkíván-e valami hasonlóságot?

Itt egy magas nőt egy alacsony alakít.Arcvonásokra sen hasonlít.Elég belebújni a korabeli ruháiba?

Portman máskor is csinálta már ezt,bár nem filmen.


6. Kék kereszt (2017-02-17 16:45.42) aaaaa
Az életrajzi filmek legnagyobb átka az unalom mely legtöbb esetben teljesen élvezhetetlenné teszi az egészet..Lehetett az adott személy bármekkora ember vagy akár legenda és elérhetett bármit,ha az érdekes életét vagy annak egy szeletét a legtöbb esetben lassan,döcögősen,nyögvenyelősen,vontatottan,unalmasan mutatják be..és erre szokott jönni még a nyál és a giccs..Ilyenkor az ámulat és az elismerés csodálatos egyvelege helyett többnyire az ásítás tör elő belőlünk..Ezzel a műfajjal óvatosan kell bánni és 2x meg kell gondolni,hogy más életének felelevenítése megére általában 2 órát a saját életünkből..A legtöbb esetben nem..de akadnak kivételek is.A Jackie valahol a kettő között van.Nem igazán éreztem szükségét egy olyan filmnek,ami a first lady szemszögéből mutatja be amerika egyik legtragikusabb pillanatát és mindazt ami utána következett..Mivel a kis csajt bírom,így megnéztem.Mint film,nem nagy eresztés.A korrajz kitűnő és a hangulat is átjött.Olykor hatásvadász elemekkel operál,ami most nem annyira zavaró.Az elcsépelt párbeszédek és a súlytalan mellék karakterek annál inkább.Kissé sótlan és unalmas lett a végeredmény..A filmet Natalie Portman teszi sokkal többé és jobbá,aki tehetségével és a szépségével egyaránt Hollywood egyik legfényesebben ragyogó csillaga.Ezúttal is elképesztően erős alakítást nyújtott ami méltó a Fekete Hattyúhoz.Először elmélyült aztán teljesen eggyé vált a szereppel és ő maga volt Jackie Kennedy a tragikus sorsú first lady..Megrázó ahogy elmondja a gyermekeinek,hogy az apjuk már nincs többé..ahogy próbálja letörölni a férje vérét az arcáról..és maga a merénylet pillanata..Általa az egész tragédia közelebb kerül hozzánk.Ahogy ezek,úgy az összes pillanata és minden reakciója,szemrebbenése zseniális az elejétől a végéig.Ilyen egy Oscart érdemlő zseniális alakítás.


5. Macsikám (2017-02-11 16:11.23) aaaaa - (válasz Nickykee 4. hozzászólására)
+1.
Nagyon színpadias és vontatott. Natalie Portman nagyon jó, de... hát, rajta kívül nem sok minden.
Persze az is hiba volt, hogy szinkronosan néztem, az sem lett jó.


4. Nickykee (2017-02-08 23:29.41) aaaaa
Jaj ez nagyon unalmas volt... Ketten is aludtak a moziban körülöttünk! :D Vontatott, és alig várod, hogy vége legyen. Persze maga a sztori nagyon szomorú, de a film gyenge lett.


3. Natalie Wood (2017-02-04 19:27.02)   - (válasz Csak annyit hogy... 2. hozzászólására)
Láttad is?



2. Csak annyit hogy... (2017-02-04 19:24.53) aaaaa
Rossz


1. Sötétszív (2016-11-23 03:14.14)  
Azt hiszem, hogy ezt a filmet inkább Natalie Portman miatt fogom megnézni. Máskülönben a téma nem nagyon izgat.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2021-04-25 23:4428 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk