Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Ferrari (4K UHD Blu-ray + BD) *A mozifilm* *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol
A mag (4K Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Vuk
- TV2, 14:15
A nagy dobás
- Viasat Film, 14:20
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30
Koktél
- Film Mánia, 14:45
Forráskód
- Mozi+, 15:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Brendan Gleeson (69)
Christopher Lambert (67)
Terence Hill (85)
Eric Idle (81)
Lucy Lawless (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Agyvadászok - Vélemények
2022-es választás
Ellenségek legjobbika - Vélemények
Jó, rossz, meg ami közte van - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Az eltévedt golyó aaaaa
Fritz Wepper aaaaa

 

Fórum - Cop Mortem - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

14. Kirschakos (2020-10-23 13:56.52) aaaaa
Egész szórakoztató film volt. Persze, nem tökéletes, de nagyon is élvezhető, és az akciók nem rosszak. A történet lehetne feszültebb, de egyébként rendben van.
Négy csillagot bőven megérdemel. :)


13. Keller.p (2020-06-02 21:38.54) aaaaa
Volt itt jóbanrosszban szereplő, barátok közt szereplő, döglégy olyan szúrós tekintete volt, hogy szinte megdermedtem, most Anger kicsit túl tolta, kamarás meg olyan is-is.
Volt egy olyan feelingje, mint anno a kisvárosban..a bunyók jók voltak és a vége az akció jelenet, ahogy roppantul széttörtek legalább 10 sünautót emiatt felhozta magát egy közepesre.



12. MagamraHallgatok (2019-05-22 15:20.08) aaaaa
Bőven 3-4 csillag közötti, nem épelméjű aki 1-2 csillagot ad rá.


11. Gytaka (2018-08-24 01:31.30)  
Ez valami vizsgafilm-szerű?!
Katasztrófa...


10. Sakamaru (2018-07-21 08:05.53) aaaaa
jó film lett azért 4 csillag mert végre látom a magyar akció filmekben is a karaktereket. Igen örülök a pozitív fejlődésnek. :) a párbeszédeken valóban kellett volna kicsit még dolgozniuk.


9. Kisjon (2018-06-09 17:16.03) aaaaa
A borzalmas párbeszédei miatt gyakorlatilag hiteltelen az összes filmbéli karakter, de a film végi autósüldözéses rész kivételével legalább az akciójelenetek jók lettek. Nem volt szívem három csillagot adni pedig közel volt hozzá. Ha kihagyod sem kell kardba dőlnöd.


8. Marsbolha (2018-06-05 22:05.49)  
Unalmas picit, de elmegy.


7. Jazz77 (2018-06-01 14:35.02) aaaaa
Gyenge és tuljatszott párbeszédek,szar vágás,de ennek ellenére 3as mert jó az irány...


6. Nor-bee (2018-05-16 21:51.39) aaaaa
Kissé vontatott, de egész jó film.


5. Hildusa (2018-05-16 14:57.55) aaaaa
Most néztem meg a tévében, most is csak a BK Krisztiánként megkedvelt Seprényi Laci miatt... De ő is ugyanolyan élettelen, mint a többi szereplő, szinészi játék nem igazán van, mert nincs mit eljátszani... Hiányzik az emberi oldal, a szereplőknek nincs jelleme, így senkit nem lehet se szeretni se gyűlölni... Alig van humoros beszólás, van egy csinos nő, de minek, még két mondatnyi flörtje sincs senkivel... Nem tudom mitől egyediek a főszereplő módszerei, tipikus rendőr, nyomoz verekszik, nincsenek megmosolyogtató emberi hibái, magánélete, ahogy a többieknek se... Még talán az irodalmi idézeteket pufogtató Gáti Oszkárban van némi emberi vonás.. Az egész sztori százaz, unalmas, és nehezen követhető... Még leginkább a kiskamaszoknak jöhet be, akiknek úgyiscsak a dirr-durr piff-puff számít...


4. Chris92 (2016-12-03 19:59.41) aaaaa
Magyarországon a műfaji filmkészítés mindig is erősen hátrányos helyzetben volt, habár a helyzet az elmúlt években elkezdett javulni. De ha van egy zsáner, ami szinte mindig is elátkozott volt, akkor az nem más, mint az akciófilm. Most sincs ez másképp: a Cop Mortem túl felületes, kiismerhető és hibákkal teli ahhoz, hogy a műfaj hazai megváltója legyen.

Történeti és praktikus okai is vannak, hogy az akciófilm műfaja miért nem népszerű a hazai filmgyártásban. Egyrészt az egyik legköltségesebb és technikailag legnehezebben kivitelezhető műfaj, emiatt pedig egy kezünkön meg lehet számolni, hogy hányan képviselték az elmúlt évtizedekben. Ha pedig nem lehet a hagyományokra építeni, akkor marad az imitáció, amit leginkább a nézői rémálmokat okozó Európa Expressz testesített meg. Megvolt a szűk, de létező lehetőség arra, hogy a Cop Mortem elfeledtesse a rossz emlékeket és a berögzült negatív prekoncepciókat. De a végeredmény inkább csak megerősíti azokat.

A kaszkadőrből rendezővé avanzsáló Kovalik József első filmjéből nem hiányzik az elsőfilmesekre jellemző ambíció és lelkesedés. Még az sem katasztrófa, hogy a forgatókönyv teljesen megelégszik a 20-30 éves sablonok másolásával és hazai környezetbe tételével. Hiszen két amerikai kollégája Chad Stahleski és David Letich sem mentek mélyre saját debütálásukkal a John Wickkel. De míg az amerikai páros pontosan tudta, hogy mibe és hogyan kell az ismert kliséket becsomagolni, addig a Cop Mortem teljes játékideje az identitászavar és az arányérzék hiányának jeleit mutatja.

Adott a mai Magyarország, amit rituális rendőrgyilkosságok tartanak rettegésben, a hivatalos erők tehetetlenek. Ekkor érkezik meg John Holdon (Kamarás Iván) a titokzatos Interpol ügynök, aki nem éppen hétköznapi módszerekkel kezdi felgöngyölíteni az ügyet. Rajta kívül jelen vannak még a kötelező segítőtársak (közöttük Ganxta Zoole), az öreg rendőrfőnök (Gáti Oszkár), a kellően elborult agyú gonoszok (Anger Zsolt és Szabó Győző) és persze pár tucat nehézfiú, akiket hősünknek kell lenyomnia. A néző jogosan gondolja: ezerszer lerágott csont, de ha már ezt kapjuk, akkor legyen pörgős, feszes, tele látványos verekedésekkel, tűzpárbajokkal és üldözésekkel.

Ehhez képest egy terjengős, sok szálon futó akció-krimi keveréket kapunk, amivel sikerült teljesen a két szék közé esni. A nyomozás a gyilkosok után a legszárazabb, legkiszámíthatóbb sablonok mentén halad, ahol csak akkor érheti meglepetés a nézőt, ha még egy Colombo epizódot sem látott egész élete során. Erre a meglepetésre, viszont kevés az esély, mert a film tömve van expozíciós jelenetekkel, melyek olyan kínosan megrágva adják a szánkba az információkat, mintha az alkotók attól félnének, hogy megalszik a néző szájában a tej. Ehhez pedig szinte kötelező módon társulnak modoros és hiteltelenül előadott párbeszédek, melyek továbbra is a magyar film örökös Achilles-pontjai.

A cselekményvezetés hol unalmas kitérőkkel, hol teljesen irreális és véletlenszerű megoldásokkal evickél előre, és sajnos az akciójelenetek közötti hézagok kitöltése teljesen megöli az izgalom lehetőségét – feltehetően költségvetési és egyéb kényszerek miatt. Még az akciójelenetek is rendkívül ambivalens képet tükröznek. A verekedések többsége vagy a filmvégi motoros-autós üldözés valóban pár fokkal magasabb mércét üt meg, mint a hazai átlag. De akadnak olyan pillanatok is, ahol a főszereplők minimális harcművészeti tudását úgy próbálják takargatni, hogy nemes egyszerűséggel rommá vágják az egészet az Elrabolva folytatásainak stílusában.

Sem a krimi, sem az akció vonal nincs kellően jól kidolgozva, a bosszantó hibáktól pedig hemzseg a film: a pocsék jelenetáttűnésektől kezdve a fülbántóan tolakodó, mindent túldramatizáló filmzenén át a felesleges flashback használatig. Lehet, hogy csak én kukacoskodok, de ha már volt pénz ismert színészekre, légi felvételekre, összetörhető autókra és motorokra, akkor miért kell pocsékul animált torkolattüzekkel, robbanásokkal és vetített háttérrel idegesíteni a nézőközönséget, akik úgyis észreveszik a csalást?

A színészi gárda ismerős neveket tartalmaz, de senki sem erőlteti meg magát. Amilyen karakterrajzzal dolgozniuk kell, nincs is nagyon értelme: Kamarás Iván jellemben és mimikában is százszázalékosan hozza azt a mindent megoldó, mindenkit leverő, szabályszegő zsarukaraktert, ami már több mint 25 éve Steven Seagalhoz köthető. A többiekről pedig jobb, ha nem is beszélünk, mert annyira egydimenziósak, hogy ha oldalra fordulnak, nem is látjuk őket. Kivételt képez talán Anger Zsolt, aki egyrészt rutinból hozza a gengsztert, másrészt ő az, aki mer szórakoztatóan ripacs lenni, egy percig sem veszi magát komolyan. Talán ezért sem meglepő, hogy a legjobb szövegeket is ő kapta meg.

cop-mortem-jelenetfoto-06Kicsit nehéz szívvel szedem le a keresztvizet a filmről, hiszen a Cop Mortemen teljes mértékben érződik Kovalik lelkesedése, ráadásul az akciófilmek rajongójaként nekem is régi vágyam, hogy végre kis hazánk is képviseltesse magát ezen a fronton. De még a legnagyobb jóindulat is édeskevés ahhoz, hogy bárkinek őszintén ajánlani tudjam. A 20 évvel ezelőtti, csak VHS-re menő tucatkacatok szintjén vergődő kínos keménykedés, ami nem elég, hogy ezer sebből vérzik, de még túl komolyan is veszi saját magát ahhoz, hogy legalább a valódi B kategóriás kedvencek bájával rendelkezzen. Röviden, míg a hazai Die Hard még mindig kerestetik, a Cop Mortem inkább a Film+ késő esti adásába fér bele, Dolph Lundgren mostani remekművei mellé.

( [link] )


3. Eurodog (2016-11-26 20:09.49)  
Az előzetesből azt érzem mint általában a magyar filmeknél.Valahogy nem természetes,olyan mesterkélt.Annyira érezni hogy csak szerepjáték.


parfumeshop.hu banner

2. Werewolf87 (2016-11-26 19:43.30)   - (válasz Szendmen01 1. hozzászólására)
Nem baj, legalább Dancsónak lesz egy újabb magyar film, amit bemutathat. :)


1. Szendmen01 (2016-11-21 01:29.57)  
Ha jól látom,az összes senkiházi ripacs szerepel ebben a minden bizonnyal briliáns akció krimi moziban.....
Nem is tudom,mennyit kérnék,hogy megnézessék velem...:)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekKirschakos, 2020-10-23 13:5614 hsz
SzereplőkLasloagi, 2018-07-27 23:161 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk