Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Kellékfeleség
- HBO, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00
Transformers 3.
- Mozi+, 06:20
Gilbert Grape
- AMC, 06:50
Monte Wildhorn csodálatos nyara
- Film Mánia, 06:55

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Shirley MacLaine (90)
Djimon Hounsou (60)
Glenn Morshower (65)
Cedric the Entertainer (60)
Aidan Gillen (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Kifacsart filmcímek - szójáték
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Szólánc
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Colombiana aaaaa
Jefferson White aaaaa

 

Fórum - Blair Witch - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

24. Langelus (2019-10-31 10:31.16) aaaaa - (válasz Emylio 23. hozzászólására)
Igen-igen, gyanítom: Ted Bundy-pere a köbön. :D


23. Emylio (2019-10-31 09:03.15) aaaaa - (válasz Langelus 22. hozzászólására)
Tudod, hogy mekkora jogi és erkölcsi cécó lehet egy plágiumból?!:)



22. Langelus (2019-10-30 11:53.01) aaaaa - (válasz Emylio 20. hozzászólására)
Új szállóige született: "Vessenek a mókusok elé, de"! :) Nagyon tetszik, passzol.
Remélem, nem jelent semmi gondot, ha a jövőben hivatkozás nélkül veszem át valamelyik írásomhoz...!


20. Emylio (2019-10-30 05:28.53) aaaaa - (válasz Zebrau 19. hozzászólására)
Vessenek a mókusok elé, de nekem is tetszett. Az általam látott, három Blair Witch film közül messze a legjobb. Van hangulata és a szereplők sem rosszak. Szerintem megér egy próbát.


19. Zebrau (2018-07-25 15:39.19) aaaaa
Úgy látom, itt szinte senkinek sem tetszik ez a film. Szerintem nagyon jó volt. Nekem még az eredetit is felülmúlta. Igaz, én nagyon szeretem a found footage filmeket, és az Ideglelés nagyon tetszett, ez a film meg még jobban. Szerintem ezt kéne hivatalosan az Ideglelés 2.-nek hívni. Ez szerintem egy méltó folytatása az eredetinek, nem úgy mint a 2000-ben készült "folytatása". Aki szereti a kézi kamerás horrorokat, azoknak mindenképpen ajánlom. :)


18. Pedro23 (2017-07-14 17:15.57) aaaaa
Dettó. Aki ezeken a filmeken még megtud ijedni, annak elég gyenge lehet az idegrendszere...Ráadásul ekkora baromságot hogy a csávó azt hitte hogy a nővére 20 év után is ott futkos a házban..Blehh.


17. Dius911 (2017-05-15 18:59.34) aaaaa
Kamera kapkodás. Sikoltozás. Nyafogás.
Kár volt időt pazarolni erre a filmre.


16. Zso (2017-01-21 18:54.40) aaaaa
Mint minden horrorszereplő, ők sem tudták, hogy a legrosszabb, amit tehetnek para és veszély esetén, ha szétválnak.

A drónos kamera jó ötlet volt, de amúgy sok értelmét nem látom, hogy leforgatták ezt.


15. Langelus (2017-01-21 13:23.43) aaaaa - (válasz Chris92 14. hozzászólására)
Legalább a Book of Shadows-nál jobb lett.


14. Chris92 (2016-12-30 15:43.55) aaaaa
Adam Wingard-nak és társainak szeretném üzenni: Értem én mi volt a cél, de kérem szépen egyszer volt Budán kutyavásár.
Persze nálam már eleve nagy hendikeppel indult a film, mert én speciel már az első Blair Witch filmet is teljes szívemből utáltam, a másodikról ne beszéljünk mert az konkrétan önkéntelen paródia volt. Azt hittem Wingard legalább kifordítja vagy egy teljesen új szemszögből közelíti meg ezt az egészet, és tényleges, valódi atmoszférával felvértezett rettegést fog a vászonra varázsolni. Hát nem. Sikerült páros lábbal fejest ugrania a found footage műfajába és annak minden poshadványos, okádék, minőséggyilkos sablonjába. És azokat olyan szintre tágítania, amiknek köszönhetően a film szinte nézhetetlen. Kibírhatatlanul idióta, inkompetens figurák üvöltöznek másfél óráig egy sötét erdőben, az ijesztgetések nagy része nemcsak unalmasító, kiszámítható és jump scare jellegű, de még ráadásul teljesen hamisak is. Pusztán dafkéból összerántott, nagyobb összegből összeglancolt ZS horror, kimaxolt gagyifaktorral, viszont a You're Next és a The Guest direktorától ez különösen kiábrándító.


13. Kék kereszt (2016-12-25 12:03.24) aaaaa
Anno nagyon sokan benyalták az Ideglelést..ami nem is csoda.Elképesztően jó marketinget csináltak neki,amit aprólékosan felépítettek és szépen adagoltak.Az a sok áll hír,eltűnésekről..stb,a kamu dokumentumfilm is rátett egy nagy lapáttal.És maga a film..Minden valóságosnak tűnt benne,tök hihető volt az egész.Mintha te is ott bolyongtál volna velük a sötét erdőben..Pár egész kellemes szívdobogtató jelenet is befigyelt..a befejezés meg..az egyik legnagyobb cliffhanger..
És így lett az Ideglelés az egyik legnagyobb filmes átverés..ami eléggé bejött a készítőknek.60 000-ből negyed milliárdot csinálni nem piskóta..A found footage műfaj meghatározó darabja lett,később pedig hivatkozási alap.Nem mellesleg kisebb kult státuszba emelkedett az idők során..Ma meg már ott tartunk,hogy ez a kézi kamerás huncutkodás is kezd unalmassá válni,vagy már az is..mivel elég töményen kapjuk az ilyen filmeket és csak 1-2 jobb van köztük..Előfordul az ilyen..Készült egy gyalázatos "2.rész" amit jobb elfelejteni..Most meg itt van ez a film ami az eredeti közvetlen folytatása..Éreztem,hogy nem kéne megnézni..Ment a susmus meg a titkolózás körülötte és csak a végén nyögték be,hogy ez már pedig az Ideglelés folytatása..Oké..Teljes egészében az eredetire hagyatkozik és próbálja ugyan azt az eredményt elérni nálunk nézőknél..de nagyon nem jön össze neki.Mindaz ami az eredetiben működött,para hangulat,fokozatos feszültségkeltés,szépen adagolt borzongás,tágra nyílt pupilla..itt csak gyenge és szánalmas erőlködés volt..Nem ártott volna egy normális forgatókönyv az indigó helyett..akkor talán még valami érdemlegeset is kihozhattak volna belőle..A drónra nem sok mindent lehet mondani..Az idióta szereplők elég hamar idegesítőek lettek és ekkor még el se kezdtek vergődni..onnantól meg..Az egész filmben a legnagyobb "izgalmat" a csaj sérült lába okozta..Az ijesztgetések a sötétben álmosítóan unalmasak és nevetségesen ötlettelenek voltak..A csapat elfogyása zs kategória..A házba bemenekülés és az egész össze vissza szaladgálás tiszta cink volt.A végén a boszorkány mítoszát is sikeresen lerombolták..grat..


12. Jason13 (2016-12-23 14:46.26) aaaaa
Az 1999-es Ideglelés a found footage műfaj egyik meghatározó darabja. Igaz, jóval előtte már a Cannibal Holocaust letette az alapokat és a műfaj virágzását a Paranormal Activity indította el, mégis, Eduardo Sanchez és Daniel Myrick alkotását tartják a zsáner egyik alapkövének. Ez pedig érthető is, hiszen a rendkívül alacsony költségvetés sokszorosát termelte vissza a produkció a kasszáknál és egy olyan marketing kampány állt mögötte, mely előtt még én is kalapot emelek.
Viszont maga a film szerintem egy igencsak gyenge szösszenet, piszkosul idegesítő karakterekkel és álmosító cselekményvezetéssel. Sebaj, ennek ellenére sok rajongója van az alkotásnak és az idők során egyfajta kult-státusz is kialakult körülötte. Így nem is volt kérdés, hogy előbb-utóbb előkerül majd a blair-i boszorkány története. Idén bemutatásra is került az új fejezet, mégpedig egy elég tehetséges gárda tolmácsolásában.
A rendezői székben ugyanis az az Adam Wingard foglalt helyet, aki letett már az asztalra egy jól sikerült házfoglalós slashert, a You’re the Next-et és egy stílusos thrillert, a The Guest-et. A forgatókönyvírói feladatokat pedig Simon Barrett látta el, aki az előbb említett filmeket írta. Sőt, a marketing is érdekesre sikerült, hiszen az első előzetesek még The Woods címen reklámozták a mozit, majd csak a bemutató előtt derült ki, hogy valójában a Blair Witch harmadik felvonásáról van szó. De vajon a kész műnek sikerült felnőnie az elvárásokhoz?
A történet főszereplője néhány fiatal, akik kamerákkal felszerelve bevetik magukat az első részben már megismert erdőbe. Céljuk az, hogy megtalálják az előzmény egyik fontos figuráját, Heather-t, hiszen ő az egyik barátjuk nővére. Azonban hamar világossá válik számukra, hogy a vadonban egy természetfeletti lény rejtőzik.
Maga a sztori van olyan egyszerű, mint az előzményé. Nem igazán vannak túlbonyolítva a dolgok és rögtön az első percekben meg is kapjuk az összekapcsolást az eredeti Idegleléssel. Ez viszont kissé erőltetettre sikerült. Azt azonban meg kell hagyni, hogy Barrett előállt néhány ötlettel és próbált magyarázatokat belevinni a forgatókönyvbe, így sokkal jobban körvonalazódik a misztikus történet, mint a ’99-es verzióban.
Ez viszont kevés. Az utóbbi időkben ugyanis a kézi-kamerás műfaj rendkívül túl lett használva és a film vesztét is ez okozza. Hiába próbálkoztak a készítők, a zsáner betegségei erősen meglátszódnak a végeredményen. Egyrészt az ijesztőnek szánt jump-scare jelenetek kiszámíthatóak és izzadságszagúak, míg a karakterek az előzményhez híven kifejezetten idegesítőek.
Így kapunk egy csomó idegtépő siránkozást és veszekedést, miközben a logikus gondolkodásra se képesek hőseink. Mikor már tisztázódik előttük a baj, akkor is vígan maradnak egyedül, még véletlenül se törekszenek arra, hogy együtt maradjanak. Azt is kiderítik hogy a kedves boszorkány ellen hogyan lehet védekezni, de aztán lazán ellentmondanak maguknak, hogy még véletlenül se legyen esélyük a túlélésre. És ilyen logikai buktatókból még van bőven.
Az alkotók a korral is próbáltak haladni, ennek köszönhetően hőseink modern kamerákkal felszerelkezve indulnak útjuknak és még egy drónt is visznek magukkal. Ezeket a kütyüket simán fel lehetett volna használni néhány ijesztgetéshez, de ilyen téren semmivel nem rukkol elő a film.
Említettem már, hogy vannak azért itt ötletek, viszont maga a sztori nem csak egyszerű, de gyenge lábakon is áll, így hiába van néhány újítás, ezek nem állnak össze. Teljesen légből kapott dolgok, melyek azért nem néznek ki rosszul, de alapvetően sok értelem nem szorult beléjük.
Egyedül néhány véresebb képsornak tudtam örülni, melyekből azért nincs sok, viszont kellően brutálisra sikerültek.
Így a sok negatívum után szót ejtenék a pozitívumokról is. A tempó kifejezetten pörgős és ugyan az ijesztgetések nem valami meggyőzőek, de legalább bebiztosítják azt, hogy ébren kihúzza a néző a befejezésig. Az eredeti megtekintése közben én már a játékidő felénél azon töprengetem, hogy fogpiszkálókkal fogom kipöckölni a szemhéjamat, el ne bóbiskoljak a látottak hatására.
Aztán a hangkeverés is megérdemel egy piros pontot. Itt nem az ész nélküli zajos effektekre gondolok, hanem a háttérzajokra és az erdőben éjszaka hallható üvöltésekre és sikolyokra. Azok voltak a kedvenc jeleneteim, ahol egy-egy szereplő egyedül bolyong a semmi közepén és a távolból furcsa neszekre lesz figyelmes. Ezek a képsorok tényleg hátborzongatóra sikeredtek.
Annak is tudtam örülni, hogy ha csak rövid ideig is, de legalább megpillanthatjuk azt a teremtményt, ami levadássza a fiatalokat. Oké, elég erős Slender-Man utánérzete van, ennek ellenére kellően ütősre sikeredett.
És igazából ennyi. A finálé sajnos a szokásos found-footage őrület, azaz mindenki rohangál össze-vissza, jönnek az észnélküli jump-scare-ek és hirtelen stáblista.
Összegezve a dolgokat, az új Blair Witch bizony méretes csalódás. Igaz, én jobbnak tartom az eredetinél, de ez nem nagy dicséret. Wingard és Barrett sajnos nem tudtak friss vért csepegtetni a zsánerbe, szimplán csak a legalapvetőbb kliséket lőtték el, szinte ész nélkül. A végeredményre meg ráhúzták a népszerű címet és ennyi.
Bevallom, én nagyon sajnálom ezt a produkciót. Hiába nem vagyok oda ez eredetiért, az előzetesek alapján arra számítottam, hogy az ígéretes gárda majd összehoz egy olyan Blair Witch mozit, amit végre én is tudok élvezni. De nem ez történt.
Remélem azért a direktor és a forgatókönyvíró pályáját nem töri meg ez a fiaskó, mert szeretnék tőlük még azért olyan erős szösszeneteket látni, mint a You’re the Next és a The Guest.


11. Rechter (2016-12-22 15:49.37) aaaaa
Aki látta az eredetit és tetszett neki, ne nézze meg ezt a retket. Aki utálta az eredetit, az se nézze meg, mert ezt sem fog neki tetszeni. Három szóban összesűrítve: Senkinek nem ajánlom!


10. Zsol0 (2016-12-21 19:32.52)  
A film végén az Adam Wingard féle zene nevetséges gyenge utánzata az eredeti Antonio Cora szerzeménynek.Ez a zene hozzátartozik szorosan a filmhez,,a zörejek és a túlvilági hangok a maximális félelemkeltéssel akarták lezárni a filmet,érdemes végighallgatni . https://www.youtube.com/watch?v=5csPj2C06D4


9. Zsol0 (2016-12-21 19:06.24)  
Az Ideglelésben Patricia DeCou alias Mary Brown egy fontos szereplő,ideglelés ráz ha a fotóját látom,a háza körüli kerítés ugyanúgy volt gallyakból fonva mint az erdőben az ágakból készült bábuk.


8. Langelus (2016-10-08 23:02.55) aaaaa
[link]


7. Langelus (2016-10-06 21:17.03) aaaaa
Mekkora egy hülye Heather öccse!
A többiek csak simán felkészületlenek voltak és híján a képzelőerőnek, de a tesónak kicsit se volt gyanús, amit művel! Sajnálom, de nem veszem be, hogy a démonboszi csak úgy meggárgyítja a férfiember agyát!


6. Bobo 888 (2016-10-05 22:04.39) aaaaa - (válasz HMáté33 5. hozzászólására)
Az emberi hiszékenység és naivítás ugye....köszi,érdekes volt.


5. HMáté33 (2016-10-03 00:13.14)   - (válasz Bobo 888 3. hozzászólására)
az a film a viral marketing egyik úttörője volt. a cél a maximális hitelesség elérése volt ugye, hogy az emberek tényleg elhiggyék, a moziban egy valós kirándulás anyagát vetítik. ezért plakátokat nyomtattak a főszereplőkről, mintha valós eltűnt személyek lennének, sőt honlapot is csináltak magának a blair-i boszorkánynak, ahol az érdeklődők utánajárhattak a legendának, és semmi sem utalt arra, mindez csak játék lenne.
az egész marha jól sikerült, sokan a vetítésre is úgy mentek, valós felvételeket látnak az eltűnt fiatalokról, sőt a családtagok hívásokat is kaptak egyes ismerősöktől, akik részvétüket fejezték ki, stb...el lehet képzelni, egy ilyesfajta felhajtás mennyit dobott a film után való érdeklődésen.


4. Sokdudu (2016-10-02 00:35.11)  
Én még nem láttam, de a fölösleges szót biztosan kimeríti már az ötlet is.


3. Bobo 888 (2016-10-01 23:09.46) aaaaa
Minden idők egyik legügyesebb marketingje,ez alatt mit értesz?



2. HMáté33 (2016-10-01 00:43.03)  
az eredeti filmet nagyon megtolta minden idők egyik legügyesebb marketingje, meg persze akkor még a found footage is nagyobbat ütött.
ebből egy remake derekasan kimeríti a felesleges kategóriát, hiszen hisztériakeltő kampány sehol, a kézikamerás bohóckodástól meg sikítófrászt kap a mozinézők nagyja amúgy is. arról nem is beszélve, 1999 semmilyen értelmezés szerint nem volt régen, hogy feltétlen kőkorszakinak tűnjön a célközönség számára az originál termék - amin ráadásul a technikai fejlődés sem sokat dob, lévén definíció szerint egy kamera meg egy rakás fa kell hozzá. a féling itt nem holmi vfx-en múlik.
felesleges, na.


1. Bobo 888 (2016-10-01 00:19.59) aaaaa
Annó ez a szarkupac sikeres volt,így hát itt a remake. Mondani sem kell,minőség ugyanaz,boszorkány elől menekülő rettegő kiscsaj belerí a kamerába,mert azzal előbbre van....egy feszültebb jelenet van,mikor néger este esik-kel az erdőben. Borzalmasan rossz.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekLangelus, 2019-10-31 10:3124 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
Blair Witch adatlap
Eredeti cím: Blair Witch
Évszám: 2016
Rendezte: Adam Wingard
Szereplők: James Allen McCune, Callie Hernandez, Corbin Reid, Brandon Scott, Wes Robinson...

További információk


 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk