Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-05-02
A boldogság ügynöke
A kaszkadőr
Az elátkozott Queen Mary
Milli Vanilli: Az évszázad botránya
Végtelen rozsmezők

2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Spy x Family Code: White

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A mag (4K Blu-ray)
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Engedd el!
- Paramount Network, 17:20
Eredet
- HBO, 17:35
Szerelem első lájkra
- Film4, 18:10
Egy kivételes barát
- Cinemax, 18:11
Beépített szépség
- Film+, 18:40

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Al Pacino (84)
Hank Azaria (60)
Jeffrey DeMunn (77)
Jason Lee (54)
Renée Zellweger (55)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Krisztus utolsó megkísértése - Vélemények
Segítség mi a film címe????
Családi tűzfészek (1979) - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -

További fórumok

Utoljára értékeltétek
A bosszú vérvörös keze aaaaa
Je-kyu Kang aaaaa

 

Fórum - Sötétség (2016) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

8. Tömö (2021-05-30 14:43.03) aaaaa
Közepesen xar. Azèrt nèztem vègig, mert 1.rövid, 2.magyarul volt. 3 szìnes, 4.nem volt jobb dolgom. 5. És Nappal volt.
Sötètben nem akartam,a Sötètsèget nèzni.
Néha a párbeszédek( két felnőtt között, komolyan...ennyire nehéz írni életszerű mondatokat??vagy újabban kizárólag 12eves korig alkalmaznak ámerikában (b)filmekhez szövegírókat?
Am.ez a film inkább vmi családi dráma volt,mint horror, az ijesztgetések ponn annyira ütöttek, mint, amikor itthon is leejtek vmit, vagy az utcánkban sötét van, és jönnek a helyiek, a kutyákat sétáltatva( am.az egyik öreg tényleg tök para:D)
Bacon úr, mint családapa, egy "horrorban", ennél lejjebb talán már nincs. Úgyhogy megnyugodhat, a nehezén túl van:DD innen csak felfelé ívelhet ismét a kárrier!


7. Moxika123 (2017-08-11 20:34.15) aaaaa
Végtelen gyenge semmi. A színészek bérén kívül nem költöttek semmi másra, és ez meg is látszik.



6. Delpiero (2017-07-10 21:28.44) aaaaa
Ezt a filmet már láttuk huszonötször csak az elmúlt 10 évben...és sok esetben ennél sokkal jobban, mert ez valami borzalom volt.
Bacont sajnálom, hogy ilyenekben kell koptatnia a tehetségét, nagyon csípem a palit, kevés ember tud olyan vészjóslóan mosolyogni a vásznon, mint ő.
A film egyébként pár percre olykor működik, ez néhány ijesztéses jelenetben ki is merül, egyébként nincs benne más pozitívum.
Messze kerülendő darab.


5. Sampler (2017-06-20 04:21.01) aaaaa
Jellegtelen tucat horror.


4. Jozsef861214 (2017-06-18 12:26.36) aaaaa
Ezt a filmet Kevin Bacon sem menthette meg. Unalmas, gyenge eresztés.


3. Miszter88 2 (2017-06-12 19:39.48) aaaaa
Mostanában nagyon belefutok az ilyen foskazettákba, mint ez .. Tegnap este a Sleeples-t néztem, az is egy baromság volt, most meg ez ...
Tehát ez horror ? Vagy ez mi ? Még jó, hogy csak másfél óra volt, 2-3 sörrel kibírtam :)


2. Jason13 (2016-12-23 16:53.38) aaaaa
A horror rajongók számára ismerősen csenghet Greg McLean neve, hiszen ő rendezte a kifejezetten ütősre sikerült Wolf Creek első és második részét, de a Fenevad című krokodilos szösszenet is hozzá köthető. Az eddig Ausztráliában tevékenykedő direktor nem is olyan régen átruccant Amerikába és a kisköltségvetésű horrorokra specializálódott Blumhouse stúdió berkein belül készítette el legújabb művét, a The Darkness-t.
A bemutató után a nézők és a kritikusok is földbe döngölték a végeredményt, de engem ez nem tántorított el a produkciótól. Pedig lehet jobban jártam volna, hogyha inkább más elfoglaltságot találok a megtekintése helyett.
A sztori egy brutális sablongyűjtemény. Adva van egy gondokkal küszködő család, ahol a kisfiú autista, az ő nővére kezd belesodródni az anorexiába és ha ez még nem lenne elég, a szülők között is feszült a hangulat. Egy kis kikapcsolódás gyanánt ellátogatnak a Grand Canyon-ba, ahol a srác talál néhány fekete követ és azokat haza is viszi. Ezek után a lakásban egyre gyakrabban ütik fel a fejüket a paranormális jelenségek és ha a szülők nem járnak a végére a dolognak, könnyen elveszíthetik gyermekeiket.
Láttunk már olyat, hogy ordas nagy klisék felhalmozásából végül sikerül kihozni egy igényes darabot. Jó példa erre a szintén Blumhouse stúdió által gyártott Sinister. Azonban ami sikerült Scott Derrickson-nak, az már McLean-nek nem.
A forgatókönyv a rengeteg sablon mellett is vérlázítóan gyenge. Hiába próbálja elmélyíteni a karaktereket, ez nem sikerül neki. Feldobja ugyan a labdát a dráma megemlítésével, de azt aztán nem üti le, így a főszereplők problémái csak lógnak a levegőben. Ezzel aztán a kifejezetten tehetséges páros, Kevin Bacon és Radha Mitchell se tud mit kezdeni, így alakításuk belesüpped a film alacsony minőségi szintjébe. A gyerekszínészekről meg jobb inkább hallgatni, annyira idegesítőek.
Mint horror, kész katasztrófa a The Darkness. Egyrészt a PG-13-as korhatár besorolás eléggé behatárolta a készítőket, így nagy durvulásra ne számítson senki. De ez még megbocsájtható lenne, hiszen ez alapvetően egy ijesztgetésekre kihegyezett szösszenet. Viszont a jump-scare-ek még arra se jók, hogy ébren tartsák a nézőt. Rendkívül ötlettelen az összes, nem mellesleg kivitelezés terén is piszkosul amatőrök. Ez köszönhető a gyenge operatőri és vágói munkának.
Ami értékelhető, az az indián legenda beemelése a sztoriba. Ez se valami eredeti, de kellően érdekes, kár, hogy aztán semmit nem hoznak ki belőle a készítők. Ezt a félresikerült fércművet a finálé koronázza meg, amely akár egy családi matinéba is beleillene. Ez lenne a film csúcspontja, de teljes mértékben hiányzik belőle a feszültség és még az ijesztgetések is bántóan gyengére sikerültek, így az utolsó percek még bevisznek pár rúgást az alapvetően földön fetrengő produkciónak.
Kár is ezt ragozni, a The Darkness az idei év egyik legnagyobb baklövése. Unalmas cselekménye, két dimenziós karakterei, levegőben lógó szálai és röhejes ijesztgetései miatt megérdemelte azt a pocskondiázást, amit a bemutató után kapott. Számomra külön szomorú ez, hiszen a két főszereplőt és a rendezőt igencsak kedvelem, de ez bizony közel nézhetetlenre sikerült.


1. FearlessFanatic (2016-09-25 15:18.13) aaaaa
Vártam nagyon, mert leírás alpján jónak tűnt, de amikor megnéztem, hatalmasat csalódtam benne. Hát ez van :(
De nem is akárhogy néztem meg, angol nyelven, mert nincs hozzá se magyar szinkron, se magyar felirat.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekTömö, 2021-05-30 14:438 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk