Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-04
27
A kiméra
A Majomember
Az első ómen
Hogyan szexeljünk
Kék Pelikan
Nemkívánatos személyek

2024-03-28
Belu - A legbátrabb bálna
Cabrini - A szent
Godzilla x Kong: Az Új Birodalom
Ki hitte volna?
Pókok

2024-03-21
Artúr, a király
Bonnard - Egy festő szerelme
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi
Kung Fu Panda 4.
Őszi sanzon
Szeplőtlen
Vaskarom

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
Wonka (4K UHD + Blu-ray) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol feliratot tartalmaz*
Aquaman és az Elveszett Királyság (Blu-ray + DVD) limitált, fémdobozos *Import-Angol hangot és Angol

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Alvin és a mókusok 3.
- Film+, 13:15
Gumball csodálatos világa
- Cartoon Network, 13:30
Halálos iram
- Mozi+, 13:45
A sárkány
- Film Mánia, 14:10
Bajkeverő majom
- Minimax, 14:30

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Reviczky Gábor (75)
Dianne Wiest (76)
Vince Vaughn (54)
Brett Ratner (55)
Max Perlich (56)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
F mint foci - Avagy vélemények a bajnokságokról
Mire gondolsz most?
The Enforcer - Vélemények
- Filmes Sámánok Rendje -
2022-es választás

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elveszve a vadonban 3. - Egy barátság kezdete aaaaa
Peter Stormare aaaaa

 

Fórum - Egy tökéletes nap (2015) - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

11. Fear_boss (2024-02-20 10:01.45) aaaaa
A film történetét tekintve pofonegyszerű, mégis bármikor képes lennék újranézni. Egyes jeleneteknél úgy éreztem, hogy ezt akár Tarantino is rendezhette volna.

Egyedül a film címébe tudok csak belekötni. Ha valaki évek múlva megkérdezi, hogy láttam-e az "Egy tökéletes nap" c. filmet, nem biztos, hogy egyből beugrik, hogy melyik alkotásról van szó. De, ha hozzáteszik, hogy: Tudod, az a film, ahol keresnek egy kötelet, akkor egyből mosolyra fog húzódni a szám.


10. Nyolcadik utas (2018-01-07 20:05.27) aaaaa
Talán nincsen velem semmi baj, de egyre jobban kedvelem az ehhez hasonló filmeket. Semmi CGI, nincs benne böfögés és fingás, mentes a kreténektől és nem akar több lenni, mint ami.
Ennek a filmnek különös hangulata van. Úgy mutatja be a balkáni háborút, hogy nincs benne egyetlen lövés sem, de a jelenetek olyan módon mutatnak rá a háború poklára, ami mindenképp emlékezetes marad. Del Toro mindig jó, Robbins pikírt megjegyzései pedig ültek folyamatosan rendesen.
Kellemes meglepetés.



9. Tjunior (2017-12-15 20:07.08) aaaaa
Spoiler lehetséges.
Imádom az olyan filmeket amelyek nem akarnak nagyok lenni.
Az egy tökéletes nap ilyen. Egy film ami úgy lesz nagy, hogy egyáltalán nem akar nagy lenni, csak elmesélni egy történetet. Csak egy kötélért kajtatnak szinte az egész film alatt, hogy kihúzzanak egy hullát egy kútból, semmi több. Mégis az utazás közben 100szor több dolgot tudunk meg a háborúról mint egy átlagos puskaropogtatós háborús filmben. Okos forgatókönyv, remek karakterek, elképesztő színészi játékkal és hibátlan fanyar és fekete humor. Kell ennél több? Nem abszolute nem, ez így tökéletes ahogy van.


8. Iszonytató Huttyogány (2017-07-27 11:31.15) aaaaa
Remek film jó történettel és jó színészekkel. Egyetlen negatívumként a zenéket tudnám felhozni, amik jó zenék voltak, viszont a filmhez és annak hangulatához nagyon nem illettek. Ennek ellenére egy igazán okos és eredeti film ez, megadom rá az 5 csillagot.


7. Colby86 (2017-02-23 20:23.40) aaaaa
Valóban nem kihagyhatatlan film, viszont nehezen is feledhető vagy így vagy úgy:) Engem a hangulata fogott meg, a történet nem igazán kötött le.


6. Delpiero (2017-01-16 08:53.58) aaaaa
Roppnat mód elkapott a hangulata.
Az nem újdonság, hogy Del Tori és Tim Robbins kiváló karakterszínészek az ukrán szépség is egész kellemes megállta a helyét a rutinos rókák között.
Nem kihagyhatatlan film, de elgondolkodtató és olykor kellően komor.


5. Az utolso szamuráj (2016-10-16 16:20.35)  
2 perc a trailer,oszt leosztályzod,fog ez menni


4. Langelus (2016-10-16 12:53.21)  
Még egy tavalyi film, amiről lemaradtam. Majd igyekszem pótolni.


3. Dobsony (2016-09-06 00:14.35) aaaaa
Megnem tudom mondani pontosan, miért nem tetszett az alkotás, inkább sok apróbb dolog volt, ami miatt ennyire nem fogott meg. Pedig szeretem az ilyen jellegű, "emberi" műveket. Ezt meg untam, nem hittem neki és idegesített, pl. a két csaj, főleg a francia tudálékossága és naivitása(egy háborús övezetben) és Tim Robbins cinizmussal átitatott karaktere, humora. A lerajzolt tehén, beszólógatása a bosnyák útelzárós katonáknak, megelőzőm az ENSZ békefenntartó kocsisort jelenet, mind-mind roppant erőltetett és hiteltelen volt számomra. 43x lementek a térképről, hogy kötelet szerezzenek, focilabdáért rohangásztak, meg úgy cakumpakk abszurd hülyeség volt az egész. Del Toro jól játszott, mint általában mindig és a bosnyák tolmácsot alakító Fedja Stukan dicsérhető.
Ha nem kimondottan a háborúról, a harcokról szóló, a háború hétköznapi, civil, emberi oldalát bemutató filmet szeretnétek, inkább a Mandarinok című grúz, észt filmet nézzétek meg mindenképpen. Meg persze ezt is, biztos sokan szeretni fogjátok, nekem nem sikerült, nagyon nem!



2. AstarothZ (2016-09-05 22:35.11) aaaaa
Remek film. Egyedi atmoszféra, szimpatikus karakterek (és remek színészek), cinikus, fekete humor. Az utolsó jelenetben az ember szinte várja, hogy bejelentsék az "Egy tökéletes nap II." forgatását, hogy 'végigizgulhassuk' az eldugult latrina esetét jópofa 'hőseinkkel'. Világos az utalás, az adott helyzetben, az adott helyen még a hétköznapi kis problémák megoldása is reménytelen, nem egy évtizedes (vélt, vagy valós) sérelmeken alapuló etnikai konfliktusé. Ja, és a zene: az mindent visz! Nem értek egyet Kék kereszttel, a csajok igenis kellettek a filmbe, nem csak "látványelemként" :).


1. Kék kereszt (2016-08-30 16:47.04) aaaaa
Tökéletes nap,mint olyan,talán nem is létezik,de ha valakinek segíteni tudsz,már is szebbé és jobbá bírod tenni a napját s így lehet az tökéletes.
Szeretem az ilyen emberi filmeket.A spanyol rendező fogott 5 különböző nemzetiségű színészt,Puerto ricoit,amerikait,bosnyákot,oroszt,franciát és összehozott velük egy humorral átitatott drámát,mely a délszláv háború árnyékában játszódik.A történet nem magával a háborúval foglalkozik,nem azt akarja bemutatni nekünk,hanem annak hatását az ott élőkre.Akármerre nézünk,csak a pusztulást és az elmúlást látjuk..Romos épületek,szegénység,nyomor..A háború borzalma minden szempárban visszaköszön.Legyen az egy vízért sorban álló emberé,egy teheneket terelő asszonyé,vagy egy árva kisfiú,aki csak labdázni szeretne..A háború mindenkivel végzett..A túlélőkkel is..Ezt az egész fájdalmas valóságot jól bemutatja nekünk a rendező,közben itt ott jól elhelyezett humorral oldja a feszültséget,ami kifejezetten jót tett a filmnek.Elég abszurd alapszituáció köré épül a film.Elindul a hajsza a kötélért,de nem ezen van a hangsúly..A kis csapat jól összedolgozott és könnyen azonosulni lehet velük,mert egyszerű átlagemberek,akik azért vannak itt,hogy segítsenek,csak nem mindig hagyják nekik,hogy tegyék a dolgukat..Damir találó szavaival élve,az "Egyesült nullák szervezete" valóban sokszor csak ártott pusztán a jelenlétével is..A befejezés önmagáért beszél..
A színészi játékra nem lehet panasz.Benicio Del Toronak kifejezetten jól állnak az ilyen szolid,visszafogott szerepek.Most is jó volt.Tim Robbins jópofa és szórakoztató volt a cinikus fél bolond szerepében.A legjobb poénokat,beszólásokat neki köszönhetjük.A köteles előadása is tetszett,de a legjobb a slussz poénja volt az esővel.Hát igen..
A Damirt játszó Fedja Stukan is egész jó volt.Neki azért elég durva lehetett újra átélni mindezt,még ha csak a film erejéig is..Negatívumként a két csajt tudom megemlíteni aki kemény harcot vívott egymással,hogy a győztes kiérdemelje a legidegesítőbb,hülye picsa címét a filmben..Szoros verseny volt,de végül Katya nyert.Őt tök felesleges volt behozni a történetbe,csak rontott az összképen.A Mambrúval való múltbéli kapcsolatát meg elég lett volna ha csak futólag megemlítik,vagy szóba se hozzák.Olga Kurylenko szép nő és ennyi.Nem színésznő,hanem látványelem,annak pedig tökéletes.



Kapcsolódó fórumok

VéleményekFear_boss, 2024-02-20 10:0111 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk