Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Felhőkarcoló
- Mozi+, 21:00
A sejt
- Viasat Film, 21:00
Túszdráma
- Film Mánia, 21:00
Alkonyat
- Paramount Network, 21:00
Hang nélkül
- AMC, 21:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Franco (46)
Tim Curry (78)
Atanas Srebrev (53)
Tony Plana (72)
Kate Hudson (45)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Walter Mitty titkos élete (2013) - Vélemények
Dolgok, amik nagyon idegesítenek
Kaja-pia topik, avagy: ki mit szeret enni-inni?
Semmelweis (2023) - Vélemények
80-as, 90-es évek emléke

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Barbár aaaaa
Kitty Riddell aaaaa

 

Fórum - Mielőtt felébredek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

13. Vincenzo (2023-03-30 15:04.23) aaaaa - (válasz Evile-Elvis- 11. hozzászólására)
Idegesítő, amikor a gyártó horror kategóriát ad meg valamire, közbe messziről nem az. Aki, horrort keres, az kerülje ezt a filmet!


12. Foray Nándor (2023-03-29 11:15.17) aaaaa
Kedves, családbarát pop horror. Úgy is értelmezhetjük, hogy a tudatalatti fontosságára hívja fel a figyelmet; szóval még üzenete is van. Picit talán hosszú.



11. Evile-Elvis- (2021-03-21 22:35.31) aaaaa
Ez valami über gagyi volt. Ezek a színészek itt egy fabatkát se értek, mint horror szar, drámai vonal nevetséges és a vége valami borzalmas, tömény nyál - ja és a szinkron is csapnivaló. Érthetetlen, hogy ez miért tetszik itt annyira egyeseknek.


10. Surika (2021-01-16 01:51.30) aaaaa
Tipikus Del Toro fele fantasy horror drama, csak Del Toro-nak semmi koze nem volt ehhez a filmhez sajnos.
Alapvetoen kisse vontatott film, de aranyos gyonyoru szep tortenettel.
Engem a vege nagyon meg tudodt hatni, kis srac meg a csaj jo szineszkedett.
Filmet is jol csináltak meg, CGI-jal tenyleg voltak gondok de elment egynek.
Szerintem nagyon jo film volt igy osszessegeben. De sajnos izlesek es pofonok tipusu


9. Wave (2020-03-21 16:53.47) aaaaa
hááááááááááááááááááááááááát, érdekes film, próbál valami többet adni , mint egy egyszerű film, de biztos nem éltem át azokat a dolgokat amivel ezt ténylegesen közölni tudja. A számítógépes effektusok kifejezetten idegesítőek benne


8. Sampler (2020-02-23 20:13.35) aaaaa
Érdekes film... Van benne fantázia. A cg elég gagyi és igazából egyszer azért elég volt belőle.


7. Pati2 (2019-08-15 15:47.31)  
Ha mégnem láttad ezt jegyezd meg : Ez nem horror .
Kb olyasmi mint az Alice csodaorszagban(Tim Burton fele valtozat) csak ebben kevesebn a story és vontatott,de ízlések és pofonok 10/6.


6. Moxika123 (2019-03-07 18:03.30) aaaaa
Unalmas volt. Aki látta a bemutatót, szinte látta a filmet.


5. Bede István (2017-05-03 21:16.43)  
qrva jó film


4. Az utolso szamuráj (2016-11-12 14:28.21) aaaaa
A "thriller" és a "szép" szó igen ritkán kerül egy kontextusba.
Mike Flanagan filmje mégis ez,munkája többrétű és több igényt próbál kiszolgálni egész jó sikerrel:a magam részéről az ijesztgetést letudnám azzal,vannak benne ilyen elemek,néhol kicsit gyengébb a CGI,viszont hál isten a készítőknek arra is volt igényük,maszkokkal dolgozzanak jó pár közelinél.Mostani horroroknál üdítő elkötelezettség,én támogatom.
Filmünkben egy gyermeküket elvesztő család magához vesz egy kisfiút,akinek varázslatos hatalma van:amiről álmodik,megelevenedik.Igen ám,de a szép ugyanúgy....ahogy a rémálmok.
Ilyet is láttunk már,még fantasy-ben is,és jogos,Flanagan filmje aként is működik.Ám ami megkülönbözteti a tucatáruktól,a benne lévő,döbbenetes erejű érzelmi töltet,jópár kérdés,és az ügyes és gyönyörű lezárás,ami még véletlen se válik giccsessé.
Mitől szülő egy szülő,mitől anya az anya??Hisz mikor Jessie is átlátja Cody képességét,kihasználja először a kisfiút ,hogy mély gyászát enyhítse:és első pillanatban még csak el sem lehet ítélni érte.Mark túl tud vajon nőni az önvádon,egyáltalán egy ilyen traumán végigmenő családnak van jövője???Egy kisfiú saját,ám valahol belső tiszta gondolkodásán keresztül érti mik történnek körülötte-ám ő meg önmaga traumájában van elveszve,ahonnét viszont tényleg csak a szeretet tudja kivezetni.
A Bedore i wake ezen kérdéskörön belül működik igazán:vannak feszült pillanatok-vér semmi-van izgalom,ám engem mégis ez az oldala és Cody fantáziájának bemutatása volt,ami elvarázsolt.A kis Jacob T. elképesztően jó,Kate Bosworth remekül hozza az anyát,aki megtanul valamit elengedni és közben rájön,egy élő kisfiúnak van rá szüksége most,és Thomas Jane életében nem volt még ilyen...szimpatikus.Sose tartottam túl sokra,de itt a csendesebb ugyanakkor a feleségét lelkiekben támogató és a helyes útra terelő férj szerepében szó szerint tökéletes.
Minden horrorban/thrillerben van egy nyomozás vonal ,ami a történet szerves része és valójában az ad kulcsot a megfejtéshez:itt sincs másképp.Ám az alkotókat dicséri,hogy annak levezetése éteri szépséggel bír,miközben a fantasy oldal bemutat egy sötétebb lehetőséget is-spoiler,mekkora az,mikor a szobában mind a hárman elvesznek Cody démonja által??-és a gyermeki léttel és egy magyarra lefordíthatatlan szófélrehallással kapcsolatos entitás megnyugvása egy teljes értékű kissrácot bíz egy nőre,aki végre anya lehet,és akinek az a feladat jut,egy csodálatos képességű valakiből formáljon valami olyat,ami a világ hasznára lehet,miközben annak lehetőségei gyakorlatilag végtelenek.
Jó film ez,moziban lett volna a helye,atmoszférája,drámaisága ,színészi játéka és a történetben benne lévő érzelmek a maga műfajában az idén nem sok hasonlót tudnak felmutatni.
És...még meg is tud hatni.Mert szívvel csinálták,értő kezek.


3. Emylio (2016-10-18 10:33.51) aaaaa
Hála az égnek, nem egy szokványos film ez. Nem szoktam az ilyeneket szeretni, de ez tetszett. Bár elég lassan épül fel a történet, de ez nem zavart, és a végén megkapjuk az i-re a pontot.



2. Langelus (2016-09-16 11:41.07) aaaaa
Okos az alapötlete, szimpi a főszereplő csaj és kisfiú, sőt a filmvégi leleplezés a LárvaEmber létrejöttéről még logikus is volt. De borzasztó vontatott, a történet iránya teljesen szokványos, és nem vagy nem elég hamar kezelik tényszerű súlyuk szerint a bizarr történéseket.


1. Törölt felhasználó (2016-08-19 00:02.59)  
Amikor M. Night Shyamalan anno úgy döntött, hogy elmegy a fantasy felé, valami ilyesmire számítottam volna. Flanagan megcsinálta helyette. A Before I Wake nem a logikája miatt érdekes (mert az támadható), hanem hogy Flanagan már megint házas horrort alkotott, és már megint jól! Egyszerűen alig van olyan horror-rendező 2016-ban, aki másfél órán keresztül ennyire egyenletes atmoszférát képes produkálni. Az agyonsztárolt Babadook, vagy az It follows ott hibázik szerintem, hogy az eseménytelen jelenetek mögé nem tesz átélhető drámaiságot, hanem pusztán azzal akar tetszelegni, hogy a felgyorsult filmek világában dafke lassú lesz, ezért művészinek hiszi magát.
Házas horrort írtam, de igazából itt már elmozdul a rendező a fantasy felé, viszont a fantasy-látványelemek nem csak dekoratív célból vannak jelen, hanem funkciójuk van a cselekmény szempontjából. A lepkék nem azok, amiknek látszanak :)



Kapcsolódó fórumok

VéleményekVincenzo, 2023-03-30 15:0413 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk