Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok
Vörös szobák

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Rabló-pandúr
- Film+, 05:15
Kőkemény család
- SuperTV2, 05:30
A séf
- Moziverzum, 05:50
Iskola a pult mentén
- Cinemax2, 06:00
Bajkeverő majom
- Minimax, 06:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
Clint Howard (65)
Andy Serkis (60)
Derzsi János (70)
Jessica Lange (75)
Crispin Glover (60)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
Örömködő topik - közkívánatra!
Dűne: Második rész - Vélemények
2022-es választás
S. O. S. Titanic - Vélemények
Az ördög ügyvédje - Vélemények

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Álmatlanság aaaaa
Egres Katinka aaaaa

 

Fórum - Everybody Wants Some - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

2. Wilhelm (2022-12-09 16:25.16) aaaaa
Oltári kafa feel good movie.

Richard Linklaternek nemcsak a drámákhoz van érzéke, hanem zenés fronton is képes volt alkotni, ilyet például, mint az Everybody Wants Some.
A nyolcvanas évek előtérben, igen, azok a nyolcvanas évek. Sőt, érezhetően a hetvenes évek legvége szintén befigyel. Mondhatjuk, hogy megint egy időutazás a múltba. Ha hátad közepére nem kívánod ezt az old school korszakot, akkor érthetően nem a te mozid lesz, ám ha mégis, akkor elröpíthet kikapcsolódni, feltöltődni, adni neked valami plusz élményt ez a két órahossza.
A történetet műfajhoz illően kezeljük, szóval semmi szőrösszívűség nincsen ennek kapcsán. Egy csapat halállaza fiatal baseball játékosról szól a sztori, akik egy lerobbant vityillóban tengetik a napjaikat közösen. Ők fittyet hánynak az élet nehézségeire, csak ÉLIK az életüket. Úgy élik, ahogy sokunk tehette ezt a tizenéves éveiben, plusz a húszas évei elején. Csak te voltál, az éjszaka, a pezsgés és a diszkógömb- azt képzelted, hogy ott és akkor a világ a tiéd. Persze, utána ez változik bennünk. Érlelődünk, keményedünk, befelé fordulóbbakká, negatívabbakká válunk, páncéllal burkoljuk be magunkat a sivár mindennapokkal szemben. Szembesülünk azzal, hogy az élet közel sem fenékig tejfel.
Okés, álljunk is meg most ezekkel a leírtakkal.
Mert ezek a képernyős percek egészen másról szólnak. Inkább a letűnt fiatalságunk újbóli bizsergető érzésére hivatottak. És valami kitűnő módon hozza vissza nekünk ezt az érzést, az első órahossza ezt főleg jobban meglovagolja.
Tehát, Linklater összeverbuválta fiatal srácait, akiket porondra tett, és azt mondta nekik: Ne foglalkozzatok semmivel, semmi gátló tényezővel, csak éljétek ki magatokat itt és most a kamera előtt. Srácok pedig megfogadták rendezőúr tanácsait, és valami hihetetlen könnyed módon lófráltak alakításaikban.
Mikor úgy hozta a helyzet, akkor házibulit szerveztek, hacacáréztak, különböző balhécskákba keveredtek, rodeóztak, csajokkal flörtöltek. Fogadásból még kettéütöttek baltával egy baseball labdát is- ott a tökösség abban a snittben. No meg rakatnyi rekreációs tevékenységet végeztek, hiszen papíron ők valahol egy baseballcsapat, de semmi megerőltető dolog nem szerepel a szótárukban, csakis amiben jól festünk, és könnyedén érezhetjük magunkat.
Komolyabban vizsgálva, Richard tényleg figyelt a részletekre, nem is akárhogyan. Nézd meg a vityilló berendezését, a szereplők ruházatát, és természetesen a dizsit. Milyen élethű volt az a szórakozóhely, azokkal a fényekkel, italpulttal, parkettel, hemzsegő spinékkel- bazijól eltalálta. Erre megfejelve, a zeneszámok, többféle műfajból, diszkó, rock, country, még a punk is tiszteletet tesz. Ezek rányomtak egyet-kettőt az amúgy is parádés percekre.
Kitérek kimondottan, Giorgio Moroder és Pete Bellotte zenei keverésére, Donna Summer- 1979-es Bad Girls-re- huuu micsoda gyöngyszem ez a diszkó korong- a végén lévő fúvósokkal, síppal, Summer hangjával, azzal az ÜTEMMEL egy épületet is megremegtetne- egyszerűen non-plus ultra! Amely egyébként a legtöbbet eladott Donna album volt.
Aztán rendezőurunk a kisebb berendezésekre szintén ügyelt, gondolok itt a bakelitlemezekre, videókazetta arzenálra, vagy éppen a régi hifire, kazettás magnóra. Még a játékgépekre is, egyiken a Kiss nevezetű rock zenekarnak volt az emblémája feltüntetve, ha figyelted. Mit több, hesszeld be azokat az Adidas csukákat (three stripes), aminek az egyik reklámarca, viselője, Freddie Mercury volt akkoriban.
Lépnek előrefelé a percek, akadnak holtidők, láthatóan óriási események sem burjánzanak eme filmben. Ám erre az élet élvezetének nevezett hullámvasútra rá kell hangolódni. Ha nyitott vagy rá, akkor bizony felemelőbben érezheted magadat nézése közben, és szerintem ennyi bőven elég.
Nem is ragozom tovább, aminek szánták ezt az élj a pillanatnak mozit, arra első osztályú.


1. Sweppes (2016-08-11 11:40.47) aaaaa
Nem rossz film, nálam egyszernézős kategória. A 80-as évek remekül van
ábrázolva, hangulatos



Kapcsolódó fórumok

VéleményekWilhelm, 2022-12-09 16:252 hsz
Kérdések téma megnyitása0 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk