Filmek Főoldal TV műsor DVD / Blu-ray Filmek Színészek Rendezők Fórumok Képek Díjak Mozi
film
 
Bejelentkezés
E-mail:
Jelszó:
Megjegyezzelek?
Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Regisztrálj és nyerj
DVD-t, vagy mozijegyet!

Keress

Részletes keresés

Mozibemutatók
2024-04-26
Anselm

2024-04-25
Abigail
Challengers
Emma és Eddie: A képen kívül
Exhibition: Van Gogh és Japán
Maga a pokol
Robotálmok

2024-04-18
Bolero
Bonus Trip
Elszáradt füvekről
Mentawai, egy elfeledett ősi kultúra
Micimackó: Vér és méz 2.
Polgárháború
Származás
Szunnyadó vérebek
Vörös szobák

2024-04-11
Back to Black
Carte Rouge - Vörös térkép
Szellemirtók - A borzongás birodalma
Thabo és a szafari kaland
Verseny a győzelemért

További mozibemutatók

DVD / Blu-ray premierek
A Profi *A klasszikus film* *Dupla borítós kiadás és booklet* (Blu-ray)

További DVD premierek
További Blu-ray premierek

Hamarosan a TV-ben
Jeges pokol
- Mozi+, 18:50
Az Amazonas kincse
- Film+, 18:55
Börni, az eszelős temetős
- Filmbox Family, 19:20
Eredet
- HBO2, 19:30
Marlowe
- Filmbox Premium, 20:00

Teljes tévéműsor

Szülinaposok
James Russo (71)
Craig Sheffer (64)
Jaime King (45)
John Cena (47)
Kal Penn (47)

További szülinaposok

Legfrissebb fórumok
2022-es választás
Szólánc
Asszociáció
Mit hallgatsz most?
Mire gondolsz most?

További fórumok

Utoljára értékeltétek
Elcserélt életek aaaaa
Tordy Géza aaaaa

 

Fórum - Kiéhezettek - Vélemények

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni a fórumokhoz, be kell jelentkezned, vagy regisztrálnod itt!

1 2
31. Golden Tower (2021-06-25 11:47.15) aaaaa
Ez több,mint egy szimpla zombis horror.Kifejezetten jó a sztori.Élveztem....


30. Johnny Saiper (2021-05-01 21:13.54)   - (válasz Vincenzo 29. hozzászólására)
Ja, tök szar valóban, hogy valaki eredeti új ötlettel elő mer állni, pff hogy is merészeli...



29. Vincenzo (2021-05-01 19:11.08) aaaaa
Ez a legrosszabb zombis film ami létezik. Néha már nagyon túlgondolják a zombis témakört és akkor jönnek az ilyen hülye ötletek, hogy az agyhalottak beszéljenek, legyenek érzéseik, és ha lehet, akkor mindez ne legyen félelmetes, hanem legyen egy nagy vontatott dráma.


28. Langelus (2020-11-07 21:29.28) aaaaa
Egy nagy, hangulatos Majdnem.


27. Sampler (2019-09-23 22:34.30) aaaaa
Leszámítva a kiváló poszt apokaliptikus helyszíneket, egy unalmas, vontatott marhaság. Előnyére szolgáljon még, hogy próbáltak újítani benne a fertőzöttekből kialakuló gomba növényzettel, de valahogy akkor is nehezen áll össze ez egy kerek horrorfilmmé. Nem is az a baj, hogy nem kimondottan a szórakoztatás célját szolgálja a film... Inkább az, hogy ez a művészies "úszunk az idő tengerében és alig történik valami" dolog a forgatókönyv és ötletek hiánya miatt van. Mégegyszer nem ugranék neki...


26. Miszter88 2 (2018-07-14 21:10.53) aaaaa
Nekem tetszett a film, bár a végét elsz@rták ... Végig bízol a kis izében, aztán jól át vagy b@szva . Na mindegy, nem volt ez rossz film .


25. Sergio Alba (2018-05-10 20:53.47) aaaaa
Számomra ez a film azt sugalja, hogy a zombik nem agyatlanok. Gondolkodnak, és tudnak dolgokat, amik nagyon emberesek (lásd a harci festék a gyerekeken). A film nagyon jó történetileg, karakterek, plusz a pár fosatós rész. Csak ajánalni tudom!


24. Tjunior (2017-11-25 09:16.33) aaaaa
Nem volt rossz, kicsit máshogy mutatta a zombi apokalipszist, de isten bizony nem látom benne azt a minőséget ami szinte mindenhol a 2016 toplisták élbolyába katapultálta a filmet. Az eleje jó meg a vége de közte azért semmi eget rengető sincs.


23. Bertó!!! (2017-08-28 20:21.43)  
Spoiler.

Az első fele még ígéretesnek tűnt,habár már az elején kicsit idegesített a stréber zombi Melanie.
A film úgy mutat be nagyon sok dolgot,mintha az egyes ott élők,nem igazán tudnák kikkel is van dolguk.
Mikor a tanárnő megérinti Melanie fejét és beront a katona,hogy ilyet nem szabad,mert nézze csak "ez fog történni ha leköpöm a karomat és megérzik a dögök"...egy kicsit sem szájbarágós,vagy olyan hibák,mikor kedvenc zombink először gyilkol,szabály szerűen lehet látni amikor ráugrik az áldozatára,hogy a tag tartja meg Melanie súlyát :)) vicc.
Hannibál maszkokkal rendelkeznek,mégsem abban tartják a kis "háziállataikat"
Vagy a fél óra elteltével meg nem dermedő vér,a hangtompítók puskák egy idő utáni mellőzése,először nagyon fontos,utána már le lehet szarni,vagy mikor csendben ballagnak nem csapnak zajt,akkor is megtámadják őket dolgok...
A véres ruhák,Dr. Caldwel bekötözött sebe sem irritálja a hordát.

Legjobb termékelhelyezés első díjazottja :Lidl :)


Pozitívum:
-A kórházi beszélgetés,megtudjuk "Blade" alternatív eredettörténetét.
-Hangulat
-A óvoda közti brutális hierarchia harc,basebóóózütővel



A film tanulsága,Melanie egy rohadt kis ...


22. Colby86 (2017-05-15 14:18.34) aaaaa
A film első fél órája tökéletes, már csak azért megéri megnézni. Aztán a bázisról való menekülés után jönnek a számomra megszokott zombifilmes klisék, de hát egy zombifilm már csak ilyen:)Persze azért volt néhány új ötlet is ami tetszett, mint pl a zombik életciklusának 2. szakasza.
A kivitelezés, látvány tetszett, nem tűnt annyira olcsónak, a zene kellően nyomasztó volt. Ami viszont kizökkentett az a gyerekszínészek játékának hiteltelensége és úgy film egész vége, valahogy már nem tudott lekötni. A film végi "gyerekzombi" banda, a "dominancia harcos" rész, a feka katona halála béna volt nagyon.


21. Randal (2017-05-14 20:05.39) aaaaa
Ha azt nézzük, hogy a film hogyan áll a tömegfilmes műfaji konvenciókhoz, akkor szerintem nem túlzás "művészfilmnek" nevezni ezt az alkotást. Sorraveszi a zombifilmek sémáit, és sorra kifordítja, megújítja őket. Emiatt persze nehezen befogadható alkotás, ami rányomja a bélyegét a filmélményre, de ha a jövő zombifilmjei ezt-azt kölcsönöznek belőle, és elindul egy fejlődés a műfajon belül, akkor bevonulhat a filmtörténetbe.


20. Azmodeus (2017-01-28 17:51.48) aaaaa
Nem bántam meg, hogy megnéztem. Összességében egy maradandó alkotás, igaz vannak benne logikai bakik. A 28 nappal később c. filmet nálam semmi sem múlja felül, de a Kiéhezettek is végig lekötötte a figyelmemet, fenntartotta az izgalmat. Az biztos, hogy a "többször nézhetős kategória".


19. Törölt felhasználó (2017-01-20 22:33.59) aaaaa
SPOILER

Egyedi abban az értelemben, hogy a Legyek Ura-motívumot még nem láttam zombifilmes keretek között megalapozni. Lehet, hogy ki is akarják bontakoztatni egy franchise keretében, ha az eredeti regény írója is úgy gondolja. (Nem olvastam, és a film nem is hozta meg a kedvet az olvasáshoz.) Értelme nem sok lenne, mert jön a Majmok bolygója reboot következő része...
Egy-két részletében tényleg nagyon jó, ahogy írták alattam is (szerintem: babakocsi, macska, meg a végkifejlet), de az epizodikussága már a kezdetektől nagyon érződik. Mintha inkább a sorozatok jelenetezését akarná követni, emiatt nem is áll össze mozifilmmé.
Nem volt rossz, hogy úgy vett át motívumokat a klasszikusokból, hogy azokat dramaturgiailag be is ágyazta a történetbe és megpróbálta továbbfejleszteni. A lentebb írtak mellett még ott van az Invasion of the body snatchers - örültem neki, remélem, azt legalább mostmár nem rebootolják.


18. Norbii92 (2017-01-13 20:55.22) aaaaa
Évek óta nagy kedvelője vagyok a zombifilmeknek, így nagyon vártam már a Kiéhezetteket. Megérte. Az utóbbi idők, sőt, a posztapokaliptikus zombifilmek egyik legjobbja!
Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy különleges gomba általi pusztító fertőzés áldozatává vált.
Ez a gombafajta az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik emberi mivoltukat és egészséges emberek húsával táplálkoznak.
Az emberek maradéka védett katonai bázisokban próbának túlélni, miközben az egyikben különleges gyerekeket tartanak gondosan elzárva egymástól és az őket vizsgáló tudósoktól. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat, sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek.
A tudósok abban reménykednek, hogy felhasználásukkal sikerül megtalálniuk az ellenszert a pusztító vírus ellen.
A történet tipikus posztapokaliptikus filmet ígér, ám a végeredmény ennél sokkal kilátástalanabb. Először is le kell szögezni, hogy sok jó film van a témában, ám olyan amelyik kezdettől fogva még csak egy szikrányi reménnyel sem kecsegtet, alig. Márpedig a Kiéhezettek ilyen, és itt happy endre senki ne számítson. Az viszont, hogy mégis hova, de főleg hogy hogyan fut ki a történet, számomra annyira mégsem jött be. Nem értettem miért tette amit tett Melanie - de ez az én hibám, a film értékéből nem von le semmit se, bár van aki hülyeségnek tartja.
Ami a színészeket illeti; Gemma Arterton szimpatikus, Glenn Close viszont már annál jobb a tudós szerepében, a legnagyobb meglepetés viszont a Melanie-t alakító Sennia Nanua! Ő rá szerintem már most érdemes odafigyelni!
A posztapokaliptikus és/vagy zombifilmek kedvelőinek erősen ajánlott a Kiéhezettek, mely összességében véleményem szerint mindenképp az utóbbi idők legjobbja! Nagyon eltalált, súlyos hangulattal bíró, helyenként iszonyat kíméletlen és véres, kilátástalan film. Igazi gyöngyszem. Megérdemelt 5*


17. Vmiso (2016-12-29 17:03.35)  
Az első 60-70 perc simán felveszi a versenyt a Z világháború vagy 28. napon apokaliptikus hangulatával.
Vannak jó akciók, a vérrel sem spóroltak. Sajnos utána túl emlékezeteset akart a rendező és ezzel már átbillent a hülyeség irányába.

Jobban örültem volna ha az addigi irányt viszi végig, így kaptunk volna egy különösebb újdonságok nélküli pazar filmet.

Így is nézhető, a téma kedvelői ne hagyják ki.


16. Langelus (2016-11-17 15:39.54) aaaaa
Remélem, mostantól sose adják ettől alább a készítők a ráfordított munkát a zombifilmeknél, elsősorban a forgatókönyv összeállításakor.


15. Kék kereszt (2016-11-16 23:01.20) aaaaa
Ez nagyon finom volt.Az idei csalódásokkal teli filmes évben öröm ilyen véres kincsre lelni.Az meg,hogy egy zombis filmről beszélünk külön öröm számomra.Mind a 10 ujjunkat megnyalhatjuk tőle,oda vissza.Akár többször is,ki hogy szereti.Valahol olvastam,hogy George A. Romero mester azt nyilatkozta,hogy Brad Pitt és az elég drága Z világháború miatt nem tud/és nem lehet már zombis filmet csinálni..Imádom a Holtak trilógiáját,de ebben most tévedett.A Kiéhezettek a legjobb példa rá,hogy a Z világháború után is van és lesz is "élet" a Holtak világában..És nem is kell hozzá annyi lovetta,ahogy anno sem kellett a mesternek,hogy egyedit,különlegeset és maradandót alkosson.Amíg fel kel a nap,addig minden egyes alkalommal magával hozzá az újdonság csalogató varázsát,amit észre kell venni,és volt aki észrevette ezt és képes volt a témán belül újat mutatni nekünk.Ez manapság nem könnyű dolog..Ez is egy könyvadaptáció,ami állítólag egész jó.A zombi-fertőzött kérdésen túllépve..a rendező elég sötét jövőképet tár elénk,ami túlmutat a már számtalanszor látott posztapokaliptikus világégésen..Itt a reménynek még csak a kósza szikráját se látjuk..Egyből elkap a nyomasztó,fojtogató,reményvesztett hangulat,ami végig elkísér a film alatt.Még akár szerencsének is mondható,hogy elég rövid időt töltöttünk a föld alatt..és magunk mögött hagyhatjuk a lenti őrületet..Odafent már vár is ránk a napfény a friss levegő,meg a végeláthatatlan zombik serege..Azért a Holtak napja előtti tisztelgés szép volt.A sorozatok világában otthonosan mozgó rendező egész jó munkát végzett.Elég hamar beindulnak az események és nem is ülnek le.A feszültség végig érezhető és ha nem is egy sablonoktól mentes filmet hoztak össze,mindenféleképpen különleges darabbal állunk szemben,amiben egy elég merész megközelítésből láthatjuk az emberség végnapjait..A mondanivaló és a mögöttes tartalom is szépen a helyén van ahogy az kell.Ettől még jobb lett.A befejezés meg..önmagáért beszél..
Glen Close mint mindig,most is jó volt,de azért a lány egy cseppet lejátszotta őt..A messzi dél vadjai óta nem láttam ilyen erős alakítást egy gyerektől mint most ettől a lánytól.Sennia Nanua.Úgy gondolom már most érdemes lesz megjegyeznünk ezt a nevet,mert ez a kis hölgy még akár sokra is viheti és idővel nagy színésznő válhat belőle.Sok sikert kívánok hozzá neki.Kíváncsian várom a következő jó filmet a témában,mely örökéletű..


14. Bede István (2016-11-06 23:30.23) aaaaa
qrva jó 1 film


13. Langelus (2016-11-06 21:38.07) aaaaa
[link]

Többet kihozhattak volna a témából, a karakterek a kislányt kivéve sztereotípiák, és sokszor éreztem úgy, hogy leült a történet. Másrészt viszont eredeti volt a zombifertőzés háttere és az, hogy mivé "fejlődhet". Felemás élmény.


12. Lasliem (2016-11-04 06:50.01)  
SPOLIER


Csak azt nem tudom, hogy mit fognak enni a kiéhezett gyerekek ha már minden megfertőződöt az ulolsó macskától a galambig.


11. Az utolso szamuráj (2016-10-29 16:52.45)  
amiben kötelező a lyuk ugyebár.így jár az,aki nagyot szeretne mondani,helyette szájba vágja egy féltégla


10. Langelus (2016-10-28 20:00.46) aaaaa
Ennek a filmnek nincs rendes eleje és befejezése. Voltak érdekes ötletek a szkriptben, de sajttá áll össze.


9. Nyolcadik utas (2016-10-12 18:33.12) aaaaa
Óriási meglepetés volt!
A 28 nappal később című film óta a legjobb posztapokaliptikus thriller amit láttam. De megkockáztatom, jobb nála egy fokkal. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a keményebb műfajt, de közben képes gondolkodni is...


8. Chris92 (2016-10-09 16:31.05) aaaaa
Zombitémában messze a legjobb film a 28 nappal később és a Holtak hajnala óta, legfőképpen azért mert nemcsak a már ismert poszt-apokaliptikus sablonokat sorolja fel, de tovább is lép rajtuk egy még merészebb, még apokaliptikusabb és még reménytelenebb jövőképet vázolva, ráadásul az egészet ügyesen egy felnövekedés-történetbe ágyazzák bele a készítők. Melanie karakterében egyszerre testesül meg az gyermeki ártatlanság, és az ember legmélyén rejtőző vadállati, gyilkos, pusztító ösztönök, amiket nem tud sem ő, sem az önmagából kifordult világ kordában tartani. A Kiéhezettek ereje elsősorban nem a brutális, intenzív mészárlásokban és zombieffektekben van, hanem a jól megírt karakterekben, akik végigzongorázzák az összes kényelmetlen és morális kérdést, ami egy ilyen szituációból előjöhet, ráadásul a cast minden egyes tagja (Glenn Close, Paddy Considine és a kislányt alakító Sennia Nanua) betonerős színészi játékkal támogatja meg ezeket. A tévésorozatokon edződött Colm McCarthy értő rendezése tovább fokozza a hatást, a feszültség, a nyomasztó hangulat és a vizuális megjelenítés kiváló (különösen, úgy hogy a World War Z költségvetésének töredékéből hozták össze). Több mint egy hete láttam, de atmoszféráját, és a műfajhoz képest is merész lezárását még most sem feledtem el.


7. Tregard1980 (2016-10-08 14:05.09) aaaaa - (válasz Ostobatuk 3. hozzászólására)
---SPOILER---

nemcsak a sztori, hanem a látvány, a "kiéhezettek" kinézete, ahogy lassan gombává válnak, ahogy a spóra terjed a levegőben, stb.


6. Nomad1944 (2016-10-05 11:55.39) aaaaa
Kritikátlan.
A végén a zombi-ősember kombo gyerekek, amikor befenyíti őket a kislány, annyira amatőr és erőltetett volt (úgy unblock a film 2. fele), hogy moziban minddnki sírva nevetett. A vezető lib. médiumok törvényszerűen istenítik a filmet a főszerelő kislány miatt, aki egyébként valóban jó volt, arról nem tehet, hogy ilyen szarra kényszerítik a végén.
De ez vmi rettenet volt. 28 nappal később meg TWD után már egész máshol van az ingerküszöb.
A főszereplő kislány játéka az egyetlen poz. dolog a filmben.


5. Dr.HannibalLecter (2016-10-04 15:33.31)  
"Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált."

Hmmm, mintha már hallottam volna ilyesmiről...


4. Monsoon (2016-10-04 11:15.44) aaaaa
Érdekes. Rendhagyó zombifilm, alapvetően jó a forgatókönyv. Van benne néhány üvöltő baromság, és pár olyan szereplő aki még sosem látott zombifilmet, de azért egyszer nézhető.



3. Ostobatuk (2016-10-02 00:41.44) aaaaa
A sztori első pár soráról rögtön a "The last of us" ugrott be.


2. HermioneGranger (2016-07-31 19:19.27)  
a könyv marha jó volt, remélem a film is hasonlóan kellemes élmény lesz!!


1 2

Kapcsolódó fórumok

VéleményekGolden Tower, 2021-06-25 11:4731 hsz
KérdésekColby86, 2017-05-15 14:114 hsz
Keresem téma megnyitása0 hsz
 
 

Filmkatalógus alsó
Copyright © 2005-2018, www.FilmKatalogus.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Impresszum | Médiaajánlat | DVD üzletszabályzat, kapcsolat | Sitemap | E-mail: info@filmkatalogus.hu

Ez a weboldal cookie-kat használ, melyekre szükség van az oldal megfelelő működéséhez. További információk